Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Julmetun hieno. Laittaisin heti oman Hitukka- ja Väyrys-patsaan viereen.

4 tykkäystä

Vastaan, että erottua massasta. Sijoituksella ei ole väliä, kun kyseessä ei kuitenkaan ole mikään vakavasti otettava kilpailu. Jos olisi, sinne varmaan osallistuisi lajin parhaat. Samoin kuin ei minulle ole niin väliä voittaako viisivuotiaani sen junnuturnauksen, pääasia että sillä on hauskaa.

Vähemmän tulee musiikkialan juttuja seurattua, joten ei aina pysy kärryillä kuka milloinkin on pinnalla. Aamulehden jutun kuvassa mainitut henkilöt mielsin kyllä eri näköisiksi, mutta niin ne ajat muuttuvat.

36 tykkäystä

Tähän lauseeseen kiteytyy presidentin vaalien tulos.

3 tykkäystä

Hieno numerojono IVHn osarissa

IMG_5904

7 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen , löysin yhden “koulutettavan”!

41 tykkäystä

Jos varallisuuden siirto jälkipolville kiinnostaa, niin käykäähän lukemassa tämä @SentinVenyttaja1 linkkaama artikkeli. Ketjussa on muutenkin kiinnostavaa keskustelua juuri nyt menossa.

Artikkelissa on juttua ihan perusasioista monimutkaisiin yhtiörakenteisiin. Siis kaikille jotain :+1:

6 tykkäystä

Hyvä esimerkki siitä miten käyrät tungetaan täyteen turhaa tavaraa. Näin alkuun tuosta saisi selkeämmän jos jättäisi pois noi numerot, mutta y-akselin voisi myös katkaista tuosta 40 kohdilta ja poistaa vuosiluvuista ensimmäiset 2 numeroa ja vaihtaa vuosiluvut ennen kvartaalinumeroa (18 Q4 eikä Q4 18)

Datan selkeä visuaalinen esitys on yksi aliarvostetuimpia taitoja yritysmaailmassa :thinking:

29 tykkäystä

Kyllä!

Investors Housen osavuosikatsaukset on monessa mielessä esimerkkejä siitä, miten ei kannata tehdä. Paljon kirjoitusvirheitä ja taulukot on osittain ylläolevan esimerkin mukaisen sotkuisia. Silti hyvää on se, että asiat pyritään kertomaan ns. kansantajuisesti ja luulisin, että kohderyhmään voi jopa upota, mikäli joku noita jaksaa lukea.

Ehkä onkin niin ettei ole heidän kannalta järkevää pyrkiä täydelliseen UPM-osarin kaltaiseen IFRS-laadintaperiaatejargoniin, vaan pysyä nykyisessä artesaaniosarissa.

3 tykkäystä

Joo, toi puuttuva välilyönti Q4 2016 välissä iski erityisesti silmään. Luulis että siellä ees joku kävis nää läpi ennen julkaisua.

kuva

Ehkä tekoäly tulee korjaamaan tämänkin ongelman? Nvidia target 1000 $? :smiley:

11 tykkäystä

Käsittämätön moka.
Toinen mikä häiritsee on tuo ”kovenentti”

3 tykkäystä

:roll_eyes:

16 tykkäystä

Olen kuunnellut tähän mennessä kaikki Trades’s Club jaksot, vaikka en käytännössä treidaa lainkaan. Syy kuunteluun on, että @Jukka_Lepikko kykenee huomattavan tarkasti evaluoimaan markkinaliikkeitä ja hänen kyky ennustaa pidemmän aikavälin markkinaliinkeitä on poikkeuksellisen hyvä.

Kysymykseni onkin, koska @Jukka_Lepikko kirjoitat kirjan, joka käsittelee tapaasi tehdä markkina-analyysia, mistä löydät tarvitsemasi datan ja miten prossesoit sen? Erityisesti kiinnostaa, miten kykenet sulkemaan pois epärelevantin datan ja sen, että monet analyytikot seuraavat yleisiä trendejä.

20 tykkäystä

Osinkopuolue on reagoinut nopeasti @Juha_Kinnunen osinkoa vähättelevään kommenttiin ruoskan iskulla osakekurssiin.

70 tykkäystä

Pieni Update:

oho kun meni aika mallikkaasti mulla firmat sekaisin. Re sitä ja Re tätä :grinning: takki

16 tykkäystä

Screenshot 2024-02-12 at 14.29.08

23 tykkäystä

Täysin ymmärrettävää, että Remedyn kurssi laskee. Kuka nyt nuin pientä osinkoa maksavaa yhtiötä ostaisi.

23 tykkäystä

Vieläkö @Verneri_Pulkkinen ja @Yu_Gong istuu sylik… vierekkäin?

Teidän salkut on lähteneet erkaantumaan merkittävästi viimeaikoina. Onko erkaantumista tapahtunut myös toimistolla?

11 tykkäystä

Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin ja miehet megateknoyhtiöihin?

Tässä on kohta viis vuotta saanut odotella että P/E tasot normalisoituis koronakriisin elvytyksen luomasta markkinahäiriöstä. Millos tää Apple ottaa -50% kurssiin ja palaa takaisin P/E 15 -osakkeeksi? Alkaa kärsivällisyys loppua :angry:

41 tykkäystä

Terve!

Olisiko hetki aikaa keskustella murustamisesta. Tuossa pari päivää sitten Ylellä oli juttu murustamisesta deittailun yhteydessä. Sara Sytelä, 30, menetti uskonsa deittisovelluksiin murustelun takia – ”Aiheuttaa älyttömästi henkistä damagea” | Keski-Pohjanmaa | Yle

Jutussa pahaa aavistamattomat naiset ovat flirttailevien ja murustelevien miehien armoilla(tulee alokas mieleen;) viikko tolkulla ennenkuin tajuavat kaiken olevan vaan peliä miehen osalta ja ettei chättäily tule koskaan menemään sen pidemmälle.

Okei tuossa pohjustus, koska elän ja hengitän osakkeita niin aloin miettimään, että hei murustaminen. Tapahtuuko sellaista myös osakkeissa.

…FDA luvat tulevat ihan kohta… sitten kurssi kiitää…
…Kohta volvo alkaa käyttämään meidän uutta sylinteritekniikkaa…
… Loppuvuodesta olemme kassavirtapositiivisia…

Ja vaikkei yhtiö nyt varsinaisesti lupaakaan mitään tarkkaan niin sijoittaja parka alkaa laskemaan tuottoa mitä osakkeesta saa kun nämä “lupaukset” täyttyvät. Tai ehkä parempi sana on, että yhtiö vihjaa jotain mahdollisesti tapahtuvan.

Tietysti aina edes yhtiö ei murustele vaan sijoitttaja murustelee itselleen sopivia tilanteita, jonka johdosta osake lähtee kiitämään. Tai markkinoilla tapahtuu jotain odottamatonta, jonka johdosta aiempi teesi ei enää päde liikevaihto laskee tai vastaavaa. Ja taas tulee turskaa.

Ja ehkä toinen skenaario missä murustelua voisi ajatella olevan on yhtiön pitkään laskeva/mörnivä kurssi, jota yhtiö koettaa pönkittää antamalla markkinoille tiedotteita, joissa sävy on positiivinen, ja taas sijoittaja ajattelee, että “no eihän tätä kannata myydä… ihan kohta lähtee!” Tai yhtiön sisäpiirin pienet ostot osakkeeseen, jolla taas saadaan markkinoille uskoa, että “KYLLÄ!, käänne on juuri tapahtumassa!”

En ole juurikaan lukenut sijoituskirjallisuutta, osaako kukaan lukemaan kykenevä kommenoitoida käsitelläänkö aihetta kirjallisuudessa tai tunnistaako tällaista tapahtuvan yhtiössä.

5 tykkäystä