Keskustelua välittäjistä

Eli mikä firma oli kyseessä?

PennantPark Investment (PNNT)

Kvartaaliosinkoa maksava perus-BDC.

Pyysin laittamaan jatkossa rahana, katotaan miten käy :smiley:

1 tykkäys

Nordnet muuttaa lainoitusasteita


Muutamme yhteensä 553 arvopaperin lainoitusastetta palvelussamme. Lainoitusasteiden korotukset astuvat voimaan 28.4.2023 ja lainoitusasteiden alenemiset astuvat voimaan 23.5.2023.

Huomioithan muutosten mahdolliset vaikutukset omassa salkussasi. Jos salkussasi on käytössä luottoa ja salkun lainoitusarvo laskee muutosten myötä, sinun tulee tarkistaa luottosaldoasi mahdollisen ylilainoitustilanteen ehkäisemiseksi.

Katso listat arvopapereista, joita muutos koskee:

Osakkeet:

Rahastot:


Ainakin REIT -puolella näkyy pudotuksia useammissa kohteissa :cry:

1 tykkäys

IBKR valuuttakonversioon liittyvä kysymys.

Talletin tilille jo aiemmin testirahaksi 20 000 € jotka muunnettiin samantien tilin perusvaluutaksi, dollareiksi. Varsinaista valuutanvaihtokulua meni 2 dollaria, mutta raportista löytyy rivi jonka mukaan vaihdoksessa katosi 28,40 dollaria jonnekin (tämä sisältää 2 dollarin valuutanvaihtokulun).

Summan kohdalla lukee: “Net Amount in Base from Forex Trade -28,40 dollaria”
Mihin katosi 26,40 dollaria ?

Sinänsä tällä ei ole väliä, koska summa on pieni, en harrasta valuuttakauppaa ja veroilmoituksen tekemisessä ei ole vaikeuksia koska muuten IB raportit alkaa olla aika selviä.

Paras veikkaus olisi että valuutanvaihto tapahtui 26,40 dollaria huonommalla kurssilla kuin mikä on IBKR käyttämä päivän keskiarvo/viimeinen tms. virallinen päivän kurssi on.

P.S. ärsyttävä ominaisuus kun taalan merkki aiheuttaa keskellä tekstiä tekstin muotoiluun. Siksi kaikki dollarimerkit kirjoitettu kirjaimin

3 tykkäystä

En tiedä onko ketjussa mainittu, mutta IBKR maksaa tällä hetkellä melko makoisaa korkoa 10k ylittävälle dollarisaldolle tilin NAV:n ollessa 100k+.

Korkoprosentti on 4.33% ja korko maksetaan kuukausittain. Laskeskelin korkoa korolle vuosikoroksi tulevan 4.42%.

(Tammikuun veron pidätys oli palautettu. Oletan tämä johtuvan irlannin verosopimuskaavakkeen hyväksymisestä. Kaavakkeesta ei tullut mitään hyväksyntäilmoitusta ensimmäisen yrityksen hylsyn jälkeen.)

4 tykkäystä

Ja mainitaan myös, että Interactive Brokersin kautta voi ostaa USA:n valtiovarainministeriön lyhytaikaisia joukkovelkakirjoja, eli T-billejä, joiden juoksuaika lasketaan viikoissa tai kuukausissa. Noita ostetaan noin $1000:n kappalehintaan. Eikä alle $100k NAV syö tuottoja kuten syö noiden normikorkojen tapauksessa. Vuosituotto näillä on lähemmäs 5% ja kulut $5 per kauppa. Aiheesta tarkemmin täällä:

4 tykkäystä

Valuuttariski voi aiheuttaa myös enemmän vahinkoa mitä korkoa saat. Jos on yli satku IBKR:ssä, niin onhan toi hyvä mutta en erikseen lähtisi talletuksia tekemään koron takia. Samalla pitäisi olla näkemys dollarin kehityksestä jos koron takia aikoo käyttää hyödyksi

Selvennyksenä: Korkoa maksetaan myös alle $100k omaisuudelle, mutta korko pienenee samassa suhteessa, mitä NAV jää tuosta $100k:sta.

2 tykkäystä

Näyttää siltä, että kun Nordnetin AOT:lle ostaa ei-EUR valuuttainen rahasto, esim. Indeksirahasto Ruotsi (SEK), niin ei voi käyttää valuuttatilillä olevat SEK:t, vaan pitää maksaa EUR ja sen päälle valuutanvaihtomaksu 0,5%. Ainakaan ostotoimeksiannossa ei pysty vaihtaa valuuttaa, ja tässä mainitaan tuo 0,5% kulu. AOT:lla valuutanvaihto normaalisti tietääkseni maksaa 0,25%. Tuntui hetken hyvältä idealta ne kuluttomat rahastot väliaikaiseksi paikaksi niille SEK:lle ja DKK:lle, mutta enpä enää tiedä.

Ei nyt varmaan muutoinkaan kannata vuodeksi tai pariksi laittaa yhtään mitään osakkeisiin. Oli rahasto tai ei. Jos taas puhutaan useasta vuodesta, ei se oston yhteydessä perittävä pieni kulu tunnu juuri missään. Hallinnointikulua ei kuitenkaan mene.

Itse asiassa se kustannus on puolet tuosta 0,5 prosentista, eli 0,25 % suuntaansa. Itse vaihtaen valuutanvaihtokulu on 0,075 %, mutta valuuttatiliä ei voi hyödyntää rahastokaupankäynnissä.

3 tykkäystä

Ai niin olikin, valuuttatilillä 0,075%. Ja ilman valuuttatiliä ei-EUR osakeostossa myös 0,25% suuntaansa, sekoitin sen kanssa tuossa ylhäällä. Eli rahastoostot toimii samalla valuuttakustannuksella kun ei olisi valuuttatiliä. On toki varmaan tehokkaampi ratkaisu sijoittaa indeksisertifikaattiin jossa ei vipua, niin saa käyttää suoraan ne kruunut siinä (riippuen toki spreadista).

Sanokaas Lynx/IBKR gurut, mistä saan generoitua Lynxsistä raportin, jossa osingot on euroissa?

Edit: siis cvs tai excel muodossa, kun ei niitä tuosta 16B:sta jaksaisi poimia/tarkastaa.

Minään guruna en itseäni pidä, mutta ainakin minulla löytyy menusta
“Performance & Reports” > Tax documents
ja sieltä “Tax Information Statements for 2022” -otsikon alta
“Dividend report”, jonka saa joko HTML- tai CSV-muodossa.
Mutta minä ainakin sain HTML-raportista helpommin exceliin tiedot, CSV-oli jotenkin sekava. Valitsin HTML-tiedoston sisällön, kopioin ja sijoitin tyhjään OpenOffice-taulukkoon. Siitä voi sitten laskeskella summat veroilmoon.

1 tykkäys

Mandatumin alustan operaattori Saxo luo joka käyttäjälle oman vastatilin, joten viestiin voi kirjoittaa mitä vain, koska pelkkä tilinumero toimii yksilöivänä tietona. Viitenumeroita ei siis ole. Saxolla on pankkilisenssi, joten voi sanoa että periaatteessa sinulla on siellä oma pankkitili.

Miksiköhän esim OP-mobiilissa niin jenkki- kuin Suomiosakkeiden kurssit on 15min viivästettyjä mutta esim Nordnet-sovelluksessa tarjoustasot päivittyy koko ajan, ymmärtääkseni reaaliajassa…?

Reaaliaikainen data on järjestään maksullista, markkinapaikat laskuttaa siitä. Nordnet tarjoaa asiakkailleen datan maksutta, OP ei.

6 tykkäystä

US Nasdaqissa noteerattu yritys meni konkkaan ja osakekauppa siirtyi OTC:n puolelle. Onnistuuko näiden osakkeiden myynti enää OP:n kautta, tai ylipäänsä mitään kautta?

1 tykkäys

Soittamalla OP:n sijoitus puolelle pitäisi onnistua. Kokemus parin OTC osakkeen osto/myynti. Kulut on olleet korkeat, minimissään 42e tällaiselle viimeksi vuosi sitten.

5 tykkäystä

Oletko saanut OP mobiilissa jenkki osakkeet näkymään? En näe sovelluksen kautta kuin Suomen, Ruotsin ja Tanskan osakkeet. Muutoin joudun menemään nettisivun kautta.