Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ei koske eläkeloisia.
Aika hiljaista on Kiljusen suunnalta ollut viime aikoina.

16 tykkäystä

ei ihmetytä laisinkaan, kuluttajahintaindeksejä kun katsoo niin aika karua on nämä viime vuodet::
(tässä esimerkkinä vain elintarvikkeet)

5 tykkäystä

image

Aloitin eilen tämän kirjan kuuntelun, niin nyt ei salkun punoituskaan harmita niin paljon. Alun perusteella voi ainakin suositella.

”Hyvän ja pahan rajamailla – Tuomas Kyrö kertoo soturin tarinan.

Helmikuu 2022. Aleksi istuu autossaan talvisessa Oulussa ja miettii itsemurhaa. Venäjä hyökkää Ukrainaan. Sotilas ei tapa itseään, mutta sotilas voi kuolla kunniakkaasti taistelukentällä. Aleksi myy kihlasormukset ja lähtee.”

12 tykkäystä

Naiset ottanut aika kovaa kiriä palkkarintamalla vuodesta 2008 asti. Reilu 6% ero tuossa kuvaajassa. En ole ennen tästä edes kuullut kun aina vaan jaksetaan jankata 80 sentistä.

23 tykkäystä

Kuva-arvoitus.

Missä wallet luuraa

11 tykkäystä

Pikku korvaukset sisäpiiriläiselle. Tarkoittaakohan tuo jotain yksityishenkilöä? Voisi kuvitella että jengi tehtailee pilliin puhaltamisia jatkossa melko matalalla kynnyksellä jos vähänkään rikotaan sääntöjä.

1 tykkäys

Kauppalehdestä poiminta:

Yrittäjät ovat huolissaan keskustan liikennejärjestelyiden kehityksestä. Helsingin kaupunki kohahdutti hiljattain poistamalla Etelä- ja Pohjoisesplanadeilta ajokaistoja kevyen liikenteen tieltä.

Apulaispormestari ja vihreiden entinen kansanedustaja Anni Sinnemäki kommentoi Helsingin Sanomille viime viikolla, että ”kävelijät ja pyöräilijät ovat he, joista suurin ostovoima syntyy”.

Espan liikennejärjestelyistähän syntyi aikoinaan Stockan ketjussa keskustelua, joka jatkui täälläkin. Itse ennustin vaikeuksia liikenteelle ja alueen yrityksille. Meni juuri siten, kuten ennustin.
Seuraavaksi odottelen palmujen istutusta ja niiden kuolemaa ensi talven jälkeen :cold_face:

17 tykkäystä

Hollywoodissa. Lomalla vai töissä :smile:

Tuleehan tänne sitten jossain vaiheessa laaja raportti Tattilan kuningaskunnasta? Vaadimme myös selfietä Persikka kainalossa. :princess:t3::mushroom::plunger:

5 tykkäystä

Kuten muutkin poliitikot, Sinnemäki elää ideologiaa ja sen mukaista puhetta.

Pyöräilijät ajavat 4% ostovoimasta keskustaan.

Kävelijöiden osuus on 15%-20%. Kyse onkin keskustan suhteellisista paikallisista ihmisistä etupäässä, joiden luonteva asiointitapa onkin asioida keskustassa ja kävellä.

Em edustavatkin melkolailla eri asiaa.

Autoilijat edustavat 10-15%. Siis ne jotka keskustaan jostain syystä menevät.

Joukkoliikenne 60-70%

Itse edustan elämässä kaikkia em ryhmiä, Helsingin keskustaan en kuitenkaan kävele ikinä enkä pyöräilekään asioimaan (20km).
Myöskään Helsingin keskusta ei ruuhkaineen ja korkeine parkkimaksuineen houkuttele yhtään kuin pakosta. Monta parempaa vaihtoehtoa löytyy paljon lähempää isoja ostoksia varten, kuten myös verkkokaupat.

Niinpä itselle Helsingin keskusta edustaa joukkoliikennettä ja asiointi ravintoloissa/kulttuurin parissa.
Omasta ostovoimasta tai oikeammin vuosimenoista ehkä max 1% valuukin Helsingin keskustaan.

18 tykkäystä

Auton käyttöön on usein omat syynsä. Esim. tavaran/isompien ostosten kuljetus tai ihmisten/vieraiden kyyditys vaikkapa ravintolaan. Sitä en tiedä, kenen etu on keskustan liikenteen hankaloittaminen ao. tavalla. Tämä juuri aikaansaa sen, ettei esim. Stockalle enää tule autolla lähdettyä. Saapa nähdä, milloin joku hätäajoneuvohässäkkä nähdään.

10 tykkäystä

Ihmettelen myös “autovapaa Helsingin keskusta vimmaa”. Toimii jossain suurkaupungeissa, joissa keskustan välittömässä läheisyydessä asuu merkittävä osa kaupungin väestöstä. Pääseehän sinne kätevästi julkisilla toteaa joku. Euroopan suurkaupungeissa nämä lähiöt sijaitsevat erittäin keskitettyinä julkisten asemien ja solmukohtien ympärille. Suur-Helsingin alueella on tolkuton määrä pinta-alaltaan suuria lähiöitä, joista ei ole tarpeeksi helppoa lähteä julkisilla keskustaan. Varsinkin jos kilpailijana on suuri kauppakeskus tilavalla parkkihallilla 5min ajomatkan päässä. Helsingissä ei yksinkertaisesti riitä asukkaita sellaisilla etäisyyksillä, mistä pääsee kävellen tai pyörällä mukavasti keskustaan.

10 tykkäystä

On kyllä hienoa olla melkein 30v, juuri korkeakoulusta valmistunut, ison asuntolainan ottanut työssäkäyvä henkilö. Tuntuu että 18-22v intissä ja satunnaisissa raksahommissa ollessa oli paljon varakkaampi kuin nyt. Oli vapaa-aikaa, moottoripyörät ja vuokran jälkeen jäi rahaa vielä hurvitella missä haluaa. Varallisuutta olisi toki kannattanut kerryttää silloin enemmän, esim omistusasunnolla, jos olisi saanut lainan. Helppo olla jälkiviisas

36 tykkäystä

Täällähän oli voimailijoita. Aloitin taannoin loppuelämäksi kuntoon projektin. Voimailen kotikonstein, ilman välineitä. Alussa sain hikiseen tehtyä 5 punnerrusta. Tällä hetkellä pystyn tekemään 15 punnerrusta, ja parin minuutin tauon jälkeen toistamaan 15. Toistan nuo 15 + 15 aamulla ja päivällä. Kehitys on ollut siis aika nopeaa? Reilussa kuukaudessa kädet jämäköityneet huomattavasti. Lisäksi pystyn kohta olemaan melkein minuutin lankussa. Näiden lisäksi teen kyykkyjä 30 aamulla ja iltapäivällä. Olo on jo huomattavasti parempi. Ajatella, noin vähän aikaa vievillä jutuilla on jo huima vaikutus kehoon ja mieleen.

Mitä muita hyviä liikkeitä olisi, joita voi tehdä kotona ilman välineitä?

Onko muilla, jos ei nyt loppuelämäksi kuntoon, niin kesäksi kuntoon projekteja meneillään?

49 tykkäystä

Pistoolikyykky. Tubesta löytyy hyviä ohjeita miten voi kotoa löytyvillä välineillä keventää aluksi harjoitetta yms. Ja leut toki olisi hyvä ottaa mukaan, mutta vaatii jonkun tangon mistä roikkua.

8 tykkäystä

Lenkkeily siten, että oikeasti hengästyy, niin kohenee myös hengityselimistön kunto. Sitten voisit myös tehdä leukoja eri otteilla, niin saa selänkin harjoitettua.

10 tykkäystä

Yhtälöstä puuttuu vielä vaimo/avovaimo + 2 lasta. Ei tarvinnut itse neljän lapsen kanssa olla huolissaan mihin ylimääräiset sijoittelisi. Asiat muuttuivat pikku-hiljaa ja oikeastaan viisikymppisenä liikeni jo mukavia summia/kk säästöön/sijoituksiin.

Suomi on valitettavan kallis maa kaikille meille ja verotus on ryöstelyä valtion toimesta. Sairaanhoitajapula vaikka on eniten näitä per capita koko Euroopassa. Onnellisia ollaan silti, ehkä sellaisella vähäjärkisellä tavalla :joy:

18 tykkäystä

Keskivartalo on tuossa melkein tärkein. Lankku on siihen hyvä ja lisäksi kaivat netistä selkälihasliikkeitä. Hyvä ryhti varmistuu ja se tuo olemukseen jämäkkyyttä nopeasti -Keskivartaloa on vaikea treenata liikaa.

11 tykkäystä

Kysymys on hyvä, siinä ei ole mitään vikaa. Älä siis ota tätä vastauksena.

Ehdottaisin että avattaisiin ainakin 2 uutta ketjua:

  1. ns. kuntohuone
  2. ns. urheiluhuone

Samaan kastiin menisi myös ns. armeijajutut-huone, mutta sellaiselle ei ehkä ole vielä esiintynyt tarvetta, ei myöskään uskontohuoneelle.

Kaikki yllämainitut aihealueet, uskontoaihetta lukuunottamatta, korostuvat miesvaltaisessa ympäristössä. (pahoittenen näin leimaavaa yleistystä woke-aikana, sori siitä siis). Samalla näistä aihealueista, tai niiden välttämisestä tietyissä tilanteissa, on tullut eräänlainen sivistyksen mittari. Mihin kohtaan Inderes haluaa asettua tällä mittarilla?

7 tykkäystä

Mutta ei liian kovaa. Jos aloittelija, niin ensin kävelyä tai kävelyä 2 min hölkkää 1min. Tahti sellainen, että lenkkeillessä pystyy puhumaan puuskuttamatta (PPP). Varma tapa tappaa lenkkeilyinnostus on aloittaa lenkkeily veren maku suussa.

13 tykkäystä