Inderesin kahvihuone (Osa 8)

ah odotin tätä kun lähdin äsken uimahallista ja kuuntelin Vernerin vartin. Joka viikko joku kirjoittaa aika sanasta sanaan tämän kommentin :smiley:

Hesuli on ihan hyvä, kuvaa hyvin pörssin nykytilaa oksennuksen makuisin fiiliksin :smiley:

Hesuliin laitetaan rahulia. Rahaa tehdään sitten muualla ainakin tällä hetkellä :smiley:

11 tykkäystä

Hesulissa maksetaan hyvää osinkulia. :3 Sillä rahulilla kelpaa lampsia lomalle lompsis.
T: Äityli

92 tykkäystä

Ajattelin alkuun samoin, mutta huomasin että huomautukset hesuli-sanan käytöstä vain lisäsivät hesuli-kultin draivia. Päätin lopulta naamioitua kultin jäseneksi ja odottaa, että kunnon nousumarkkina ajaa hesulit pois kaninkoloistaan. Pahoin pelkään, että voimme joutua odottamaan tovin.

19 tykkäystä

Tuskin kaikki silti pelkkiin korkoihin menee. Laskisin kyllä lainan lyhennykset ns. “pakko säästöksi”.

1 tykkäys

Totta, muistelin vaan viitekoron päivityksen jälkeistä kuukautta, jossa lyhennys oli joitain kymppejä ja loput korkoa. Tällä hetkellä lyhennys on 567€ ja korko 1515€.

Tällä vauhdilla laina on maksettu vähän yli 65 vuoden päästä. :partying_face:

8 tykkäystä

En ymmärrä juuri yhtään, joten kiitos pääkohtien avaamisesta. :+1:t2:
Ei näköjään ole tekstityksiäkään noihin saatavilla. (Ei suomeksi, eikä englannniksi)

Hah. Mietin ihan samanlaisen viestin väsäämistä, kun aamulla kuuntelin tätä haastattelua tubesta. (Bloomberg Surveillance 03/04/2024)
Kerkisit ensin. :grimacing:

2 tykkäystä

56 tykkäystä

United Bankers -ketjussa juhlitaan yhtiön rahaston onnistunutta exittiä yhdestä metsärahastostaan erinomaiseen kauppahintaan, mutta itsellä suuri haikeus, kun metsäomaisuutemme valuu ulkomaille. Olen markkinatalouden ja jossain määrin globalisaation suuri fani ja missään nimessä en kannata myyntirajoituksia eri omaisuusluokille. Mutta toisaalta, kun oman suvun lähes kaikki isät, isänisät ja isänisänisät ovat saaneet elantonsa metsästä ja tehneet aidosti paljon fyysistä työtä elättääkseen itsensä ja samalla osallistuneet nostamaan Suomen kehitysmaasta hyvinvointiyhteiskunnaksi, niin pakostikin tuntuu haikealta.

26 tykkäystä

Tässä juuri käyn ankaraa pohdintaa, josko rahastojen lisäksi hankkisi junioreiden AO-tilille ensimmäiset suorat osakeostot. Ja nousi ajatus “metsän” hankkimisesta UPM osakkeen muodossa. Toki muitakin potentiaalisia kahlaan läpi. Pitäisi olla sellainen osake, johon ei tarvitse vilkaistakaan seuraavaan vähintään 10 vuoteen. Siksi UPM, Kesko, Fortum mukana loppurähinöissä. Haastajalistalla Elisaa, Mandatumia, Huhtamäkeä, Wärtsilää… Saa nähdä mihin pohdintani päätyy.

1 tykkäys

Älkää hyvät ihmiset tykkäilkö noista taidemaalausmeemeistä, se vaan antaa bensaa liekkeihin eikä ne lopu koskaan :framed_picture::woman_artist::art:

37 tykkäystä

Vaikka keskustelufoorumilla vallitsee voimakas diktatuuri, niin uskallan silti itse muodostaa mielipiteeni, ainakin vielä toistaiseksi. Joten tykkään mistä ite haluan ja toivon, että muutkin toimivat samoin.

ps. meemitki oli ennen parempia, niinku kaikki muukin.

4 tykkäystä

Älä nyt, kysehän on terapiasta. Siis taideterapiasta Helsingin pörssiin sijoittaville.

11 tykkäystä

Annoinkin pelkän suosituksen, vaikken virallinen meemianalyytikko olekkaan.

4 tykkäystä

Aina kun joku laittaa taidemeemin sijoitusmeemiketjuun, niin mietin suu auki:

“Lisan al gaib”

Javier Bardem Wtf GIF by Warner Bros. Pictures

6 tykkäystä

Tiukkoja kysymyksiä pörssi-illassa. Ei kuulemma oli suunnitelmia kalojen tappamiseksi moottoreilla :smiley:

3 tykkäystä

Lueskelin kans ohimennen huvikseni Mäkisen kirjoituksia/artikkeleita Sijoitustiedossa jostain -18 vuodelta (kun hän vielä kirjoitteli Daytrader-nimimerkin takaa). Siellä oli kyllä ihan semihyvää pohdiskelua laatikon ulkopuolelta, mitä kaikkea tulevaisuudessa voisi käydä ja miten sijoittaja voisi niistä hyötyä. Esim kehotus valtiolle myydä Nesteet pois (julkaisun jälkeen kurssi plussalla vain vaivoin 6v holdin jälkeen, toki osake kävi tässä ajassa kuplassa mutta tullut hienosti -60 pinnaa huipuista alas), pohdiskelua olisko tekoäly seuraava hype, korkojen nousu, inflaatio ja sitä varten velkakirjojen hävytön shorttaus jne. Huikeaa settiä näin jälkikäteen lueskeltuna.

Tosiaan, tänä päivänä äärimmäisen kuluneita termejä, mutta ei ehkä 6 vuotta sitten. :grin: Ainoa tekoälyyn verrattava chat oli korkeintaan lintukodon oraakkeli.

24 tykkäystä

Toimiiko muilla Nordnet ihan normaalisti.

Itse kun menen sivulle niin on kokonaan valkoinen ja lukee vain : upstream request timeout

Olin menossa katsomaan Nordnettiin salkkuani

Kaippa sen voi näinkin kertoa, ettei vihreää ja terveellistä yläviistoa ole tarjolla.

Helekutin virnuilevat virheviestit P#&%&LE

7 tykkäystä

Kyllä se samaa punaista näyttää kuin muinakin päivinä. Kaikki normaalisti siis :+1:

35 tykkäystä

Tämä ei taida tarkoittaa hesuliin listautumista? :grin:

2 tykkäystä