Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Lääkkeiden väärinkäyttöäkään en hevin niputtaisi yhteen aiemmin mainittujen kanssa.

Ehdottomasti mutta nikotiini on harvinaisen heikko esitys tässäkin suhteessa. Sen ainoa supervoima on addiktiivisuus.

1 tykkäys

Tosi mielenkiintoinen lista!

Walmart tekee aika hurjaa liikevaihtoa,

Tässä huomaa tuloksen teon ja sijoittajan kannalta, miksi alalla on merkitystä.

Walmart

Apple

3 tykkäystä

Käykäähän vastaamassa kyselyihin Sijoittamisen psykologia -ketjussa, sinne on tullut toinenkin kysely. Jos ette ole ekaankaan vastanneet, niin vastaattehan siihenkin.

Todella mielenkiintoisia kyselyitä ja tuloksia. Kannattaa käydä vastailemassa ja lukemassa.

Alla olevat linkit ovat peräkkäisiä viestejä tuossa ketjussa.

Kyselyt ovat vieläkin kiinnostavampia, jos mahdollisimman moni käy vastaamassa. :slight_smile: Hienoa työtä Loylylta!

Thank You Meme Oprah Crying GIF | GIFDB.com

4 tykkäystä

Kiitos vastauksesta. Siirretään vastausvuoro Nordnetille. Kokeillaan vaikka ainoaa nimeä, joka haulla löytyy: @Tiif-Nordnet .

On jo aiemmin ärsyttänyt, kun sekä Inderes, Nordnet että Kauppalehti antavat eri tunnuslukuja kertomatta, miten eri lähteiden keskenään ristiriitaisiin lopputulemiin päästään. Joo ei tarvitse kertoa, että onhan siellä yleiskuvaukset, mutta kun ne ei riitä, jos ei voi tarkistaa lukuja yhtiöiden itse antamista luvuista.

Eikös yksi olennaisista tieteen tunnusmerkeistä ollut rationaalinen argumentointi ja mahdollisuus jälkikäteen jopa tarkistaa, miten loppupäätökseen on tultu?

Taloustiede ei ole Juurikille tiedettä, vaan huijauksen taidetta niin kauan, kuin nämä tunnuslukujen pimitetyt erilaiset laskentakaavat paljastetaan. Inderes, Nordnet ja Kauppalehti ovat siis tieteelle haistattelevaa talousviihdettä niin kauan, kuin joku yhteinen ymmärrys tunnuslukujen suhteen löytyy. Eikä edes tarvitse olla samaa mieltä, kunhan kukin kertoo, millä erityisellä kaavalla itse laskee, tai jättää laskematta. Mitä enemmän tunnuslukuja, joiden julkilausuttu laskentakaava on loogis-matemaattisesti pätevä, sitä parempi.

Käykää ihmiset vilkaisemassa omien suosikkiosakkeitenne tunnusluvut eri palveluista. Valitkaa sitten ainoaksi lähteeksenne se, minkä numerot eniten miellyttää. :smirk: Taloustiede on …

Torstai on taas Nokiapäivä. Haluatko kuulla Nokian P/E-luvun olevan 26,32, entäpä 11,3 vai valitsetko parhaan tarjouksen 9,68?

Vastaus on: Nordnet antaa Nokian P/E luvuksi 26,32. Kauppalehti antaa luvun 11,3 merkinnällä oik eli oikaistu. Ja voittaja on tietysti Inderes, joka antaa pienimmän eli parhaan luvun 9,68 merkinnällä e24 eli ennustus vuoden 2024 osalta.

Hyvää yötä suuren Nokian Q1-päivän odotuksin. Enää 7 h 40 min Inderes-teeveen reaaliaikaiseen lähetykseen.

3 tykkäystä

Eikö ne toisaalta juuri myynyt osan ITC:stä ja toteuttanut tällä buybackejä.

Halpaan tuo on. Etenkin jos non combustibles lähtee vetämään kunnolla. PM tuossa toki pisimmällä, mut se näkyy valuaatiossakin.

Ehkäpä tämä uutinen uudesta investointituesta ansaitsee noston kahvihuoneelle, koska media keskittyy vain leikkauksiin. Tällä on oikeasti merkitystä Suomelle ja sijoittajille.

8 tykkäystä

Meinasi mennä aamukahvit väärään kurkkuun Nordean takia ja puolisokin taisi yllättyä, kun kerrankin sanoin jotain positiivista sijoituksistani.

26 tykkäystä

Toivoittavasti sijoittavat lukevat vain teksti-tv:n otsikon

26 tykkäystä

ESG/impakti-sijoittaminen on saavuttanut suuren suosion Inderesin foorumilla :joy:

kuva

@KaroliinaLoikkanen tässä olis sijoittajien osalta vissiin aika paljon vielä tehtävää!

17 tykkäystä

Henkilökunta on niin vastuutonta, että eivät ole kehdanneet vastata… :frowning: tai no muutama urhea on vastannut. :sunglasses:

6 tykkäystä

Jäin kaipaamaan Somevaikuttaja/Hyzon pumppaajaa lokeroa.

13 tykkäystä

Rakas ESG-Eka, minusta Sinä olisit oikea mies näihin suuriin saappaisiin. Intohimollasi ajaa tiukempaa regulaatiota, säännöstelyä ja kestävämpää kehitystä saisimme paljon aikaan. Lupaan tulla suosittelijaksi, jos hakemuksen sisään laitat.

18 tykkäystä

Haastattelun eka kysymys olis että mitä lisäarvoa mä tuon Inderesille tällä kestävän kehityksen asiantuntijaroolilla ja sit siitä seurais noin 15 sekunnin kiusaantunut hiljaisuus, jonka jälkeen nousisin tuolista ja lampsisin ulos rakennuksesta :cowboy_hat_face:

35 tykkäystä

Pohjolan Esga

0be3beb10b895edd6ac0666ea36ab297_w200

35 tykkäystä

Lisäarvohan rakentuu yleensä uudentyyppisistä tai vanhaa tapaa rikkovista asioista. ESG:n osalta Inderesin tehtävä lienee juurikin seuloa suuresta määrästä materiaalia oleellisimmat esiin ja auttaa saamaan sitä muotoon mikä kiinnostaisi sijoittajiakin. Tervetuloa vain keskustelemaan aiheesta foorumille, kahvihuoneeseenkin piristettä:)

Mitä sijoittajien kiinnostukseen tulee, kyse lienee lähinnä siitä, miten kukakin ESG:n näkee- itse yksittäisiin asioihin hähmäisen termin alla kiinnitetään kyllä lisääntyvissä määrin huomiota ja vihreässä siirtymässä on aina ne voittajat (ja häviäjät).

Mutta ESG paikka meillä on auki, joten kaikki kiinnostuneet, hakemukset ja näkemykset otetaan lämmöllä vastaan.

26 tykkäystä

12 tykkäystä

Kai se maailma muuttuu. Jotenkin saa sellaisen kuvan, että nykyään ei voi kuin maata sängyssä jos ei ole jotain hallia tai ihmistä ohjaamaan liikuttamaan jalkaa edestakaisin

Ennen oli asiat paremmin ainakin tältä osin

58 tykkäystä

Ei ehkä maata sängyssä, vaan räpeltää jotain älylaitetta ja tätä tehdään kyllä alakouluikäisestä eläkeläisiin. Ihmisten liikkumattomuus on aito ja paheneva ongelma ja käy yhteiskunnalle hyvin, hyvin kalliiksi. Ajat olivat ennen paremmin, mutta jotain täytyy silti tehdä.

7 tykkäystä

Huh onneksi ei mennyt nollaan liikunnan tuet. Jos valtio ei tukisi liikuntaa pennilläkään niin kukaan ei liikkuisi yhtään.

21 tykkäystä

Jos tuleva “inden foorumin maastaveto ry” joutuu kustantamaan virkistysillat kokonaan itse, on suuri riski ettei kauan odotettua yhdistystä pääse edes koskaan syntymään ja monet sarjat jäävät myös tekemättä.

Virkistysillat oisi voitu naamioda mestarien loungeksi ja jäsenvirtakin olisi taattua, kun kaikki haluaa tietää minkälainen “eyes wide shut” meininki loungessa oikeen on

6 tykkäystä