Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tuon pitäisi näkyä siinä paljonko tulee busteja per pelipaikka. Olisi kiintoisa nähdä tilastoja.

QB lienee kaiken urheilun vaativin pelipaikka. Pitäisi olla 3 asiaa samaan aikaan. 1. Huippuurheilija, 2. Hyökkäyksen karismaattinen johtaja 3. Nörtti joka jaksaa katsoa satoja tunteja nauhaa vihun puolustuskuvioista.

Netlixissä oli dokkari Johnny Footballista. Hän voitti collegessa tulokaskaudella parhaan pelaajan palkinnon. Temppu jota kukaan ei ole toistanut. NFLssä täysi bust. 1. Hiukan keskinkertaista parempi urheilija NFL standardein. 2. Erittäin karismaattinen. 3. Ei yhtään nörtti. Sanoi dokkarissa itsekin että tykäsi pelata jefua ja bilettää pelikavereiden kanssa. NFLn filmin katselu ei ollut häntä varten.

Tästä huolimatta myös epämääräisellä pelinrakentajalla voi voittaa Super Bowlin, jos joukkue on riittävän hyvä. Esim Eagels 2018 ja Ravens 2012.

2 tykkäystä

Dollar general vielä pulkkailee.
Jim Cramer ei pidä osakkeesta! Vahva ostosignaali…

1 tykkäys

Höh, eihän aina Itäkeskuksesta Ruoholahteen tarvitse päästä viidessä minuutissa, eikä pääsekkään.
Loppuillasta ja aikaisin aamusta saattaisin käyttää tälle EK:lle autoa, päivällä joukkoliikenne toimii ihan hyvin.
En tiedä, että kumpi tulee halvemmaksi jos tätä väliä täytyy sahata vuodessa sen kakssataa kertaa? :thinking:
Mutta minä itse, tai tarkoitan kaverini jättää auton pois kun on käynti Järvenpäästä Helsingin keskustaan.
Tässä taas junarata on se hyvä pointti. On toki Helsingissä hankalempiakin osoitteita joissa käynti vaatii autonsa, vaikka mukana olisi vain musta salkku.
Mutta vapaa-ajan liikkuminen autolla Helsingin sisällä voisi olla vähäisempää, enkä tarkoita hankalempaa. :wink:

5 tykkäystä

:slight_smile: quote=“Jartzan, post:6920, topic:40486, full:true”]
Höh, eihän aina Itäkeskuksesta Ruoholahteen tarvitse päästä viidessä minuutissa, eikä pääsekkään.
Loppuillasta ja aikaisin aamusta saattaisin käyttää tälle EK:lle autoa, päivällä joukkoliikenne toimii ihan hyvin.
En tiedä, että kumpi tulee halvemmaksi jos tätä väliä täytyy sahata vuodessa sen kakssataa kertaa? :thinking:
[/quote]

Joo en tosiaan tarkoittanut tuollaista säännöllisen välin suhaamista.

Mutta minä itse, tai tarkoitan kaverini jättää auton pois kun on käynti Järvenpäästä Helsingin keskustaan.

Samoin tekisin itsekin. Jos on asiaa “juna-asemalta juna-asemalle” niin ei mitään järkeä mennä omalla autolla.

Tässä taas junarata on se hyvä pointti. On toki Helsingissä hankalempiakin osoitteita joissa käynti vaatii autonsa, vaikka mukana olisi vain musta salkku.

Juuri näitä mustan salkun matkoja tarkoitin. Sekä päiviä jolloin yhdistyy vaikkapa päiväkotikäynti näihin salkkureissuihin (eli iso osa). Eli liikematkoja, tapaamisia, jotka saattavat (näin rakennusalalla) olla muuallakin kuin aseman vieressä. Suurin osa paikoista kun on muualla kuin aseman vieressä.

Mutta vapaa-ajan liikkuminen autolla Helsingin sisällä voisi olla vähäisempää, enkä tarkoita hankalempaa. :wink:

Joo samaa mieltä, että Helsingin keskustassa vapaa-ajan liikkuminen autolla saisi olla vähäisempää. Mutta toisaalta, ei autoni sitä tiedä olenko menossa ostoksille vai Jätkäsaareen palaveeraamaan…:slight_smile:

2 tykkäystä

No ei vielä niin… :stuck_out_tongue_winking_eye: :stuck_out_tongue_winking_eye:
Siinähän olisi älyä kylliksi tai jopa liikaakin jos joutuisi startatessa määrittelemään matkan tarkoitus!
Tämä on sitten “salaista pohdintaa”, ettei verottaja saisi ahaa-elämystä…

1 tykkäys

Mikko Jylhä on kyllä ihan huippu.

Tässä @Mikael_Rautanen tviitti:

@Heikki_Keskivali komppaa:

Ja tässä olisi vielä linkki Mikon haastatteluun:

29 tykkäystä

@Heikki_Keskivali ja kiinnostava sekä opettavainen tviittiketju Ferrarin osakkeen tarinasta. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tuo on niin totta ja 2017 Draft (minulle tärkeä Chiefs-heijarina) oli tuosta hyvä esimerkki kun Patrick Mahomes draftattiin sijalla 10 ja siinäkin Chiefs treidasi (osti) Billsin vuoron eli kymmenen seuraa, Bills mukaan lukien, varmaan hieman harmittelee kun ei Patea tajunnut pickata :thinking:

Alla olevassa kaaviossa olen nuolella merkinnyt nuo pelaajat, jotka ovat olleet mielestäni ihan hyviä pickejä ja 6 muuta korkeintaan keskinkertaisuuksia tai minulle tuntemattomia.

3 tykkäystä

Leikkimielinen fiksaationi NO alkuisiin osakkeisiin saanee jatkoa. Lukaisin tuossa NOTE:n ketjua ja alkoi tämänkin kohdalla korvat punottaa. Kiitos @Mauri hyvistä postauksista jälleen.

Incap on jo isolla panostuksella salkussa ja saatanpa sipaista NOTE avausposition loppuvuoden aikana.

En tiedä miksi nämä sopimusvalmistajat ovat alkaneet kovin kiinnostaa, ehkä siksi että, olen itsekin sopimusvalmistaja ja näen tämän tulevaisuuden alana.

3 tykkäystä

Vaikka Mahones on hyvä pelimies nyt, ei se tarkoita, että olisi varmasti sellaiseksi tullut jossain toisessa jengissä. Varsinkaan jos ei olisi päässyt pelaamaan.

Chicagoa varmasti harmittaa ku he tarvitsivat pelinrakentajaa ja valinta ei tällä kertaa osunu oikeeseen.

John Franzen (97.)
Niklas Kronwall (29.)
Sergei Fedorov (74.)
Henrin Zetterberg (210.)
Nicklas Lidström (54.)
Pavel Datsyuk (171.)

Osaisipa poimia osakkeita yhtä hyvin kuin Detroid Red Wings aikanaan pelaajavarauksia. :cowboy_hat_face:

9 tykkäystä

Tuli osallistuttua eilen yhteen nuorisojutskaan jossa meni koko ilta, ja pääsinkin vasta 23 jälkeen kotio ja siitä heti sänkyyn. Vaikka nukuin melko lailla oman optimimäärän 8 tuntia olo on silti todella krapulainen. Syy väsymykseen voi tulla ilmi kun katsoo omaa unen rakennetta, joka näytti viime yönä tältä:

Tuosta jos jotain pitäisi päätellä, unen laatu on ollut oikeastaan aika hyvä; keskeytysminuutteja ja kertoja on ollut tavallista vähemmän (keskiarvo noin 30min), syvää unta on ollut melko riittävästi (keskiarvo reilu 1h) ja untakin tuli noin 8h (heräsin vasta 0730 mutta kello ei enää tunnistanut sitä). Miksi siis väsyttää?

Johtuu luultavasti kahdesta syystä. Ensinnäkin, yön laadukkain ja pitkäkestoisin syväuni ajoittui vasta ajankohtaan 2352-0018. Ehdottomasti se laadukkain uni pitäisi saada helposti ennen puoltayötä, ainakin omalla kohdalla.

Toinen yllättävä syy saattaa piillä unisyklien määrässä. Kuten kuvasta näkee, viime yönä syklejä kertyi vain 4 kappaletta. Jostain syystä olen virkeimmilläni, kun syklejä on 6 kappaletta, syytä en tiedä tähän. Mutta tämä usein onkin tyypillinen määräkin itsellä.

Mutta mielenkiintoista. Tässä kuvassa on tyypillinen ok yö, ei ehkä parhaimmista päästä muttei huonoimmastakaan;

Syklejä on 6, keskeytyksiä ehkä tavallista enemmän ja unen kokonaismääräkin ehkä inan vajaa, mutta syvää unta on aivan riittämiin (joista ensimmäinen syvän unen vaihe ajoittuu kellonaikaan 2151-2214). Huomatkaa miten nätisti syvä uni on vähentynyt aamuyötä kohden (mutta harmillisesti viimeisin syvän unen jakso katkennut juuri herätykseen).

Tässä on aika ihanteellinen yö. Paljon yhtäjaksoista unta, rem/kevyt/syvä hyvässä balanssissa ja määräkin hyvä. Syvän unen ensimmäinen ajoittuminen 2153-2242.

Ainoa lievä miinus on jälleen perinteinen syvän unen katkeaminen herätykseen ja muutenkin melko epälooginen syvän unen väheneminen pitkin yötä (kun vertaa yllä olevaan). Pitäisikö siirtää herätystä 10 minuuttia eteen/taaksepäin?


Mutta miten voin varmistua, että olo on levännyt aamulla?

→ huolehdi, että runsain syvä uni tulee ennen puolta yötä
→ huolehdi syklien määrästä
→ huolehdi, että unta tulee 8h (jolloin myös syklejäkin muodostuu tarpeeksi).

17 tykkäystä

Tuo on kyllä ihan validi pointti mutta on aika turhaa jossitelua (omani lisäksi) kun emme tiedä totuutta. Loistava pelaaja on eli tuo hyvä on minusta vähättelyä mutta Patekin vaatii onnistuakseen hyvän porukan ja hyökkäys orientoituneen valmentajatiimin, ei Patekaan ihan mihin pelityyliin sovi, uskoisin.

Aloittajana (kaudet 2018–) kaikki viisi konferenssifinaaliin + 3 Super Bowl ja niistä 2 Super Bowl voittoa puhukoot puolestaan (ja tuo 2018 finaalin voitto kaatui paitsioon ja huonoon tuuriin kolikonheitossa…no okei, puolustus ei ollut vielä valmis).

Edit:

1 tykkäys

On kyllä kova lista, ja millä numeroilla vielä!
Itse olen kyllä osakepoiminnassa sellaista Ottawa Senators -tasoa…:sweat_smile:

3 tykkäystä

Ah legengaarinen kokoonpano, mutta osaisipa poimia osakkeita yhtä hyvin kuin kuin Detroit Russian five ketjun aikaan. Silloin olisi tosin jo ylivertaisempi osakepoimija kuin Buffett ja Druck yhteensä.

1 tykkäys

Joo Fedorov tuli heistä ainoana listaan, joka olisi voinut olla paljon pidempikin. :smile:

Osgoodkin oli 54. vaikka alkuvuosina jäi “kuka nyt ei tuon joukkueen takana pärjäisi” argumenttien alle pitkään.

Myös Yzerman teki sekä kiekkoilijana että johtajana hullun uran nelosvaraukseksi.

4 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen @Marianne_Palmu

Mikäs juttu tää on, että erittäin laadukkaan ja monella tavalla kiinnostavan Nibe Industrierin seurannan aloituksesta ei ole juuri mitään mainintaa suomenkielisellä puolella? (Nibe on myös suorahko verrokkiyhtiö ainakin Tulikivelle, @Thomas_Westerholm ilta tulikin juuri ansiokas katsaus tulisijamarkkinasta. Ja onhan Nibe mainittu esimerkiksi Harvian tuoreimman laajan raportin verrokkiryhmätaulukossa.)

Onhan laajat raportit tähän asti ollut mitä ilmeisintä aamukatsauskamaa. Vai onko Inderesin viestintästrategia mennyt siihen suuntaan, että inderes.fi ja inderes.se elävät omaa elämäänsä ja kaikkia synenergiaetuja yhteisön suuntaan ei haluta hyödyntää?

Suomenkielisellä foorumilla Nibestä ei taida olla vielä edes omaa ketjua, mutta ruotsinkielisellä puolella @Isa_Hudd on sellaisen aloittanut jo hyvissä ajoin, mistä kaunis kiitos!

Englanninkielinen laaja raportti julkaistu siis 20. syyskuuta:

Nibe on ehkä monen mielestä laskenut viime aikoina aika reilusti, mutta Inderes aloittaa seurannan silti vähennä-suosituksella ja 74,1 kruunun tavoitehinnalla. Uusi Inderes-analyytikko Lucas Mattsson ja Yhteisö-tiimin Jesper Hagman diskuteeraavat Nibestä ruotsiksi: NIBE – Håller sig sval i väntan på värmen

Nibe-keskustelu inderes.se:ssä: NIBE – rejält kursras, men megatrenderna består - Aktier - Inderes.se Forum

Thomaksen tulisijamarkkinakatsaus: Vahva kysyntä on tervehdyttänyt tulisijamarkkinan kannattavuustasoja | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

PS. Vaikka tässä vähän sparrasinkin Inderesin viestintästrategiaa, niin voin vakuuttaa, että urputukseni pohjavire on positiivinen: Ainakaan työssäkäyvä lukija tuskin ehtii millään lukea edes kaikkea tarjolla olevaa ilmaisaineistoa, kuten laajoja raportteja ja videoita. Itsekin edelleen osa Sijoittajan viikon videoista kuuntelematta, mutta enköhän saa urakan loppuun viikonlopun lenkeillä.

Mukavaa lauantaita Niben laajiksen tai muun sisällön parissa kaikille!

14 tykkäystä

Henri Huoviselta mielenkiintoinen tviitti. :slight_smile:

16 tykkäystä

Kirjoitan tätä viestiä hongkonglaisesta hotellihuoneesta, koska se sisältää tietovuotona Mallisalkun tämänhetkisen tilanteen:

Wanhoina aikoina salkun suurimmat omistukset olivat suuria siksi, että niillä oli huimat tuottoprosentit, nyt siksi että niihin on hampaat irvessä survottu hirveät kasat käteistä useassa erässä. Poissa ovat säkenöivät oivallukset muiden unohtamissa pienyhtiöissä, tilalla ovat konservatiivisen inkrementaaliset pappalisäilyt nykyomistuksiin. Korot ovat nousseet ja Suomen pienyhtiöskenen hinnoittelun tehokkuus kasvanut, paljolti kiitos Inderesin itsensä. Onko siitä yhteisöineen tullut hirviö joka syö häntänsä Mallisalkun? Nyt se sijoittaa kuin minä, mikä ei ole kohteliaisuus.

Ehkä uransa aivan liian varhain lopettanut pääomistaja Mikael Rautanen oli loiston päivien salainen ainesosa? Ehkä marraskuussa alkaa kuulua huhuja että hän on spekuloinut harjoitusmielessä sijoituskeisseillä, ja joulukuun lopulla hän palaa mallisalkkutiimiin, vapauttaen taas Jaromir Kinnusen, Alexei Vilénin ja Martin Riikolan täyden potentiaalin?

70 tykkäystä

Mikaelilla ei kyllä taida valitettavasti olla enää top pikki korkeasta talentista huolimatta, kun kaikki aika menee tehdessä oikeita töitä eikä sitä siksi varmaankaan riitä yksittäisten osakkeiden penkomiseen :smiley:

Kyllä mä laittasin sinne tiimiin @Olli_Koponen näyttää vähän miten tehdään lisää lyhyemmän aikavälin ajoittamista ja teknistä analyysiä. Sit ei välttämättä osuis jokainen putoava puukko salkkuun ja saatais niitä kuuluisia pikavoittoja, kun ostoja tehtäis muillakin perusteilla kuin, että “Admicom on ihan hyvä sijoitus Suomen rakennussektorin käynnissä olevasta romahduksesta oikaistuna, kun katsotaan yhtiön kilpailuetuja vuonna 2030.”

41 tykkäystä