Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Varsin kallis firma, joka ei tällä hetkellä kasva juuri ollenkaan tai jaa merkityksellistä osinkoa. Ei kai tuossa ole hirveästi keskusteltavaa. Sopii lähinnä laatusijoittajille, koska kukaan muu tuota osaketta tuskin haluaa omistaa :smiley:

5 tykkäystä

kellä on, kellä ei :sob::sob::sob:

Pitäisi aina muistaa se käteisen muodostama optio tilaisuuksien hyödyntämiseen, mutta valitettavasti olen ollut viime aikoina vähän turhan aikaisessa… :slightly_frowning_face:

3 tykkäystä

Brianin tviitti “7 Powers” -kehyksen hyödyntäjistä:

https://twitter.com/BrianFeroldi/status/1780945874341728525/photo/1

Kuva

image

2 tykkäystä

No nyt se kööpenhaminan pörssi romahti.

38 tykkäystä

Saapa nähdä romahtaako nyt Israelin iskun myötä paljon muutakin. Mielenkiintoista nähdä nouseeko turvasatamien kuten kullan ja hopean hinta. Hopea ainakin pienessä nousussa nyt. Sotkamo Silver on ollut kovassa nousukiidossa alkuvuoden, voipi olla, että se on nyt yksi niitä harvoja osakkeita, jotka voivat hyötyä tämän hetkisestä maailmantilanteesta.

1 tykkäys

Tämä uudistus olikin itseltäni jäänyt huomaamatta eli Inderes tarjoaa nykyään englanninkielisestä toimitusjohtajan katsauksesta käännöksen suomeksi, äänityshän tapahtuu jo yhtiökokouksessa, jossa on myös tarjolla kuulokkeita niille, joilla ei englanti taivu niin hyvin. Ainakin väsyneenä itselleni englanti on hiukan raskas kuunnella eli oikein hyvä uudistus.

Lisäys: Toki Raulin kaltaiset hienostelijat haluavat kuunnella esityksen alkuperäiskielellä :slight_smile:

6 tykkäystä

Teslaketjua lukiessa ei voi kun ihmetellä että miksi Muski edes puhuu mistään robotaxeista kun Teslalla on jo käytännön valmis Optimus botti jonka voi istuttaa kuskin paikalle ajamaan autoa puristisella vision only meat bag menetelmällä. Samalla ratkeaisi FSD lvl 2 ongelma kun botti voisi tiukan paikan tullen ottaa täyden vastuun.

40 tykkäystä

Teslan sijoittajatarina muuttuu hienosti joka kerta kun vanha strategia osoittautuu toimimattomaksi.

Ensin piti tehdä luksushuippusähköautoja varakkaille autoilijoille. Sitten olikin tarkoitus tehdä kansansähköautoja äärimmäisen automatisoiduilla tehtailla. Tämän jälkeen vuorossa olikin itseohjautuvat autot. Nyt yhtäkkiä kurssiajurina toimiikin joku lavalla tanssiva Robotti Ruttunen :smiley:

Muskille pitäisi kyllä antaa potkut ja hankkia yhtiölle täyspäinen toimari joka panostaisi yhtiöön täyspäiväisesti eikä osa-aikaisesti kuten nykyinen toimari. Noi kaikki robosäädöt ja aurinkopaneelipisnekset vois hyvin spinnata omaan yhtiöön. Mä menisin jopa niin pitkälle että spinnaisin itseohjautuvuusyksikön omaan yhtiöön ja myisin sitä itseohjautuvuutta lisenssillä kaikille muillekin autovalmistajille.

52 tykkäystä

No niin hyvät ystävät! :slight_smile:

Tuolla ois sit parin viestin verran luettavaa ja opittavaa. :slight_smile:

53 tykkäystä

Oikein loistava haastattelu! Kiitos siitä Mikolle ja sinulle :slight_smile: .
Viihdearvoltaan haastattelu oli mahtava, mutta se herätti myös paljon ajatuksia siitä, miten omaa toimintaa voisi kehittää parempaan suuntaan! Ehdottomasti menee upean ketjun mielenkiintoisimpiin haastiksiin. :crown:

12 tykkäystä

Foorumi kun Timppa ja multibägger mainittu
giphy (8)

24 tykkäystä

Kannattaa ottaa huomioon, että yhtiön näkymissä tapahtuneet muutokset tuppaavat heijastumaan myös osakekurssiin. Näin ollen tavoitehinnan liikkuminen samaan suuntaan kurssin kanssa ei ole välttämättä ja tuskin edes useimmiten kurssin sokeaa peesailua, vaan useinkin seurausta todellisista muutoksista yhtiön liiketoiminnan näkymissä.

7 tykkäystä

Foorumi kun Timppa ja SmartEye AB mainittu

Aikoinaan oli keskisuuri foorumikohu, kun herra Aston Livingstone (nykyään Timontti) myi SmartEye -omistuksensa pitkäaikaisen omistajuuden jälkeen ja osakkeen kurssi sen jälkeen kääntyi rajusti kaakkoon

41 tykkäystä

Taisi olla jo silloin timontti. Tuosta kohustakin taisi se olennainen välivaihe unohtua, kun useiden rakettiemojien ja hehkutusviestien jälkeen tulikin yllättäen myynti-ilmoitus. Tämä oli sokeille peesaajille hyvä oppitunti keskellä kovinta huumaa.

12 tykkäystä

Oppitunti on aivan oikea :ok_hand:

Puolustukseksi täytyy sanoa, että twiittasin muistaakseni nordic-top3 suosikeistani eräänä aamuna. Smart oli siellä mukana.

Epäonneksi kävi kuitenkin niin, että sain silloiselta firman CFO:lta melko negatiiviseksi tulkitsemaani tietoa saman päivän aikana. Tietoa, joka ei ollut yleisesti markkinoilla tiedossa tai mielestäni osakkeen hinnassa Tietysti omaa näkemystä noudattaen laput myyntiin heti.

Harvoin muistan päiviä ulkoa, mutta tässä tapauksessa tietoa sain 7. Lokakuuta 2021. (Verenhimoisimmat voivat nyt mennä penkomaan twitteriä ko. päivältä ja mehustella vielä kerran. :smiling_face_with_tear:)

Jälkikäteen oli helppo todeta, että näkemys ja tulkinta oli oikein

49 tykkäystä

Kiitoksia, Mikon kanssa on ollut mukava kirjoitella ja hänen vastauksensa olivat kyllä erinomaisia monessakin eri mielessä. :slight_smile:

Mukavaa oli huomata, että hänellä on elämässään kaikenlaista muutakin kuin vain työ ja sijoittaminen - hyvä “muistututs” ainakin itselleni. :slight_smile:

7 tykkäystä

Ton vois hitsata sijoituspajan seinään kissankokoisilla.

22 tykkäystä

Ei sieltä “pitäisi” yllätystä nyt tulla. Joten voihan sieltä tulla… :smiley:

Ei vaan, veikkaisin ettei Intrum vielä ole päässyt lainaneuvotteluissa niin pitkälle että voisivat sanoa juuta eikä jaata. Tiedon puute siten luultavasti tiputtaisi kurssia taas, mutta koitan olla henkisesti valmistautunut siihen.

Eli itkua tulossa. Räntä på räntä.

Tällä viikolla koiralenkillä kuunneltu Intrumin neljät viimeiset osaripuhelut + “special callit” uudelleen* läpi, että on tätä mutusteltu…

1 tykkäys

:thinking:

14 tykkäystä

Hyvä, pohjat olivat siis siinä Kiitos Jimbo, varmistus saatu.

Tosin tuo on eiliseltä, teknisesti futuurien osalta oli oikeassa, yöllä käytiin dipissä kun Iran otti osumaa…

17 tykkäystä