Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mä haluisin kyl joskus kans tämmösen Juran, sitten ku asun jossain vaiheessa omillani :grin:

Tyyliin joku tämmönen vois olla kiva… :coffee:

9 tykkäystä

Komian olosia laitoksia! Mietin että onko noissa vaan kova huoltaminen?

2 tykkäystä

Mitä ite oon ymmärtäny niin kyllä nois vähän on huoltamista, mut ei ehkä niin paljon ku vois alkujaan luulla. @Perttu_Hamalainen sulla varmasti parempaa ihan käytännön tietoa aiheesta niin kerro ihmeessä kokemuksia :grin:

5 tykkäystä

Parin tunnin kokemuksen jälkeen voin sanoa vasta, että maitokahvien jälkeen pieni operaatio on tehtävä. Tosin kone hoitaa sen pitkälti itse. Mustien kohdalla hoitotoimet on olemattomat.

9 tykkäystä

Moderaattorit viikonlopun vietossa ja uskovat kovasti että kun politiikkaketjun pistää lukkoon niin kaikki on hyvin maanantaihin asti :smiley:

26 tykkäystä

Ei hätää, alokas kävi jo siivoamassa.
image

Decal Stain Remover - REDUX at Fallout 4 Nexus - Mods and community

25 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan tekemä juttu siitä, miten Morningstar on listannut Pohjoismaiden aliarvostetuimmat. Listalla on yhteensä 16 yhtiötä.

Salkunrakentaja on nostanut niistä Elektan, Maerskin ja Nokian. :slight_smile:

1 tykkäys

:scream:
image

23 tykkäystä

Vanhalla toimistolla oli Jurasta parikin eri vehjettä ja niissä tuli kehotus pestä laite 70 kupin jälkee. Se oli helppo homma, tabletti luukkuu ja painaa puhdistuksen käyntii. Kalkinpoisto tuli harvemmin ja siinä saiki olla ohjekirjan kanssa vieressä, että meni oikein kaikki vaiheet. Se oli yli puolen tunnin homma. Sit tietty tavallista säiliöiden tyhjennystä, eipä sen kummempaa huoltoa vaadi.

Kahvi oli omasta mielestä hyvää. Ostaisin, jos olis ylimäärästä tilaa keittiössä.

5 tykkäystä

Tätä samaa mietin joka kerta kun kuulen ylistyksen USA:n “ylivertaisesta talouskasvusta”.
Kai se talous nyt kukoistaa kun helikopterit kylvää…
Ei ole juuri se artikkeli, jota kirjanmerkeistä etsin, mutta samaa pohdintaa elvytykseen liittyen mitä oli tarkoituskin:

Onhan näitä. Kauppasotaako Jukka pyysit?

Eli jenkit pakottaa euromaatkin elvyttämään (ja velkaantumaan lisää)…

4 tykkäystä

Ostin viime kesänä minäkin bean to cup -kahvikoneen. Kyselin kovasti täältäkin neuvoja ja moni epäili että on kova huoltaminen.

Jostain sain silloin neuvon, että valitse laatumerkki ja ota siltä halvin laite, jossa on ne toiminnot, mitä tarvitset. Kuulemma kalliimmat laitteet tekevät täsmälleen samanlaista kahvia, rahan vastineeksi saa lähinnä kosketusnäyttöä ja muuta sellaista silmäkarkkia.

Ostin DeLonghi Magnifica S:n. Rahaa kului suhteellisen vähän, enkä oikeastaan kaipaa enempää ominaisuuksia. Maidonvaahdotustekniikan joutuu opettelemaan itse (eikä baristatekniikat täysin toimi tuossa). Päivittäisen säiliöiden tyhjentämisen lisäksi on kalkinpoisto automatiikalla muutaman viikon välein ja uuttoyksikön huuhtelu kerran kuukaudessa - ei kovin paha rasti.

7 tykkäystä

Mulla on arvosijoittajan papukahvikone ja tänäaamuna tuli tuskailtua kun pavut olivat loppu ja piti vetää juhlamokkaa mikä harmitti suunnattomasti. Yllättävän vaarallista tottua luksukseen koska kun kerran jonkun elintason saavuttaa niin siitä on henkisesti hyvin hankalaa luopua ja palata alemmalle tasolle.

Maitohan ei kahviin muuten sitten kuulu eikä sokeripalat. Se kahvi juodaan mustana vikisemättä perkele :smiley:

50 tykkäystä

Isäni mukaan tuo on kahvi raakana. Mustassa kahvissa on kuulemma sokeria.

Ei, en ole kuulllut kenenkään muun puhuvan noin :smiley:

Edit: isäni juo kahvinsa raakana.

8 tykkäystä

Kahden markan säästövinkki. Hotelleista ottaa instant coffeet ja teepussit varmuuden vuoksi sitä aamua varten kun huomaa että kaikki kahvi on lopussa. Teetä aina on hyvä olla yllätysvieraille.

13 tykkäystä

Maksumuuri, joten poimintoja:

  • Tukholman pörssiin on viimeisen vuosikymmenen aikana listautunut 500 yhtiötä. Edelle pääsee Euroopassa vain Lontoo.
  • 2023 alusta Tukholma +25%, Hesuli -10%.
  • Ruotsissa on rahoituksen ja yritysten kasvun kannalta toimiva ja laaja ekosysteemi.
  • Pääomaa on sijoittajamarkkinassa paljon enemmän, ja elinkeinoelämä on monipuolisempaa joka suhteessa. Menestystarinoiden määrä on moninkertainen verrattuna Suomeen.
  • Finanssikriisin jälkeen Ruotsi oli kahdessa vuodessa jaloillaan, Suomi jäi telineisiin.
  • Tukholma on paljon kansainvälisempi kuin Helsinki, näkyy katukuvassa pukeutumisesta lähtien.
  • Suomessa buyout-rahastojen koko on 200–400 miljoonaa euroa, Ruotsissa hallinnoitavien varojen määrä on suuruusluokaltaan kymmenkertainen.
  • Tukholman asemaa Pohjoismaiden kiistämättömänä pääomamarkkinoiden keskuksena selittää ensinnäkin pitkän historian kuluessa kerrytetty kansallisvarallisuus ja sen yhteydessä kehittynyt erittäin vahva omistusosaaminen.
  • Ruotsissa eri hallitukset ovat luoneet isolle pääomamarkkinalle vakaan toimintaympäristön.
38 tykkäystä

Huhtikuu on ensimmäinen (ja viimeinen?) kuukausi sijoitusurallani kun osinkotuotot kattavat kulutukseni :sweat_smile:

72 tykkäystä

Tähän astisen elämäni suurin ja jännitävin päivä käsillä. Nimittäin…

Lakisääteinen Ruotsin kirjallinen koe klo 12.00 en muista milloinka olisi jännittänyt näin paljon :sweat_smile:

39 tykkäystä

Venäläisen termistön mukaan musta kahvi on cafe brutale. Kahvi vodkalla on puolestaan cafe normal.

12 tykkäystä

Voisin joskus kaukana tulevaisuudessa ostaa kahvikoneen, jos tuo huoltaminen ei olisi niin työlästä mitä se oli edelliseen vuokra-asuntooni integroidun Siemensin espressokoneen kanssa. Puhdistuksia ja kalkinpoisto-ohjelmia oli vielä ihan leppoisa ajaa, mutta sitä märkää kahvinpurua ei kone onnistunut poistamaan kokonaisuudessaan sille kuuluvaan lokeroon. Sai melko säännöllisesti putsailla ties minkä hammaharjojen ja -tikkujen kanssa läpi koneiston osia, että ei pääse tulemaan hometta. Maito-ominaisuuksia en edes jaksanut käyttää, koska se olisi lisännyt päivittäisiä puhdistusrutiineja entisestään. Kyllä tuo suodatinkahvin juonti on selvästi vaivattomampaa, mutta maku on niin kaukana, että voisi melkeinpä vaihtaa suosiolla teen juontiin.

Jep. Onneksi on köyhä.

2 tykkäystä

Näin varmasti. Mutta jos de facto politiikasta on sallittua viikonloppuisin vääntää enemmänkin kuin “odotettava tunnin viestien välillä” niin kyllä se mulle sopii. Kunhan säännöt on sitten samat kaikille…

Sinergia Mastermind GIFs - Find & Share on GIPHY

4 tykkäystä