Inderesin kahvihuone (Osa 9)

Urheilijoiden tilalle voi tuohon lauseeseen laittaa sijoittajan kun puhutaan Helsingin pörssistä,sikäli yhtä tuomittavaa.

Olen ALL-IN tällä hetkellä, joten kaikki varmaan uskovat nyt pitkään kovaan nousuun. :sunglasses:

Tulotasoni on ollut suhteellisen kovassa laskussa, joten käteisvarantoja ei nopeasti kerry. :melting_face:

3 tykkäystä

Verneri palaa lomilta ja heti tarjoillaan! Tämä on juuri se juttu jolla Inderes erottuu. Kyky ja taito tehdä aivan mahtavia projekteja ja saada niihin vielä kiinnostavia vieraita. Voin nyt jo ennustaa, että tämä podi tulee olemaan hyvin suosittu striimausmäärissä.

Ellei siellä ole aiheena joku pankkisektorin osinkopolitiikka…

13 tykkäystä

Laitoin alla olevan tviitin lähinnä tuon “kuvan” takia. :slight_smile:

https://x.com/MichaelAArouet/status/1818898560319914099

image

14 tykkäystä

Ilvekseltä aivan järjetön matsi eilen ja €uropelit jatkuvat ensi viikolla uudella Tammelan Stadionilla.

33 tykkäystä

Tämä erinomainen pidempi kirjoitus Nokian Renkaista tähän mennessä 101 tykkäyksellä on hyvä esimerkki, miten foorumi onnistuu olemaan rauhallisemman ja harkitsevan ajattelun tyyssijä kiireisessä maailmassa.

Vaikka myönnän myös, että monissa ketjuissa on “kulttuurinen” tapa floodaantua chatmäiseksi viestittelyksi, mutta kaippa se kuvastaa yhtiöiden omistajien eroavaisuuksia myös. :smiley:

43 tykkäystä

Urheilusta pitäisi lopettaa kaikki muut paitsi kultamitali. Samoin tyhjän päiväiset pronssi pelit. Mitä hyötyä on antaa hopeamitali hävitystä suorituksesta. Itse Nakkasin kaikki oman urheilu uran saadut mitalit romukoppaan jos ei ollut kultainen.

2 tykkäystä

Kaikki muistuttaa minua Helsingin pörssistä.

Tässä arviolta 25-30 vuotiaat tyypilliset Hesuliin sijoittaneet säästäjät setvivät turskaa verkoistaan keväällä 2024.

64 tykkäystä

Se että ei ole realistisia mahdollisuuksia mitaleille ei tarkoita etteikö urheilijoita pitäisi lähettää olympialaisiin. Nämä ihmiset ovat silti esikuvia monille ihmisille, etenkin nuorille ja innostavat heitä liikkumaan.

Aina kun näitä tämän suuntaisia kommentteja lukee, tietää jo valmiiksi, että kirjoittajalla ei ole minkäänlaista urheilutaustaa eikä ylipäätään minkäänlaista ymmärrystä urheilusta. Nämä kommentit ovat todella oksettavaa vähättelyä eikä kirjoittajat todennäköisesti ymmärrä minkälaisen työmäärän se vaatii että pystyy kilpailla sm-tasolla olympiatasosta puhumattakaan.

Urheilijoiden tuki ja kisamatkat ovat hiirenpaska valtion budjetissa, eiköhän valtion taloudessa löydy turhempiakin kohteita rahan käytölle.

42 tykkäystä

Kaikki tilastot kuitenkin osoittavat nuorten liikkumisen ja urheilukunnon olevan vahvasti laskusuuntaista vaikka urheiluun käytetään eniten rahaa Suomen historiassa. :man_shrugging:

Uskon että asia on muuten juuri päinvastoin ja huippu-urheilun palvonta vie nuorilta tilaa harrastustoiminnalta, kun lähes kaikki organisoitu liikuntatoiminta on orientoitunut kilpailuun eikä harrastamiseen. Ainakaan suurkaupungeissa ei meinaa saada vuoroja kentiltä tavallisille kansalaisille, kun kaikki vuorot on aina vietynä kilpailullisten seurojen toimesta.

Kansainvälinen huippu-urheilu ovat sellaisia maita varten jotka haluavat maksaa isoja summia merkityksettömistä trofeeista (Neuvostoliitto, Kiina) tai sellaisia joilla on valtava kaupallinen markkina urheiluviihteelle (Yhdysvallat). Urheilu on mittakaavapeliä, joten pienille maille näistä koituu lähinnä kustannuksia ja hyödyt jäävät saamatta.

Varmasti löytyy turhempiakin kohteita veronmaksajien rahoille, mutta en ymmärrä millä perusteella minun lompakostani pitäisi suoraan viedä käteistä rahoittaakseen urheiluelättien elämää. Saisivat maksaa omat kulunsa ja jos rahaa ei ole, niin mennä vaikka oikeisiin töihin sen sijaan että yrittää elää harrastuksella. Mikäli urheilukansa haluaa toimintaa rahoittaa, niin ei se ole temppu eikä mikään perustaa tukiyhdistyksiä ja lahjoittaa rahaa omalle lempiurheilijalle.

Erään potentiaalisen suomalaisen olympiaurheilijan matkaa lähietäisyydeltä seuranneena täytyy todeta, että ei se raha kyllä urheilijalle helpolla tule vaan siellä on tyypilliseen suomalaiseen tapaan rakennettu huippu-urheiluun valtava byrokratiakoneisto täysin turhaa porukkaa ja urheilijalle varsinainen lippulappuhelvetti. En ymmärrä miksei kaikkia näitä tukiasioita vaan siirretä suosiolla Kelaan ja saada samalla valtavaa synergiaetua, kun meillä kerran on jo olemassa oleva palvelu tukea tarvitseville kansalaisille.

Ei kai tässä auta kuin yrittää tehdä urheilumeemejä ja toivoa että sitä kautta viedyille rahoille saisi edes jotain katetta :cowboy_hat_face:

55 tykkäystä

Ei oo olla helppoa olla urheilija Suomessa kun parhaat sponsorit on kielletty peliongelmaisten selkänahasta revityllä veikkausrahalla elävän rälssin toimesta :slight_smile:

21 tykkäystä

Millä tavalla vedonlyöntifirmat on parhaita sponsoreita? Toisaalta mitä se kertoo maasta, että joku edes ajattelee niitä parhaimpana sponsorina?

otatko mielummin Nokian logon rintaa vai EZW1N, jos molemmat antaa saman rahan? Nokian kanssa ei kyllä voi voittaa…

6 tykkäystä

Siitä voi aina olla montaa mieltä, että mitä valtion tulee tai ei tule maksaa, mutta ei käydä sitä tässä ketjussa, vaan pidetään tunkiolla. Ja taas onko huippu-urheilussa mitään järkeä, tai kannattaisiko ennemmin panostaa liikuntaan, niin en ota siihenkään tässä kantaa.

Se että ei ole realistisia mahdollisuuksia mitaleille ei tarkoita etteikö urheilijoita pitäisi lähettää olympialaisiin. Nämä ihmiset ovat silti esikuvia monille ihmisille, etenkin nuorille ja innostavat heitä liikkumaan.

Tämä. Voidaan ottaa mikä tahansa laji esimerkiksi, mutta ajatellaan nyt vaikka jalkapalloa. Jos mennään katsomaan junnujen futispelejä, niin ei sieltä kovin moni taida ponnistaa ammattipelaajaksi, saati arvokisoihin tai ylipäänsä lajin huipulle, miten se määritelläänkään. Mutta jos näitä höntsäilijöitä ei olisi, niin olisiko esim.

  1. Rakennettu niin paljoa jalkapallokenttiä, että niille oikeasti huipulle menevien harjoitusmahdollisuudet olisivat riittävät?
  2. Olisi niin paljon muita harrastajia, että pystytään järjestämään kisoja ja ennen kaikkea, että olisi porukkaa järjestämään kisoja. Esim. harrastajien vanhempia, vanhempia harrastajia talkoilemassa, jne.

Ja jos taas näitä ei lajin absoluuttisella huipulla olevia, mutta kuitenkin kansallisella tasolla äärimmäisen kovia, tyyppejä näkisi koskaan missään, niin toteutuisivatko yllä mainitut kohdat?

4 tykkäystä

Urheilu on vedonlyöntifirmojen bisneksen ytimessä ja siksi niitä kiinnostaa näkyvyys urheilun parissa. Moni varmaan ottaisin mieluummin nokian kuin EZW1N jos saisi saman rahan, mutta Nokian saaminen sponssaamaan jotain random keihäänheittäjää tai kävelijää on vaikeampaa :slight_smile:

10 tykkäystä

Luulen, että Sami Välimäki tuo olympiagolfista hopeaa tai pronssia sunnuntaina. Katsellaan

T. Entinen HCP 5

16 tykkäystä

“Mitä teet työksesi?”

“Noo mä Swing-treidaan Yleisradion Eläkesäätiön salkkua” :grin:

23 tykkäystä

Hyvin on aloittanut…T3 kuuden reiän (@ -4) jälkeen mutta peli on vasta alussa eli ei muuta kun hakkaa päälle! :golf::man_golfing:

8 tykkäystä

Tämän Ylen eläkesäätiön johtaja on muuten Topi Piela, jonka sijoitusura alkoi Pentti Kourin autonkuljettana ja avustajana opiskeluaikoina. Piela taisi olla muuten se kaveri kun kuskasi niitä paperisia osakekirjoja auto pullollaan Kouri kauppojen aikaan.

Tulee muuten mieleen yksi elokuva :laughing:

13 tykkäystä

Jonnet ei muista
Jennat ei tiedä

Mutta tietääkös foorumilaiset tämän pörssisijoittamisen oraakkelia muistuttavan ihmesivuston?

Vitsi vitsinä. Eihän aukoton ole Timon-listakaan mutta oman salkkuni kannalta on pelottavan usein ollut oikeassa osakkeen arvonkehityksen suhteen. Hyvin siellä loistaa Timon poiminnat nyttenkin listan kärkipäässä.

Kannattaa tutustua!

https://piksu.net/timon-lista/

6 tykkäystä

Ei millään pahalla, mutta pakko kysyä täällä kahvihuoneen että oletko käynyt koskaan Puuilossa? Ei siinä, en minäkään ollut ennen kuin muutin omakotitaloon ja nyt siellä tuleekin ravattua. :smiley: Sehän ei ole mikään krääsäkauppa vaan myyvät enemmänkin k-rautaan verrattavaa tavaraa edullisesti.

12 tykkäystä