Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Hyvä kirjoitus. :+1:
Nämä puolueiden nuorisosiivethän on joka puolueella erikoistuneet raflaaviin otsikoihin. Itse ajatushan siellä taustalla on että “meidän mielestä varallisuuseroja pitäisi pienentää”, mutta koska sillä ei pääse Iltalehteen niin sitten keksitään joku tollainen raflaava “kenelläkään ei pitäisi olla yli 5M€n omaisuutta” -otsikko ja huomio, näkyvyys ja keskustelu on taattu.

5 tykkäystä

Tästä meemistä tuli mieleen Jim Carreyn loistavat komediaelokuvat :smile:

5 tykkäystä

Monellekko muistuu mieleen? Aivan loistavia nämä letkautukset :rofl:

8 tykkäystä

Ennen ei ole Teslaa ollut pidossa, mutta nyt sormi ostonapilla… Vaikka vähän hintavalta tuntuu, mieli tekisi.

Screenshot 2020-11-05 at 19.38.44

7 tykkäystä

… Koska jokaisella Piilaakson miljardöörillä pitää olla oma Tequila-brändi :joy: Kyllähän tuollaisen voisi melkein hankkia, kunhan saa naisväen vakuutettua että kyseessä on koriste-esine :wink:

7 tykkäystä

@Big_Lynx Tämä sun lista tuli mieleen ku vilasin reveniota tuossa ja huomasin että siellä oli Q&A ksymys mallisalkun juustohöyläämisestä ja Reveniosta siihen liittyen (Revenion suositus ja näkymät | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus) .
Verppu on vastannut ko henkilölle että tuottovaatimus about 20% nuille mallisalkkuun hankittaville yhtiöille. Noh, tästä sitten kun katselee tuota juustohöylän jälkeistä käteisen määrää tuolla mallisalkussa (Inderes Mallisalkku | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus) eli 15% (n.60ke), joka ei ole mahdoton määrä prosenteissa, mutta euroissa noin 60ke. Ostokset ovat yleensä siinä noin 10ke tienoilla. Varmaan näin salkun kasvaessa ehkä 15ke tienoilla jos hyviä paikkoja tulee.

Olisikohan ihan metsään mennyttä spekuloida TietoEVRY:stä kohteena mallisalkkuun? Vasta päivitetty rapsa (https://www.inderes.fi/fi/nyt-riskikorjattu-tuotto-odotus-kohdillaan) , podissa kehutaan koko sektoria tällä hetkellä matalalle arvostettuna ja potenttiaalisena kertoimien kasvattajana (inderesPodi 77: Tilannekatsaus IT-palvelusektoriin (9.10.2020) | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus).

Ostin tätä jo tuossa aikasemmin, ja tää on sen verran iso firma että ei varmaan rahaakaan voi tehä fronttaamalla mallisalkkua, nii ihan spekulaatioksi ilman että mitenkään pilaisin mallisakun ostomahdollisuuksia :stuck_out_tongue:

Edit. Tais olla joku aikaraja millon yhtiöpäivityksen jälkeen sai ostaa. Sekä varmaan odottavat että presidenttihommat selkeytyy usassa että ei lopu käteinen mahollisessa dropissa–>mutulla 2-4vko päästä TietoEVRY mallisalkussa jos ei oo karannu korkealle siinä ajassa :wink:

13 tykkäystä

Ei olla ainoita jotka rystyset valkoisina odottelee tuloksia :smiley:

22 tykkäystä

Yleensä nää Cramerin pätkät on vähän niin ja näin, mut nyt mielestäni ihan hyvää pohdintaa bonds vs stocks as a repository of wealth.

Ja viihdyttävää tietysti myös, mm. ”James Bond should be named James Stock” :smile:

2 tykkäystä

Listautuispa Oura joskus pörssiin :sweat_smile:. Ihan selvä buumi siinä miten nykyään ihmiset tykkäävät mitata itseään eri tavoilla ja uskon, että Oura sormuksineen on vasta päässyt alkuun tarinansa kanssa.

7 tykkäystä

Tulee mieleen sormukset 10-13v sitten mitä kotoa löytyi, joilla sai ‘mitattua’ muistaakseni omaa fiilistä tai jotain. Sormukseen tuli aina joku väri ja lapusta katsottiin mitä tarkoitti :smiley:

3 tykkäystä

Pientä jäniskevennystä vaalijännitykseen. Oli Obama aivan ainutlaatuinen presidentti karisman ja swägin osalta. Ei varmaan tule hetkeen vastaavaa. :grinning:

edit: alkuperäisellä videolla 20.3 miljoonaa katselukertaa ja Youtubessa pyörineet kopiot tuoneet varmaan toiset vastaavat. Kyllä tällä varmaan muutaman korisfanin äänen on demokraateille kääntänyt…

14 tykkäystä

En viitsi pistää vaalihuoneeseen kun siellä meinaa aina välillä tunteet heräillä, mutta tämä sai kyllä itseni nauramaan ihan ääneen itsekseni (en siis yhtään tiedä kuka tämä kaveri on).

Onneksi ei valita presidenttejä Twitter-seuraajien määrän perusteella :smiley: (ei taida ylipäätään olla “ihan” kaikki Trumpin Twitter-seuraajat hänen äänestäjiään, puhumattakaan amerikkalaisia… :man_facepalming: ). Kanye Westilläkin on enemmän Twitter-seuraajia kuin Bidenilla (n. 30M), mutta hän sai vain 60 000 ääntä. Onkohan tämäkin “Interesting” :wink: :smiley:

18 tykkäystä

Kaikkea sitä kanssa lukee :smiley: Eiköhän ihan kontentin takia ihmiset Trumpia seuraa. Ompa kyllä ihmeellistä :thinking: :laughing:

1 tykkäys

Olen aina välillä törmännyt Cisionin uutispalveluun ja käynyt lukemassa tiedotteita sitä kautta. Palvelun ulkonäkö on näyttäytynyt minulle kuin suoraan 1990-luvulta, ajattelin että tämä liittyy jotenkin tiedon imaisuun eri järjestelmiin, kuva alla:

Noh, tajusin vihdoinkin kokeilla AdBlockin sammuttamista ja tulihan sieltä esiin se 2020-luvun järjestelmä :grin:. En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa…

2 tykkäystä

20 miljoonaa journalistia ja sijoitusbottia seuraa 69 miljoonan kannattajan lisäksi :joy:

1 tykkäys

Laitanpas tämän tänne, kun ei nyt sattunut parempaakaan ketjua löytymään:

Warren Buffett sanoi The David Rubenstein Show:ssa verotuksesta, että ihmisten, jotka tekevät markkinoilla miljoonia dollareita vuodessa tulisi maksaa veroa, joka olisi ainakin 30%. Kun miettii, niin meillä Suomessahan on aika lähellä tätä oleva verotus (miljoonien eurojen mittakaavassa pääomatulovero taitaa olla vajaa 34%). Hassu sattuma, että olemme niin lähellä Buffetin “tavoitetasoa” :smiley:

11 tykkäystä

Joko on kolleegoilla uusin Rational Reminder podcast kuunneltu? Tämä on uskomattoman mielenkiintoista kuunnella ja todella laadukas ylipäätään.

En ymmärrä mitenkä tämä voi lentää niin tutkan alla. Ainut podcast josta olisin valmis maksamaan

1 tykkäys

Jahas. Maltan peliyhtiöketjussa ei saanut keskustella pelaamisen järkevyydestä eikä ilmeisesti varsinkaan Veikkauksen monopoliroolista tässä yhteydessä. Otetaan sedän tärkeä pääavaus tänne kafferoomin suojiin: :slight_smile:

Kafferoomilaisten mielipiteet tervetulleita!

MasseFoorumin aatelinen

7 t

Veikkausta on viime aikoina kovasti moitittu. Vie pelikoneillaan ymv. vähävaraisten rahat. Toki jakaa vuosittain jotain 600 miljoonaa eetua kotimaisille avustusjärjestöille ja muille yleishyödyllisille yhteisöille, mutta silti …

Olisko Maltan pojissa ratkaisu? Koneet ja pelialustat Maltalta ja kansa vähentäisi pelaamista merkittävästi ja ne pienet voittomiltsitkin palautuisivat suomalaisille järjestöille?? Vai ?? :see_no_evil::see_no_evil: :see_no_evil:

Masse-setä, FA, ikuinen usko ihmisen hyvyyteen :smiling_face_with_three_hearts: :pray: :pray: :pray:

2 tykkäystä

Ne veikkausen tuotothan menevät lähes lyhentämättömänä poliittiseen korruptioon, aivan murusia saattaa päätyä johonkin oikeasti “yleishyödylliseen”. Valtaosan rahoista syö erilaisten (poliitikoilla ja näiden lähipiirillä miehitettyjen) järjestöjen palkkakulut, ja näiden järjestöjen toiminnasta ei juuri muuta raportoitavaa sitten olekaan kuin se että rahaa on veikkaukselta haettu ja palkkaa maksettu. :slight_smile:

5 tykkäystä

Pitäisikö huumeiden olla laillisia ja sotiiko niiden myynnin kriminalisoiminen ihmisten valinnanvapautta kohtaan? Entä eutanasia? Miten valtio saa rajoittaa sananvapautta vihapuheen varjolla?

Näitä filosofisia pohdintoja valtionroolista voi pyöritellä loputtomasti ja noi pelikoneet menee samaan kategoriaan. Ottamatta kantaa veikkaukseen, niin itse olen pelaillut Helsingissä, Vegasissa ja Macaolla enkä silti oikein osaa itsekkään sanoa miten noihin suhtautua. Jostain pelikoneista hoivakodeissa tuli kyllä moraalisesti huono fiilis ja tunnen useamman peliaddiktin joiden velat lasketaan kuusinumeroisissa summissa. Silti tekee mieli vaatia ihmisiltä vastuuta itsestään ja kieltää valtiolta omien valintojen rajoittamista.

3 tykkäystä