Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tarina saa uuden käänteen kun Smarteyen IR-henkilö vastaa ensi viikolla kommenteihin(veikkaus):smiley:

5 tykkäystä

On kyllä järjettömän kokoset ballsit Ålandsbankenilla ja ansaitsee omalta suunnalta ison respectin! Tämä EKP:n osingonjakokielto/-ohjeistus on Saulin mukaan koskenut kaikkia pankkeja siksi, ettei EKP halua julkisesti leimata keski- ja eteläeurooppalaisia kurapankkeja. Taas näyttää kapitalismi voimansa sosialismia vastaan!

Eiköhän Maarianhaminassa tiedetä paremmin millaista osinkoa ja milloin voidaan turvallisesti maksaa. Tuskin Frankfurtin pojat ja tytöt osaavat edes sijoittaa Maarianhaminaa maailmankartalle. :aland_islands:

46 tykkäystä

Lukusuositus muutenkin Anders Wiklöfin elämänkerralle. On erikoinen tausta Ålandsbankenin suuromistajaksi ja mersukauppiaaksi Ahvenanmaalla

1 tykkäys

13 tykkäystä

Maksumuurin takana :point_down:

Kestomenestyjät ja osakepoiminnat:

Viitenä peräkkäisenä vuotena tuottoindeksin on voittanut hieman yllättäen vain kolme pörssiyhtiötä. Pörssin voittajasalkun kolme kärkinimeä ovat Talenom, Neste ja Etteplan.

Tuottoindeksin peittoajalistalle yltäisivät myös Admicom, Harvia ja Titanium, jotka ovat kaikkina listavuosinaan yltäneet indeksiä parempaan tuottoon, mutta pörssivuosia on takana vähemmän.

Vuoden 2021 kuvitteelliseen voittajasalkkuun livahtaisi Talenomin, Nesteen ja Etteplanin lisäksi vielä muutama näistä nousevista tähdistä, ja toimialahajautusta tuovia menestyjiä.

Vähittäiskauppataloista salkkuun päätyisi sittenkin varmaa tuottoa tekevä Kesko, vaikka Tokmannin viimeisten parin vuoden näytöt ovat hyvät.

Syklisemmistä konepajoista listalle mahtuu vain Valmet, joka ansaitsee päästä vuoden 2021 menestyssalkkuun varmuutensa ja kohtuullisten näkymiensä ansiosta. Valmet myös peittoaa tuottohistoriallaan Metso Outotecin. Metsäyhtiöistä Stora Enso ajaa yllättäen UPM:n ohi.

9 tykkäystä

Kiinnostusta on näköjään sen verta runsaasti että loin aiheelle oman ketjun:

Jos kanssakeskustelijat eivät ehdotuksestani pahastu, niin voisimme siirtää myös näitä viestejä kahvihuoneesta tuonne uuteen ketjuun @Johannes_Sippola @Verneri_Pulkkinen

7 tykkäystä

@Pohjolan_Eka Läjä viestejä siirretty mainitsemaasi ketjuun! :wink:

7 tykkäystä

Superkiitos tästä hommasta!

3 tykkäystä

Firettäminen ei ollutkaan kivaa.

10 tykkäystä

Vaikka en noista numeroista hirveästi ymmärrä, niin on semmoinen kuva on jäänyt että Aston plus kaikki muut ovat tehneet läksynsä paremmin. Nämä on rakastunut tähän yritykseen niin numeroilla ei niin väliä. Itse en samalla tavalla aio sijoittaa tähän ( voi olla virhe) . Ehkä jos mahdollista niin jonkun swingin.

2 tykkäystä

Nyt voidaankin unohdaa Sepe viissatasen tai Helsingin tuottoindeksin biittaus. Tikkaa heittävä apina lienee ultimaattinen benchmark, jonka jokaisen itseään kunnioittavan osakepoimijan pitäisi voittaa. :dart: :monkey_face:

20 tykkäystä

Smart Eye ja SEE ketjujen ulkomaan edustajien kirjoituksia lukiessa huomaa äkkiä pronominin “me” (eng. we/us/our) runsasta käyttöä puhuttaessa aiheena olevasta yhtiöstä. Aloinpa pohtimaan onko tämä yleistä suuren maailman piensijoittajien keskinäisessä viestinnässä tai ehkä meillä Suomessakin, ja onko sillä merkitystä?

Jostakin syystä heräsi siis kiinnostus tietää, koetaanko sijoittamisessa (erityisesti yhteen kohteeseen, olkoon sitten listaamaton / pörssiyhtiö, kryptovaluutta tai muun omaisuusluokan tuote) jonkinlaista yhteenkuuluvuuden tunnetta? Jos koetaan, niin haetaanko sitä tarkoituksella, missä olosuhteissa sellaista syntyy (hyvissä / huonoissa sijoitustapauksissa, tietynlaisissa rahoitusjärjestelyissä), ja onko tällaisissa tapauksissa havaittavissa yli-/alituottoa, informaatioetua tai ehkä vaaran paikkoja? En ainakaan onnistunut googlaamaan yksittäisen sijoituskohteen ja yhteisöllisyyden taikka yhteenkuulumisen tunteen yhteyksistä mitään, mutta voisin kuvitella että esim. Teslan tapauksessa ilmiötä ainakin olisi jo hyvin esillä ja tutkittavissa.

Hypoteesina suuri intohimoinen sijoittajayhteisö (omistajayhteisö?) voi parhaimmillaan myötävaikuttaa tuntuvasti yhtiön menestykseen paitsi suosimalla sitä itse, myös lobbaamalla sitä lähipiirilleen tai edistämällä sen menekkiä yrityksen/yhteisön vaikustusvaltaisena jäsenenä. Onpa meidänkin palstalla jo havaittavissa Kamuxin tai Fodelian suosimista kulutusvalinnoissa, joskaan näillä ei suuria vaikutuksia yritysten liikevaihtoon vielä taida olla.

9 tykkäystä

Eikös nuo kyseiset sällit ole ihan avoimesti sanoneet olevansa Seeing Machinesin työntekijöitä/omistajia (ei siis sijoittaja-omistajia)? Silloin “we” on loogista. Tosin tuskinpa Suomessa kukaan puhuu omasta työpaikastaan/työnantajastaan “meinä” :slight_smile: Se on enemmän noita ison maailman kulttuurijuttuja, lähinnä USA ja ehkä vähän miedommin UK.

3 tykkäystä

On se säälittävä

11 tykkäystä

Kyse voi olla siitäkin, että yksinkertaisesti Inderesiä seuraavat sijoittavat valistuvat ajan saatossa melkein väkisin siinä, mitkä asiat sijoittamisessa ovat oleellisia. Keskustelu sitten reflektoi tätä ja keskustelun taso pysyy hyvänä. Asioita pyritään perustelemaan ja viitataan lähteisiin.

Tiedä sitten, kuinka ahkerasti ja kuinka laadukasta sijoitustutkimusta ulkomaisten forkkien käyttäjät keskimäärin seuraavat… eli ihan omaa mutua tämä.

4 tykkäystä

Tai sitten “osaavat omistaa osan yritystä” eikä vain osaketta. Saattaisi myös tehdä sijoittajasta pitkäjänteisemmän.

Mä ymmärsin kahden vastauksesta että eivät ole töissä vaan ihan sijoittajia.

4 tykkäystä

Näin toinen ainakin vastasi. Liekö sitten tarkoitus luoda juuri illuusiota yrityksessä työskentelystä, kuulostaa enemmän sisäpiiritiedolta, yleinen tapa ulkomailla vai joku ihan muu syy.

Mikä on palkinto tämän SEYE - SEE väittelyn voittajalle?

6 tykkäystä

Ainakin osaltani turhautuminen koko seye ketjuun. Informaatioarvo aika nollissa atm. Eiköhän se laannu ajan myötä ja palaa normaalin. Sijoittajien rakastama “Mean reversion” tapahdu ketjussa.

5 tykkäystä