Kempower - Liikkuminen sähköistyy latureilla

Onko nämä saitilta napatut skriinarit @Pauli_Lohi myös Kempoweria ei tuttu malli itselle?



3 tykkäystä

Deltaa on ainakin julkistettu. Tuo on vielä uudempi kauppa kuin Kempower.

https://www.delta-emea.com/en-GB/news/Delta-and-Powerdot-Collaborate-to-Empower-Electric-Mobility-in-the-European-Market

Edit. Samoin puolalainen Ekoenergytyka on ollut kaupoilla joulukuussa.

5 tykkäystä

Eivät ole Kempowerin laitteita. Eli selvästi näköjään, myös muiden valmistajien laitteita on käytössä Powerdotilla.

8 tykkäystä

Siitä vaan joku salapoliisi perkaamaan kuinka moni noista on kempowerin laitteita :smiley: merkinnän kohdalla löytyy aina paikka mihin on asennettu. Tuo siis powerdotin pääsivulta. Saman sivun alalaidassa viimeiset asennukset kuvien kanssa niin niistä ainakin aika moni kempoweria (eli 7/12). Eli eiköhän sieltä kempowerillekkin kauppaa ole tulossa. Isoin tilaus kai 9 miljoonan euron tilaus tähän mennessä niin nyt ois tilaisuus laittaa paremmaksi.

9 tykkäystä

Tuommoinen uutinen otti silmään. Siitä sitten vaan spekuloimaan kuka myi ja kenelle ja oliko tämä hyvä vai huono uutinen piensijoittajalle.

Edit: Kirjoitusvirheitä. Ihana ikänäkö. Ei meinaa enää +2 riittää. :disguised_face:

19 tykkäystä

LYNCHEILYÄ RANSKASSA JA BELGIASSA

Satuin olemaan Etelä-Luxemburgissa yliopistolla kuuntelemassa tällaista luentoa…


…kun siinä multitaskatessa silmääni osui palstalta tämä haasto:

Paatunut lyncheilijä sisälläni heräsi enkä voinut vastustaa kiusausta. Ei siis muuta kuin laturikartta auki ja aloin valmistelemaan matkasuunnitelmaa rajan pinnassa Ranskan ja Belgian puolella sijaitsevien latauspisteiden tarkistusta varten. Mukana oli myös ripaus isänmaallista uteliaisuutta, koska en ole Eurooppaa kiertäessä aikaisemmin törmännyt Kempowerin latureihin vaikka olen niitä passiivisagressiivisesti yrittänyt vilkuilla.

Luennon ja muutaman välipalan jälkeen vuokra-Corollan nokka suuntasikin kohti Ranskan rajaa ja Villeruptia. Varsinaista asiaa latauspisteille minulla ei ollut, koska kyseessä on hybridi-Corolla, mutta mikä sen parempaa illanvietettä kuin pieni lyncheily.

Matkasuunnitelma:

Tarkkaavaisimmat varmaan jo ihmettelevät, missä on vanha luottolyncheilyratsuni eli Loso-Mersu? Tänä aamuna kävi sellainen tilanne, että pitkällisten oireilujen jälkeen saksalainen autokorjaamo joutui antamaan aika musertavan arvion Loson jäljellä olevasta elinajasta ja se jäi korjaamolle saattohoitoon. :cry:

VILLERUPT

Villeruptin Match-kauppaan oli Belvalin yliopistolta n. 10 km matkaa. Karttaan oli merkitty, että latauspiste on “under installation”. Saavuttuani paikalle, kauppa oli menossa kiinni ja paikallinen virkavalta oli selvittelemässä jotain tilannetta ovella. Itse luonnollisesti suuntasin päättäväisesti kohti latauspistetyömaata. Ja niin vain sieltä löytyi kuin löytyikin hyvinkin valmiin näköinen Kempowerin latausasema.

Poliisit olivat selvästi ihmeissään lautauspaikkaa kuvailevasta luxilaisesta. Kun olin poistumassa tapahtumapaikalta, poliisiauto lähti välittömästi perääni.

Muutaman sadan metrin jälkeen välähtikin siniset valot ja huomasin, että pemalautajurkele, tässähän taitaa olla 30:n rajoitus. Aloinkin siis tienlaitaan pysäköidessäni tavaamaan päässäni mitä ne tuulipuku ja teollisuusvakoilu olikaan ranskaksi.

Ilokseni kuitenkin huomasin, että ei poliisia lyncheilijä kiinnostanutkaan vaan he jatkoivat matkaa vauhdikkaasti eteenpäin. Ilo muuttui suruksi myöhemmin, kun huomasin tehtävän syynä olleen hlöauton ja kuorma-auton kolarin motarilla. :disappointed:

LONGWY

Seuraavaksi oli vuorossa n. 20 km siirtyminen Longwy-nimiseen ranskalaiseen kaupunkiin Intermarché kaupan parkkikselle. Sieltä löytyikin jo käytössä oleva latauspiste. Jälleen kyseessä oli Kempowerin laite. Tosin ilman satelliitteja.



Hox! Corolla kuvassa oikealla :heart:

Matka oli siis alkanut oikein lupaavasti Kempowerin kannalta, joten seuraavaan 2 km siirtymiseen kohti Longwyn Matchin rakennusvaiheessa olevaa latauspistettä lähdin kovin odottavaisin mielin. Siinä ajellessa mietin, että koska kyseessä on taas Match, varmaankin latureiden valmistaja on taas sama.:finland:

Pettymys oli kuitenkin kovin suuri, kun isolta parkkikselta ei löytynyt jälkeäkään sähkölatauspisteestä vaikka sitä kuinka ajeli ympäriinsä. Siellä oli ainoastaan kuppainen tankkausasema, jossa oli jäljellä ainoastaan yksi pumppu.

Luxin ja Ranskan polttoaineen litrahinnan ero voi olla parhaimmillaan jopa 50 senttiä Luxin eduksi, joten polttoaineasemat Luxin rajan väärällä puolen ovat harvinaisuuksia.

Mutta kun taas raja ylittyy, asemia löytyy yleensä suuri rypäs. Esim seuraavaan kohteeseen siirtyessä koukkasin lyhyen matkaa Luxin kautta ja tällä muutaman sadan metrin suoralla laskin olleen toistakymmentä huoltista.

Sähkölatauksiinhan tällä ei luulisi olevan vaikutusta muuten kuin, että näillä huoltiksilla ei yleensä kauaa viivytä. Nopea googlaus kertoi, että sähkön hinta Ranskassa ja Luxissa on ~25snt/kWh. Tosin en tiedä miten se näkyy näiden DC-latureiden laskutuksissa. Saksassa ja Belgiassa sähkö on kalliimpaa, 45 snt/kWh (lähde: google ja oma kilpailutettu sähkölasku).

AUBANGE

Viimeisenä kohteena oli Ma Jardienere puutarhakauppa Belgian puolella Aubangessa.

Tälläkin kohteella oli myös “under installation” status, mutta eipä sieltä parkkikselta kyllä mitään löytynyt. Joten tyhjä arpa jäi taas käteen.

Semmonen reissu tällä kertaa. En tiedä toiko tämä mitään lisäarvoa mihinkään. Hauskaa täällä pyöriessä on kuitenkin se, että tulipahan käytyä neljässä eri maassa yhden päivän aikana.

137 tykkäystä

Viimeisen päivityksen perusteella ostajana Varma, ja myyjänä Ilmarinen tai S-pankki.

10 tykkäystä

Uutisessa ei mainita Kempoa, mutta näistä laitteista kyse, luulisin.

Ylipäätään mielenkiintoinen uutinen, sillä tämä vahvistaa uskoani siihen, että Kempon raskaaseen liikenteeseen tarkoitettuja latureita/laturitehoja voidaan ehkä joskus käyttää myös henkilöautoille.

16 tykkäystä

Naapurissa bongattu jarrua liikenteen sähköistymiselle:

6 tykkäystä

En ole omassa elämässäni tätä jarrua nähnyt, vaan nuoremmat pitävät sitä enemmän ja enemmän itsestäänselvänä.

Ongelmana on vaan se että korot on korkeella ja Euroopassa suurin osa varallisuudesta on 60+ ikäisillä ihmisillä, jotka eivät muuta käyttäytymistään vaan jopa haluavat että sähköautot häviäisivät kartalta (äänestyskäyttäytyminen).

7 tykkäystä

Johtoryhmässä tapahtuu

Olisi kiva tietää taustoja tälle:

Pohjois-Amerikan johtaja Tim Joyce jättää tehtävänsä Kempowerissa, ja seuraajan rekrytointiprosessi käynnistetään välittömästi.

8 tykkäystä

Kempower tiedotti muutoksista konsernin johtoryhmässä ja omaan silmään merkittävin uutinen on, että Pohjois-Amerikan vetäjä Tim Joyce jättää yhtiön. Joycen tulosta Kempoweriin tiedotettiin heinäkuussa 2023, joten näin lyhyt visiitti ei varmastikaan ollut alkuperäinen suunnitelma.

Mahdollisia syitä Joycen lähdölle:

a) Kasvu Pohjois-Amerikassa ei ole käynnistynyt odotusten mukaisesti
b) Yhteistyö ei ole sujunut parhaalla tavalla
c) Joyce sai jostain houkuttelevamman työtarjouksen
Edit: d) Tai muut henkilökohtaiset syyt

Näistä ainakin a ja b voidaan tulkita negatiivisiksi. Oma arvaukseni/tulkintani on, että lähtö on toteutunut Joycen omasta päätöksestä ja tullut Kempowerille jossain määrin yllätyksenä, sillä muuten korvaajan rekrytointia oltaisi ehditty aloittaa jo aiemmin.

40 tykkäystä

Toisaalta ajankohta & tiedotus sen suhteen, että tehdään muitakin muutoksia johtoryhmän sisällä olisi melkoinen sattuma Joycen omaehtoisen lähdön kanssa. Toki toivon, että kyseessä on mainitsemistasi vaihtoehdoista c)

3 tykkäystä

Ehkä siinä lukisi jättää yhtiön siirtyäkseen toisen yrityksen palvelukseen , jos kyseessä olisi johtajan oma päätös.

Eipä sitä kauppaa jenkeistä ole paljoa kuulunut joten ihan ymmärrettävä päätös.

5 tykkäystä

Oma kyyninen näkemys on ollut ja on edelleen, että toiminta amerikassa voi ainoastaan olla Teslaa täydentävä eikä millään muotoa tai millään tasolla haaastava. Jos Teslaa yritettäisiin jotenkin haastaa, niin tuskinpa koko mantereelta löytyy henkilöä sitä luotettavasti tekemään.

Tavoitteet amerikassa sen mukaan. Busseja, rekkoja, veneitä ja sen sellaisia.


Joopa joo…Tämä kommentti vanheni hienosti.

4 tykkäystä

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/gravity-opens-fastest-ev-charger-us-public-new-york-city-2024-03-04/

Google-backed EV infrastructure startup Gravity Mobility has opened the fastest charging solution in the United States to the public, as it looks to attract fleet customers.

Major fleet operators will have access to 24 of Gravity’s 500 kilowatt (kW) chargers in New York, Gravity said on Monday. The devices can charge at a rate of 2,400 miles of range per hour or 200 miles in five minutes.

The company has the capacity to manufacture and deploy thousands of chargers a year and more sites are already in development, apart from the first in Midtown Manhattan, it said.

“If you look at how many (Tesla) Superchargers are added per year, we can add that many or more to grow our network. There’s nothing blocking that,” Gravity’s CEO Moshe Cohen told Reuters.

OP:lla epäiltiin tätä eilisen laskun syyksi.

image

27 tykkäystä

Joku voisi kysellä whitepaperin perään. Sivuston perusteella en ole täysin vakuuttunut, että tässä olisi jotain uraauurtavaa teknologiaa käsillä.

Järjestelmä muistuttaa kyllä Kempoweria hyvin paljon.

Pole charger (200kW) → Satelliitti
Power Cabinet → Power Unit
Energy Mgmt Platform → ChargEye

Eli virtaa jaetaan keskitetysti ja dynaamisesti latauspisteisiin, jotka voivat olla kauempana tuosta kaapista. Puhutaan jopa myös ”modulaarisesta ja skaalautuvasta” systeemistä, kuulostaapa tutulta…

7 tykkäystä

Mikä minun silmiin iski ensimmäisenä on tämän koko. Tuo footprint näyttää todella pieneltä ja mahdollisuus asentaa se lattiasta kattoon näyttää mielenkiintoiselta.

2 tykkäystä

Gravity on valinnut hyvin samanlaisen lähestymistavan kuin Kempower, eli satelliittipohjaisen järjestelmän jossa tehoa jaetaan dynaamisesti tehoyksiköltä. Näen Gravityn teknologiavalinnan positiivisena signaalina, sillä tämähän on ollut Kempowerin näkemys alusta asti ja nyt muut tulevat perässä.

En usko, että megawattiluokan satelliitit ovat vielä se tuote mitä menisi bulkkina tai minkä puutteesta kasvu jäisi kiinni. Kuten on nähty ja kuultu, sähköverkot rajaavat monissa paikoissa tehoja rankasti.

7 tykkäystä