Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Hetki sitten aamupalan jälkeen:

-Hei jätkä, eikö ollukin hyvä aamupuuro?
-Oli joo hyvää.
-Tiiätkös, löysin aamuvarhaisella ne vatut tuolta mökin takaa pusikkoalueen reunasta. Siellä on tosi paljon vattuja!
-Joo mä tiiän että siellä on paljon vattuja.
-Mistä sen tiedät?
-Mä käyn aina puskapissalla siellä.
-…
-…no mut iskä, sadehan huuhtelee eiks niin?
-Joo, niin huuhtelee

59 tykkäystä

Tässä aamutuimaan mietin Helsingin pörssin tilaa ja Inderesin aiempaa mottoa “Tehdään Helsingin pörssistä parempi markkinapaikka”. Moton tausta juontui siitä, että 2010-luvulla Helsingin pörssin pienyhtiöistä oli saatavilla vähän tietoa eikä lainkaan analyysiä, tulosinfot oli suljettujen ovien takana, osakevaihto oli kuivunut ja useimmat firmat mörnivät.

Tavallaan Inderes onnistui tätä omalta osaltaan korjaamaan yli odotusten. Hesuli on parempi markkinapaikka monella tapaa, ja yksityissijoittajan pääsy analyysin ja tiedon ääreen on kertaluokkaa, noh parempaa.

Nykyisiä mottoja, mitä pyörii raporteissa, ovat “Analyysi kuuluu kaikille” (josta on kylläkin hauskempi vaihtoehtoversio epävirallisesti liikkeellä, “Analyysi kuuluu kakille”) ja “Tieto on sijoittajan perusoikeus” (Tietoevryn osakkeet?).

Tuolle missiolle parantaa Hesulia tänä päivänä olisi jälleen kysyntää. Infoa on kyllä saatavilla, mutta firmat mörnivät. Rötösherratasoisia yritysostoja ollaan tekemässä muutamista firmoista, kuten Purmo ja Innofactor, joissa muita osakkaita kohdellaan epäreilusti. Osakevaihto on jälleen kuin kuivakaudella.

Erityisesti sloganilla olisi lokaatio muunneltuna tehtävää Ruotsissa, missä maksullinen analyysi tunnetaan maksettuna rakkautena.

61 tykkäystä

Kyllä meinaa tulla kateus täällä foorumilla, kun toiset vaan kalastelee, saunoo, juo olutta ja marjastaa luonnossa, kun itse joutuu olemaan konttorilla ja mielessään toivoo, että Hesuli (ja muut oman salkun “tähdet” ) vielä joskus kunnolla nousisivat. :sweat_smile:

42 tykkäystä

Myös Hesulin pankki suoriutuu verrokkimaita huonommin :angry:

kuva
kuva

19 tykkäystä

Hesarissa tänään artikkeli Trump:in ampumisesta ja jäin ihmettelemään tekstin sisältöä…ehkäpä joku teistä ymmärtää paremmin:

»Yksi paikallispoliisin tarkka-ampujista oli lopettamassa työvuoroaan, kun hän huomasi jonkun istuskelevan piknikpöydässä lähistöllä. Istuskelija näki poliisin poistuvan rakennuksesta, ja poliisi ilmoitti havainnostaan kollegoilleen kello 16.26.
.
.
.
Crooks ampuu laukaukset katolta, joka on yhteydessä siihen varastorakennukseen, josta ensimmäinen poliiseista oli aiemmin poistumassa.«
.
.
.
» 6. heinäkuuta Crooks etsi hakukoneesta tietoa siitä, kuinka kaukana John F. Kennedyn vuonna 1963 ampunut Lee Harvey Oswald oli ampuessaan presidentin.«

Oikea vastaus on n. 81m (266 ft) ja James Earl Ray ampui Martin Luther Kingin vain n. 63 metrin etäisyydeltä.

Edit: Laitetaan nyt tasapuolisuuden nimessä myös Trumpin salamurhayrityksen etäisyys, tosin en löytänyt tarkkaa mittaa mutta 121-137m:n haarukka löytyy Wikipediasta (eng.):

Poliisien tekstiviestit kertovat uutta Trumpin salamurhan yrityksestä | HS.fi


1 tykkäys

Jatkoa ketjulle Revenio sijoituskohteena:

Tästä Revenion anturien pesemiskeskustelusta tuli mieleen tämä Fingerporin erinomainen strippi.

image

21 tykkäystä

En ole vielä katsonut varttia mutta luen tämän niin että Nasdaq- ja sp500 indeksirahastot pitää myyä ja ostaa Hesan bördeä.

Se ei ainakaan ole yliostettu. Ja sitten kun muutkin myy jenkkiosakkeet ja ostaa stadulia, profit :ok_hand:

E: Taidan kuitenkin katsoa sen vartin ensin :thinking:

3 tykkäystä

Nyt kun pörssilistautumisia, tai ainakin aikeita, alkaa taas pintaantua on hyvä nostaa uudelleen tämä kesäkuinen Vartti IPO-markkinasta, IPO-tuotoista ja alkaako niitä nyt tulemaan.

5 tykkäystä

Koitas rauhouttua hetkeksi :wink:, kohta meillä menee kaikki aika täällä Foorumilla.
Tosi asiassa hyviä ja mielenkiintoisia avauksia, joista monen yhtiöketjen olisi luullut olleen jo auki :thinking:

6 tykkäystä

:face_with_raised_eyebrow:

24 tykkäystä

IMG_4119

Katsotaaanpas :face_with_monocle::face_with_monocle::face_with_monocle: jaahas lähiaikojen nousun jälkeen Hesulin kupla on nyt puhkeamassa ??

33 tykkäystä

Jaa niin mistäs ne makeimmat ja suurimmat mustikat löytyneekään meidän mökiltä :sweat_smile:

6 tykkäystä

Olympiakullille on hurja kysyntä, keinoista viis.

9 tykkäystä

Eikö tuossa kysyntä ole juuri niille toisen sukupuolen värkeille :thinking:

Ei ole juuri ollut aikaa tutkia osakkeita niin hyvä puujalkailla kahvihuoneessa :coffee:

2 tykkäystä

Siitä on varmasti etua kilpailtaessa naisten sarjassa.

11 tykkäystä

Purmo, Innofactor ja OmaSp. Joskus tuntuu, että Inderesin analyytikot käsittelevät firmoja silkkihansikkain, vaikka asioista vuosi kirjoittaa paljon suoremminkin. Esim Purmon kohdalla todettiin vain, että Grand Bidcon tarjousta ei kannata hyväksyä, mutta ei suoranaisesti avattu ostajan/myyjän (joka on sama taho) ristiriitoja enempää.

Toki tässä mentäisiin jo hieman harmaalle alueelle sen suhteen onko kyse enää analyysistä. Piensijoittajan on nämäkin kuviot kuitenkin syytä ymmärtää.

2 tykkäystä

Tykkään itsekin, että täällä kirjoitellaan välillä aika tylsällä kynällä. Toisaalta, mikä on hyvä asia, analyytikoilla työ on tehdä arvonmääritystä julkisten faktojen pohjalta. Paino erityisesti sanalla arvonmääritys. Analyytikon työ ei ole moralisoida. Täten yhtiöiden ostotarjouksissa ilmenevä rötösherratasoinen toiminta ei ole analyytikon työpöydällä tuomittavaksi tuotava, vaan hänen velvollisuus on tuoda ilmi että on olemassa parempikin tarjous mihin tarttua.

Tällaisissa hämärätapauksissa, missä sijoittajien tunteet käy kuumana ja itsenäiset Pyysingit sohaisevat täysillä firmoja, näyttäytyy Inderesin tyyli kieltämättä pehmeältä. Toisaalta Inderes tarjoaa esim. keskustelualustan, missä sijoittajat voivat kuuluttaa suuren joukon tietoisuuteen, myös yhtiöiden tietoisuuteen, näitä epäkohtia.

28 tykkäystä

En myönnä enkä kiellä enkä lähde kommentoimaan asiaa julkisuudessa.

74 tykkäystä

“Busted”

Ihan kiinnostava ja originaali strategia. Pitänee peesata…

:thinking:

…ei kun odotas, se tarkoittaisi Alokkaan poimintojen peesaamista. :money_with_wings: :scream:

12 tykkäystä

Tämä muistutti itseäni taas kommentoimaan, että kovasti toivoisin Inderesiltä vähän enemmän kannanottoa johdon toimintaan, siis muutenkin kuin poikkeustilanteissa.

Ketkä vaikuttavat yrityksen arvonluontiin kaikkein eniten? Operatiivinen johto (ja joskus jopa enemmistön omistava pääomistaja suoraan).

Kenen osaamista, luotettavuutta, toimia tai motiiveja ei käytännössä ollenkaan käsitellä Inderesin raporteissa? Johdon.

Omaan silmään analyytikot käyttävät joskus hämmentävän paljon aikaa joidenkin lillukanvarsien selvittämiseen (kuka alihankkija nyt on kommentoinut torikahvilla mitä), mutta siten tuo johdon track recordi unohdetaan kokonaan ja aina oletetaan, että “tällä kerralla ne ennusteet / selitykset / jne on varmaan totta”. Tiedän kärjistäväni, mutta ainakin itselleni toisi lisäarvoa jos tähänkin alueeseen otettaisiin hieman kantaa.

21 tykkäystä