Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Kaikkea sitä kanssa lukee :smiley: Eiköhän ihan kontentin takia ihmiset Trumpia seuraa. Ompa kyllä ihmeellistä :thinking: :laughing:

1 tykkäys

Olen aina välillä törmännyt Cisionin uutispalveluun ja käynyt lukemassa tiedotteita sitä kautta. Palvelun ulkonäkö on näyttäytynyt minulle kuin suoraan 1990-luvulta, ajattelin että tämä liittyy jotenkin tiedon imaisuun eri järjestelmiin, kuva alla:

Noh, tajusin vihdoinkin kokeilla AdBlockin sammuttamista ja tulihan sieltä esiin se 2020-luvun järjestelmä :grin:. En tiedä pitäisikö tässä itkeä vai nauraa…

2 tykkäystä

20 miljoonaa journalistia ja sijoitusbottia seuraa 69 miljoonan kannattajan lisäksi :joy:

1 tykkäys

Laitanpas tämän tänne, kun ei nyt sattunut parempaakaan ketjua löytymään:

Warren Buffett sanoi The David Rubenstein Show:ssa verotuksesta, että ihmisten, jotka tekevät markkinoilla miljoonia dollareita vuodessa tulisi maksaa veroa, joka olisi ainakin 30%. Kun miettii, niin meillä Suomessahan on aika lähellä tätä oleva verotus (miljoonien eurojen mittakaavassa pääomatulovero taitaa olla vajaa 34%). Hassu sattuma, että olemme niin lähellä Buffetin “tavoitetasoa” :smiley:

11 tykkäystä

Joko on kolleegoilla uusin Rational Reminder podcast kuunneltu? Tämä on uskomattoman mielenkiintoista kuunnella ja todella laadukas ylipäätään.

En ymmärrä mitenkä tämä voi lentää niin tutkan alla. Ainut podcast josta olisin valmis maksamaan

1 tykkäys

Jahas. Maltan peliyhtiöketjussa ei saanut keskustella pelaamisen järkevyydestä eikä ilmeisesti varsinkaan Veikkauksen monopoliroolista tässä yhteydessä. Otetaan sedän tärkeä pääavaus tänne kafferoomin suojiin: :slight_smile:

Kafferoomilaisten mielipiteet tervetulleita!

MasseFoorumin aatelinen

7 t

Veikkausta on viime aikoina kovasti moitittu. Vie pelikoneillaan ymv. vähävaraisten rahat. Toki jakaa vuosittain jotain 600 miljoonaa eetua kotimaisille avustusjärjestöille ja muille yleishyödyllisille yhteisöille, mutta silti …

Olisko Maltan pojissa ratkaisu? Koneet ja pelialustat Maltalta ja kansa vähentäisi pelaamista merkittävästi ja ne pienet voittomiltsitkin palautuisivat suomalaisille järjestöille?? Vai ?? :see_no_evil::see_no_evil: :see_no_evil:

Masse-setä, FA, ikuinen usko ihmisen hyvyyteen :smiling_face_with_three_hearts: :pray: :pray: :pray:

2 tykkäystä

Ne veikkausen tuotothan menevät lähes lyhentämättömänä poliittiseen korruptioon, aivan murusia saattaa päätyä johonkin oikeasti “yleishyödylliseen”. Valtaosan rahoista syö erilaisten (poliitikoilla ja näiden lähipiirillä miehitettyjen) järjestöjen palkkakulut, ja näiden järjestöjen toiminnasta ei juuri muuta raportoitavaa sitten olekaan kuin se että rahaa on veikkaukselta haettu ja palkkaa maksettu. :slight_smile:

5 tykkäystä

Pitäisikö huumeiden olla laillisia ja sotiiko niiden myynnin kriminalisoiminen ihmisten valinnanvapautta kohtaan? Entä eutanasia? Miten valtio saa rajoittaa sananvapautta vihapuheen varjolla?

Näitä filosofisia pohdintoja valtionroolista voi pyöritellä loputtomasti ja noi pelikoneet menee samaan kategoriaan. Ottamatta kantaa veikkaukseen, niin itse olen pelaillut Helsingissä, Vegasissa ja Macaolla enkä silti oikein osaa itsekkään sanoa miten noihin suhtautua. Jostain pelikoneista hoivakodeissa tuli kyllä moraalisesti huono fiilis ja tunnen useamman peliaddiktin joiden velat lasketaan kuusinumeroisissa summissa. Silti tekee mieli vaatia ihmisiltä vastuuta itsestään ja kieltää valtiolta omien valintojen rajoittamista.

3 tykkäystä

Juu näinkin. Toki joukossa on ihan oikeasti höydyllisiä järjestöjä, esim. syöpäyhdistykset, MS-liitto jne. Ja vaikka mukana olisi ihan turhiakin organisaatioita, niin jäähän nekin palkat sentään Suomeen :slight_smile: Toisin tulisi olemaan Maltan pojilla …

Masse-setä, FA, Veikkauksen totaalilopetus järkevää vain, jos kaikenlainen uhkapeli Suomesta ja suomalaisilta lopetaan?

1 tykkäys

Mä pitäisin tehokkaimpana huumekaupan tuomioiden kiristämistä, mutta samalla käytön dekrimanalisoimista, kuitenkin siten että käyttäjät rekisteröitäisiin.

Rekisteröity käyttäjä voisi ostaa huumeita laillisesta huumealkosta ja käyttö tapahtuisi huumealkon tiloissa.

Huumekauppiaiden motiivi on tienata rahaa ja varsinaiset narkkarit tuovat voiton, viihdekäyttäjät ovat pieni mukava lisä. Kun rangaistukset ovat kovat, mutta tuottoisin asiakassegmentti saisi kaman ilmaiseksi tai hyvin pieneen hintaan, niin mikä olisi enää huumekauppiaan motiivi?

1 tykkäys

Aamen. Itse olen sen verran liberaali että kannatan yksilön vastuuta (ja sitä myöten vapautta) omasta tekemisestään. Valtion tulisi palata tekemään asioita jotka kuuluu valtiolle. Toki ymmärrän esim että sellaiset päihteet ovat laittomia joista voi koitua merkittävää yhteiskunnallista haittaa (heroiinit jne). Muta sitte että sanavapautta rajoitetaan keksityllä veteen piirretyllä viivalla, tai alkoholin myyntiä keksityillä syillä kohdennetaan monopolille ja miedompien osalta rajoitetaan kellonaikoja on mielestäni niin kaukana omasta arvomaailmasta että ei mitään järkeä.

Kansallisvaltion kansalaiset ovat luoneet lait, oikeusjärjestelmän ja verotuksen itselleen. Tuntuu hullulta miten ei kenenkään kaaliin mahtuvat tuomiot jostain seksuaalirikoksista verrattuna talousrikoksiin, tai lait alkoholin myynnistä tai “veroluonteisilla maksuilla” verojen lisäksi kokonaisuutena 60% höylätyistä palkoista. Ja nämä kuitenkin teoriassa pitäisi olla suurimmalle osalle aikuisväestöä ok, koska ne ovat voimassa.

Tästä voisin vaahdota enemmältikin, mutta pelkään tilanteen eskaloitumista :slight_smile: en ole kauhean konfliktin hakuinen

4 tykkäystä

Huumealko! Gotta luv it :laughing:

Tietääkseni Portugalissa oli aikanaan pahakin heroiini epidemia, jonka ovat hiljalleen saaneet kuriin laillistamalla käytön: Want to Win the War on Drugs? Portugal Might Have the Answer | Time

1 tykkäys

No, jos vähän Peter Lynchiä uudelleenpurposoi :smiley:

“It’s very hard to break the law if whatever a person does is legal”

3 tykkäystä

Onkos sittenkin niin, että jos laskemme Nokia-uskovaisten (valitettavasti 10 vuoden vatvomisen jälkeen ostin pienen position), pörssien suunnan iänikuisen kestotopikin saattohoidon ym. jälkeen niin avasin yhden palstan suosituimmista topikeista :smiley: Aina ei voi olla täyttä asiaa niin pitää välillä ottaa vähän iisimmin. Aikalailla aiheet rönsyilleet siitä mitä alunperin ajattelin topikin olevan, mutta eipä se haittaa. Ajatuksenkulkua parhaimmillaan niin ei tarvitse tiukempia keskusteluja häiritä.

Tässä on tullut toistakymmentä vuotta harrastettua osakesäästämistä alle parikymppisestä lähtien. Vuosi mennyt niin sanotusti ketuilleen monelta osin, mutta onneksi oikeista syistä. Ilokseni huomasin, että huolimatta keskinkertaisesta sijoitusvuodesta luultavasti kokonaistuotto tältä vuodelta lähentelee palkkatuloja, vaikka tilanne voi toki aina elää. Nollasta kun tuli lähdettyä liikkeelle niin en mitään tällaista tullut ajatelleeksi. Jos olisi aloituspottina ollut enemmän rahaa niin liekö olisin koskaan innostunutkaan?

Hyvähän nämä hommat on aloittaa nuorena näin vinkkinä nuoremmalle polvelle . Jokunen prosentti ehtii parikymppisellä karttua paljon paremmin kuin eläkesäästämiseen heräävällä viisikymppisellä. Vielä hieman enemmän kun perehtyy niin vuosikertomukset ja osariraportit ovat kuin ovatkin loppujen lopuksi aika jännää luettavaa. Voittaa mennen tullen päivittäisen futiksen ja kahvakiekon.

Vähän venähti nyt. Lapset ja vaimo kun ovat muualla ja ehdin tänään ilmojen salliessa tekemään vähän taimikonraivausta parisen hehtaaria niin eiköhän tuolta jälkipolvi joskus jonkinnäköistä tukkia tule saamaan.

Viikonloppuja!

10 tykkäystä

Juuri laskin, yli 40% täälläkin. Mutta olkoon :slight_smile:
Jos et saa nukuttua, kevennä.

Positiosi on varmaan aika reilusti plussalla? Itselleni on ainakin henkisesti aika paljon helpompaa ylläpitää ylisuurta positiota, jos firma on hyvä, jos ”pelissä on jo saadut voitot”.
Ainakin mun päässä on helpompi hävitä voittoja, kuin sijoitettua pääomaa. Olenkin tällä hetkellä qt:ssä sen päättänyt, että niin kauan kun erinomaisia kasvuajureita löytyy, olen täydellä possalla mukana. Sen verran on jo tuottanut, etten mä ainakaan sijoitettua pääomaani menetä - worst casessa tuotot jää sitten vain vähän pienemmiksi, mutta tuotoiksi kuitenkin.

5 tykkäystä

@Jons vastasin täällä kahvihuoneessa kun ehkä vähän enemmän yleisempää rupattelua. Samoin kun Samsu ylhäällä.

Osakeneuvontaahan ei saa ilman lupaa harrastaa.

Yleisesti ottaen, eihän osakesijoitusten takia kannata yöuniaan menettää. Oli tämä sanottu sitten kuvainnollisesti tai ihan oikeasti, mutta kyllä unet ja turha huolehtiminen maallisista ovat sellaisia asioita että ei niitä toivottavasti rahassa tarvitsisi edes mitata.

Qt:ta yleisesti luonnehtien voisi sanoa, että kun homma rokkaa sekä yhtiön tasolla että tietoisuus potentiaalista leviää vähän laajempaan tietoisuuteen, niin kurssi näyttää tuolta. Potentiaali on mittava, eikä meistä kelläkään ole kuin (hyviä? :wink: ) arvauksia mitä se voisi tulevaisuudessa olla. Ihan käyvän arvon haarukukan tienoilla ollaan vaikkapa Mikaelin viimeisimmän päivityksen tienoilta. Itse odotan vieläkin jopa vielä parempaa suorittamista kuin vaikkapa edelliseen raporttiin printattu DCF-malli, mutta olenkin tällainen bullero :smiley:

Joku viisaampi on joskus sanonut, että isot omaisuudet sekä tehdään että menetetään kun on ns. munat samassa korissa. Näitä riskejä sitä joutuu pallotelemaan. Oma paino Qt:lla on salkussa nyt noin 21 %, mutta vielä ei huoleta. En osaa sanoa millaisilla painoilla huolettaisi. Riippuu varmasti myös todella paljon sijoittajan profiilista; missä vaiheessa “uraa” mennään ja millaisista absoluuttisistakin summista puhutaan. Parhaita yhtiöitä ehkä ei kannata myydä, mutta yöunet voivat olla keventämisen väärti.

Mitä paremmin tutustuu yhtiöön, sitä paremmin myös oman riskinsietokyvyn voi kalibroida sen painoon suhteessa salkussaan.

5 tykkäystä

Saako näitä vähän pienempiä shortattua yhtälailla kuin vähän isompiakin? Ihan uteliaisuudesta kysyn, kun ei ole käryäkään.

2 tykkäystä

Ainoastaan intrana, enkä tiedä saako intranakaan välttämättä shortiksi.

1 tykkäys

Nordnetin lista shortattavosta osakkeista.

Asiakaspalvelusta voi kysellä jos listalta puuttuu. Kuten qt puuttuu.
” Mikäli haluat lyhyeksi myydä osakkeita, joita ei löydy listalta, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme soittamalla numeroon [020 198 5898](tel:020 198 5898).
Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@nordnet.fi.”

4 tykkäystä