Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Aikamoista

Edit

11 tykkäystä

Mielenkiintoisia, mutta tämmöselle maalaistollolle liian korkealentoisia. Joskus voisi olla jakso tai jakson sisällä pätkä, missä asioista puhuttaisiin “suomeksi” :grin: Kaikki eivät välttämättä ymmärrä sijoitusjargonia. Tällöin katselijakunta voisi myös kasvaa. Toisaalta taas pro-äijät eivät välttämättä tykkäisi.

2 tykkäystä

Minusta vartti on perfetto :ok_hand:

Ylivoimaisesti paras yleiskatsaus minkä ymmärrän. Niistä joita en ymmärrä en osaa sanoa.

En toivo vartin sisältöön mitään muutoksia.

Mutta pahoittelen Outokumpu-kommentointia :face_with_hand_over_mouth:
(Todellisuudessa pitihän sen lukuja ja keskustelua käydä vilkaisemassa mutta
liian pitkää matematiikkaa minulle)

Yksi toive kyllä on: se ettei esiintymispaitaa vaihdettaisi liian usein. Sain juuri ensimmäisen
kierroksen Keskivälin sijoituskurssia katsottua läpi ja ai että risoi kun jullilla oli joka jaksossa
eri paita. Ne oli vielä tyylikkäitäkin.

Itellä aina vaan jompikumpi niistä kahdesta rievusta joita voi vielä hyvin jalomielinen tai likinäköinen ihminen ehjiksi kutsua. Kaksi uutta Finnish Friendsiä on kyllä kaapissa mutta ne on pukujuhliin.

Ei siis mun puolesta haittaa vaikka ois iskällä vähän ‘sinappia’ hihalla. Samaistuu vaan paremmin. :hugs: #Uuno

15 tykkäystä

On kyllä hyvin muistissa kohtaus tuosta elokuvasta Pelastakaa sotamies Ryan. Kyllä niitä hyviä elokuvia tehtiin joskus paljonkin kuten Shindlerin lista, pianisti ja band of brothers sarja. Mafia elokuvat oli kans aivan loistavia kuten Mafiaveljet ja casino. Harmi että nykyään Keskitytään tekemään mahdollisimman halvalla budjetilla maksimaaliset voitot, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

3 tykkäystä

Kaura omena paistosta tein vielä pari isoa vuokaa,noihin menee suunnilleen ämpärillinen omenoita,tämä oli jo kolmas kerta,herkkua einettä.Tajuton määrä tuli omenoita,onneksi ison osan sai kaupiteltua ihmisille,ilmaiseksi toki annettiin,tuntuu että osa on laiskoja kun ei ilmaisetkaan omenat kelpaa kun niille pitäis jotain tehdä.Omenahilloa ja mehua itelle noista värkätty,ei oo turhia myrkkyjä näissä omenissa käytetty.Toinen puu on lajiltaan Valkea kuulas ja toinen joku perheomenapuu,hyvän makuisia omppuja molemmissa,ampiaisia saa varoa omenahommissa,kelpaa niillekkin.Kyllä maalla on vain mukavaa,seuraavaksi puolukoita poimimaan kun ehtii.Nämä hommat on kuin rahaa laittas pankkiin.

11 tykkäystä

Kun näin sijoituspalstalla ollaan, niin pitäisikö kuitenkin jättää se selkään taputtelu siihen aikaan kun joku on tehnyt rahaa tällä toiminnalla? :smiley:

3 tykkäystä

Eikös tässä ehdi vielä hyvin vaihtaa sille kasvuraiteelle vähän myöhemmin, kun nyt ensin puksutellaan loivaa osinkosillan raidetta pitkin rotkon yli? Muistelen jonkun sijoitusviisaan joskus sanoneen, että “trend is your friend”, ja joskus itsekin kokeneeni, että kun syöksyä vauhdittaa lisäpanoksilla, hermo pettää jossain kohtaa vääjäämättä. Ainakin itselleni on pitkäjänteisen sijoittamisen ehtona käytännössä, että pääomaa suojellaan, muuten murtuu selkäranka ja iskee paniikki jossain kohtaa, kun eläkesäästöt katoavat savuna ilmaan. Mieluummin katsoo loivaa nousua kuin ronskisti realisoituvaa riskiä. Siitäkin taisi joku sijoitusviisas olla lausunut melko kuolemattoman aforismin yhdestä tärkeimmistä perussäännöistä: “Don’t loose money.”

T. Nimim. Fortumin lisäilijä

8 tykkäystä

Fiilikset Suomen talouden tulevaisuudesta uusimman Vartin jälkeen :fearful:

30 tykkäystä

Viikon paras työtarjous. Otanko vastaan?

  • Kyllä
  • Ei
0 äänestäjää
32 tykkäystä

Vartin poissaolon huomasi kyllä pitkällä kesätauolla. Sisältö on mielestäni juuri sopivaa ja sopivassa muodossa. Välissä jenkkipainotteisuus on yskittänyt omien sijoitusten ollessa pitkälti Helsingin pörssissä mutta tätäkin avasit jossain kommentissa jo. Välillä toivoisin palaamista aiemmissa jaksoissa käsiteltyihin asioihin ja indikaattoreihin, ns punaista lankaa ja jatkumoa jaksojen välille. Ehkä tällaista onkin mutta asiat vaan tapahtuvat niin hitaasti että ehtii unohtaa vanhat jaksot.

8 tykkäystä

Tyhmä kysymys? Onko Nordnetin salkun arvonkehityskuvaajassa osinkotuotot laskettu mukaan arvonmuutokseen?

@Toivorikas on laskettu mukaan.

3 tykkäystä

Kiitos! Hetken jo pelkäsin, että joutuisin itse googlaamaan,mutta yhteisö ei pettänyt taaskaan. On tää mun sijoittaminen huikean menestyksekästä, kun välillä pääsee aina hetkellisesti plussallekin.

Ihanaa Huuhkajat! Kisapaikka taas askelta lähempänä. Hieno seurata maajoukkueen menoa nykyään, kun huonoinakin päivinä voidaan voittaa vieraissa. Sunnuntaina onkin sitten urheilujuhlan aika! :sunglasses:

48 tykkäystä

Kivakin harrastus alkaa maistumaan puulta, jos sitä joutuu työkseen tekemään. Tuosta ei myöskään selvinnyt, että kenen juottamisesta tuossa maksetaan.

3 tykkäystä

Pokerimies bettaa isosti. En tiedä mitä…mutta tutkitaan :frog::running_man::running_man::running_man::grin::smile:

8 tykkäystä

Hieno voitto Huuhkajilta :partying_face: Mutta ensi yönä starttaa jälleen urheilulajeista se kaikista suurin ja kaunein, nimittäin NFL. Kausiennakkoja on tullut kuunneltua ja sunnuntaina suomeksi selostetut pelit klo 20.00 ja 23.25. Kyllä penkkiurheilijan kelpaa :partying_face:

9 tykkäystä

Mulle on ihan sama mitä teet.

2 tykkäystä

Nokia on pilannut usean sijoittajasukupolven, monellakin tapaa.

9 tykkäystä

Päätin tänään jättää työjutut illalta vähemmälle ja ottaa ”virka-ajan” jälkeen lähes vapaaillan ja koukata (tietöitä täynnä olevan) keskustan mäkin kautta. Ihan nopsaan vaan…

24 tykkäystä