Keskustelua välittäjistä

Martin Paasi kannustaa liian kilttejä suomalaisia vaatimaan pankeiltaan talletuskorkoa.

Hyvä on. Myös Nordnetin talletuskorko on edelleen 0 %. Puhuuko Martin vain lämpimikseen vai onkohan muutoksia tulossa?

6 tykkäystä

Juuri kysyin asiakaspalvelusta että milloin alatte maksamaan korkoa. Vastaus oli ettei ainakaan toistaiseksi.

Suurella todennäköisyydellä teen suuremman noston pois Nordnetistä, ja harkitsen nostavani jopa niin paljon että joutuisin luopumaan PB asiakkuudesta. Laskeskelin että omalla kohdalla heittämällä kannattaa ottaa pieni korko jostain ko. summalle ennemmin kuin hyötyä PB asiakkuuden eduista

6 tykkäystä

Eikö Nordnetin kautta saa suht vaivatta jotain rahamarkkina-ETF:ää? Lyxor Smart Overnight Return näyttää nostavan 0,05% palkkiota.

1 tykkäys

IBKR:ssä oli pyyntö toimittaa “Form 8-3-6”, joka liittyy ilmeisesti korkotuloihin ja johon tarvittaisiin mm. veroviranomaisen leima. Onko kyseistä lomaketta oikeasti välttämätöntä toimittaa ja millaiset vaikutukset sillä on jos sitä ei lähde täyttämään? Ja saako Suomen veroviranomaisilta leiman helposti ja tuleeko siitä jotain kuluja?

Tuossa jotain infoa Form 8-3-6:sta Irlannin osalta, varmaan jotakuinkin sama myös muissa Euroopan maissa. Pikalukaisulla voi käydä niin, että maksat liikaa veroja.

Paasin puheet ja Nordnetin toiminta on ollut ristiriidassa monta vuotta. Ei siis mitään uutta. Parempi äänestää jaloillaan eli siirtää käteiset pois Nordnetistä. Vaihtoehtoja kyllä löytyy useita, niistä lisää Parhaiten tuottava säästötili -ketjussa.

3 tykkäystä

Avasin hiljattain tilin Interactive Brokersille. Muutaman kerran olen yrittänyt ostaa suomalaisia osakkeita limitillä, mutta kaupat eivät mene läpi vaikka viimeinen hinta olisi rajahinnan alapuolelle. Tähän suivaantuneena kokeilin tänään market orderia, ja kappas sain fillin joka oli ylempänä kuin day high. Onko muilla vastaavia kokemuksia. Minkä mustan aukon kautta nämä oikein reitittyvät.

2 tykkäystä

On samanlaisia kokemuksia. Reiteistä en tosin tiedä mitään. Ajattelin, etten koske noihin enää. Positiivisena puolena siellä taitaa toimia noille suomalaisillakin osakkeille jonkinlainen aftermarket, koska kerran nappasi Wärtsilä-pilkki myöhään ilta-aikaan päivän alimpaa kurssia alempaa. Myöhemmin sitten niitä myydessä stoplossit eivät aktivoituneet ollenkaan ja myyntitilaisuus meni siltä päivältä ohi.

2 tykkäystä

En ole ajatellutkaan että voisin ostaa suomalaisia IBRK:sta. Kun katsoin IBRK:n etusivulta listausta pörsseistä, niin ei siellä kyllä Helsingin pörssiä näy.

1 tykkäys

Oliskohan tapaus firmoja joista on rinnakkaislistauksia muualla Euroopan pörsseissä. Jolloin vaihto on kyllä ohutta ja spreadit voivat olla Ihan Mitä vaan.

Mutta hesan pörssistä näitä ei tuon kautta voi ostaa.

Jos tietäisi tickerin mitä on tullut veivailtua niin se kertoisi minkä pörssin versiosta on kyse.

Mulla oli alkuvuodesta muutaman viikon ajan ostotoimeksianto yhdestä bondista Lynxissä, jolla IBKRn palvelualusta käytössä. Kauppoja ei syntynyt, vaikka asettamaani hintaa alemmalta tasolta kauppoja lyötiin lukkoon useampana päivänä (toteumaseurantaa tein toisella sivustolla). Kun tiedustelin asiasta asiakaspalvelusta, neuvona tuli “ostotarjous kannattaa asettaa spreadin sisään”!! Bondiostoissa usein spreadit melko isoja, joten näin olin tehnytkin, kun kauppoja tosissani hain. Tympiintyneenä nostin rahat nopeasti Lynxistä pois.

1 tykkäys

Omistusten arvon palvelu kertoo Helsingin pörssin kurssien mukaan. Se ei tietenkään tarkoita samaa kuin että ne olisi ostettu OMX Helsingistä. Myöskin nämä ohi menneet toimeksiannot viittaisivat siihen, että kaupat tapahtuvat jossain muualla. Viimeksi perjantaina kuuttejani myydessäni (tikkeri muuten oli QTCOM), sain niistä tarkalleen Helsingin hinnan. Se saattoi tietenkin olla sattumaa.

Varmaankin tätä voisi asiakaspalvelusta kysellä, jos jaksaisi nähdä vaivaa.

Nordnetin sivuilla mainitaan, että suomalaisia rinnakkaislistattuja ei voisi ostaa, koskeeko tuo myös IBRK:ää

Miksi en voi käydä kauppaa ulkomaille rinnakkaislistatulla osakkeella (esim. Nokia tai Nordea)?
–Syynä tähän on se, että suomalaiset asiakkaat voivat omistaa suomalaisia osakeyhtiöitä vain omalla henkilökohtaisella arvo-osuustilillään. Suomalaiset asiakkaat eivät siis voi ostaa esimerkiksi Ruotsissa tai Pohjois-Amerikassa listattuja suomalaisia osakkeita (mm. Nokia ja Nordea), koska näiden osakkeiden säilytys tapahtuisi hallintarekisterissä.

Pahimpaan Redditin WSB-Nokia hypen aikana Nordnet konvertoi esimerkiksi Nokia ADR:t suomalaiseksi Nokiaksi

Tikkereinä itsellä FIA1S, ostettu IB:n kautta tänään hintaan 0.5885 ilman komissiota (day high näyttäisi olevan 0.588) ja QTCOM yritin ostaa tulospäivänä avauksesta huonolla menestyksellä. Eiköhän tämän jälken ole selvää, että ei IB:n kautta kannata tehdä kauppaa kuin USA:n markkinoilla. Huomiona vielä, että olen todennut että myös jenkkimarkkinoilla fronttaavat toimeksiantoja. Onko tämä nyt sitä mitä saa kun on keksitty “payment for order flow ja dark poolit”

No, tickerien perusteella ovat kyllä hesaan listattuja lappuja. Koska hinnat menivät noin, epäilen että mukana on sitten välikäsiä eikä toimieksiannoilla selvästi saa markkinhinnalla mitään. Näillä tiedoin jos olisin puljun asiakas, kaipaisin tarkkaa meriselitystä miten homma toimii ennen kuin sijoittaisin mitään tuota kautta suomalaisiin osakkeisiin.

3 tykkäystä

Kokemukseni mukaan myös Ruotsi, Saksa, Ranska, Alankomaat, Italia, Kanada ja Australia toimivat siellä täysin moitteetta. Ongelmia on ollut vain Suomen kanssa.

2 tykkäystä

Kiitos tarkennuksesta, hyvä tietää. Jotenkin liian suorasukaisesti päättelin, että samat ongelmat koskevat muitakin markkinoita

1 tykkäys

Nordnetille tullut mahdollisuus nähdä myös tulevien osinkojen määrät. Valuuttatileillekin tulevat osingot näkyvät myös jo euromääriksi käännettyinä. Paranee paranee. Lämmittää tällaiset työkalut osinkosijoittajan mieltä.

9 tykkäystä

Tosin aika hurja, kun ei näytä maksupäivää, mutta näyttää osinkoja, jotka ovat tulossa huhtikuun lopussa :smiley:

Juu, tuossa olisi hyvä saada eroteltua esim. kuukausittain, tuon vuoden lisäksi, tulevat osingot. Tuo myös näyttää vain hyväksytyt maksettavat osingot, eikä mitään arviota tulevista. Joku projektio vuoden loppuun olisi kiva olla myös, joka perustuisi jo maksettuihin osinkoihin.

Eiköhän ne tuon kehittämistä jatka.

1 tykkäys