Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Hyvä, Henri! :mechanical_arm: Sijoitusinfluensseri. :moneybag::trophy:

5 tykkäystä

Suljetaan tämä viikonlopun hupikysely tuloskauden tieltä. Yhteenvetona voitaneen todeta, että foorumilaiset liikuttelevat biteillä keskivertoa enemmän numeroita.

Kiitos kaikille äänestäneille!

4 tykkäystä

Minäkin suljen tämän kyselyn. Ei tästä kyselystä kannata valtavia johtopäätelmiä tehdä, mutta oli mielestäni kiintoisa kysely. :slight_smile:

Kiitos kaikille äänestäjille! :slight_smile:

11 tykkäystä

Tässä @Sijoittaja-alokas hyvä vastaus esimerkki, kun sinulta sitten vuoden sijoittajaksi kruunaamisen jälkeen kysellään salkun tuotoista :grin:

Henri Hujala ei halua kertoa, kuinka paljon hänen sijoituksensa ovat kokonaisuudessaan tuottaneet, koska hän ei halua lisätä vertailua suomalaisessa yhteiskunnassa.

21 tykkäystä

:smiley:

Mä haluan!

Kerron “tuotoistani” ja virheistäni kaiken. Kaikki asiat vaan pöytään suoraan, niin ihmisille tulee ihan oikea kuva minusta ihmisenä ja sijoittajana.

Jos mä menestyn kerron sen ja jos sarjaepäonnistun jatkossakin, niin kerron senkin. :cowboy_hat_face:

No joka tapauksessa minunkin sijoittamiseni tulevat hyvin todennäköisesti tuottamaan hedelmää pitkällä aikavälillä. :slight_smile:

34 tykkäystä

Tein erittään taidokkaan ja ansiokkaasti tehdyn teknisen analyysin tuosta.

Voidaan tehdä sellainen havainto ja ennuste, että pörssi tylsistyy vuosi vuodelta, ja 2040 jälkeen ei nähdä enää yli +20% vuosinousuja tai superromahduksia yksittäisiä poikkeusvuosia lukuunottamatta :innocent: :tada:. Quote this, kun ennuste käy toteen 40-luvulla :grin:

17 tykkäystä

Jos nyt jättäisit sentään lähteen leikkaamatta kuvituksessasi, vaikka kommentti olisikin huumoria. :slightly_smiling_face:

Ps. ihan kulttuurihistorian kannalta jännä kaavio

1 tykkäys

Mitkäs ne ovat? Kuvaa🙈 Laatua halvalla pitkään salkkuun – Tässä ovat Helsingin pörssin edullisimmat laatuyhtiöt | Arvopaperi

1 tykkäys

Ei saa. Pilaat yleisen narratiivin jonka mukaan tavan tallaajalla ei voi jäädä mitään säästöön. :confused:

8 tykkäystä

Enemmän olen huolissani, että alokas pilaa narratiivin, jonka mukaan sijoittamalla tekee voittoa :grin:

9 tykkäystä
1 tykkäys

Saat päättää kumman narratiivin pidät mielummin: “Sijoittamalla ei voi tehdä voittoa” tai "Sijoittamalla voi tehdä voittoa, mutta se on kuin lottoamista. "
Muuta väittävät ovat helppoheikkejä ja huijareita.

Oma sijoitustyylini sopii kylläkin kotiväkeni mielikuviin: Lottoamista jolla ei tehdä voittoa. :thinking:

8 tykkäystä

Sijoittamalla ei voi tehdä voittoa ja se on kuin lottoamista.

Unohdit tämän pölhexin iskulauseen.

14 tykkäystä

Jos haluaa ritarillistaa omaa punaista hehkuvaa salkkua, miettikää näin.

Finanssijärjestelmässä aina jonkun on omistettava omaisuusluokat. Ei voi olla tilannetta, missä jokin osake, kiinteistö yms. olisi ilman “bag holderia” (epäselviä tilanteita voi toki olla mutta periaatteessa näin).

Kun istutte turskakasan päällä, olette estäneet jonkun toisen osumisen samaan haisevaan kasaan.

Osakemarkkinan arvo luodaan yhtiöissä, jotka tekevät tulosta reaalitaloudessa. Treidaaminen, veivaaminen, kauppaaminen yms. ei luo taloudellista hyvinvointia tässä mielessä vaan voitot tehdään käytännössä toisen sijoittajan taskusta.

Tämä myös tarkoittaa, että kokonaisuutena nyt turskalta haiseva hyvin hajautettu osakesalkku voi korjaantua ehdaksi loheksi ajan kanssa, mikäli siinä olevat yhtiöt menestyvät oikeassa elämässä.

60 tykkäystä

Pölhexin ritarit :heart: :heart:

18 tykkäystä

Jeesus muutti veden viiniksi.
Osinkojeesus turskan loheksi.

54 tykkäystä

Breaking News. Martti Ahtisaari meni.

Linkki Ylen kattavampaan ja parempaan uutiseen aiheesta ja miehestä.

41 tykkäystä

Ptikään eli Martti ja koronatkin selätti vanhalla iällä.

Oma yhteenveto presidentistä:
Martti Ahtisaari oli opettaja, diplomaatti ja presidentti. Martti oli demari mutta maltillinen sellainen. Martti oli ulkomaanasuhteissa diplomaattinen mutta länsimielinen, hän oli Naton kannattaja. Martin kaudella 1994-2000 Suomi liittyi EU:hun ja maa eurooppalaistui. Nobelin rauhanpalkinto löytyy vuodelta 2009
.
Martti oli myös sijoittaja. Myi Elcoteqin osakkeet isoon hintaan teknokuplassa 2000 tietämillä.


“Vanhat hyvät ajat”. Presidentit Jeltsin, Ahtisaari ja Clinton Helsingissä 1997

53 tykkäystä

Suomi olisi todennäköisesti säästynyt monelta murheelta, mukaan lukien keväällä päättynyt Nato-show, jos Ahtisaari olisi valittu toiselle kaudelle. Putin ei olisi edes ehtinyt nostaa Naton itälaajentumista Venäjän keksityksi huolenaiheeksi ja kylmän sodan ajalta tuttua etupiiripolitiikkaa takaisin päivänvaloon – olisiko Ukrainakaan ollut sen jälkeen enää ongelma?

Onneksi Ahtisaari ehti edes yhden kuusivuotisen johtaa koko Suomelle ja maamme läntiselle kehitykselle tärkeässä ajankohdasssa. Äänestin tosin vuonna -94 Elisabeth Rehniä, mutta jälkikäteen ajateltuna olisin voinut äänestää Ahtisaartakin.

Kaikki saavutukset huomioiden, ja suomalaisittain lyhyeksi jääneestä presidenttikaudesta huolimatta, Ahtisaari on yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä Suomen presidenttinä toimineista vaikuttajista, jonka osaamiselle olisi käyttöä tässäkin ajassa. Lepää rauhassa.

64 tykkäystä

Martti Ahtisaari oli kyllä suurmies ehdottomasti. Sinällään harmi Suomen kannalta, että hänen presidenttikautensa jäi vain yhteen kauteen. Ajoi oikeasti kaikkien asioita, sekä oli todella laaja-alainen ja kaikin puolin ns. tolkun mies ja sai siitä oman puolueensa vihat niskaan, mikä omalta osaltaan vaikutti juuri siihen, että jäi vain yhden kauden presidentiksi. Mikäli tällaista poliittista murhaa ei olisi tehty, niin uskoisin vahvasti, että Suomi olisi tällä hetkellä paljon paremmassa jamassa. Todella harmi, että jollain tapaa tuntuu, että suuri yleisö ei ole ehkä koskaan tajunnut tämän miehen saavutuksia ja kuinka paljon hän tosiaan ihan aidosti ajoi asioita niiden järkevyyden johdosta, eikä sen takia mitä ideologiaa ne edustivat. Toivon todella paljon, että joskus vielä saamme yhtä hienon ja fiksun miehen maan johtoon tai edes politiikan kärkipaikoille vaikuttamaan asioihimme. RIP Mara.

35 tykkäystä