Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Markku_Kurtti:n tviitit ovat hyvin laadukkaita, mutta näitä saa aina hetken katsoa, että ymmärtää. Välillä kyl pieni Alokas ei ymmärrä… :sweat_smile:

5 tykkäystä

Joo mutta nyt ei ole oikea hetki siirtyä joululomalle foorumilta :wink:

14 tykkäystä

Joo, ei prkl!

Kukaan ei lähde ennenku Alokas haastattelee -ketjuun tulee uus haastis perjantaina. Ei ennen sitä saa lähteä joulun tai viikonlopun viettoon…

Im So Angry Im So Mad GIF - Im So Angry Im So Mad Im In A ...

26 tykkäystä

Ehkä on helppompi vaihtaa sellaine vaimo joka ei halua koiraa. :joy:Lapset on muuttaneet jo pois kotoa ja nyt tuota koira asiaa keskusteltu jo aika pitkään. Periaatteessa tykkään kyllä jos on oikein helppohoitoinen mutta toisaalta se rajoittaa liikkumista, joten vaikea rasti. Koirassa on oikeasti mukavia puoliakin, varsinkin jos se makoilee sohvalla jalkopäässä ja lämmittää samalla varpaita. Liikunta ei ole ongelma eikä ulkoiluttamisen mutta matkustaminen on sitten se mistä voi tulla oikeasti ongelmia. Mutta niin sen täytyy mennä että jos ei ole 100% varma niin silloin ollaan ilman lemmikkiä.

7 tykkäystä
7 tykkäystä

Tulepa sanomaan tuo Osinkopuolueen vuosikokoukseen!

53 tykkäystä

Täällä kun puhuttiin kansankapitalismin kehityksestä, niin ohessa meikäläisen suht tuore katsaus varainhoitomarkkinaan ja sen ajureihin. Varainhoitomarkkinan kasvua sekä kansankapitalismin kehitystä ajavat pitkälti samat asiat ja muutenkin ne tarkoittavat käytännössä samaa asiaa:
Varainhoitosektori sijoituskohteena | Inderes-päivä 2.9.2023

11 tykkäystä

Oi voi… pitääkö tässä kuussa lisätä taas UuuPeeÄmmää…

Oi miksi oi miksi mulle iskee umppi fomo aina kun se on törky hinnoissa. :sob:

5 tykkäystä

On tullut luettua molemmat,
Kyllä niitä aivan hyvinä kirjoina pystyy kaupittelemaan.

Pitäisikin varsin lukea uusiksi.

1 tykkäys

Kaverin vaimo aikoinaan halusi koiran. Lupasi vissiin vielä hoitaa sitä, koska kaverilla ei itsellään ollut syttyjä harrastukseen. Kohta niitä oli useita, piti rakentaa häkit, koiratalot ja hommata tila-auto. Viikonloput alkoi mennä näyttelyissä, koska rouva ei niihin halunnut itse ajaa. Lopulta niiden hoito alkoi jäädä kaverin vastuulle, kun oli muuta mukavampaa tekemistä koirien omistajalla. No koiria on nykyään vähemmän ja molemmilla eri osoite. Kaveri ei halua enää luopua muutamasta koirasta, koska heistä tuli kavereita. Koirat ei ole olleet syy eroon, mutta tässä yksi esimerkki tästä harrastuksesta.

10 tykkäystä

Tästä kirjoitin aiemmin että euroopassa tulee pää vetävän käteen aiemmin kuin porukka uskookaan ja korot laskee nopeammin kuin uskotaan. Eurooppa mörni nollakasvussa vaikka korot oli nollissa… Nyt jos Kiina, jenkit yhtään sakkaa niin eurooppa on täysin kusessa. Tietty eurooppa haluaisi varmasti laskea korkojaan jenkkien tahdissa mutta tuskin onnistuu. Siinä ollaankin sitten ihmeissään kun ollaan deflaatiossa ja Japanin tiellä. Veikkaampa että eurooppa tulee olemaan jälkijunassa korkojen laskujensa kanssa. Epävarmuus ajaa säästämiseen ja kulutuksen laskuun ja alkaa näkymään konkursseissa.
Jotain positiivista yrityksille varmaan on kun raaka-aineet, energia ja inflaatio maltillistuu niin voi jotain jäädä viivan allekkin jos ollaan kuluja saatu vietyä hintoihin. Ei ainakaan omasta mielestä kovin hyvältä näytä euroopan osalta jos ei korkojen lasku ala pian.
Palkankorotukset voivat jonkin verran boostata taloutta mutta tuskin niistäkään liiemmin apuja löytyy kun eivät kata edes nousseita kuluja.
Omaan ajatukseen ei mene että jos ollaan kärsitty vuosikymmen 0-koroista niin nyt ajetaan taloutta kovaa vauhtia samaan tilaan…

1 tykkäys

Pelkkä tammiralli ei itsellä ole syynä osakekauppoihin. Jos kurssit ampuvat 30% ylöspäin tammikuussa, niin kyllä varmasti keventelen hieman, mutta ei se ole näissä ideana.

Neljä aika erilaista firmaa, joissa kaikissa näen mukavaa arvonluontipotentiaalia. Wittediin olen toki uskonut tässä jo vuoden päivät :smiley: .

Salkku alkaa nyt toivottavasti olemaan siinä vaiheessa, ettei tarvitsisi myydä johdon överipalkitsemisten tms takia. Varmaan pitää salkkua, ja omistuksia tarkemmin avata kyseiseen ketjuun jossain kohti.

6 tykkäystä

Lahden kaupunki alkaa sijoittaa kassaylijäämäänsä pörssiosakkeisiin. Uusien periaatteiden mukaan osakkeisiin voidaan sijoittaa jopa 75 prosenttia kassaylijäämästä.

Kastehelmi pelkää, että kaupunki hakee sijoittamisella liian ”helppoa” ratkaisua talouden tasapainottamiseen. Hän epäilee, että tuotto-odotukset nousivat suureksi, kun veronkorotukset rajattiin heti pois keinovalikoimasta.

Valtuutetut kritisoivat myös päätöksenteon aikataulua. Mielipiteiden vaihtoon tai poliittiseen keskusteluun ei juuri jäänyt aikaa. Valtuutetuilla oli kaksi arkipäivää viime viikolla aikaa perehtyä asiaan. Lisäksi heille järjestettiin työpaja valtuustoinfon yhteydessä.

– Kyse on niin merkittävistä yksityiskohdista, että meillä pitäisi olla aikaa käydä edes alkeellista keskustelua näistä asioista, sanoi Sanna Virta (sd.) valtuustossa.

SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan Minna Lampisen mukaan sijoitustoiminnan periaatteiden muuttaminen oli parlamentaarisen työryhmän tahto. Isot tuotto-odotukset on sisäänkirjattu talouden tasapainottamisohjelmaan, joka hyväksyttiin valtuustossa marraskuussa.

6 tykkäystä

Vaikka nämä Evlin järkeilemät kannustinjärjestelmät ovatkin melkein yhtähuonoja kuin tecnotreen, niin eihän tämä nykykurssilla ole järin massiivinen kannustin ohjelma? Inderesin nykyennusteilla palkkiohin menee joku 1,5Meur ja maksimissaan 10Meur, jos kasvua ensivuonna tuleekin 20% sijaan 75%? Toki olettaen ettei liikevaihtoa osteta vain kannustinohjelman takia.

Kassavirta palaa näihin kannustin ohjelmiin jos yhtiön kurssi vaikka 20-kertaistuu ennen maksu päivää - mutta silloin yksityissijoittajakin voi manata epäreilua maailmaa matkalla pankkiin?

PS. Toki tälläinen järjestelmien venkslailu on vähän hasardia, mutta iso osa ihmisistä tuntuu kuvittelevan että siellä taas järkkäillään jotain +10Meur potteja TJlle. Kun tällä hetkellä olisi ehkä tulossa 100keur?

Jos haluaisi hyvän tahtoisesti nähdä asian, niin ehkä siellä yritetään vähän köyhemmälle ja vähemmän osakkeita omistavalla muulle johdolle pedata bonareita ja insentiiviä myyntiin - suurin osa bonareista sinne kuitenkin menossa:

Sanotusta 130 000 osakkeen arvoa vastaavasta enimmäispalkkiosta toimitusjohtajan osuus on 10 000 ja muiden avainhenkilöiden yhteensä enintään 120 000 osakkeen arvoa vastaava määrä.

11 tykkäystä

Vaimoon en ota kantaa…viimeinen lauseesi oli täyttä asiaa :+1:.
Tärkeää on myös se, että koiralla on ainakin pari semmoista varahoitajaa/hoitopaikkaa, jotka mielellään hoitavat sitä koiraa ja johon koira haluaa mennä sekä se on sinne myös mukava viedä :+1:. Onhan tietysti niitä koirahoitoloitakin, mutta kaikki eivät niihin sopeudu.

Rotuakin voi miettiä esim. niin ettei siitä lähde karvoja tai ole kovin allergisoiva, aktiivisuus vaatimus tasoa jne.

Meillä on yli 13 vuotias koira ja nytkin ollaan muutama kuukausi reissussa ilman koiraa, toki emme mielellämme, mutta myös sen takia kun hoito asia on kunnossa.

6 tykkäystä

Sullahan on positiivinen ongelma. Voisin vaihtaa tappiot voitoiksi. Itsellä siirtyy 2022 vuodelta tappioita -14k€ ja 2023 vuodelta tulloopi edellisten lisäksi -17k€. Salkussa tällä hetkellä vielä miinuksella olevia osakkeita - 24 k€ eli yhteensä - 55 k€. Ainoa positiivinen asia tässä on, että muutaman vuoden osingoiden verot suopi takaisin veronpalautuksia.

Edit enpä osannut kopsata tähän alkuperäistä viestiä

4 tykkäystä

Niin juuri tämä huomioiden minusta tätä on vaikea perustella millään ”kannustimien parantamisella”. Huomioiden Vareliuksen jo valmiin osakepotin, vaikea uskoa että Juha mitään arjen työssään muuttaa. Tai ainakaan siten että omistaja-arvoa luotaisiin enemmän. Jos foliohattuilee, niin voi ehkä jonkun turhan kaupan toki tehdä jotta saa vähän enemmän rahaa. Mutta varmaa on että ne pienetkin eurot ohjataan kuitenkin nyt ilman järkisyitä johdon pussiin eikä osakkeenomistajien.

EDIT: Se on kyllä @Johnnyboy ihan totta että tällä kertaa Vareliuksen potti on tosi pieni vs. muut johtoryhmän jäsenet. En siltikään ymmärrä, miten joulukuussa 2023 alettaisiin tehdä hommia niin paljon paremmin jotta tässä liikussa olisi järkeä ja 2024 joulukuuhun mennessä parannettua osakkeenomistajien omistaja-arvoa. Enkä usko että nuo muutkaan johtoryhmän jäsenet ihan niin köyhiä on että solidaarisuuteen pitäisi viitata :wink:

3 tykkäystä

Se on muuten kyllä totta, ettei Qt:n kohdalla tykätä jauhaa ketjussa juuri mistään muusta kuin johdon kannustinjärjestelmistä ja millaista Qt:ta on koodata.

Bisneksestä niin viis…

Mutta hitto!

Se olis nyt komponenttipula ohi.

Uhka vai mahdollisuus?

Samaten…
Ne pelätyt korot piikkas!

Miltäs se Qt nyt tuntuu?

2 tykkäystä

Voisitteko @Verneri_Pulkkinen tai @Sijoittaja-alokas asentaa mulle jonkun käyttäjäkohtaisen PIN-koodin Politiikkaketjuun? Pitkään pystyin taistelemaan kiusausta, ja nyt annoin periksi ja perehdyin politiikan antiin! Oi, pelastakaa minut.

7 tykkäystä

Tältä on tuntunut omistaa :moneybag::moneybag::moneybag:
6fa14b997ea9898dae7eaa45558aa3a4_w200

11 tykkäystä