Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Näinkin voi ottaa taloudellisesti takkiin 1000e kuussa

16 tykkäystä

Oman kokemuksen mukaan kalliimmissa puhelimissa on paljon paljon paremmat kamerat. Nykyinen puhelin on firman S22, sitä ennen ensimmäinen lippulaivapuhelin S21. Ero kameran laadussa S21 siirtyessä ~200e Nokioista oli huima. Kuvien määrä puhelimella on myös kasvanut sen myötä älyttömästi. Kummasti kaikki pikkuongelmat (bluetooth ei meinaa yhdistää aina, videoissa ääni kuraa) katosivat samalla. En muista yhtään ongelmaa olleen puhelimen kanssa sen jälkeen kun ostin S21 2021 loppukesästä.

Toki voi olla, että kokemukseni kertoo lähinnä Nokia puhelinten laadusta :no_mouth:

6 tykkäystä

Kyllä noissa on laadullisesti eroja hinnan kasvaessa. Ihan jo testausbudjetit ja vaatimukset siellä ovat pienempiä. Joskus valmistajat saattavat käyttää vielä ODM:ää kapulan tekemiseen jolloin siinä omaa on vain logo.

Nythän flagship-tason laitteissa alkaa päivitystuki olla kohdallaan. Olikohan Samsungilla jo 7 vuotta. Tuohon käyttäjän vaihdettavat akut päälle niin alkaa kännykkällä olla elinkaarta.

iPhonen tuki on myös loistava ja siellä korkeampi hintakin on mielestäni jokseenkin perusteltu.

Totta kai se 5 vuotta vanha flagship ei ole sitten enää uusinta uutta ja siitä alkaa keskiluokan laitteet tulla heittämällä ohi.

Itse käytän puhelinta niin paljon (liian paljon) niin siihen on hyvä vähän panostaakin :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Vielä kunnon melt up tai blow off top kaltainen +20% nasselle ennen kesää ja laitan ison shortin sisälle.

Sie taisit kattoa eri videota :grin:

3 tykkäystä

duell

Nyt on kaunis kasvava trendi Duellin tuloksella ja osingolla :grin:

81 tykkäystä

Siinähän se tais tulla. Tilaan tehtiin kalliin oloinen remppa ravintolaa varten (tai tuunattiin Hertsin rakennusvaiheessa) ja lisäksi on iso terassi sekä saunatilat ylimmässä kerroksessa. Kävin viimeksi elo-syyskuussa ja oli aika tyly palvelu. Ruoka suht tyyristä, mutta volyymit eivät näköjään riittäneet. En tiedä minkälaiset laskelmat ovat aikanaan tehneet, mutta veikkaan että yltiöpositiiviset. Korona-aika varmaan vaikutti negatiivisesti, mutta onhan siitä aikaa.

Sinänsä harmi, mutta aika vaikea/kallis konsepti saada toimimaan Herttoniemessä. Verrattuna esim. Treffipubiin, jota pyörittää/pyöritti käsittääkseni sama jengi

3 tykkäystä

Tässä on Antti Leinosen juttu Euroopan mahtisukujen sijoitusyhtiöistä. :slight_smile:

Listatut sijoitusyhtiöt sijoittavat pitkälti kuten rikkailla on tapana sijoittaa. Heidän listatuissa sijoitusyhtiöissä on suoria pörssisijoituksia, eksoottisempia rahastosijoituksia, pääomasijoituksia ja kiinteistöjä – kaikki yhdessä paketissa. Lisäksi sijoitusyhtiöiden kohdalla on tyypillistä nähdä niin kutsuttu substanssialennus, poikkeama sijoitusyhtiön markkina-arvon ja sen omistusten arvon välillä.

Alaotsikot:

  1. Kolikkokaupasta Euroopan mahtisuvuksi
  2. Ruotsin Rockefellerit
  3. “Olen niin rikas, että en edes tiedä kuinka rikas olen”
  4. “Menestys ei ole taattu, mutta sen edestä kannattaa taistella”
8 tykkäystä

Teen tässä laskua toisen puolesta excelissä ja ilman exceliä en olisi onnistunut.

Nyt voin hyvillä mielillä näyttää tälle toiselle, että maksettavaa on 1.1.1900 6:14:24, mutta ongelmana on vain enää se, mitenköhän tästä huomioidaan alv-hommat. :thinking:

19 tykkäystä

image

46 tykkäystä

Kerro se 1.24:llä, sillä pääset riittävän lähelle.
Sanot vaan, että loppu kuuluu pyöristysvirheisiin.

3 tykkäystä

Tuo viestin alkuosa on olut nähtävillä ja puheissakin (kuva) viime vuonna, mutta loppuosasta en ole vakuuttunut vielä(kään). Ounastelinhan Dow Jonesille 15-20% nousua tälle vuodelle.

Luonteessani on sellainen hyve, että käännän kyllä takkia pian jos todisteet antaa aihetta. Lukittautuminen mielipiteisiin ei ole viisasta etenkään silloin kun ne osoittautuvat huonoiksi.

2 tykkäystä

Golfin ystäville LIViä ilmaiseksi LIV Golf MAYAKOBA Round 2 Feb 03, 2024 (youtube.com)

Eilen Niemann pisteli kierroksen 59. Tourille liittyi tällä kaudella Jon Rahm.

VPN? Samoojaa näytettiin heti puttaamassa…

6 tykkäystä

Ei perkele näy Espanjassa, pitää vielä yrittää jos saisi näkymään jollain kikalla…

1 tykkäys

Kävin ihan samanlaisia tunteita läpi, kun “investoin” (=tuhlasin) ison kasan euroja autoon. Tämä päätös kuitenkin perustui aika pitkään harkintaan. Tein laskelmia siitä, että jos laittaisin jonkun “rupu-auton” vs. tämän nykyisen, niin miten tämä näkyisi varallisuuden kehittymisessäni ja kuinka paljon se haittaisi minua matkalla kohti taloudellisia tavotteitani?

Totesin, että ei juuri mitenkään. Onni on, että olen aloittanut nuorena, omaa jo kohtalaisen kokoisen salkun ja ansiotulot ovat melko turvattuja. Lisäksi äidin kuolema nuorena opetti jo sen, että kaikkea ei kannata vain säästää ja varailla sinne +50v ikäluokkiin kun voi alkaa höllätä. Et välttämättä elä sinne asti :man_shrugging:

45 tykkäystä

Täytyykö sijoittaa yrityksen kautta, jotta voi saada ammattisijoittajan statuksen vai onnistuuko yksityishenkilönä? Onko näissä yleensä millaiset pääomavaatimukset?
Voitteko “suositella” jotain PE-rahastoja?

Only for you: “Varma tuotto, 20 % vuodessa ja ihan jokaisena vuonna” :grinning:

19 tykkäystä

Joukko-opista on luovuttu, mutta nykykouluissa ei ilmeisesti enää edes opeteta matematiikan perusteita. Internetissä velloo poskettoman valtava väittely oheisesta Reddit-meemistä:

Vaikka oikea vastaus on tietysti ja ilmiselvästi 2, niin valtava määrä matematiikkaa opiskelleita ihmisiä luulee virheellisesti sen olevan ±2 ja kivenkovaan huutaa olevansa oikeassa. Ihmisten kanssa argumentointi on siitä mälsää, että vakuuttava valhe toimii aina paremmin kuin sellainen totuus jota ei haluta uskoa :frowning:

16 tykkäystä

Epäilemättä :grin: Kävin heti tuoreeltaan kuuntelemassa Ben Felixin turinat aiheesta, ettei tarvi suotta innostua.

7 tykkäystä

Matikassakin on aika paljon kyse sopimisesta. Tuon kaltaisten meemien tarkoitus on saada vain ihmiset tappelemaan oikeasta vastauksesta.

Jos on matikan tunnilla käsiteltävä lasku kaava,
5-√4 = 5-2 = 3

Ei ole tarvetta tutkia mahdollisuutta

5-√4 = 5-(-2) = 7

koska niin on vain sovittu ja kyse on periaatteellisesta laskemisesta.

Kuitenkin…

Jos lasketaan yhtälö,

4-x^2 = 0
X^2 = 4
x = ±2

Koska halutaan selvittää, mitkä itsellään kerrotut x:n arvot saavat aikaiseksi numeron neljä.

Jos kuitenkin tiedetään, että x on omenien lukumäärä korissa eikä saldo pankkitilillä. Voidaan katsoa tilanne riippuvaisesti ja määritellä, ettei omenien lukumäärä voi mennä miinukselle vaan sen on oltava vähintään nolla.

Silloin myös voi jättää huomioimatta sen miinuksen.

Matikka, kun on vain työkalu ja sisältää lukemattoman määrän sopimukseen perustuvia periaatteita jokainen voi itse päättää, onko oikein sanoa.

√4 = 2
Vai pitääkö huomioida
√4 = ±2

Koulussa matikan tunnilla ensimmäinen on oikein, mutta koulu antaakin meille vain työkaluja, joita me sitten myöhemmin päätetään, miten käytämme.

Noiden twiittien tarkoitus on vain saada ihmiset tappelemaan keskenän. On luontaista haluta varma vastaus varsinkin matematiikan yhtälöön.

20 tykkäystä

Mutta kun tässä ei ole kyse sopimusasiasta vaan funktiolla voi määritelmän mukaisesti olla yhteen argumenttiin vain yksi vastaus. ±2 voidaan siis automaattisesti hylätä tuohon neliöjuurilaskutoimitukseen liittyen, koska se sisältää kaksi vastausta :smiley:

Tästä jää ne kriittisimmät pari vaihetta välistä

4-X^2 = 0
X^2 = 4
√(X^2) = √4
|X| = 2
X = ±2

Nyt jos mietit että √4 on vain nopeampi merkintätapa tarkoittamaan 4^0,5 niin eihän positiivisen kantaluvun korottamisesta potenssiin voi tulla vastaukseksi miinusta mitenkään.

4^0 = 1
4^1 = 4
4^0,5 on positiivinen luku näiden välillä eli 2.

Tähän on vielä erikseen kerrottu oikea vastaus Wikipedian neliöjuurta käsittelevän artikkelin etusivun alussa. Sehän vasta hulluksi menisi jos jokaisella ihmisellä olisi omanlaisensa matemaattinen notaatio, joka pitäisi vain hyväksyä :cowboy_hat_face:

22 tykkäystä