Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Jukka_Lepikko tviittasi viissatasen menosta. :point_down: :fire:

Cinqueciento GIFs - Get the best GIF on GIPHY

30 tykkäystä

ai että…

38 tykkäystä

Lääkäreiden kunniaksi vielä täytyy sanoa, että nykyinen työterveyslääkärini on oikein hyvä, joutunut käymään hänellä aika säännöllisesti nyt jo vuoden ajan.

On myös paljon muita positiivisia kohtaamisia terveydenhuollon kanssa.

2 tykkäystä

Näin uskon sen olevan. Vain poliitikot voivat tehdä niin typeriä päätöksiä, millä terveydenhuoltojärjestelmämme on pilattu. Otetaan esimerkki. Monien, liian monien joukosta.

Kun hoidin edesmenneen äitini viimeisten vuosien ajan hänen asioitaan, niin olipa taas kerran suurehkossa kaupungissa asiaa sairaalaan. No aika oli varattu, joten ei muuta kun odottelemaan vuoroa. Jono oli tutussa paikassa hirveä, niin kuin aina. Vaan kuinka ollakaan, niin äitini aika sattui kuitenkin olemaan toisessa, remontoidussa siivessä. Että sinne sitten köpöttelemään. Ovessa luki päihdehoito, mutta vanhus oli siis ohjattu sinne, koska siellä normipuolella oli se hirmuinen ruuhka. Kuten aina. Vaan päihdepuolella oli ihan tyhjä käytävä. Noin 10 huoneessa sipsakat neitokaiset viilasivat kynsiään ja rupattelivat iloisesti ovet auki, kun ei siellä ollut kerrassaan ketään hoidettavaa. Siinä kun lääkärin luo pääsyä odottelimme puolisen tuntia, niin ilmestyi ihme, yksi asiakas (1 kpl). Eivät huomanneet laittaa heti ovea kiinni, niin kuulin pienen osan jutustelussa, jossa elämän kolhima nuorukainen vinkui, että jossain toisessa paikassa lääkäri ei ollut suostunut antamaan hänelle jotain, vaikka maailma on niin kovin paha. No varmaan on ihan hyvä, että tulee toinen mielipide siihen, että tarvitseeko huumeriippuvainen sitä, mitä hän haluaa, mitä nyt sitten olikaan.

Mutta vaatii suoranaista lahjakkuutta sotkea koko järjestelmä niin, että yhdessä paikassa on aivan tolkuton ja iänkaikkinen jono, ja toisessa pohjimmiltaan ihan samaa osaamista tarjoavassa paikassa ei ole ketään hoidettavaa. Matkaa paikoilla oli yhden välioven verran. Vaaditaan varmaankin tuotantotalouden diplomi-insinööri diktaattoriksi sekä vuosikymmenten komiteatyö tekemään sellainen äärimmäisen radikaali päätös, että lääkäreitä ja hoitajia voitaisiin ehkä mahdollisesti kenties saman sairaalan sisällä laittaa tekemään töitä sinne, missä töille on tarvetta, eikä pitää tyhjän panttina siellä, missä ei ole potilaita. Ihan radikaali ajatus. Ei tule onnistumaan minun elinaikanani.

29 tykkäystä

Eläkesuunnitelma on taputeltu. Entäs teillä?

Eikö huolta, vaikka jotakin sattuisi. Kaikkea on ajateltu.

Myös loppusijoituspaikka löytyy. :ok_hand:

11 tykkäystä

Ilmoittautuuko @WanhaRadio sipsakoiden neitien diktaattoriksi? Muuten on vaarana että hyvinvointialueet eivät saa kerättyä kovinkaan korkeaotsaista komiteaa tai taitavia insinöörejä kunnallisella palkalla tätä pyörittämään.

1 tykkäys

Moni maallikosta ”hoitovirheeltä” näyttävä voi olla ihan hyväksyttävää ns lääketieteellistä virhettä. Etenkin kajoavassa toiminnassa otetaan jo lähtökohtaisesti suuret komplikaatioriskit. Aika hankalaa olisi lääketiede jos komplikaatio tai virhe olisi heti peruste uran päättämiselle. Suurimmalle osalle ihmisistä myös moraalinen ja henkinen vastuu on painava.

4 tykkäystä

Eilen oli analyytikon urani toistaiseksi merkittävin päivä (tai ainakin yksi niistä hahah :smile:), kun selvisi mun ja @Petri_Gostowski veto siitä, että ylittääkö Lindexin EBIT 2023 vuoden 2021 tason. Ja sehän meni aika kevyesti yli ja peli oli jo aika selvä Q3:lla​:sunglasses: Otettiin veto loppukesästä 2022, kun olin ollut Inderesillä puolisen vuotta ja aika hiljattain sen jälkeen kun oltiin saatu sopimus analyysista Stockan kanssa tehtyä. Siinä mielessä tämä oli erityisen merkittävä, että kun aloitin Inderesillä Stocka oli salkussa isoimmalla painolla ja talon sisällä löytyi aika vahvaa epäilyä yhtiötä sekä tuloksen kestävyyttä kohtaan. Panoksena oli vain lounas, mutta henkisesti tämä on sitäkin suurempi voitto :smile:

103 tykkäystä

Oikaisin vähän viestiäsi, kun näin siinä mielestäni asiavirheen. :cowboy_hat_face:

34 tykkäystä

25 tykkäystä

8fdi4t

47 tykkäystä

Valitettavasti vain oli. Myynnit ajoitin vielä surkeasti kaikenkukkuraksi. Ensimmäisessä isossa 3 euron nousussa olisin halunnut kevennellä, mutta kaupankäyntisäännöt estivät tämän. Stockan tuotto/riski-suhde oli 2021 kesällä aivan omassa kategoriassaan, kun lähes koko muu pörssi vaikutti yliarvostetulta. 2022 lopussa alkoi taas vaihtoehtoisia kohteita löytyä mukavasti ja menin myymään stockat. Nämä tuli laitettua hyviin ja huonoihin kohteisiin, mutta aika paljon jäi Stockasta tuottoja pöydälle hötkyilyn takia :eyes:

47 tykkäystä

kuva

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/lajitelma-40205744

Sukat kaikille Keskon omistajille, toki suositellaan myös niille ketkä eivät vielä ole osakkeen omistajia :wink:

6 tykkäystä

Hyvä @Saarelainen , jos jaat foorumilla maksumuurin takana olevaa materiaalia, niin hyviin tapoihin kuuluu referoida se. Pelkkien linkkien jakamista pitää välttää. Jatkokommentissasi oli hieman turhaa äksyilyn tuntua.

Ketju, johon viittaan, oli It-palvelusektori, näköjään taas ei onnistunut vastaaminen ja siirtyminen kahvihuoneeseen ihan putkeen🙂

11 tykkäystä

Ostin onneksi jo 2021 defensiivisen varmaa Keskoa enkä mitään humpuukitavarataloja. :grin:

2 tykkäystä

Tylypahkan linna on täällä! Osina tosin :sweat_smile:. Kaikkiaan reilu 6000 osaa. Puolison kanssa alkaa yhteinen projekti.

59 tykkäystä

Täällä kateellinen!! Haaveena myös olisi saada tuo urakka jossain vaiheessa, on vain niin pahuksen tyyris viritelmä :slight_smile: . Helpota ei myöskään liki kolmevuotias, joka haluaisi varmastikin olla kovin avulias…

13 tykkäystä

Olen erittäin kiitollinen sinulle @Frans-Mikael_Rostedt ja @Pohjolan_Eka lle huomattavan laadukkaista Stockmann-analyyseistä Stocka-ketjun alkupäässä. Harmi, että sinulla oli paperikätisyyttä Stockmannin suhteen. Itse ostin teidän jykevien viestienne johdosta poikkeuksellisen tuotto-riski-suhteen osaketta pää märkänä (keskari alle 1,40€), mutta myyminen ei ole käynyt vielä kertaakaan mielessä.

8 tykkäystä

Komiaa. Onneksi olkoon!

Itsellä oli samankaltainen veto erään sijoittajan kanssa vuonna 2022

Stockmann vs Tokmanni

Käsittääkseni oli höpötellyt jossain illan istujaisista asiasta Saulille.

Meillä oli paljon vakavampi panos. Viinipullo.

Oikaisin sen matkan varrella kyllä olueeseen, kun oma voitto näytti hyvältä. Olut se silti vasta onkin vakava asia.

Siinä tuli eräs tämänkin foorumin suosikki kirjoittelija voitettua olut panoksella syksy 2022 - alkukesä 2023

Wärtsilä & Qt
vs
Wulff & Harvia

Kyllähän tup vastustajan Harvia ihan hyvältä näytti. Hänellä kävi vain huono tuuri, kun Wärtsilä ja Qt ylisuoritti ja Wulffia vaivaa häviävä liikevaihto.

Tän vuoden vetojen tilanne näyttää kyllä pahalta. Taitaa ensimmäinen häviö tulla jommasta kummasta.

Mutta on näissä se oma pikku viehätyksensä.

Katsotaan kenet saan seuraavaksi houkuteltua pikku vedon ääreen.

Uskaltaako enää edes kukaan?!?

6 tykkäystä