Kamux - Kannattavuusparannusta metsästämässä (Osa 1)

Kyllä Saksan toiminnot voi nousta jo loppuvuotena plussalle.
Durenin uusi liike on tuonut lisä vaihtoa ja kun varastoa on tervehdytetty, niin parempaa tiedossa.
Nyt Q2 Saksassa tekivät tappiota 700€/auto, mikä tietysti ruma luku…

image

10 tykkäystä

Toivoisin että tästä kysytään toimitusjohtajalta. Aika hurjaa tulosta saa tehdä, jotta ohjeistukseen päästään. Ohjeistukseen ei haluttu koskea, vaikka negari näyttää todennäköiseltä.

3 tykkäystä

Ohjeistukseen pääsy vaatii loppuvuodelta 12,3m€ oikaistua liikevoittoa. Edeltävinä vuosina H2:lla on tehty oikaistua liikevoittoa seuraavasti:

2022 → 7,3 m€
2021 → 19,0 m€
2020 → 19,9 m€
2019 → 14,0 m€

Minä en nyt lainkaan näe miten tuo ohjeistukseen pääsy vaatii hurjaa tulosta. Viime vuoden H2 oli surkea markkinan oltua enemmän kuin sekaisin, joten sen lukuihin ei ihan hirveästi ole vertaamista. Varaston alaskirjaukset on nyt mitä ilmeisimmin kokonaisuudessaan takana, eli ollaan kiinni normaalissa bisneksessä etenkin Suomen osalta, kuten tuloksesta nyt hyvin nähtiin.

En malta olla nyt lainaamatta itseäni parin kuukauden takaa. Kannattavuus palautui hypoteesini mukaisesti lähemmäs normaalia Q2:lla, vaikka näköjään vielä sinnekin riitti viimeisiä varaston siivoushäntiä Saksassa. Nyt kun varasto on mintissä niin Q3:lla palataan kaiken järjen mukaan konsernitasollakin 3,x% liikevoittotasoille → tämän vuoden tulosohjeistus mennee rikki heittämällä.

60 tykkäystä

Huomasin ao kohdassa jonkun kaavavirheen:

“Ruotsi:bruttokate per myyty auto on oikeastaan oikein hyvä”

Siinä rautakate + palvelukate ja niiden summa pylväissä ei ihan vastaa toisiaan.

2 tykkäystä

Kiitos kun huomasit. Muokkasin yo. viestin ja boldasin muuttuneet kohdat.
Laitan tähän vielä erillisen viestin, että ihmisten on helpompi huomata aiemmat virheet liittyen rautakatteisiin tässä viestissä:

1 tykkäys

Tytäryhtiöiden analysoiminen saattaa olla myös oivallinen työkalu, mikäli tutkimuksen tekeminen maayhtiöistä kiinnostaa. Esimerkiksi Kamuxin Saksan ja Ruotsin toiminnoista löytyy yksityiskohtaista tietoa kyseisten maiden kaupparekistereistä. Tieto tosin tulee rekistereihin melkoisella viiveellä.

Lisäsin toiseen keskusteluketjuun laajemman listan eri kaupparekistereistä. Tässä linkki: Kaupparekistereitä.

5 tykkäystä
13 tykkäystä

@Porssi-Petteri hienoja graafeja, kiitos vaivannäöstäsi! Saisitko vielä yhtenäistettyä ne niin että joka maalla olisi aina sama väri graafista toiseen? Nyt vähän hyppiminen häiritsee tulkintaa? Ja lisäksi jos saisi selityksen joka viivalle noista markkinaosuuksista, että mikä viiva on liukuva jne?

6 tykkäystä

Kiitos hyvistä graafeista.
Ihmettelen vaan myytyjen autojen keskihintaa Suomessa Q2, että oli 14t€.
Eihän Kamuxissa ole juurikaan alle 10t€ autoja… ainakaan heidän sivuillaan. Pilaako keskihinnan kauppureille myydyt vaihdossa tulleet halvat autot ja Huutokaupat.com kautta myydyt hiukan ”epäkurantit” yksilöt.

Nimittäin kiersin livenä lauantaina kaksi isompaa Kamuxin liikettä ja heillä on hyviä autoja pitkät rivit, hintaluokassa 25-40t€. Toisessa liikkeessä oli iso määrä pakettiautoja ulkona, ainakin 50kpl. Kamux taitaa olla iso pakujen kauppias myös, onko nää niitä roudariautoja, mitä mainostavat telkussa?
Molemmissa liikkeissä oli asiakkaita ja tekemisen meininki, lauantai lienee paras päivä autokaupassa. Liikkeet avoinna klo 16 saakka, mikä myös positiivista.

Pikaisella surffauksella myyvät 3000autoa huutokaupalla vuodessa. Osa menee kyllä varsin asiakasystävällisellä hinnalla… tai ainakin tuntuu siltä

6 tykkäystä

Kamux uusi TP ja suositus
Tavoitehinta: 6.40€
Suositus: Lisää

10 tykkäystä

Analyytikon aamukatsauskommentit Kamuxin Q2-tuloksen jäljiltä. :point_down:

19 tykkäystä

Kamuxin osakkeen suositus noussut “osta”-tasolle Carnegiella pidä-tasolta, tavoitehinta nousee 7 euroon 5,80 eurosta.

OP nostaa Kamuxin tavoitehinnan 6,00 euroon (aik. 5,50 euroa), toistaa vähennä-suosituksen.

18 tykkäystä

Myös DanskeBank nostaa tavoitehintaa. Uusi tavoitehinta 7,1 € (aik. 6,1 €). Toistaa osta-suosituksen.

17 tykkäystä

“kivijalka” kaupasta myyty auto lähtee aina 6kk kuluttajasuojalla varustettuna. paljon ajetut autot sen johdosta myydään huutopaikka.comissa. ennenhän ne myytiin jobbareille ja purkaamoille, mutta huutokauppa-alusta on nostanut halppis autojen katetta 30-50 prosenttia. pelkällä noutomaksulla (99-199e ja 45e rekisteröintimaksulla katetaan viivan alle jäävää katetta ja parempi fiksaus jää pois, 200-400e)

3 tykkäystä

Osaako joku webcastin katsonut vääntää vielä rautalangasta noita Q2 koholla olleita, CFO:n mukaan kertaluonteisia IT-kuluja. Mistä niissä on kyse? CFO hyvin avasi esimerkillä omaan KMS-softaan investoitaessa että kun se on omaa IP:tä niin kirjanpitosääntöjen mukaan sen osalta kapitalisoidaan taseeseen josta tehdään poistoja yli ajan, mutta sitten jatkoi jostain SaaS-investoinneista jotka taas pitää kirjata kuluksi tuloslaskelmaan.

Kuuntelin ko.kohdan monta kertaa, eikä auennut, eikä tainnut kyllä reaktiosta päätellen aueta Q&A:ssa kysymyksen esittäneelle analyytikollekaan.

4 tykkäystä

12kk on kuluttajansuoja nykyään. Mutta muuten toki juurikin noin.

Pitäisi tietää tarkemmin, miten softa on hankittu. Onko siinä ollut joku erillinen kiinteä hankintahinta (räätälöity Kamuxille) ja sen jälkeen kuukausikäyttö maksetaan SaaS:ina?

Ymmärsin sen niin, että saas palveluna ostettua softaa oli jouduttu räätälöimään muutamilla sadoilla tuhansilla. Koska kyseessä on saas-softa niin räätälöintiä ei voi aktivoida taseeseen ja poistaa pikkuhiljaa vaan tulee suoraan kuluna läpi kerralla. Tästä eteenpäin kyseisen ohjelmiston kulut eivät ole niin isot kuin alkuvuonna.

7 tykkäystä

Kannattaa kuitenkin tutustua kuluttajasuojaan tarkemmin, se ei todellakaan koske jokaista vikaa mikä autoon tulee, vaan virheitä, tuossa tiivistelmä:

“Jos käytettynä ostamasi auto ei vastaa myyjän antamia tietoja tai se rikkoutuu ikäänsä ja ajomääräänsä nähden ennenaikaisesti, autossa on virhe”.

Tuo viimeisen lauseen moni 200 - 300tkm ajetun auton ostaja unohtaa.

Vinkkinä, jälkipolvella on autoliike, josta myydään n- 200-250 autoa vuodessa, joten pikku aavistus käytännön elämästä minulla on.

9 tykkäystä

Kuulostaa ihan loogiselta. Kiitos!

2 tykkäystä