Inderesin kahvihuone (Osa 7)

@Pohjolan_Eka on tehnyt kyykkyjä ja tanssii pöydällä/tiskillä,onko siis karhumarkkina kovimmillaan. Ja se on näköjään @Mauri:n ja @MoneyWalker:in vuoro tarjota kun rahasäkkinsä kanssa tulleet paikalle.

markkina-analyysi kuvasta on seuraava. Meillä on karhumarkkina koska eka tanssii pöydällä @SijoitusSeppo:n laittaessa seteleitä trikoisiin ja possujengi on bileissä mukana. Viikinkipäällikkö tuimana nurkassa miettii miten on näin kovaan pöytäseurueeseen päässyt.

Edit: Siellä näköjään tulikin jo väsy lääkisläiselle

9 tykkäystä

Jos puhutaan vain tuloista, niin eihän siihen vaikuta menot ja niin edelleen kuukausibudjetin yli- tai alijäämäisyys.

Ilmeisesti 6 hengen perheen tulot ovat n.3,5k ja menot taas 2,5k-3,5k ja tavoitteena saada säästöön tuo 500-1000e kuussa. Ja osake/rahastosalkku nyt vissiin joku 10ke.

Jos 2 aik. + 4 lasta perheen kuukausi tulot on n.3,5ke, niin eiköhän tuolla mennä heittämällä pientuloiseksi, mutta tuskin missään nimessä hyvätuloiseksi. 2+2 perheen rajan ollessa joku 3,1ke. Riippuen toki lasten iästä.

3 tykkäystä

Olkoon virallisesti mitä hyvänsä, mutta jos on 10k osakesalkku ja joka kuukausi jää ylimääräistä jo pelkkiin sijoituksiin 500-1000€ niin on mielestäni moraalitonta toimintaa hakea jotain vähävaraisille tarkoitettua lomaa.

30 tykkäystä

Koko Suomen yhteiskunta on rakennettu moraalittomille tukiaisille. Se on fakta.

Cant beat them, Join them

39 tykkäystä

Päivän paras hymyt joo… :smiley:

Tämä @Ituhippinen vastaus oli hauskaa luettavaa. Harrastan nimittäin itse samankaltaista asiaa mutta ehkä vielä oudompaa versiota.

Tykkään seurata ihmisten toimintaa sekä sanavalintoja, kun olen kielestä muutenkin kiinnostunut. Tuttujen sanavalinnoista pystyy usein päättelemään todella paljon.

Tarkkailen ja pohdin myös tuntemattomien käytöstä, yleensä huonoin tuloksin. On kuitenkin aina palkitsevaa, kun poikkeavalle ja erikoiselle käytökselle keksiikin loogisen syyn.

Uimahallissa näin erikoisen tavan pukeutua. Mies laittoi alushousut polviinsa asti, sitten t-paidan, seuraavaksi farkut polviin asti, seuraavaksi pitkähihaisen ja lopuksi takin. Hän laittoi vielä repun selkään ennen kuin nousi, veti alushousut ja farkut päälleen ja poistui. Syytä mietin edelleen, mutta kyse on varmaan vain henkilökohtaisesta mieltymyksestä tuulettaa tai esitellä tavaraa🤔

23 tykkäystä

Saattaa toki olla, mutta jos jokin instituutio itse keksii millä kriteerein haluaa jakaa tukia, niin jos rehellisesti vastatessa on sellaiseen oikeutettu, niin itse en näe suurta moraalista dilemmaa sitä hakiessa. Ongelma niinkuin @Wallet_Nahlroos vihjasi on muualla kuin yksittäisessä hakijassa - ainakin omasta mielestä.

Jos kyseinen perhe eläisi “perinteisemmin” kädestä suuhun ja kuluttaisikin sen 500-1000e enemmän kuussa, olisiko silloin moraalisempaa hakea tukea? Vai onko kaikkien yli 2,5ke kotitalouksien moraalitonta hakea tälläistä tukea, kun kerran on todistettu että se riittää elämiseen?

Lista moraalittomista tukiaisistahan on loputon:

Opiskelija kuka sijoittaa opintolainat saa myös asumis- ja opintotukea (missä muodossa ovatkaan).
Yritys hakee businessfinlandilta diipadaapa rahaa IT päivitykseen vaikka olisi kykeneväinen sen rahoittamaan itsekin.
Pitkän linjan Porilainen hakee kunnalta halpuutettua tonttia, jolle rakentaa talon - vaikka saisi pankista säästetyn summan verran enemmänkin lainaa. jnejne

20 tykkäystä

JEAS!!! SUPERTYKKÄYS!!! :star_struck::star_struck::star_struck:

2 tykkäystä

Perjantai ja Harvian kiuas syttyy karhuisilla Sampo-tikuilla :grimacing::bear::bear:

28 tykkäystä

Millon mestariloungen tapaaminen ”hahmoihin” pukeutuneina?

7 tykkäystä

Hahmoihin pukeutuneina? :thinking:

Kyl me oikeasti ainaki muut näytetään samalta kuin profiilikuvassa… :thinking: Mm. possujen ja Maurin kanssa on hankala päästä baariin. :frowning:

22 tykkäystä

Yrittäkää edes, pääsihän Kimikin apinapuvussa :+1:

3 tykkäystä

Norsupyssymies voisi kyllä jättää lisävarusteet kotiin, ku aina ku se on messissä, ni karhuryhmä tulee paikalle. :frowning:

Pohjolan Eka (@PohjolanEka) / X

28 tykkäystä

Kyllä, vaikka jotenkin toivoisi nykyään tuon näköisen hepun kulkevan vähän kylillä valvomassa :smiley:

1 tykkäys

Formulaviikonloppu ja mökille. :stuck_out_tongue:
Jos säät sallii, hirrenveistoa, ravustusta ja verkolla kalastusta. :+1:
Lauantaina jokatapauksessa puusauna lämpenee vaikka sataiski. :beer:

21 tykkäystä

Meinasin myös mainita huutokauppakeisareiden ja vastaavien 100k koronatuet. Ihan yhtä tuomittavaa. Sama kuin menisi sinne leipäjonoon, koska kaikki ruokarahat menee osakesalkkuun. Ymmärrän toki myös pointtisi.

6 tykkäystä

Käteinen on yhä suuremmassa arvossa vähintään seuraavan vuoden aikana. Eipä muuta sanottavaa.

4 tykkäystä

Pakko kehua julkisesti @Roni_Peuranheimo joka oli tänään tyyliin toistaa kertaa itse haastateltavan roolissa. Selkeitä ja napakoita vastauksia kysymyksiin. :slight_smile: Käsiteltiin monta aihetta videolla, ja silti pituus jäi inhimilliseksi.

29 tykkäystä

33 tykkäystä

On tollasessa puolensakin. Kukaan ei ehkä huomaa, kun et saavu paikalle taloyhtiön syystalkoisiin.

10 tykkäystä