Kesko - Kaupan alan osaaja

Aika tarkkana vaan kannattaa olla sen tuotevalikoiman kanssa. Hiljattain uutisoitiin mm. siitä, kuinka Alanya Market myy edelleen venäläisiä tuotteita, ja kuinka tuotteiden alkuperämaa on monissa tuotteissa piilotettu. Jos tuollaista roskaa päätyisi cittarien hyllyihin, olisi se mielestäni merkittävä mainehaitta. No, tuo asiahan ei liity siinä mielessä Keskoon, että kauppiaat itse valitsevat myymänsä tuotteet. Enkä siis väitä tai epäile, että noita tuotteita olisi cittarien hyllyihin päätynyt.

11 tykkäystä

Veikkaan että Alanya Marketin shop-in-shop-myynnit K-kaupoissa ovat aika marginaalisia ja sen vaikutukset Keskon (konsernin) imagoon ovat minimaalisia tai jopa olemattomia. En olisi huolissani. Uskon että kauppiaat tekevät oman taustatyönsä tarpeeksi hyvin.

6 tykkäystä

Teemu Liila ja @Heikki_Keskiväli juttelivat Keskosta ja Tokmannista. :blush:

Jaksossa käydään läpi katsojien ehdottamia yhtiöitä. Kumpaa Heikki ja Teemu ostaisi, Tokmannia vai Keskoa.

Aiheet:

00:00 Intro
01:33 Mitä Tokmanni tekee?
05:01 Mikä Kesko on?
08:33 Nykyinen liiketoimintatilanne
21:14 Omistaako kumpikaan Tokmannia tai Keskoa?

16 tykkäystä

Onko mitään vertailua siitä onko Tokmanni oikeasti halpakauppa. Vai onko vain mielikuva? Kakkonen taisi joskus pahoitellakin että se idea on hukattu.

4 tykkäystä

Riippuu mitä halpakaupalla tarkoittaa. Jos halpoja hintoja niin tuskin, mutta jos halpaa yleisilmettä ja pieniä myymäläkuluja niin todennäköisesti. Halpa imago tehostaa myyntiä. Kolme purkkia saippuaa kympillä teollisuushallimaisesta myymälästä trukkilavalta tuntuu paremmalta ostokselta kuin sama siististä marketista 2.95:-/kpl.

14 tykkäystä

Vertailin tuossa yksi päivä jokusen tunnin Tokmannin, Puuilon, Rustan ja Kärkkäisen verkkokauppojen hintoja. Rusta vaikutti näistä olleen useissa pt-kategorioissa halvin ja Tokmanni asettui kahden muun kanssa suurin piirtein samoille tasoille.

Ainoa hintavertailu mitä netistä löysin oli IL:n kivijalassa tekemä vertailu: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/46cd5e78-7248-4e68-b875-3309b78d2774

Tokmannin alhainen hintamielikuva vaikuttanee olevan eräalennuksien ja kampanjoiden lopputulema. Saattaahan asia olla niin että aikoinaan ollaan oltu halvimmasta päästä, mutta nyt suuren myymäläpeiton avulla hintoja ollaan päästy nostamaan (tämä kyllä taistelisi asiakkaille ja sijoittajille suunnattua viestintää vastaan).

17 tykkäystä

Njoo, tavallaan ulkoistetaan tiettyjen eksoottisten tuotteiden hankinta, saadaan ehkä asiakasvirtoja kauppaan jotka muuten kävisivät muualla? Voi olla jotain kerrannaisvaikutuksia.

1 tykkäys

Arhi Kivilahti on kirjoittanut Mikko Helanderin pääkohtajakaudesta pariin tviittiin.

Toisessa tviitissä on linkki juttuun, joka on suurimmilta osin muurin takana (jota en päässyt lukemaan kuin osin), mutta ensimmäisen tviitin kuvaaja on joka tapauksessa kattava ja kiintoisa katsaus Helanderin uraan.

Pitkän linjan kauppias K-Citymarket Kupittaan Hannu Aaltonen kiittelee Mikko Helanderia siitä, että “harvoin on nähnyt niin sitoutunutta pääjohtajaa” .

Keskon viisi pääjohtajaa tuntenut Lasse Mitronen totesi Mikko Helanderista, että hänestä ”näki, että tuli kansainvälisestä yrityksestä, jossa on jouduttu keskittämään resurssit ”. Tämä kuvaa hyvin Mikko Helanderin kautta Keskon pääjohtajana.

14 tykkäystä

Tänään aamarissa kommentteja kaupanalaan liittyviin kysymyksiin ja kokonaisuudessaan kuluttaja- ja kauppa -artikkeli luettavissa premium lukijoille.

6 tykkäystä

Jos joku ei vielä ole tietoinen, Keskon tulos julkaistaan huomenaamulla.

Pahimpaan jännitykseen voi kerrata Q4:n tärkeimmät tapahtumat sijoittajablogista

Lisähuomiona, että suomenkielinen tulosinfo alkaa huomenna poikkeuksellisesti vasta kello 12 - tulkaahan linjoille!

33 tykkäystä

Mielenkiinnolla odotan huomista. Viime vuoden lukemat ovat suunnilleen tiedossa. Laskeeko osinko muutaman sentin vai ei, sillä ei ole kamalasti merkitystä. Hieman epäillen suhtaudun sitten tulevaisuuden näkymiin, jotka voivat yllättää negatiivisesti ja mikä voi myös synnyttää mielenkiintoisen ostopaikan huomenna.

Mutta niin tai näin, Keskoa on salkussa sen verran, että osaan nauttia mahdollisesta positiivisesta kurssiliikkeestä. Ja ostovaraa on, joten tarvittaessa osaan nauttia myös negatiivisesta kurssiliikkeestä. Hyvä tästä tulee pidemmällä tähtäimellä. Ja se pidempi tähtäin on se hetki, kun rakentamisen sysimustassa maailmassa alkaa kaukainen valo pilkahtamaan.

18 tykkäystä

Samanlaisia ajatuksia täällä. Uskon, että rakentamisen elpyminen voi tapahtua nopeastikin heti kun ensimmäiset koronlaskut nähdään. Keskon autokauppaa seuraan suurella mielenkiinnolla ja uskon siinä olevan potentiaalia kasvaa hyvän hankintaverkoston ja vahvan brändin avulla. Kesko salkun suurin omistus ja huomiselle on varattu paukkuja lisätä mikäli paikka tulee.

8 tykkäystä

@Antti_Jarvenpaa on tehnyt mielenkiintoisen tviittiketjun koskien Helanderia ja Keskoa.

Kannattaa laittaa Antti seurataan Äxässä, jos sijoitusjutut kiinnostavat. :slight_smile:

28 tykkäystä

Keskon tilinpäätöstiedote on ulkona

Osinko: Osinkoehdotus on 1,02 € / osake, joka maksettaisiin neljässä erässä huhti-, heinä- ja lokakuussa 2024 sekä tammikuussa 2025.

Ohjeistus: Keskon toimintaympäristön arvioidaan jatkuvan haastavana vuonna 2024.
Liikevaihdon ja -voiton arvioidaan pysyvän hyvällä tasolla vuonna toimintaympäristön haasteista huolimatta ja vertailukelpoisen liikevoiton olevan 620–720 milj. €.


Tulosinfo: suomenkielinen tulosinfo alkaa kello 12. Paikalla myös Keskon hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiskinen, joka esittelee 1.2. pääjohtajaksi siirtyvän Jorma Rauhalan. Suorassa lähetyksessä voi esittää kysymyksiä chatin kautta, tilaisuus on katsottavissa myös jälkikäteen tallenteena.

Klikkaa: tulostiedote ja muut materiaalit sekä linkki tulosinfolähetykseen löytyvät täältä

74 tykkäystä

“Yhtiö arvioi vuonna 2024 vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 620–720 miljoonaa euroa.”

Ei järkytä, mutta riittäisikö tuo järkyttämään markkinoita?

Inderesin kommentissa kirjoitetaan näin: “Tilikauden 2024 ohjeistuksen osalta kannattavuus näyttää jäävän suurin piirtein vertailukauden tasolle tai olevan hieman sitä alempi. Kesko ohjeistaa sen oikaistun liikevoiton asettuvan 620–720 MEUR:n välille (2023: 712 MEUR). Ohjeistus on sinällään linjassa nykyisiin odotuksiimme, sillä odotamme 711 MEUR:n oikaistua liikevoittoa ja ohjeistuksen keskikohta on 670 MEUR.”

Tällainenkin tiedote tuli tänään:

Lempäälän Citymarket taisi olla uutta infoa. Kuopioon rakennettavastahan on uutisoitu jo pidempään.

18 tykkäystä

Osinkoehdotus (1,02) tyydyttää ainakin minua, joten osakkeet pysyvät salkussa vuoden 2024 haasteista huolimatta.

21 tykkäystä

Joo ei merkitystä. Saisi laskea enemmänkin, niin saadaan säästettyä panoksia yritysostoihin. Tällä kurssitasolla ja koroilla ei omien osakkeiden käyttö tai isot velkamäärät houkuta. Kun kassavirtaa on, niin osinkojen sijaan ohjaisi sen rauta/auto-kaupan laajentamiseen nyt kun markkinalla on halpaa ostettavaa.

6 tykkäystä

Osingon suuremman leikkaamisen sijasta kuitenkin siirrettiin 2-4 erien maksua kuukaudella myöhäisemmäksi.

Aika raju kurssireaktio tänään. Ja kerrankin ylöspäin. Ei tainnut tulla tänään lisäyspaikkoja…

20 tykkäystä

Tässä on Sijoittaja.fi:n juttu Keskosta, mutta loppuosa jutusta on muurin takana. Ei mitään ihmeempää Inderesin materiaaleja lukeneille. :slight_smile:

Laskeva trendi jatkui vuonna 2023. Loppuvuodesta osake lähti markkinoiden mukana hieman uuteen nousuun, mutta nousutrendi näytti tyssäävän heti tammikuussa 2024. Q4-tulos tuskin aiheuttaa suurta liikettä osakekurssissa

6 tykkäystä

Ikävästi viimeinen erä siirtyi ensi vuoden puolelle. Tänä vuonna osinkoja tulee sen vuoksi n. 29% vähemmän kuin viime vuonna!
Tämä kvartaaliosinkomuoti siirtää osingonmaksua yhä kauemmas…

1 tykkäys