Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ei @Kale-possu ihan tuolta näytä, ja sitäpaitsi tuskin hällä on nyt aikaa typeriin ilta-haaskan juttuihin, kun turbolongaa kotimaisia arvoyhtiöitä

25 tykkäystä

Nyt johtajat pääsee taputtelemaan toisiaan selkään. “Meni tosi hyvin tää, hyvä pöhinä ollu koko projektin ajan”

20 tykkäystä

Sikasykli syöksee maailman pimeyteen :scream:

1 tykkäys

Saatat hyvinkin olla oikeassa.

Ainakin tämän päivän osalta :slight_smile:

12 tykkäystä

Onnistuukohan ilman pankkitunnuksilla tunnistautumista?

Aiai aiai Osinkho Verphu iski jälleen. Pääs vielä osingoille mukaan :heart: :grin: :woozy_face:

47 tykkäystä

Ei tartte enää avata @saku:n viestin jälkeen. Me tiedetään jo ne oikeat syyt Fortum-ostoille :rofl:

44 tykkäystä

voisiko tämä lasku johtua talouden hitaan kasvun lisäksi myös korkojen aiheuttamasta luonnollisesta kertoimien laskusta? massit hakeutuu korkoihin osakkeiden sijaan.

Todellakin on! Ja sit ihmetellään, että kukaan ei halua ostaa näitä mätisäkkejä ja ovat monesti laskevan auringon yrityksiä.

Kertoo mielestäni kaiken, että yhtiöiden osavuosiraporteista tietoa osakkeiden määrästä ja sen kehityksestä ei löydy kirveelläkään. Jumalauta rivi ekalle dialle osakekohtaisen tuloksen jälkeen niinkun menestyvät firmat tekee.

@Hapzu :lle vastauksena, joo on niitä hyviäkin seassa, kuten Sampo ja Nordea, mutta suurin osa ei tätä tee.

Kone. Pidetään laatuyhtiönä, mutta ihan kuraa on oikeasti. Kurssi vetänyt vaakamamboa vieläpä alaviistoon vuodesta 2015 lähtien. Ei paljon lohduta n. 4% osingot, josta verottaja ottaa omansa. Isot Kiinan rakennusteollisuuden riskit. Jos Kiina riskiä haluaa niin parempia vaihtoehtoja halvemmilla arvostuksilla löytyy muualta.

1 tykkäys

Aika harvalla firmalla on ~40 % sijoitetun pääoman tuottoa, ennakoitavaa ja kannattavaa huoltobisnestä ja mukavasti muutamalle jätille jakautunut markkina monin paikoin. :wink:

On tuo KONE Helsingin pörssin parhaita (paras?) laadultaan mutta Kiina tyssää ja arvostus ollut vähän kireä joten ei hyvä sijoitus viim. 10v. :slight_smile:

Mutta osakkeen kurssi ei ole sama asia kuin yhtiön laatu.

46 tykkäystä

Harmi että iso osa alkuperäisestä porukasta on jo eläkkeellä. Joutuvat pyytämään iltavapaita vanhainkodista.

3 tykkäystä

Eli jos tänään astuu vielä Fortumin “ansaan” niin onnistuu nappaan osingon myös?

4 tykkäystä

Kyllä (merkit täyteen)

3 tykkäystä

Porukat käyneet kiinalaisessa ja kahmineet onnenkeksejä kyytipojaksi: “Osta Fortumia ja rikastut” :money_mouth_face:

4 tykkäystä

Harvassa ovat joo, mutta Koneella näyttäisi se olevan “vaan” ~22%. Viimeksi 40% se on ollut (sattumaako?:wink:) vuonna 2015.

Huoltobisneksestä olen samaa mieltä, mutta kuuluuko se arvostaa nykykertoimilla on lähinnä makuasioita.

Samaa mieltä myös tuosta viimeisestä kommentista, mutta itseäni sijoittajana lopulta kiinnostaa se kuinka paljon rahaa se tuo salkkuun nyt ja tulevaisuudessa.

5 tykkäystä

S-Pankin kaverin kiinnostavia nostoja:

8 tykkäystä

Miten kukaan malttaa tänään seurata pörssikursseja tai notkua forumilla? Sillä nimittäin tänään on julkaistu Björn Wahlroosin kirja: Sateentekijät. Eräänlaiset päiväkirjat 1992−2001.

Kävin ostamassa kirjan iltapäivällä ja oli pakko tulla noin 50 sivun kokemuksella kehumaan sitä tänne. Mielenkiintoinen persoona ja ennenkuulumattomia tarinoita tarjolla finanssimaailman kiemuroista. Kylkeen lasi tai pari skottiviskiä ja elämä hymyilee.

35 tykkäystä

Terveisiä metsästä. Loma lähestyy loppuaan ja päätin lähteä ‘raivoomaan’. Kuivat kuuset kaatui ryskyen. Havahduin kesken kaiken helvetinmoiseen naurun remakkaan, siis metsässä. Kirjanpainaja siellä makoili kannon nokassa, näytti voitonmerkkiä ja nauroi. No mikäs siinä, joka toisen kuusen ne oli jo tuhonneetkin, poistuin häviäjänä…

14 tykkäystä

Pitäisikö @Sijoittaja-alokas perustaa myös tavoitehintapuolue, jotta meidän näkökulmamme tulisivat paremmin otetuksi huomioon :slight_smile:

17 tykkäystä

Olisi palvelus koko kansalle jos joku oman elämänsä Robin Hoodi tekisi tämän kaikille kansanedustajille.
Eiköhän hommaan saisi jotain tolkkua.

2 tykkäystä