Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kerro sitten kun seuraava tälläinen lähes varma raketti löytyy. Lupaan olla peesamatta.
En usko että ilman nöyryyttä markkinaa kohtaan kukaan tekee ylituottoa pitkällä aikavälillä.

25 tykkäystä

Poikkeus vahvistaa säännön.

Sininen lippalakki jossa keltainen sydän. Lakki on miehen päässä, joka iskee silmää.

12 tykkäystä

Tässä on eräs listaus potentiaalisia raketteja Russelissa, pelkkä esimerkinomainen screenaus tehty. Seuraavaksi pitää katsella chartteja tarkemmin ja tutustua fundapuoleen. Näille kaikille ominaista on että ne ovat uptrendissä. Noista charteista voi itse kukin miettiä että jatkuuko suunta ylöspäin vai lähteekö alas. Vinkkinä Newtonin 1. laki.

Suomalaisen pitää olla nöyrä, niinhän se on, ja onnen kätkeköön. Katajaan kapsahtaa kuitenkin. Pessimisti ei pety koskaan. Minäkin lupaan olla koskematta hesuliin.

8 tykkäystä

Ensimmäinen suomalainen major-voittaja. Onnea Aleksi!

42 tykkäystä

Mainittakoon, että en kyllä täysin ymmärrä sitä myrskyä jonka teikäläisen viestit ovat tuolla sijoitusstrategia-keskustelussa aiheuttaneet. Joo, on varmasti kovat ja monella mittapuulla epärealistiset tavoitteet, mutta mitä sitten? Siistiähän se vain on, että uskalletaan kokeilla jotain ihan muuta kuin kymmentä prosenttia vuodessa ja vähintään neljän pinnan osinkoyieldiä joka tilanteessa. Voi olla, että tulos jää tavoitteista vajaaksi ja peittoaa silti puoli foorumia mennen tullen; voi olla, että menee oppirahojen maksun puolelle. Mutta ainakaan viime näkemältä se ei ole muilta pois, mitä treidejä muut rahoillaan tekevät.

Toivottavasti onnistuu. Ei olisi ihan jokapäiväistä nähdä tuollaista suorittamista, josta vielä kommunikoitaisiin avoimesti ja rehellisesti.

49 tykkäystä

Maaginen 100 000€ salkun rajapyykki poksahti juuri :partying_face:

Huomattavasti pidempään siinä meni mitä ajattelin vielä esimerkiksi vuonna 2021 ja tämä virstanpylväs olisi tullut saavutetuksi huomattavasti aikaisemmin, jos olisin sijoittanut alusta asti indeksiin. Oikeastaan salkku olisi noin tuplat nykyisestä (200 000€!) jos olisin lykännyt rahat vaikka sp500 indeksiin alusta lähtien.

Noh, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ja onneksi ikää onkin vasta 27v. Ehtiihän tässä vielä oikein hyvin vaurastua korkoa korolle -ilmiön ansiosta pitäytymällä nykyisessä suunnitelmassa, eli tylsässä mutta varmassa indeksi-sijoittamisessa :smile:

Ps. tämän vuoden ytd parempi kuin kahdeksan viimeisen vuoden kokonaistuotto :pray:t2:

166 tykkäystä

@Ensihoitsu Onneksi olkoon! Kirjoituksiesi perusteella uskallan sanoa, että tuon eteen olet ehtinyt nuoresta iästä huolimatta tehdä todella kovasti töitä.

16 tykkäystä

Kiitos! Kyllä, paljonhan sitä on tullut hommia tehtyä tämän eteen. Salkkuun pusketun pääoman määrä on lähes tuo (max. tuotto 7/2017 alkaen 4.3% plussalla) sama, mitä nykyinen salkun arvo on.

Tästä eteenpäin toivottavasti paremmalla tuotolla :blush:

22 tykkäystä

Tälläsissä 400$ → 200m tarinoissa yleensä on se vika että ne unohtaa mainita kyseessä olevan “assets under management”. Eli käytännössä kaveri aloitti treidauksen 400$ ja jossain kohtaan laitettiin rahasto pystyyn johon sitten muut sijoittajat investoi, eli potti karttui ihmisten talletuksista, ei niinkään sijoitusmenestyksestä. Mutta tottakai yleensä tämä vaatii sen sijoitusmenestyksenkin että ihmset ovat valmiita sijoittamaan rahojaan johonkin, eli siinä mielessä ei täysin tuulesta temmattua.

image

Tän kaverin systeemihän toimi vain hetken, jonka jälkeen se ei enää sitten toiminutkaan.

When his experiment ended five years later, his Turtles reportedly had earned an aggregate profit of $175 million.[9] The exact system taught to the Turtles by Dennis has been published in at least two books and can be back-tested to check its performance in recent years. The result of such back-test shows a drastic drop in performance after 1986, and even a flat performance from 1996 to 2009.

Käytännössä sama ongelma kuin algotreidaajilla nykypäivänä. On mahdollista kehittää toimiva treidaus strategia, jota voidaan back testata historiaa vastaan. Ongelma vaan on että systeemi lakkaa toimimasta heti kun muut kehittävät omia systeemejään jotka suorasti tai epäsuorasti käyttävät ja hyötyvät sinun treidaus strategiasta.

10 tykkäystä

:bowing_man::raising_hand_woman::person_raising_hand::deaf_man::deaf_woman::deaf_person::raising_hand_man::raising_hand_woman::woman_facepalming::deaf_man::deaf_woman::woman_shrugging::raising_hand_man::raising_hand_woman::person_raising_hand::deaf_man::deaf_woman::deaf_person:

4 tykkäystä

Onneksi olkoon! Mahtava saavutus noin nuorena!

Minulla salkun arvo nyt 89k (aloitin reilut viisi vuotta sitten nollista, ikää on sinua kymmenen vuotta enemmän), mutta nettovarallisuuden osalta 100k poksahti vuoden alkupuolella. Olisi kannattanut pistää kaikki rahastoihin, juu, mutta toisaalta useiden tonnien vuosittaiset osinkotulot paikkaavat aika hyvin osakekurssien pahimpia heilahteluja ja tappiollisia sijoituksia.

Taloudellinen riippumattomuus tavoitteena ennen 50 vuoden ikää… Tällä vauhdilla onnistuu hyvin.

18 tykkäystä

… olisi pitänyt aloittaa siitä 200 M€:sta, niin nyt jo toisella kierroksella omistaisi koko maapallon ja lisäksi kaikki galaksit, jos ne nyt sattuisi olemaan myynnissä. :unicorn:

5 tykkäystä

SIGA. Mikäänhän ei ole varmaa, mutta kyllä tämä minulla ainakin on nyt seurannassa.

Elokuussa '22 käynyt ATH:ssa, $27. Nyt nousee uudestaan kanveesista liikevaihdon ja -voiton räjähdysmäisen kasvun saattelemana. Tosin huomioitava että tuo piikki saattaa johtua kertaluontoisesta kaupasta US stockpileen … eivät antaneet ennustetta loppuvuodelle.

https://investor.siga.com/news-releases/news-release-details/siga-reports-financial-results-three-and-twelve-months-ended-2

Apinarokkotapaukset nousussa:
https://www.cnn.com/2024/03/28/health/mpox-usa-cases-vaccination-rate/index.html

Anyhow, kiinnostavia sijoituskeissejä kyllä löytyy kun vähän tonkii.

5 tykkäystä

Jos tekniikat on keksitty niin miten itse sait salkkusi - 80%?

Jos olet aloittanut treidaamisen 2023 alussa ( puhtaaksi treideriksi) ja vetäny jo kerran köytännössä default niin mielestäni on vielä aika pitkä matka edessäsi.

Jos foorumilla kirjoitat että päätoiminen treidaus alkanut 2023 eli reilu vuosi pulkassa. Kerran vedetty - 80% ja toivot että vuosi 2024 on parempi. Samaan syssyyn kuitenkin mielestäsi tämä on niin helppolaji että 10%/kk tuoton tekeminen on ihan mahdollista kuukaudesta toiseen kunhan vaan stopplossit on kunnossa.

Onnea matkaan ja pistä toki väliaikakuulumisia.

3 tykkäystä

Tuntuuko siltä ettei Hesuli kikkaresalkkusi tuota? Haaveiletko lisätuotoista? Eipä hätää, tänään on avautunut uusi palvelu HesuliFans. Liity heti! Mukana jo lukuisia eturivin OMXH kirpputorin kaupustelijoita!

Pientä maksua vastaan voit tarjota intiimejä kohtauksia treidaus tuokioistasi, livestriimiä katastrofaalisimmista kaupoistasi, vain 4,99e/kk.

Näyttää kuinka ostat ja myyt Nestettä öljytty ylävartalo paljaana ja hikikarpalot otsalla, päivän pelletaso hintaan 24,99 eur/kk.

Striimaa Nokia holdaustasi, kuinka alennat keskihintaa kunnes mikään ei tunnu enää miltään… tänään vain 3,29 eur/kk (ovh 60 eur/kk).

HesuliFans! Soita Yksi-Pyksi-Nelkku-Kelkku-Kasi-Pasi-Kuusi-Puusi. Ole yksi meistä! Liity mukaan menestystarinaan. H e s u l i FANs !

Juuri nyt sinunkin päätelaitteessasi!

weeweewee.hesulifans.fi - Fascebook - Intsagram - Äxä

hesulifans

41 tykkäystä

Tuon voisi ostaa vaikka pahemmalla hädän hetkellä jott voisi itkunsekaista naurua räkättää pimeässä kellarissa sille että jollakin menisi vielä huonommin… Se on voimauttavaa.

2 tykkäystä

Päähesuli🤣

29 tykkäystä

Päähesuli = Merimanse eli Helsinki. Jalostunut nimityksestä Päähesa, joka taasen tulee sitä, että landeille ja varsinkin böndeille myös Espoo ja Vantaa ovat Helsinkiä eli Hesulia.

-Kalle ei enää asu Päähesulissa, vaan nykyisin Espoossa, Kilossa.

11 tykkäystä

Tämä on kyllä aina niin kova suoritus, että kateus iskee ja mietin, että miksi en ole vieläkään tuolla. :grinning: Mutta hienoa tekemistä sinulta! Näkyyhän tuo kurinalaisuutesi ja työmoraalisi myös opinnoissasi :slightly_smiling_face:

Muista pitää itsestä huolta välillä ja palautua, että et mene liian kovaa :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

:warning: BREAKING NEWS! :rotating_light:

31 tykkäystä