Kempower - Liikkuminen sähköistyy latureilla

Mitenkäs tuota pääsee lukemaan ilman rekkaamista Elonin mafiaan?

3 tykkäystä

Kiinnostavaa analyysiä USA:n lataustarpeista v. 2030 asti. CleanTechnican juttu sisältää linkin USA:n NREL:n pdf-raporttiin. Näköjään julkaisu on tapahtunut 27.6.2023 (Building the 2030 National Charging Network | News | NREL).

6 tykkäystä

Tästä pääsee ainakin vähän syvemmälle twiittiin.

17 tykkäystä

Näkeekö kukaan, ketkä johdosta myivät omistuksiaan ja kuinka paljon? Muistaakseni tällainen uutinen olisi ollut.

Otsikko oli raflaava, mutta itse jutussa kerrottiin että ko johtajat myös ostivat saman verran.

4 tykkäystä

Hei, jaan tämän koska tieto kuuluu kaikille :slight_smile: - Tein Solution Analysis raporting Kempowerin nykyisestä ratkaisusta. Se antaa yhden, mahdollisimman objektiivisen, näkemyksen mikä on Kempowerin EV lataukseen suunnatun ratkaisun mahdollisista kehitystarpeista.

Solution Analyysin tavoite on katsoa mikä toisi juuri nyt arvoa tuotteeseen ja palveluun. Ei niinkään liiketoimintaa, mutta tietysti tämä tuotearvo on keskeinen arvonluoja yrityksissä. Analyysin tekee aina kokenut ratkaisu arkkitehti.

Lisäksi kysymys: onko sijoittajille tälläinen Solution Analyysi arvokasta? Haluatteko nähdä lisää näitä?

14 tykkäystä

Minulle heräsi pari kysymystä:

-eivätkö latauspalvelun tarjoajat (l. Kempowerin asiakkaat) tällä hetkellä saa hankkimistaan Kempowerin latauslaitteista reaaliaikaista tietoa? (en oikeasti tiedä)
-haluavatko latauspalvelujen tarjoajat Kempowerin latauslaitteiden jakavan heidän ohitseen dataa lataustapahtumista? Ymmärsin, että analyysissä tuota ehdotettiin.

1 tykkäys

Tätä analyysia varten ei puhuttu Kempowerin kanssa, mutta kummatkin nuo ovat oletuksia keskustelemalle EV autoilijoiden kanssa ja katsomalla mitä palveluja EV autoilijoille tarjotaan.

  • Palvelujen tarjoajat saavat varmasti ChargEye palvelusta tiedon, mutta ymmärtääkseni vain omien laturiensa tiedot. Tässä oletuksena on että tätä tietoa voisivat muutkin haluta.
  • latauspalvelujen tarjoajat kun muutamilta kysyimme, sanovat että kaikki osa mikä toisi heille enemmän asiakkaita on toivottavaa. Mikä data sitten voidaan, miten sitä jaetaan, tai onko siinä lakiperusteista syytä olla jakamatta on osa mitä tulisi selvittää.
  • Käytettävyyden kannalta, reaaliaikainen data EV käyttäjille esim autoihin integroituna, on toivottavaa, ja voisi näin olla kilpailuetu latauspalveluiden tarjoajille. Koska lataajat haluavat sujuvia lataussessioita.
7 tykkäystä

Ok, kiitos selvennyksestä.

Yksittäiselle latauslaitetoimittajalle vaikuttaa aika haastavalta tehdä kilpailuetua tuottava eri automerkeissä toimiva järjestelmä.

4 tykkäystä

Lisää diiliä pukkaa

28 tykkäystä

Autoilijoiden tyytyväisyys latausasemiin USAssa heikentynyt. Tuolla lienee Kempowerilla paljon mahdollisuuksia?

" Yhdysvallat pyrkii kasvattamaan julkisten latauspisteiden verkostoaan osana presidentti Joe Bidenin ajamaa vihreää siirtymää. Esimerkiksi viime vuonna maassa otettiin käyttöön noin 6 300 nopeaa sähköautojen latauspistettä. Näistä jopa kolme neljäsosaa oli Teslan Supercharger -latausasemia. Latausasemien määrän arvioidaan kasvavan tuntuvasti lähivuosina."

https://tekniikanmaailma.fi/odotukset-eivat-ole-olleet-linjassa-todellisuuden-kanssa-sahkoautoilijoiden-tyytyvaisyys-latausasemiin-laskee-usassa/

14 tykkäystä

https://www.lahti.fi/uutiset/lahden-kaupunki-ja-ladec-solmimassa-kasvusopimuksen-kempowerin-kanssa/

11 tykkäystä

Luin Etelä-Suomen Sanomista tähän liittyvän artikkelin viikonloppuna ja siitä sai sen käsityksen, että Lahden kaupunki tekee kaikkensa, että Kempower pystyy maksimoimaan kasvunsa paikallisesti. Useita tontteja on muun muassa varattu Kempowerille, jos ja kun he haluavat ne ottaa käyttöönsä toiminnan laajentuessa.

Edit. Hyvä huomio nuo bussivuorot ja kevyenliikenteenväylät. En nyt osannut ulkomuistista tuon enempää referoida :slight_smile:

13 tykkäystä

Kyllä, bussivuoroja on myös rukailtu kempower suosiolliseen suuntaan samoin kevyenliikenteen väyliä parannellaan. Jokimaan yrityspuiston kaavoituksessa kysellään Kempower tarpeita jatkossa… kuullostaa siltä että kaupunki haluaa kempowerin pitää huudeilla

17 tykkäystä
25 tykkäystä

https://www.lahti.fi/uutiset/lahden-kaupunki-ja-ladec-solmimassa-kasvusopimuksen-kempowerin-kanssa/

3 tykkäystä

Tässäpä vielä tuo uutinen firman instagramista kuvakaappauksena ja suomeksi käännettynä.

11 tykkäystä

Siintäpä tällainen aasinsilta laitettakoon:

  • ”Aikaisemmin Solidium on tarkastellut sijoituskohteikseen yhtiöitä, jotka ovat kansallisesti merkittäviä sijoitushetkellä. Uuden strategian myötä tarkastellaan myös yhtiöitä, joissa nähdään merkittävää potentiaalia kasvaa tulevaisuudessa kansallisesti merkittäväksi yhtiöksi.”

  • ”Mahdollistamme kasvua pääomillamme, tuomme tietotaitoa pääomamarkkinoista, tuemme ja haastamme yhtiötä omistaja-arvon luomisessa. Lisäksi ostotarjoustilanteissa katsomme, että nämä yhtiöt eivät tule ostetuiksi opportunistisissa tilanteissa liian edullisesti.”

Nooh, ne on sitten niitä päälistauksen jälkeisiä assosiaatioita nämä sitten…

9 tykkäystä

FEDin ilmoitus mahdollisista lisäkoronnostoista ja tiukka työmarkkina USAssa tuo mustia pilviä Amerikan laajenemiselle. Ilmeisesti rahastot ovat tästä syystä keventäneet osakepainojaan.

Hiukan tässä pistää miettimään, kuinka paljon uskaltaa riskiä ottaa ennen kuin laajenemissuunnitelmista tulee lisää tietoa.

Ei nuo vaikuta siihen tosiseikkaan, että latausasemia tarvitaan niin USA:ssa kuin täällä meidän mantereellakin. Arvostuskertoimiin tosin vaikuttaa.

3 tykkäystä