Inderesin kahvihuone (Osa 7)

On tämä sijoittaminen kyllä kovaa hommaa. Koko vuoden olen taistellut, että saisin osakkeiden arvon seuraavan kymppitonniluvun puolelle. Huhtikuussa oltiin jo kahden tonnin päässä, sen jälkeen uutta pääomaa syötetty yli 10k, ja tänään ollaan noin tuhannen euron päässä.

Aina kuun vaihteessa otan salkun arvon muistiin. Laitoin juuri sisään toimeksiannon joka toteutuessaan nostaisi arvon seuraavalle kymmenluvulle, mutta eiköhän taas ennen kuun vaihdetta lasketella sen alle.

29 tykkäystä


Miettikää miten helppoa treidaamine on. Eilen illalla shorttasit Kempoweria kunnon viputuotteella. Sitten aamun pohjilta Longia mukaan. Sit tos päivällä uudet shortit salkkuun. Ja tsädäm salkku +100% tänään. Ja porukka luulee, että rahan teko olis vaikeaa. :rofl:

22 tykkäystä

Nönnönöön kautta ei onnistu kempowerin shorttaus. :face_with_diagonal_mouth:

1 tykkäys

Nii. Nyt se vaan roikkuu ja heiluu hölkätessä ihan turhana.

Mietin tuossa mielessäni, että perillisille jää melko mielenkiintoinen sijoitussalkku kun miehestä aika jättää. Ei tuu perillisille sellaisia Nokia-ylläreitä mitä 2000-luvun alussa oli, vaan melko turhia papereita. No, eipähän tartte maksella perintöveroja.

Tätä pitäisi saada julisteena :joy:

15 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 6):

Keskustelua herättänyt kolmen euron sääntö. Hinnalla on historia.

Mielenkiintoista on, kuinka alas Nokian kurssi vielä laskee.

  • Markkinoiden ylireaktio. Pohjat nähty.
  • 2,5€ nähdään vielä ennen Joulua
  • Kahdlla eurolla sitten lisäilen salkkuuni.
  • Uudet pohjat vielä haetaan. Euron tuntumaan mennään ja nähdään Niinistö taas tankkaamassa
0 äänestäjää
1 tykkäys

Missä evvvk vaihtoehto, kun kyse Nokiasta?

Kaverin puolesta kyselen.

5 tykkäystä

@aspee ja Wuosisadan Wakavimmat only

  • EVVVK
0 äänestäjää
13 tykkäystä

Pakko oli äänestää.

Nokian arvonmäärityksessä olen käyttänyt PE kertoimen sijaan PA prosenttia.

8 tykkäystä

Juu ei tässä auta kun hodlata ja jättää jälkipolvelle turskat ihmeteltäväksi

5 tykkäystä

Pojanpoika ihmeissään kun saa 0,05€:n arvoiset Nokian osakkeet perintönä. Ja hänen elinaikanaan arvo tippuu vielä -32,4%.

43 tykkäystä

Tänään oli sormet niin monessa “mielenkiintoisessa” osakkeessa, että pieni ihme että tästä selvisi salkun näyttämällä 1,1% pudotuksella veivauksien jälkeen. Tämä kaikki työmatkan ja muiden kestittämisen lomassa. Ne on aidot kusetusmarkkinat kun tuntuu voittajalta salkun näyttäessä vain -1,1%.

19 tykkäystä

Omassa salkussa on enää Kamux, Fortum ja Admicom. Vuoden kehitys on +4,74%. Olen miettinyt mitä uskaltaisi ostaa lisää ja tullut siihen tulokseen että odottelen uusia pohjia kaikessa rauhassa.

2 tykkäystä

On nämä pörssin loppuhuutokaupat sitten vinkeätä seurattavaa. Ainakin tänään pääsi Juurikille syntymään kuva, että joku kesäapulais-meklari meinasi ostaa yli 5 miljoonaa Nokian osaketta loppuhuutokaupasssa hintaan, joka hänelle oli aamupalaverissa ennen pörssin aukeamista maksimiksi kerrottu eli 3,30 € (kuva 1).

Jotain rationaalista selitystä miettiessään Juurikin mielikuvitus laukkasi, että klo 18:29 pomo ilmeisesti hoksasi, että nyt menee vähän pieleen ja päätti perua jutun laittamalla lähes saman verran myyntiin hintaan 3,05 €.

Niinhän siinä sitten kävi, että vaikka Juurikin kuvakaappauksessa (kuva 2) huutokaupan tilanne oli klo 18:29 kuvan mukaan 3,30 €, tulikin loppuhuutokaupan lopputulokseksi 3,05 € aikamääreellä 18:29.49 (kuva 3).

Juurikin känny saa jatkuvasti tarkennuksen kellonaikaansa, joten aika hankala on väärässä olevaa kelloa syyttää. Taitaa vaan olla niin, että piensijoittajat ovat huutolaistytön tai -pojan asemassa, kun ei millään ehdi manuaalisesti osto-tai myyntitarjoustaan muuttamaan.

Mutta jos todellakin haluttaisiin, että aloitus- ja lopetushuutokaupat olisivat reiluja myös piensijoittajille, tulisi huutokaupat järjestää ilman tietoa muiden liikkeistä. Juurikki olisi tänään laittanut AOT:lla oston hintaan jotain 2,95 € ja myynnin OST:llä hintaan, jota ei nyt tullut mietittyä, mutta mahdollisesti alle yllä mainitun hinnan 3,30 €. Olisi sitten tärpännyt toinen tai ei kumpikaan, mutta olisi jäänyt hyvä mieli reilusta pelistä.

Helsingin pörssi kertoo, ettei spekulatiivinen myynti- ja ostokurssien manipulaatio ole mahdollista, koska kukaan ei tiedä, milloin 5 minuutin aikarajan sisällä huutokauppa suljetaan. Sen kun näkisi, niin ei tällaisia pörssin luottamusta heikentäviä narrinäytelmiä nähtäisi.

Tiedoksi @hex… ja @fiva. Voisi Indereskin viedä terveisiä, kun Juurikki ei kuulu piireihin.

6 tykkäystä

Mistä syystä nuo aloitus- ja lopetushuutokaupat muuten on? (Yksi työkalu lisää isoille toimijoille jyrätä meitä pienempiä? :unamused:)
Eikö 8,5 tuntia riitä tähän ihanuuteen?

Hyvä selvennös, tänks!

1 tykkäys

Huutokauppa on reilua kaikille markkinatoimijoille salkun koosta riippumatta. Kaikki saavat samalla hinnalla ostettua tai myytyä. Näissä myös saa isommatkin toimeksiannot helposti tehtyä.

Suurin hyöty näistä on juuri manipuloinnin hankaloittaminen. Ilman huutokauppaa päivän ensimmåinen ja viimeinen kauppa voisi helposti joko romauttaa tai raketoida kurssin juuri siihen suuntaan kun manipuloija haluaisi. Nyt jos yrität samaa niin siinä reilusti aikaa markkinatoimijoiden tulla mukaan ohjaamaan hintaa tasapainoisempaan suuntaan.

24 tykkäystä

Tankit täynnä korkotuottoja. Pitää jo avata EuroInterest -korkoputki Pohjoismaiden välille, että mahtuu kaikki!

1 tykkäys

Olen itse kasvissyöjä mutta turskaa on niin perkeleesti eikä viitti roskiinkaa heittää

Enää Sampo ja Manta plussalla, ja vauvan rahasto, koska hän on indeksisijoittaja. :smiley:

10 tykkäystä

Kyllä muuten harmittaa niin vietävästi että “vaihdoin” kaikki Nokiat vajaa pari viikkoa sitten Mandatumiin, Sampoon ja Fortumiin. :wink:

dance-party

21 tykkäystä

HOPELESS

Lose
Everything
Suddenly
Suicide

1 tykkäys