Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Siirrän tämän kappaleen vapaan puolelle. Verneri heitti tässä tikan napakymppiin.

Työn puolesta tulee vastaan toimijoita, joissa mennään “tukka putkella” alan viimeisimpien (IT-)trendien perässä. Hetki sitten hopealuotina oli ohjelmistorobotti ja nyt uutena tekoäly. Ainoa mikä on varmaa, on rahan nopea polttaminen.

Jos nuorisolla on somepaineita, niin johtajia tuntuu riivaavan LinkedIn-paine. Jos omalla yrityksellä ei ole hiomakoneessaan Bluetooth-yhteyttä Fleet-seurantaan tai omaa kielimallisovellutusta, olet jo auttamatta myöhässä. Koska tulee singulariteetti ja syö hidastelijat alkupaloiksi. Liioittelen, mutta ymmärtänette pointin.

Olen itse IT-alalla, mutta silti hämmästyttää, kuinka jonkin ohjelmiston tai tekniikan nähdään ratkaisevan monisyisempiä ongelmia. Huonosti arkeen sovitettuna ne aiheuttavat niitä vain lisää.

41 tykkäystä

Kiitos. :dart:


Ajattelin seuraavassa Vartissa sivuta Suomen taloutta nyt kun eri pankeilta tulee tuoreita ennusteita.

Ajattelin myös huomauttaa, että monellekaan kotimaiselle firmalle Suomella ei ole niin väliä.

Fortumin Suomen liikevaihtoa penkoessa huomasin, että yhtiö ilmeisesti kierrättää aika paljon tulosta Irlannin kautta jossa tulos on suurin. :smiley:

Tästä tuli mieleen muutenkin, että Irlannin talousluvuissa on nykyään alan ihmisillä kamala putsaaminen kun verohyötyjen takia siellä on pöytälaatikkofirmoja vaikka kuinka. :smiley:

31 tykkäystä

Slint 1.2 julkaistiin eilen. Slint on työkalupakki kosketusnäyttöjä sisältävien laitteiden käyttöliittymien kehittämiseen. Uudessa Slintissa on mukana experimentaalinen LinuxKMS Backend.

Super-inspiroivaa, että pienestä Slintistä on potentiaalisesti kasvamassa kilpailija Qt:lle. Terve kilpailu edistää teknologioiden kehitystä. :slight_smile:

“Slint 1.2 marks a significant update that underlines our mission to empower developers to create innovative user interfaces, by targeting more platforms and devices, lowering system requirements, and continuously enhancing our widgets.”

@Antti_Luiro Olisi kiva, jos seuraavassa Qt haastattelussa voisit kysyä, miten Qt näkee Slintin suunnalta tulevan kilpailun. :slight_smile:

4 tykkäystä

Kaikki yrittäjät ja yrittäjiksi aikovat, lukekaa tarkkaan tuo Iltalehden juttu Analyysi: Osa somevaikuttajista saa sairaanhoitajan veroprosentin - Keplottelu nakertaa veroedun perusteluja Siinä on aika hyvin kuvattu, kuinka homma hoidetaan. Ja täysin laillisesti. Oleellista on siis tuottoarvon käyttäminen. Aivan yrityksen alkutaipaleella tuottoarvoa ei voi laskea, mutta vaikkapa kolmen täyden tilikauden jälkeen jo voi. Siinä kohtaa kannattaa siis siirtää yhtiön osakkeet holdingyhtiölle, jos yrityksesi tuottaa voittoa. Jos tulos on nolla, ei valitettavasti voi ko. järjestelystä hyötyä. Siksi malttia palkanmaksuun ensimmäisen kolmen vuoden aikana.

Jos haluatte vielä hyvän mielen muillekin, niin muistuttakaa, että ne holding yhtiöstä nostetut “verottomat osingot” voi kuluttaa vaikkapa asunnon ostamiseen tai rakennuttamiseen. Siitä hyötyy kaikki. Ilman holding-yhtiötä yhteiskunta joutuisi odottamaan 10 vuotta pidempään ennen kuin yrittäjän kulutus kiihdyttää tuolla tavalla reaalitaloutta.

Hyvää Yrittäjien päivää,
t. yrittäjä

27 tykkäystä

Otetaan harkintaan :+1: Slint on vielä sen verran alkuvaiheessa, että tuskin on isommin Qt:n suunnalla vielä näkynyt. Uusia työkaluja kehitetään jatkuvasti ja vain osa nousee suurempaan suosioon, vähintäänkin seuraillaan miten Slintin kehitys jatkuu :slight_smile:

11 tykkäystä

Huhhuh. Pitipäs oikein tarkistaa, että eletäänkö tässä kommunisti-Kiinassa vai kokoomus-Suomessa. Ongelmat ja ratkaisut on näköjään samat.

15 tykkäystä

Todella kiinnostava jakso, mun olisi pitänyt olla kolmantena, eli @Antti_Jarvenpaa ja @Marianne_Palmu juttelivat säästämisestä. :smiling_face_with_three_hearts:

Aiheet:

00:00 Aloitus
01:40 Kotitalouksia koetellaan, ostovoima putosi 14 v takaiselle tasolle
08:27 Antti ja Marianne – elämäntapasäästäjät
19:19 Kilpailuta suurimmat menosi
19:57 Älä maksa liikaa kodistasi
23:03 Viitekorko ja ASP-lainan korkotuki
26:02 Pankkikohtaiset erot kuten bonukset
27:15 Vuokraaminen voi omistamista edullisempaa
30:25 Asunnon sijainnin vaikutus kuluihin
31:38 Terveellinen ruoka, elämäntapa ja arvovalinnat
35:40 Autoilu maksaa useimmilla 3000-4000 €/v
41:07 Puskurirahastot ja käteiselle tuoton saaminen
45:01 Säästä ja sijoita itseesi
46:28 Loppukaneetit

18 tykkäystä

Yhdysvalloissa on 333 miljoonaa ihmistä. On selvää, että tuosta populaatiosta nousee esiin sijoittajia, jotka ovat piesseet indeksin vaikkapa 10 tai 20 vuotta putkeen. Se tapahtuu jo sitä kautta, että kun 100 miljoonaa ihmistä heittää silmät kiinni tikkaa, niin jotkut osuvat voittajaosakkeisiin vuosikymmeniä putkeen silkalla tuurilla. Osa toki on tehnyt sen myös taidolla. Jenkkien S&P 500 indeksiin vertaaminen on mielestäni sikäli perusteltua, että yhdysvaltalaiset sijoittajat sijoittavat lähinnä kotimarkkinalle.

Suomesta ei taida montaa sijoittajaa löytyä, joilla todistettavasti on vähintään 20 vuoden rekordi indeksin päihittämisestä, olipa se sitten OMXH25GI tai mikä hyvänsä muu kokonaistuottoindeksi. Olennaista on myös se, että vertailukelpoinen suoritus edellyttää samanlaista riskiprofiilia kuin indeksin on. Taitoa ei suoraan vielä osoita se, että indeksiä suuremmalla riskinotolla päihittää sen. Jos säkällä osti bitcoinia vuonna 2009 ja rikastui, ei kyse ole taidosta.

Seligsonin Phoebus-rahaston salkunhoitaja Anders Oldenburg on ainoa, joka tulee mieleen 20 vuoden rekordilla. Hänenkään tapauksessaan ei ole kyse pelkästään Helsingin pörssiin sijoittamisesta ja lisäksi hän sijoittaa perin indeksimäisesti. Toinen taitaa itse asiassa olla PYN Eliten Petri Deryng, joka puolestaan operoi epätehokkailla kehittyvillä markkinoilla (mitään häneltä silti pois ottamatta).

4 tykkäystä

Petri Deryngin PYN Elitellä on kohta 25 vuoden recordi. Lähtenyt etsimään tuottoa ei biittamaan jotain pölhölän kotimarkkinaa.

30 tykkäystä

Vihdoin se tuli saavutettua…

Omistautunut

“Tämä kunniamerkki myönnetään, kun vierailet 365 peräkkäisenä päivänä. Vau, kokonainen vuosi!”

Arvelin, ettei meitä foorumia mulkkaavia no-lifejä täällä nyt kovin montaa ole… No onhan tuo merkki jo yli 800 henkilöllä kuitenkin, jösses!

Olen tietoisesti ollut saalistamassa tätä merkkiä ja nyt voin taputtaa itseäni olalle, että hyvin tehty.

47 tykkäystä

Onnittelut.

Itseä vähän mietityttänyt, että olisipa kiva jos olisi “kävit täällä 5 vuotta putkeen -mitali”.

Sitäkin miettinyt, että olisiko tuo kolahtanut itselle vai jäikö esim. tuossa viime talvena jonain päivänä/päivinä vahingossa käymättä foorumilla. (Tai joskus aiemmin):sweat_smile:

40 tykkäystä

Ei oikeastaan mitään kahvihuonekamaa, mutta paremman ketjun puuttuessa…

(Bloomberg TV+)
image

Saksan autonvalmistus on ollut jo pitkään kriisissä – ehkä se ei vielä täysin tiedosta tilannetta itsekään. Amerikassa isot automerkit ovat keskittyneet edelleen kotimarkkinoihin Teslan valloittaessa maailmaa, mutta suurin uhka ei tule lännestä vaan idästä.

Scholz voi kannustaa saksalaisvalmistajia minkä lystää, mutta katsoessa kiinalaisten vyöryä EV-markkinoille tietää perinteisten saksalaisten autonvalmistajien olevan pulassa. Liian vähän liian myöhään. Kiinalaiset saavat tukevan jalansijan Eurooppaan ennen kuin paikalliset valmistajat palaavat kilpailukykyisiksi. Tesla ja korealaiset vievät vielä osansa ja nekin ovat perinteisiä saksalaisia kaikessa edellä.

8 tykkäystä

@Mikael_Rautanen, hyvin ajoitettu. :sunglasses:

39 tykkäystä

Osakkeen fanittaminen. Esimerkki Tesla.

50 tykkäystä

Onkos se sitten pakin kannesta korviketta ja pettuleipää kyytipojaksi tuohivirsut jalassa?

1 tykkäys

Hyvän biisin valkkasit tohon :ok_hand:

2 tykkäystä

image

9 tykkäystä

turkisalasta keskusteltiin a-studiossa, turkisalan edustaja jäi junan alle

E: timontin kuva kertoo kaiken tuossa alla (kärsivä olemus joka kertoo halusta olla jossain aivan muualla, vaikka oli miljoonan taalan mahdollisuus kertoa miksi alaa vielä tarvitaan)

1 tykkäys

Lähetyksen päätyttyä:

“KALJALLE?”

17 tykkäystä

Nuori polvi tekee erittäin timanttista settiä!

Tykkään miten viimeisteltyjä biisit nykyään on. Cledos ja Costi saa Approved stampin passiin myös minulta (vaikka eivät sitä todellakaan tarvitse) vaikka olenkin Doggystyle ja Illmatic nuorta sukupolvea :sunglasses::ok_hand:t2:

2 tykkäystä