Kamux - Kannattavuusparannusta metsästämässä (Osa 2)

Jahas, taas nähtävästi käy ovi Kamuxin johtoryhmässä. HR-johtaja ryhtyy yrittäjäksi.

7 tykkäystä

Jaahan, lähteekö Marjo suorahakukonsultiksi eli headhunter omalla firmalla tms… ?
No kukin tietenkin saa tehdä mitä parhaakseen näkee.

Itse ajattelen, että on yrittäjähenkisyyttä omistaa sen yhtiön osaketta, mihin on työsuhteessa.

Kamuxilla tämä ajattelu ei ole kovin suosittua, koko johtoryhmän omistus on vaatimatonta.
Eikös myymäläpäälliköistä tehty “kauppiaita”, mitä se sitten tarkoittaakaan.

10 tykkäystä

Kamux Oyj, pörssitiedote, 13.8.2024 klo 15.30

Muutos Kamuxin johtoryhmässä: Kamux Ruotsin toimitusjohtaja Andy Rietschel lopettaa Kamuxin palveluksessa, Aino Hökeberg nimitetty Ruotsin vt. toimitusjohtajaksi

Kamux Ruotsin toimitusjohtaja ja Kamux Oyj:n johtoryhmän jäsen Andy Rietschel lopettaa Kamuxin palveluksessa. Ero astuu voimaan välittömästi. Kamux Ruotsin toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa väliaikaisesti Kamuxin markkinointi- ja konseptijohtaja ja johtoryhmän jäsen Aino Hökeberg. Rekrytointiprosessi Kamux Ruotsin uuden toimitusjohtajan löytämiseksi käynnistetään välittömästi.

Toimitusjohtaja Tapio Pajuharju: “Haluan kiittää Andy Rietscheliä lämpimästi hänen panoksestaan uusien toimintatapojen määrätietoisessa läpiviennissä sekä Ruotsin liiketoiminnoissamme tunnistettujen väärinkäytösten eliminoinnissa. Toivotan Andylle kaikkea hyvää jatkossa.”

Huoh. Kyllä on tuulista.

26 tykkäystä

Huh, ruletti sen kun jatkaa pyörimistä. Ei näin useat vaihdokset yleensä kyllä hyvää lupaile. Tämä kaverihan aloitti vasta 11/2023, joten mikä lienee taustalla näin nopeaan vaihdokseen.

12 tykkäystä

Pajuharju on tunnettu “Tulos tai ulos” mentaliteetistaan. Jos joku homma ei tuota haluttua tulosta, niin sitten yritetään jollain toisella kulmalla. Mahtaa logiikka toimia myös johtoon?
Andy ehti olla 9kk pestissään. Voi myös olla, että otettiin “pahis” rassaamaan karstat pois ja tekemään ne ikävät päätökset. Ehkä perjantaina jo esitelläänkin se toimari, joka tulee detailbrushin kanssa viimeistelemään hommaa.

18 tykkäystä

Tähän asti johtoryhmän tuuletusta pystyi perustelemaan Pajuharjun halulla rakentaa oma tiimi ympärille mutta se että Ruotsin maajohtaja joutuu lähtemään näin nopeasti taloon tulon jälkeen on ylläri.

Jos haluaa nähdä lasin puoliksi täynnä niin Pajuharju reagoi henkilön huonoon performanssiin ja asettaa siten standardin organisaatiolle tai pessimistisempi näkemys heittää kysymysmerkin firman johtamisesta.

Virherekryjä tapahtuu aina mutta nyt olisi korkea aika saada pysyvyyttä ylimpään johtoon, ja etenkin Ruotsiin, että liiketoiminta-alueen performanssi saataisiin vihdoin käännettyä rakenteellisesti positiiviseen suuntaan.

5 tykkäystä

Onhan tämä aika selkeä, jossei punainen, niin ainakin keltainen lippu ja herättää itselle huolen siitä, että Q1-webcastissä maalailtu Ruotsin jonkinlainen kääntyminen parempaan ei ole edelleenkään lähtenyt liikkeelle (toki monia muitakin syitä vaihdolle voi olla). Kuten yllä jo mainittiin Andy oli kuitenkin Pajuharjun valitsema ja ehti itse asiassa olla vain vuoden alusta hommassa eli reilut 7 kk, enkä missään nimessä usko että tarkoituksella olisi näin lyhyelle pätkällä valittu firman ulkopuolelta henkilö. Ehkä perjantaina tuloksen yhteydessä nähdään luvuista ja kuullaan vähän enemmän tästä.

62 tykkäystä

Alkaa jo tuntumaan että noinkohan tuo vika on näissä lähtijöissä/pois potkituissa vai yrityksen sisäisessä ilmapiirissä/johtamisessa/toimintatavoissa.

Joko valitaan jatkuvasti vääriä ihmisiä tai kohdellaan oikein valittuja väärin?

17 tykkäystä

Rekrytointien epäonnistuminen menee kyllä huonon johtamisen piikkiin. Niin kuin moni muukin yhtiön kannalta negatiivinen asia.

16 tykkäystä

Pajuharju oli selkeän pettynyt Ruotsin toimintaan jo Q1:n yhteydessä.

Olisiko nyt (muutama päivä osariin) saatu Ruotsin lopulliset luvut TJ:lle ja tilanne ei ole parantunut, joten Pajuharju teki välittömän ratkaisun ja monoa maajohtajalle.

Jos jotain positiivista haluaa tulkita - Suomessa on mennyt ok ja oikaistun liikevoiton näkymät eivät ole muuttuneet. Negaria ei ainakaan tullut samassa yhteydessä.

Pajuharju on siirtynyt herrasmaisesta saunabusineksesta huomattavasti rahvaamman oloiseen käytettyjen autojen kauppaan - asiat ei välttämättä suju samalla tavalla.

8 tykkäystä

No Ruotsin tj, on vaihtunut niin monta kertaa, ettei aiheuta toimenpiteitä.
Toki tämä tarkoittaa että Q2 Ruotsissa on tappion tekeminen jatkunut, ehkä Pajuharju laittanut Andyn riman break even point. Itse hiukan vierastin Andyä, hän oli hitusen pöyhkeä keväällä pääomamarkkinapäivän vastauksissaan, kun hiukan häneltä Ruotsin menosta analyytikot kyselivät.

Varasto Ruotsissa on kuihtunut, en tiedä miksi. Oli välillä jo 1600 yksilöä, nyt vain
image

20 tykkäystä

Tässä ”suomen ikeassa” näyttää johtoryhmä kiertävän nopeammin kuin varasto.

Mielenkiinnolla odotan osaria.

16 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Kamuxin Q2-tuloksesta. :point_down:

13 tykkäystä

Mikäli bisnesmalli ei lähtökohtaisesti ole toimiva ja on kroonisesti tappiollinen, sen skaalaaminen pienemmäksi on ainut keino alentaa tappiota, ellei mitään muita keinoja ole löydetty ongelman ratkaisemiseksi. Fiksuinta näin pitkän rypemisen jälkeen olisi ajaa se kokonaan alas, mutten sen usein estää henkinen sitoutuminen investointiin, joka samalla estää järkevien päätösten tekemisen. Se perinteinen ‘hyvää rahaa huonon perään’ kuvio, inhimillistä.
Maallikosta tuntuu että eikö Ruotsin organisaatiosta voisi vaan tehdä ohut Osto-Hubi suomeen tuotaville autoille, kuten SAKA tehnyt, ja lopettaa myyminen siellä. Suomen liikkeet myy Ei-oota Volvon hybrideistä jotka menee kaupaksi kaikki mitä Suomen markkinoille saadaan.

8 tykkäystä

Kamuxhan tiedottikin kesällä sulkevansa kaksi myymälää Ruotsissa. Noi oli tosin pieniä ja toisaalta muita liikkeitä on pyritty siirtämään parempiin paikkoihin ja kasvattamaan, joten “kokonaiskapasiteetti” ei ehkä ole niin paljon muuttunut. Varaston pienentyminen voi tietysti kertoa myös onnistuneesta kesäkaudesta, joskin eilinen uutinen huomioiden olisin varovainen tekemään positiivisia tulkintoja Ruotsin signaaleista.

11 tykkäystä

Ikävä uutinen tuo eilinen Ruotsin toimarin lähtö. Oiskohan sen takana kuitenkin jotain erikoisempaa kuin pelkästään huono tulos H1? Kyllä kai nyt yleensä annetaan vähän enemmän aikaa toimarille saada homma kääntymään ja toimimaan kuin 7kk?

2 tykkäystä

Tämä luultavasti vaikuttaa toteutuessaan liiketoimintaan negatiivisesti mutta toki tilanne on kaikille sama. Voisin arvioida että yhtään diesel autoa ei myydä ennen kuin tämä juttu saa jonkinlaista järkeä.

Pakko tässä on olla jotain A) suunnitelmallisuutta tai B) draamaa taustalla. Seuraava viikko mielestäni näyttää, että jos tilalle ponnahtaa uusi toimari epäilyttävän nopeasti (näin on ennenkin tehty), niin kyse on suunnitelmallisuudesta. Jos ei, niin takana on jotain draamaa. Oli se sitten Kamux Ruotsin tilanteesta tai Andystä itsestään johtuvaa. Täydennetään vielä, että toki meillä kaikilla on oma elämä ja joskus vaan tulee tällaisia tilanteita, mutta Kamuxin osalta johdon vaihtumisen trackrecord on vaan niin heikko, että tässä aina ajattelee pahinta… etenkin Kamux Ruotsista kun puhutaan.

9 tykkäystä

Tuohon vaan lisännee autonvaihtotarvetta. Kamuxille sinällään ihan sama millä ihmiset ajaa kunhan oma varasto olisi sopivassa jiirissä kun muutos tulee.

Tuskin mitään massiivista käyttökieltoa on siltikään tulossa kun olisi se järjetöntä olla ajamatta nykyistä autokantaa loppuun.

2 tykkäystä

Et kait vain aliarvio viherhysterian kollektiivista voimaa, se voi yllättää, saatetaan tarvita konkreettinen esimerkki tietyissä piireissä. Huutokaupoissa joissa mennään reaalimarkkinahinnalla joka päivä näkyy diesleiden hinnat jo romahtaneen. Autoliikkeet toki ei voi ruuvata hintoja reilusti alas tai tulee isoja ongelmia, mutta en uskaltaisi kovin herkästi tehdä myyjälle hyvin alhaistakaan ostotarjousta ilman vakaata ostoaikomusta, saattaisi nimittäin yllättäen tulla kaupat.

4 tykkäystä