Innofactor sijoituskohteena

Pikkusen muutoksia johtoryhmään, CPO:n rooli kuulostaa paperilla ainakin järkevältä implementoitavalta, mutta saa nähdä miten käytännössä sitten vaikuttaa esim. rekryihin.

4 tykkäystä

Innofactor Oyj:n hallitus on kokouksessaan 27.9.2022 päättänyt aloittaa yhtiön omien osakkeiden hankinnan yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi. Osakkeita hankitaan enintään 800 000 kappaletta, mikä vastaa noin 2,1 % yhtiön kaikista osakkeista. Hankintaan käytettävä rahamäärä on enintään 1 000 000 euroa.

4 tykkäystä

@Joni_Gronqvist antoi kommenttinsa Innofactorin omien osakkeiden ostoista. :slight_smile:

Yhtiöllä oli Q2’22:n lopussa 1,6 MEUR kassassa. Liiketoiminnan kassavirta kasvattaa kuitenkin jatkuvasti kassaa ja vahvistaa tasetta. Omien osakkeiden takaisinosto voi indikoida yhtiön olevan luottavainen lähiajan näkymistä ja yhtiön pitävän omaa osaketta aliarvostettuna.

12 tykkäystä

Oli jo aikakin aloittaa omien ostot. Silloin kun ostivat aiemmin sen 800 000 kpl omia niin Sami Ensio muistaakseni kommentoi jossain haastattelussa, että saivat mielestään osakkeet hyvään hintaan. Jos 1,40-1,50 EUR hankinnat olivat heidän mielestään hyvät kaupat, niin luulisi 0,80-0,90 EUR väliin tehtävät hankinnat olevat jo erinomaisia kauppoja. Pitkässä juoksussa firman toiminta on kuitenkin ihan stabiilia, vaikka näitä kvarttaaliheilahteluja tuleekin. Mielestäni näin se meneekin, että väkillä paremmin välillä huonommin, mutta pitkä aikaväli on se joka itseäni (ja varmaan yritystäkin) kiinnostaa.

4 tykkäystä

Aivan mahtava uutinen tuo omien osto! Tätä on kyllä odotettu. Loistava uutinen myös Ruotsin tapahtumat siinä mielessä, että selkeästi nyt tehdään Ruotsin kääntämisen eteen jotain muutakin kuin luotetaan. Aika näyttää miten Martin saa hommasta kiinni.

3 tykkäystä

Olikos säännöt niin, ettei omia saa ostaa yli 10% päivävaihdosta? Nyt kun vaihto on kuollutta niin eipä niitä kovin isosti kerralla ostellakaan.

2 tykkäystä

Omien osakkeiden hankinnan toteutuksessa pörssin jatkuvassa kaupankäynnissä sovelletaan seuraavia menettelytapoja:

3.2.1 Hankinnan määrä kunakin pörssipäivänä saa olla enintään puolet hankinnan kohteena olevan osakkeen keskimääräisestä päivävaihdosta hankintaa edeltäneiden 4 viikon ajalta.

3.2.2 Mikäli osakkeen vaihto hankinnan aikana jonakin pörssipäivänä ylittää merkittävästi 3.2.1 kohdassa tarkoitetun määrän, hankinnan määrä saa 3.2.1 kohdasta poiketen olla enintään puolet pörssipäivän vaihdosta hankinnan kohteena olevalla osakkeella.

[3.2.3 kumottu]

3.2.4 Omia osakkeita ei hankita huutokauppamenettelyssä eikä päätöshuutokauppaa edeltävän viimeisen 5 minuutin aikana.

3.2.5 Yhtiö voi erityisestä syystä poiketa kohdan 3.2.1-3.2.2 menettelytavoista. Poikkeaminen edellyttää, että poikkeama ja sen syy julkistetaan pörssitiedotteena ennen poikkeamista. Poikkeaminen ei saa johtaa yleisistä periaatteista poikkeamiseen.

4 tykkäystä

Ruotsin maajohtajaa vaihdettiin ja Ensiosta tuli CIO eli Chief Innovation Officer :grinning:. Osoitus miehen innovointikyvystä on juuri tämä :grinning:

Käy tuo kyllä minun ymmärrykseen ihan hyvin ja oikeastaan ilman minkäänlaista huvittuneisuutta. Firman nimestä huolimatta liiketoimintamalli ei varsinaisesti vaadi mitään kovin raskasta innovointiyksikköä. Ainakaan nykyisessä tilanteessaan. Näin ollen ei olisi kannattanut lähteä nyt palkkaamaan heti uutta CIO:ta, vaan tehostaa mielummin toimintaa myös johdossa. Ja sitähän tarina ei kerro, että onko viimeaikojen innovoinnit (jos niitä on firman sisällä ollut) olleet lähtöisin pääasiassa Ensiolta, jolloin on hyvinkin järkeenkäypää, että CIO tehtävään ei palkata uutta henkilöä.

Päivän KL:ssä juttua yrityksistä, jotka tuottavat hintaansa nähden parhaiten kassavirtaa. Innofactor hienosti 3. sijalla.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tassa-ovat-helsingin-porssin-halvimmat-kassakoneet-osakelistan-karkiyhtiot-tuottavat-hintaansa-nahden-parhaiten-vapaata-kassavirtaa/86c1d4b7-b033-4b41-b9eb-b5e9397d17b2

4 tykkäystä

On kyllä totta, että omien osakkeiden osto tukee osakkeen kurssia :roll_eyes: Ei kyllä liiku mihinkään suuntaan tämä. Nordean kautta ilmeisesti menee noi innon takaisinostot ja siellä on vissiin ostokurssi lyöty tarkaan pöytään.

No ainakin tällä hiljalleen imuroidaan kaikki ylimääräiset irtokupongit pois pörssistä. Nyt sitten vaan toivotaan, että Q3 menee lankulle ja koko vuoden ennuste pidetään. p/e alle 10 (jos epsi ennuste pitää) ja +5% osinko on kyllä jo suhteellisen edullinen.

1 tykkäys

Tänään ostettiin kuudella tonnilla osakkeita. Se on noin kymmenisen prosenttin päivän vaihdosta, jolla ei vielä mitään liikutella

Omien osakkeiden ostoissa on tiukat rajoitukset, joilla eliminoidaan mahdollisuudet vaikuttaa hinnanmuodostukseen. Toki tämä on yksi ostaja lisää, mutta sen suhteellinen osuus pysyy koko ajan pienenä

1 tykkäys

Hyvä kun ostelevat nätisti vaan saavat hyvään hintaa. Suurimpien omistajien listalla ei juuri vähentäjiä ollut, joten noita myyntieriä ropisee sieltä täältä piensijoittajien salkuista ja niitä on hyvä hissukseen keräillä pois. 800k on kuitenkin ihan hyvä määrä imuroida luopujilta liiveihin.

1 tykkäys

Joni antoi ennakkokommenttinsa ensi tiistaina julkaistavasta Q3-rapsasta ja muistakaa, että silloin on tuloslive 8.55 alkaen. :slightly_smiling_face:

Odotamme Innofactorin liikevaihdon kasvaneen yritysoston vetämänä ja olleen orgaanisesti vertailukauden tasolla. Lisäksi arvioimme yhtiön saaneen projektihaasteet pääosin hallintaan ja kannattavuuden olevan vertailukauden tasolla. Yhtiöllä jäi kuitenkin H1:llä niin selvästi kirittävää tuloksen osalta, että ennusteemme olettaa yhtiön vielä laskevan tulosohjeistusta kuluvalle vuodelle. Lisäksi mielenkiinto kohdistuu Invenco-yritysostoon ja markkinakommentteihin. Kesäkuussa julkaistu ja suurelta osin edelleen ajankohtainen laaja raportti yhtiöstä on luettavissa tästä.

Tänään on ollut jostain syystä poikkeuksellisen suuri vaihto osakkeella ja ostajana ollut Paretoa käyttävä taho (200 000 osaketta). Eikä ollut edes blokkikauppa. Kukahan tekee peliliikkeitä?

Ja myyjänä näemmä Goldman. Onpa kyllä erikoisen näköistä menoa, kun päivävaihto pyörinyt lähiaikoina 20-40k välissä. Ja outoa, ettei tuota tehty blokkina.

Pareto Securites (PAS) sipaissut jo lähemmäs 300k Innofactoria. Goldman myynyt jo reilut 300k. Vaikea kuvitella, että ei olisi keskenään sovittu että jos on myyden niin laitas tavaraa laidalle ja toinen sitten rouhinut sieltä sitä mukaa kun roinaa tullut. Oma veikkaukseni on, että menevät hallintarekkarista toiseen, joten tuskin saamme tietää kuun vaihteessa kuka osti tai möi.

Jatkuu näköjään…PAS tankkailut, ku nyt on myyjänä nordnetin tilit ni vaikea uskoa, et on hallintarekisterihommaa…onkohan jollaa nyt tosi hyvä näkemys tästä osakkeesta :smiley:
image

2 tykkäystä

Aimmat isot myynnit tuli GSAG, osto PAS. Noi NON-myynnit voi olla eri henkilöiden myyntejä myös. PAS on kuitenkin ostanut jo satojatuhansia Innofactoria, nousisi omistajalistauksessa helposti ihan kärkisijoille jos ei mene hallintarekkariin.



Alinrivi taas jää, vaikka hienoa kasvua saatiin yläriville.

3 tykkäystä