Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Koposen tulosviikkopodeissa sydäntä lämmittää aitous :ok_hand::joy:

”Brian Moynihan - mani han- money hani… rahahunaja… niin kirjoittaa tulosraportissa, että”

”sitten kun veriripuli lentää seinälle niin ohjauskorot tyypillisesti tippuu rivakasti. Siitä voi lukea Mariannen raportista lisää. Koroista meinaan ei siitä ripulista”

”onhan se Amazon - helvetti, meinasin sanoa ruman sanan - hemmetin, hemmetin iso firma”

23 tykkäystä

Mikseivät douppaajat vain perusta omaa sarjaansa, jossa mikä vain on sallittua? Sen kaupallinen potentiaali olisi hurja, kun tuloksien lisäksi saisi lyödä vetoa sydän- ja raivokohtausten määrästä.

18 tykkäystä

Tuli vastaan mielenkiintoinen uutinen. Perhettä syytettiin rikoksesta, koska syyttäjän mukaan perhe oli säilyttänyt tai kuivattanut vaatteita päällä olevassa saunassa, mistä oli aiheutunut tulipalo. Syyte kaatui, koska ei ollut riittävää näyttöä, mitä saunassa oli ollut.

Tästä pitänee kuitenkin tulkita, että saunan väärinkäyttö voi olla rikos.

1 tykkäys

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009951535.html

Oliko pohjat tässä? Iltasanomat uutisoi hesulin huonoudesta.

12 tykkäystä

Totta ihmeessä tulipalon sytyttäminen kerrostalossa on vakava rikos, jossa asettaa muita ihmisiä hengenvaaraan. Vaikka kysymys olisikin tahallisen tulipalon sijaan vain törkeästä huolimattomuudesta ja täydellisestä välinpitämättömyydestä turvallisuusmääräyksistä.

14 tykkäystä

Easee on kylläkin se jolla on laturit räpsähtäneet näpeille, ei Zaptec :smiley:. Ja Zaptec oli voitollinen vuotta 2022 lukuunottamatta, ja tuleville vuosille ennustetaan voitollisuutta myös. Toki eri asia miten kusetusmarkkinat päättävät kuluinflaation yms. osalta. En viime osarista tarkistanut, mutta marketscreenerin mukaan Q2 2023 oli voitollinen EPS osalta.

2 tykkäystä

Toistaiseksi näistä yhtiöstä olen kiinnostunut:

Lisäyslista, eli näitä salkussa jo on:
Fortum, KH Group, Neste, Qt, Scanfil, Siili, Valmet

Ostolista ja näitä joutuu sit tankkailee, koska minipossia en harrasta.
Aallon Group, Kesko, PayPal, Revenio, Talenom, Tietoevry, Vaisala

Tietysti, jos varsinkin tiettyjen salkkuni yhtiöiden osakkeet dippaa tuntuvasti ja mielestä “ilman syytä”, niin tankkaan lisää ja lisäksi pidän monista yhtiöistä, mutta kun sitten niiden osakkeiden arvostus on kireä niin tartun vasta, jos niiden arvostuskertoimet tervehtyvät kivasti ilman, että kokonaisuus muuttuu.

Jos lisäilen niin lisäilen ehkä muutamaa yhtiötä ja jos ostan kokonaan uutta, niin ostan vaan yhtä yhtiötä.

On tämä rankkaa, kun on niin moneesta yhtiöstä kiinnostunut. :sweat_smile:

EDIT: Vaisala oli sekä lisäys- ja ostolistalla, mutta onneksi nimimerkki Pappatunturi huomasi virheen ja otin lisäyslistalta pois.

25 tykkäystä

Terkut Monacosta!

Voisin jäädä tänne, maksaisi joku evosta 1000€/kpl heti maanantaina? Kiitos.

44 tykkäystä

Vaisala oli jo lisäyslistalla. Varmaan vahinko tähän ostolistaukseen.

1 tykkäys

Kiitos, kun sanoit! :pray:

Oli tosiaan vahinko. Vaisala ei ole vielä salkussani, mutta siitä olen nyt jonkin verran lueskellut. Tein siitä jopa lyhyen tviittiketjun, mutta se ei nyt ollut mitenkään ihmeellinen eikä yhtiötä enemmän seuranneille siinä ole mitään uutta, joten en viitsinyt kirjoitella siitä mitään yhtiöketjuun. :open_mouth:

Todennäköisesti myyn pari osaketta pois kokonaan salkustani, millä rahoitan tulevat lisäykset tai “uuden rivin”. :slight_smile:


Joskus kolme esim. Harvia, Hyzon, Kamux eikä siltikään saanut kokonaista normipossaa. :frowning:

8 tykkäystä

Näinhän se Hesulin kans pelatessa nykyään on. Jos liikkuja on tekemässä, niin on myytävä kaksi ostettua erää, että voi ostaa yhden uuden kokonaisen erän.

5 tykkäystä

Ei jotenkin itselle maistunut kun vuosia sitten reilillä poikettiin siellä. Aivan liian pröystäilevä meininki omaan makuun. Varmaan tilanne olisi toinen jos olisi tolkuttomasti rahaa.

2 tykkäystä

Kesällä oli hieno käydä tuolla. Samana päivänä salkku veti euromääräisesti isoimmat tappiot ikinä, kun taisi lopulta laskea ~5%. Oli se kiva päivä kuitenkin :grin:

3 tykkäystä

Ikäviä kuulumisia aamuun :pensive:

27 tykkäystä

Sieltä se vaan nousee. Aurinko siis

30 tykkäystä

Kyllähän se nyt sunnuntaisin nousee, pörssit on kiinni.

21 tykkäystä

Kun täällä on muitakin treenaavia, niin osaako joku sanoa mitä kreatiinin hinnalle on viime vuosina tapahtunut?

Noin 10€/kg tasolta on noustu 30-40€/kg tasolle parissa vuodessa. Samaan aikaan proteiinijauheita löytää tarjouksesta samoihin hintoihin kuin 4v sitten.

10 tykkäystä

Tuo on kyllä mielenkiintoista, en todella tiedä. Käytän itsekin kreatiinia, no onneksi sitä käytetään pieniä määriä, mutta onhan sen hinta tosiaan noussut reippaasti. Ostin viimeksi jostain tarjouksesta isoja määriä, mutta ei se silti halpaa ollut paitsi nykyiseen hintatasoon nähden. :grimacing:

Proteiinista joudun maksamaan kilolta noin 20-22 euroa, ellei ole sitten jotain hetkellistä tarjousta. Saako jostain normaalisti lisäproteiinia alle 20 eurolla?

Hienolta näyttää :+1:, Tulen vajaan parin viikon päästä perässä, vähän kestää kun tullaan omalla autolla…pakko päästä ajamaan se Tunneli ja uimaltaan mutkat läpi, tosin vähän vaisummalla vauhdilla kun F1 autot.

Evossa en pysty auttamaan kun kaikki rahat menee reissaamiseen…

PS. Onko muuten vierailuvinkkejä?

4 tykkäystä

Näytti sataneen lunta yön aikana vähin,renkaanvaihtoon siis tieni vie.ei mikään iso projekti kun enää omaan tarvii vaihtaa,kahteen muuhun meitin pirssiin vaihdoin jo aiemmin.Ei mitään mun lempipuuhaa mutta eipä tuosta viitsi maksaakaan kun kuitenkin onnistuu helposti iteltäki,niin se vain talvi tulla tupsuttaa joka vuosi.

3 tykkäystä