Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Jos käytät Nordnettiä.

Nordnet: :tada::tada::birthday::clinking_glasses:

1 tykkäys

Äläs nyt, numerot on kivoja. Pitäisi olla viiden vuoden bear, base, bull tavoitehinnat ja näiden perusteella valmiiksi lasketut annualisoidut ja osingot huomioivat tuotto-odotukset.

Tämä toisi esille paremmin sitä, että osakesijoittaminen on pitkäjänteistä hommaa. Riskimittarilla voisi tällöin heittää kuikkaa, eikä suositustakaan välttämättä tarvisi.

5 tykkäystä

Eriarvoista eläkkeensaantia tiedossa. :slight_smile: Etelä-Karjalassa sukupuolten välinen ero oli 6,3 vuotta jolloin siellä nainen nauttii eläkettä sen verran kauemmin kuin mies. Pohjanmaalla pienin ero, vain vähän yli 4 vuotta. Koko maassa vastasyntyneiden tyttöjen elinajanodote oli 83,8 vuotta ja poikien 78,6 vuotta, siitä sitä maksettua eläke-eroa syntyy. Monia tekijöitä arvioidaan hyvinkin tarkasti, niin miksi eläkkeelle jäädään silti samanikäisinä? Nykyvälinein olisi mahdollista arvioida eläkkeellejääntiä myös maakunnittain, esimerkiksi Ahvenanmaalla tyttöjen elinajanodote oli 85,8 ja poikien 81,2 vuotta. Kainuussa vastaavat luvut olivat 82,6 ja 77,5 josta voisi sitten arvioida kauanko eläkejärjestelmässä on varaa maksaa eläkettä jopa sukupuolittain ja maakunnittain.

7 tykkäystä

Tiivistelmä: Ei kipuu, ei hyötyy!

Kun tulee kunnon laskumarkkina, niin silloin ei ole oikea aika laittaa rahoja käteiseksi tai nössöosakkeisiin ja yrittää välttää kipua, vaan nimenomaan hyödyntää tilanne ja ottaa tavanomaista agressiivisempi salkkukoostumus. Jos pelottaa tämä OMXH:n kehitys ja yhtiöiden negariaalto, niin silloin on mainio aika vaihtaa ne Sampot ja Aallon Groupit vaikkapa YIT:ksi tai KH Groupiksi, jotta salkussa on tarpeeksi nousupotentiaalia kun se väistämätön käänne parempaan tapahtuu :cowboy_hat_face:

41 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen, jotain rajaa sille sokealle lempiyhtiön fanittamiselle…
image
(Max Paynet 1 ja 2 oli kyl hyviä, muista en osaa sanoa mitään)

29 tykkäystä

Inderes -foorumin jäsen tai seuraaja olet tervetullut Mällisalkkutiimiin.

Asenna SijoittajaApp

Paina:

Paina Liity liigaan:

Seuraavaksi paina Yksityiset:

Hae Mällisalkkutiimi24:

Salasana: verneri
Jos salasana ei toimi ilmoita minulle.

Pyydän kaikkia liittyneitä kavereiksi, mutta se ei tarkoita, että olisin tulossa yökylään tai jotain, vaan ihan salkkujen jakamista appissa.

Mällisalkku tiimissä pääset yksilötyöskentelmään 10000 LEuron panoksella. Tiimistä muodostuu yhteistuottoprosentti.

9 tykkäystä

Toistaiseksi yksikään osake itsellä ei ole ylittänyt -13%, mutta menee kyllä ihan just rikki muutamassa. Ei niin paha tilanne etteikö siitä jollain aikavälillä nouse. Luotan siihen että Kempoweri on tonnin lappu :clown_face:

4 tykkäystä

1.2% osingon sijasta irtosi tänään melkein 5% kurssidroppi.

10 tykkäystä

Mitä tarkoittaa tällainen merkintä profiilissa?

"
Tämä käyttäjätili on estetty 21. marraskuuta 2023 15.09 asti.
Syy: Väärässä paikassa"

Kesä on ehtoolla ja auringonvalo vähenee, pölhexsijoittajalla ei onneksi ole ongelmia d-vitamiinin saannissa. :face_with_peeking_eye:

36 tykkäystä

Joku onneton päättänyt olla sijoittamatta Helsingin pörssiin ja onnistunut tekemään tuottoa. Sellaisia ei tänne kaivata

81 tykkäystä

Ei varmaan ole osannut käyttäytyä foorumilla. Eli pistetty jäähylle vähäksi aikaa. Tuskin sen kummempaa

4 tykkäystä

Nyt on limbottu aika matalan riman ali

Avovaimo laittoi minut jäähylle myös saatesanoilla ”Väärässä paikassa”

IMG_5377

45 tykkäystä

Pölhexin sukellus jatkuu entistä kiivaampana. Jos jotain lohtua niin Talenom, mitä kauhealla riskillä lisäsin ennen osaria, on tänään nousussa.

Elän kyllä henkilökohtaisella tasolla jännittävää aikaa. Olen tässä jonkun aikaa lomautettuna ja lomautukset jatkuvat, mutta onneksi tänään tuli tili liitolta. Tili oli tosin puolikas ja sisälsi vielä karenssin, ja muutenkin oli rahat tiukalla, joten kauheasti ei juhlita. Ens tili kuukauden päästä sitten.

Maksoin silti reippaasti laskut sillä ja lyhensin luottokortinkin samantien nolliin (esim mobilepay siirrot menee automaattisesti luoton kautta koska laitoin sinne joskus sattumalta luoton numeron, joten sisänsä normaali toimenpide, maksan luoton aina heti pois kun tili tulee niin ei ehdi mennä korkoa. Hommasin muuten nyt kesällä vasta elämäni ensimmäisen luottokortin, ja sekin OPn pakottamana). Nyt tosin vaimon synttärilahjankin maksoin luoton kautta. Ok nyt on luotto nollissa mutta pakko oli sipaista silti varatililtä rahaa käyttötilille.

Eli käteispuskuria on nyt entistä vähemmän, mutta jos tulee joku auton hajoaminen tms niin onneks on luotto. :smiley:

Muutenkin pahoja nämä syksyt aina, kun on vaimon ja pojan synttäriä jne. Varsinkin nyt tuntuu, että menoja on muutenkin ollut poikkeuksellisen paljon (tai sitten ne vain tuntuu suuremmilta mitä ne on). Ja juuri silloin, kun tili on laihin mahdollinen. Hiustenleikkuukonekin lahos aamulla, pitää maksaa parturikäynti tai ostaa uusi kone, ja kumpikaan ei kuulosta hyvältä vaihtoehdolta. Mutta ehkä pahimman tulojen romahduspiikin samanaikainen risteymä kertaluontoisten menojen kanssa on muuten ohi?

Se mitä pelkään on, että pitäisi myydä osakkeita pahimmalla hetkellä. Onneksi tähän on vielä sinänsä pitkä matka, sillä pystyisin Nordnetistäkin nostaan vielä cashia ennen varsinaisia osakemyyntejä. Tämän osakemyyntiskenaarion todennäköisyys on silti suurempi kuin koskaan. Uutta rahaa ei nyt Hornettiin virtaa, ja se hieman harmittaa tänä päivänä, muttei kauheasti.

Sen sijaan enemmän harmittaa jatkuvasti tiukilla eleleminen, joka samalla ärsyttää/stressaa/masentaa. Kerrankin pitkästä aikaa tosin näkyy oikeasti aavistuksen valoa tunnelissa sillä pari työhaastista olisi edessäpäin. Molemmissa olisi ansion nousua tarjolla ja mikä parasta, vaikuttaa vielä hyviltä paikoilta ja minulla olisi vielä mahkut saada edes jompi kumpi. Lisäksi tulisi irtisanomisrahat nykyiseltä työnantajalta jos vaihtaisin paikkaa, jolla sais vähän lisäaikaa omaan elämään. :smiley: Olen innoissani.

Mutta taloustaitoni eivät ole mitään parhaimpia. Koin olevani suht hyvä taloustaitaja kun joskus asuin yksin, mutta nykyään perheellisenä olen alkanut lipsua tässä. Saa tuomita.

Omia taloustaitoja kannattaa kyllä treenata koko iän, ja kuulkaa ihmiset, älkää ikinä lähtekö sellaisen kumppanin matkaan joka kusee omat rahansa koko ajan, vaikka kuinka rakkaus loistaisi silmissä. Muutenkin romanttinen rakkaus on vain luonnon luoma hetken huuma, jonka tarkoituksena on saada ihmiset vain lisääntymään ja unohtamaan rationaaliskeskeisen pohtimisen kumppaneiden välillä. En tarkoita että oma kumppani olisi sellainen tuhlari, mutta myönnettäköön että toivoisin hieman enemmän yhteistä johdonmukaista taloudenhallintaa.

Tiedostan että maailmassa ja Suomessa on ihmisiä, joilla oikeasti menee huonosti. Minulla menee todella hyvin. Koen olevani poikkeuksellisen etuoikeutettu ja siunattu, kun on porukatkin jotka auttaa paljon esim lapsiasioissa ja kaikessa. Muutenkin moni asia olisi voinut mennä paljon huonomminkin. Olen onnekas ja kiitollinen ihminen, ja kaikesta paineesta sekä murheista huolimatta silti mahdollisesti onnellisempi kuin koskaan (aikuisiällä) ennen. Monesta asiasta on lisäksi vain tullut päästyä yli ja tunnustettua myös omatkin virheet, jolloin yleinen katkeruuskin on kummasti vähentynyt, ja muutenkin on ehkä jonkinlaista itsetuntoa enemmän kuin joskus ennen. Tämä on ehkä parasta. Olen onnellinen. Mutta tällainen perjantain avautuminen tuli silti rukattua, kun ei jaksa aina esittää että kaikki skulaa täydellisesti (onko nyt perjantai? Kaikki päivät samanlaisia). Nyt menen eväsretkelle mussukoiden kanssa, enhän minä töissä ole.

102 tykkäystä

Omien kokemusten perusteella tuo johtuu ihan vaan siitä, että Tokmannilla on niin vähän kassoja auki, että pienikin määrä asiakkaita ruuhkauttaa kaupan :smiley: Vaikka olisi kuinka pieni asia ja ostos niin et pääse hetkessä ulos sieltä. => parkkipaikka ruuhkautuu suhteessa enemmän.

Vertailu Puuiloon, jossa voit asioida niin, että kävelet käytännössä koko ajan :grin: Toki vähän eri tarjonnallakin pelaavat. Tokmannilla sovitellaan ja katsellaan vaatteita jne.

7 tykkäystä

Ericssonia Juurikki etsi Inderes.se -sivuilta. Meni käännös päälle ihan pyytämättä, eikä nyt saa pois päältä. Oli sentään alareunassa jonkin aikaa mahdollisuus valita suomi/ruotsi.

Aika hauskoja muitakin firmoja siellä näytti olevan, kuten Hieno Enso, Skannaa tiedosto, Komponentit, Digitaalinen, Ensimmäinen kerros, Onni, Kemia, vaimo, Ruokahalu, Kiduttaa, Seuraava, Kuhan keittäjä, Tuloryhmä, Sää, Vaalit, Pippo, Havaitsemistekniikka, Robbie, säätiö, Mene eteenpäin, Tehokas, Yhteistyökumppani, Luo ryhmä, Ratkaisijat, Loihde, Kaksintaistelu, Hyppyliivi, Laamat, Maksaminen, Järjestelmänvalvoja ja Mandaatti.

Olisi AI-jain käännös?

Mahtaisiko löytyä joku merkki, kuten Excelissä *, joka kertoo, että kyseessä on nimi, jota ei saa kääntää. Excelissähän *-merkki estää laskutoimitukset ja automaattisen päivämääräksi muuttamisen.

14 tykkäystä

On tarkoitus mennä alkuvuodesta naimisiin ja puolisoni suunnitteli tähän ottavansa pienen lainan, jotta saadaan juhlat järjestetyksi. Kerroin hänelle kuitenkin kriiseistä ja kusetusmarkkinoista ja siitä kuinka on ihan sama mitä ostaa niin paskaa se näyttää aina olevan. Siispä tulimme siihen lopputulemaan, että minä myyn hieman omistuksia ja jätetään laina ottamatta. Ehkä se on fiksu päätös ehkä ei sen aika näyttää.

37 tykkäystä

Eikun vipu tappiin, kunnon kemut ja loput Hesulin rulettiin :partying_face::nauseated_face:

23 tykkäystä

Huhhuh, ei jaksa edes tehdä pilkkameemejä tästä pölhexista. Onko tämäkin pohjan merkki, niitä on ollut nyt ikävän paljo nyt tänä syksynä.

Toisaalta aika zen olo kun melkein kaikki käteinen on käytetty, niin ei tarvitse pohtia mitä otettaisi uutena salkkun. En ole ainakaan myymässä mitään näillä hinnoilla jos ei tapahdu mitään poikkeuksellista kuten raju negari. Toisin sanoen salkun hoito on helpottunut, odotetaan tässä palkkapäivää, ja siihen asti käydään kerran päivässä katsomassa salkkua ja poistutaan paikalta saman tien kuin Simpsoni-pappa konsonaan.

4 tykkäystä