Revenio sijoituskohteena

Tämä sinällään on tosi. Antaa tieteellisen siunauksen että näin voi tehdä. Ymmärtääkseni homma on ollut ihan niin että tikut pistetään “lepäämään” petrimaljaan missä puhdistavaa lääkealkoholia. Tuskimpa tälläistä suomessa näkee, mutta näin se ymmärtääkseni jossain aasiassa on toiminut. Siellä tietysti yksityinen useasti tarkoittaa ns omaa yritystä ja säästöt on suoraan omaan taskuun.

3 tykkäystä

Toki, onhan tämä mielenkiintoinen teema. On tuota tosiaan tapahtunut ennenkin, enemmän tietysti hintasensitiivisemmillä markkinoilla. En nyt kuitenkaan sanoisi, että tutkimus tekisi ainakaan uusien suosittelemista epäeettiseksi. Oli miten oli, lopulta asiakaskäyttäytyminen määrittää lopputuloksen. Se ei välttämättä muutu konservatiivisella alalla pelkästään tämän takia, jos prosessi on muuten koettu hyväksi. Tämä nyt on omaa mutua, joten selvitellään!

22 tykkäystä

Laajasta rapsasta:

  • Antureiden myyntihinta jakelukanavaan 0.5 eur, tuotantokustannus alle 0.2 eur
  • Anturimyynti 35 milj.kpl/v, installoitu laitekanta 100,000+
  • Eli anturien vuosikustannus noin 150-200 eur per laite

Alkaako silmälääkäri noita puhdistella ja mahdollisesti selitellä asiakkaalle alle euro per käyttö / satasen-parin vuosisäästön takia? 80% Liikevaihdosta länsimaista USA+Eurooppa. Kehittyvät markkinat sitten tietysti oma haasteensa.

59 tykkäystä

Ei varmasti ala. Riippunee jo vähän yksikön koostakin, mutta ei se silmälääkäri putsaa siellä muutakaan noin yleensä, vaan homma on ulkoistettu esim. laitossiivoojalle joka käy muutenkin siivoustöitä tekemässä. Eri asia tietysti joku yhden henkilön silmäasema. Mutta etenkin isommissa yksiköissä tuo menisi vain niin että käytetyt anturit menee puhdistettavien instrumenttien joukkoon.

Etenkin länsimaissa julkisella sektorilla, voisi kuvitella että tällaiset ilmaiset säästökeinot kiinnostaa. Toisaalta sitten taas koska kyseessä ei ole omat rahat, niin ei välttämättä jaksa tällaisia muutaman sadan euron säästöjä vuositasolla tehdä :smiley: Yksityisellä puolella kaikki on taas kiinni yksikön koosta ja skaalaeduista, mutta tällä puolella taas kannattavuuden hiominen luulisi myös kiinnostavan.

11 tykkäystä

Lainaus on suoraan konsulttien ehdotuksista terveydenhuollon kustannuksien vähentämiseksi. :wink: Työtaakan lisääminen ei maksa mitään, koska edelleen maksetaan sama palkka!

5 tykkäystä

Niin no siis tosiaan kun alkaa miettimään, että jonkun tarvii etsiä se petrimalja, täyttää se pirtulla, liottaa noita 50 sentin antureita siellä, laittaa ne kuivumaan jonnekin ja kirjata kaikki apottiin kuinka monetta kertaa tämä anturi nyt on pesussa niin äkkiä siinä on halvempaa vaan käyttää uusia kuin käyttää jonkun työaikaa tähän.

17 tykkäystä

Tuo työosuus itsessään ei ole kyllä mikään erikoinen eikä aidosti vie kyllä juuri mitään aikaa eli ei se kyllä tuosta jää mitenkään kiinni. Sen sijaan ongelma kieltämättä on tuo, että montako kertaa mikäkin anturi on käynyt pesussa! Potilastietojärjestelmäänkään ei käsittääkseni laitoshuoltajien noita tarvitse kirjata joten ei siitäkään ole vaivaa. Mutta jotenkinhan sitä pitäisi sisäistä kirjanpitoa pystyä pitämään ja tuo on sellainen haaste joka kieltämättä tukee anturien vaihtamista jokaisen käyttökerran jälkeen.

6 tykkäystä

tuossa puhdistusoperaatiossa on monta osaa ja mahdollisuus tehdä siten virheitä ja aiheuttaa potilaille vahinkoa. tämä säästö kuulostaa hieman konsulttivetoiselta. milloin ruvetaan desifioimaan kertakäyttöhanskoja malliin. säästöjä tulee massaseulonnoista ja ehkä AI:sta yms. ei piipertämisestä.

9 tykkäystä

Jälleen uusi “näkymätön” kuluerä. Hallinnollisesti piiperretään toiminta- ja kirjaustapoja. Käytetään monen korkeapalkatun ihmisen työaikaa siihen, että ehkä saavutetaan euron kymmenyksien säästöä materiaaleista.

Jotta ei menisi täysin offi topiciksi sanotaan tonometreistä ja revestäkin jotain. Firman kasvu ja kannattavuus ei enää voi nojata tonometreihin. Kuvantaminen ja kuvien analysointi lienee seuraava potentiaalinen juttu.

5 tykkäystä

Eiköhän ne maat missä kierrätetään steriilejä hoitotarvikkeita tee sitä ilman tutkimuksiakin.

5 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Revenion Q2-tulokseen liittyen. :point_down:

22 tykkäystä

Tervehdys!

Revenion toimitusjohtaja Toijala on tulossa haastateltavaksi huomenna Q2-tulospäivänä. Jos sinulla on hyviä kysymyksiä haastattelun tueksi, niin tänne ne ovat tervetulleita :slight_smile:

Muutama tulikin jo aiemmin, eli Reichertin rebound -laitteesta ja antureiden uusintakäytössä kysellään jo.

27 tykkäystä

M&a aikeilla kiusoiteltiin viime syksynä Q3 conffapuhelussakin - mahdollisesti tälle kesälle. Onko tämä keissi edennyt?

Transcripti q3 conffasta:

2 tykkäystä

Hyviä haastatteluita ollut ja jos kysyt / päivität asiat edellisestä haastattelusta niin hyvä tulee.
Topcon on sijoittanut suoraan AI firmoihin. Onkohan Revenio harkinnut täilläistä yhteistyötä :wink:

1 tykkäys

Olikin päässyt vähän unohtumaan, että tämä case on kohta selvillä:

Ehdolliset velat
Konsernilla on katsauskaudella tekemäänsä vähemmistösijoitukseen liittyen sitoumus hankkia loppuosa
osakkeista tiettyjen kriteerien täyttyessä viimeistään vuoden 2024 kolmannella vuosineljänneksellä.
Sitoumuksen enimmäismäärä on 8,1 miljoonaa euroa.

Toki Q2-raportti on kyseessä, mutta nythän mennään jo Q3-jaksoa, niin katsotaan tulisiko jotain lisäinfoa.

15 tykkäystä

:handshake:

Liikevaihto oli 25,4 (22,3) miljoonaa euroa, kasvua 14,2 %
Liikevaihdon valuuttakurssien vaikutuksella oikaistu kasvu huhti-kesäkuussa oli 13,5 %
Katsauskauden oikaistu liiketulos oli 6,0 (5,5) miljoonaa euroa, ollen 23,5 % liikevaihdosta, kasvua 8,9 %. Raportoitua liiketulostamme heikensi strategiaamme kuulumattomien aktivointien alaskirjaus, jotka liittyivät pääosin lasten astmatuote Venticaan, yhteensä 0,73 miljoonaa euroa.
Liiketulos oli 5,3 (4,7) miljoonaa euroa, ollen 20,6 % liikevaihdosta, kasvua 12,6 %
Käyttökate oli 7,1 (5,6) miljoonaa euroa, 27,8 % liikevaihdosta, kasvua 25,6 %
Liiketoiminnan nettorahavirta oli 6,5 (-0,2) miljoonaa euroa. Liiketoiminnan nettorahavirtaa kasvattivat katsauskauden vertailukautta parempi tulos sekä käyttöpääoman muutokset.
Osakekohtainen tulos oli 0,155 (0,122) euroa

29 tykkäystä

Vahva ja yllätyksetön osari. Nettorahavirta erittäin vahva! Pian täytyy tosiaan löytää jotain isompaa investoitavaa tai tämä muuttuu vielä vahingossa osinko-osakkeeksi.

17 tykkäystä

Ainakin itseä lämmitti tämä osuus toimitusjohtajan katsauksessa:

iCare ILLUME on ainutlaatuinen seulontaratkaisu, joka yhdistää iCare DRSplus -silmänpohjan kuvantamislaitteella otetut kuvat iCare ILLUME -pilvialustaan sekä tekoälyyn. Olemme laajentaneet iCare ILLUME -seulontaratkaisun myyntiä menestyksekkäästi Saksaan, Espanjaan ja Lähi-itään, mikä on tuonut meille useita kymmeniä uusia asiakkaita. iCare ILLUME -seulontaratkaisua on esitelty aktiivisesti alan keskeisissä kongresseissa, ja palaute on ollut edelleen äärimmäisen positiivista. iCare ILLUMEa pidetään selkeästi tehokkaimpana ja käyttökelpoisimpana seulontaratkaisuna sekä kliinikoille että potilaille.

Useita kymmeniä uusia asiakkuuksia siis on jo saatu ja myyntilupaa odotellaan ensi vuoden alussa Yhdysvaltoihin.

46 tykkäystä

Jouni oli jälleen hyvän tuulisena Juhan haastattelussa tänään ja juttua riitti melkein puolen tunnin edestä, niin kuin monesti aiemminkin. :smile:

Jos nyt ajatellaan, että viime vuosi oli vain väliaikainen hikka kasvutarinassa ja tässä ollaan hyvää vauhtia palaamassa kasvuun jyrkemmällä kasvukertoimella, samalla kun kannattavuuden pitäisi säilyä myös vahvalla tasolla, ei tuo arvostuskaan enää näytä niin pahalta varsinkaan vuoden tai parin päähän katsottuna. :thinking: Mutta jäädään odottamaan Juhan tarkempaa analyysiä, tämä vain omat viisi senttiä. :smile:

33 tykkäystä

Tuoretta raporttia. Ihmeen vähän tämän päivän raportti on herättänyt keskustelua. Positiivista oli, että kasvu-uralle on palattu flättinä menneen jakson jälkeen.

Tavoitehinta 32,00 € (28,00 €) ja suositus lisää

30 tykkäystä