Kiitos Inderes -yhteisö huippuduunista!

Foorumi ilmoitti, että taas olisi vuosipäivä. Ajattelin sen vuoksi heittää kiitokseni ketjuun aivan valtavasta määrästä tietoa, mitä Inderesin foorumi on minulle tuona aikana suonut. Inderes on ollut varmasti vahvasti motivoimassa opiskelemaan uusia talousaiheisia asioita; hyllyyn on tuona aikana tullut lähes 30 kirjaa, joista ehkä 20 on tullut luettua. Tavallisesti en kovin innokas ole ollut muuten lukemaan.

Kiitos Inde ja jatketaan samassa hengessä!

33 tykkäystä


Yhtiökokouksen ei ole asiaa jos nyt ostaa osakkeita, mutta vieläkö tänne ehtii?

4 tykkäystä
6 tykkäystä

Kiitos nostosta! Ilmoittautuminen on auki kaikille ja tilaa on vielä, mukaan vaan! :slight_smile:

7 tykkäystä

Foorumilaisena ja moderaattorina haluan kiittää analyytikoita aktiivisuudesta Foorumilla. :pray:

Analyytikot ovat aina olleet täällä Foorumilla aktiivisia ja tuntuu, että aktiivisuus on vielä lisääntynyt ajan saatossa, vaikka jo aina ennekin he täällä aktiivisesti kirjoittelivat. Arvostan eniten vastausten laatua, perusteellisuutta ja myös, miten nopeasti yleisesti ottaen vastataan eikä kukaan foorumilainen mielestäni ole joutunut kohtuuttoman kauaa odottamaan vastausta. :slight_smile:

En omasta mielestäni ole hidas kirjoittamaan, mutta jos oman päivätyöni puolesta joudun vastaamaan asiakkaalle asiaan, jossa mulla on substanssiosaamista, niin kyllä siinä vastauksessa vaan menee silti aikaa, jos joutuu kirjoittamaan perusteellisemmin. Siksikin arvostan, kun näen analyytikon vastanneen perusteellisesti kysymyksiin ja huomaan, että viesteihin on välillä vastattu esimerkiksi iltamyöhään tai vaikkapa sunnuntaina.

Uskon analyytikoiden vastaavan asiallisiin ja hyviin kysymyksiin usein mielellään. Mikäli olen itse joskus kirjoittanut tai kysynyt jotain yhtiöketjuissa, niin sitä aina yrittää parhaansa, kun aina tietää, että kollegat (modeystäväni), kanssafoorumilaiset ja yhtiön analyytikot sen viestini sitten lukevat. Usein onneksi kysymyksiini on ehtinyt vastaamaan aktiivinen foorumilainen eikä se ollenkaan tietenkään haittaa ja varmaan aika usein yhtiöketjujen foorumilaisen kirjoittamat asialliset sisältörikkaat viestit auttavat analyytikkoa työssään. :thinking:

En voisi analyytikoilta oikein suurempaa aktiivisuutta vaatia ja olenkin siitä todella iloinen, miten aktiivisesti he täällä toimivat. Se aktiivisuus aina lisää Foorumin laatua ja yhteisöhenkeä, mutta sen haluan muistuttaa ettei teidän analyytikoiden aina tarvitse heti nopsaan olla vastaamassa; ymmärrämme, että teillä on paljon paljon muitakin töitä. Arvostamme jo sitä, kunhan joskus vastaatte, kun oikeasti kerkeätte. :slight_smile:

Kiitos! :pray:

33 tykkäystä

Salkun ollessa mollivoittoinen, ja tiettyä kireyttä havaittavissa sijoituspiireissä, laitetaas vähän posia kiertämään :slight_smile:

Yritän omassa kommunikoinnissa noudattaa muutamia periaatteita. Joskus paremmalla, joskus heikommalla menestyksellä. Foorumilla on useita henkilöitä, joiden kirjoituksista täällä ja twitterissä nautin suunnattomasti. Näistä mainitakseni muutaman, kiitos @JHeiskanen , @Mauri @JNivala .

Auta, älä ilku.
Ole nokkela, älä ylimielinen.
Älä ymmärrä tahallaan väärin.

43 tykkäystä

Olen jutellut monien kanssa foorumilaisista privana, livenä, WhatsApissa, Slackissa jne.

Kehuja ovat saaneet näissä keskusteluissa todella monet foorumilaiset, valitettavasti itse kehumisen kohteet eivät ole kuulleet näitä keskustelujen kehuja, joten ajattelin tässä vähän puhua asiasta ja tägätä osan kehutuista kavereista tähän. :slightly_smiling_face:

@Aili, @Arimatti_Alhanko, @DayTraderXL, @JNivala, @Kale-possu, @Astrix, @Mauri, @MoneyWalker, @NukkeNukuttaja, @Pohjolan_Eka, @Seinakadun_Keisari, @SijoitusSeppo, @timontti, @viljo @musa_2 jne.

On monia muitakin mainittu ja harvat tietävät, kuinka paljon heitä arvostetaan ja kehutaan. Sitten välillä on jotain uudehkoja tai harvoin kirjoittavia nimimerkkejä mallia “uusi sijoittaja123”, jotka tekevät uskomattoman upeita kirjoituksia. Se on selvää myös, että tätä palstaa lukevat todella monet ns. huippusijoittajatkin ja toivoisinkin heidänkin rohkaistuvan kirjoittamaan; asialliset, laadukkaat ja hyvin argumentoidut viestit otetaan aina ilolla vastaan, lisäksi ne nostavat Foorumin tasoa kokonaisuudessaankin - hyvä ruokkii hyvää!

Aika paljon hiljaisemmissa ketjuissa ja “tylsissä boomeriyhtiöketjuissa” on hyvin laadukasta kirjoittelua, minne yllättävän harva eksyy. Joskus näistä hiljaisista ketjuista tai boomeriyhtiöketjuista voi bongata mielenkiintoisia keskusteluja ja sijoituskohteita. :wink: Helposti sitä varmaan monet pyörivät paljon puhutuiden yhtiöiden ketjuissa, kun ehkä niitä löytöjä voisi löytyä niistä hiljaisemmista ja “tylsempien” yhtiöiden ketjuista.

Hyvin useita kertoja olen lukenut ja kuullut, että pelätään “laatukirjoittajien” häviävän Foorumilta, eli pidetään tämä paikkana, jossa käydään asiallista ja sisältörikasta keskustelua, niin ne laatukirjoittajat pysyvät täällä ja ehkä tänne lisäksi vielä saadaan jatkossakin vielä uusia erinomaisia kirjoittajia. Toisaalta tulee muistaa, että tarvitaan erilaisia kirjoittajia, sillä esimerkiksi aloittelijat antavat uudenlaista näkökulmaa ja tekevät hyviä kysymyksiä sekä pitävät hyvin perusasioita esillä.

Lukekaa Foorumia ja tehkää hyviä osakepoimintoja! :slightly_smiling_face:

41 tykkäystä

Analyytikoiden merkitys on mielestäni kasvanut nyt karhumarkkinassa, eli olisi tiedossa vähän kiitoksia kaikille analyytikoille, tägään tähän @Antti_Viljakainen ja @Petri_Gostowski:n. :slight_smile:

Aiemmalla rånta på ränta -kaudella ostin vähän hubbabubbaneverstopmädness-osakkeita ja ai että, että nousivat kivasti, en tarkkaan ehkä tiennyt, mitä tekivät ja miten niillä meni. Tuottoa tuli ja kaikki oli kivaa, ostit lähes, mitä vaan, niin kyllä se sieltä nousi ja kivasti.

Ehkä olisi RPR -kaudella kannattanut lukea tarkemmin analyyseja ja kuunnella fiksumpien varoituksia Foorumilla, olisin ehkä paremmin osannut reagoida erilaisiin käänteisiin. Suljin korvani liiaksi riskeiltä, mutta kuitenkin pienenpienistä hyvistä uutisista innostuin, niin myös kurssitkin.

Jatkuvasti analyytikot, Verneri ja Foorumin konkarit muistuttivat, että suositukset ja tavoitehinnat eivät ole niin tärkeitä, vaan loppujen lopuksi hyvin pienessä roolissa suuressa kokonaisuudessa. Olen tavallaan aika ylpeä siitä, että nykyään raportin luettuani en muista välttämättä tavoitehintaa tai ehkä suositustakaan, vaikka välillä jaan niitä foorumilaisten nähtäväksi.

Laajoista raporteista, jotka ovat kaikkien luettavissa ilmaiseksi saan hyvin kattavan käsityksen yhtiöstä - ymmärrän sen luettuani, millaisesta yhtiöstä on kyse. Analyytikko on voinut perehtyä yhtiöön satojen tuntien verran ja yhtiön yksittäiseen rapsaan kymmeniä+kymmeniä tunteja, lisäksi raportit on tehty puolueettomasti kovalla ammattitaidolla. Tulee myös huomioida ettei raporteissa ole turhaa asiaa ja ne on pyritty kirjoittamaan hienostelematta mahdollisimman ymmärrettäviksi.

Sitten on vielä yhtiöraportit, jotka ilmestyvät huomattavasti useammin kuin laajat raportit. Niistä saa erinomaisen kuvan, missä sillä hetkellä firma menee. Jos itse yrittäisi poimia vastaavat ajankohtaiset tiedot sieltä ja täältä yhdestä yhtiöstä epäammattilaisena, niin ei voisi enää tehdä töitä eikä muutakaan, jotta saisi koostettua itse oman “analyysinsa”… silloinkin niiden itse koottujen “analyysien” taso olisi, mitä on. Niin… ja Inderes seuraa yli 140 yhtiötä, joista se tekee yhtiörapsoja.

Analyytikot esiintyvät videoilla ja podeissa, sitten he tekevät erilaisia kommentteja, koonteja etc. Listaa voisi jatkaa hyvinkin pitkään… kyllä itselle analyytikoiden työ on hyvin korvaamatonta tällaisena osakepoimijana.

Inderes ja eritysesti analyytikot ovat saaneet paljon kritiikkiä, toki aiheellistakin kehittävää palautetta. Palaute on hyvin otettu vastaan analyytikoiden taholta ja useimmat kritiikkiä esittäneet ovat esittäneet perustelunsa hyvin argumentoiden sisältörikkaasti. Silti väittäisin, että tällaisten palautteiden antajat ovat silti hyvin tyytyväisiä kokonaisuudessaan analyytikoiden tekemään työhön.

Jos “kaikki” aktiiviset fiksut sijoittajat ja erilaiset ammattisijoittajat + tahot seuraavat Inderesin analyyseja tarkkaan, niin pakkohan niiden tason on olla kova. Sijoittamisessa pitkää olla pitkäjänteinen ja ymmärtää ajan merkityksen, niin uskon hyvin varmasti Inderesin Premiumin maksavan itsensä takaisin pitkällä aika välillä, vaikka jo itsessään Inderesin ilmaiset materiaalit tarjoavat hyvin paljon ja ennen kaikkea Foorumi. Suosittelen vilpittömästi lukemaan ajatuksella omaa järkeä käyttäen Inderesin tarjoamia materiaaleja ennen kaikkea raportteja yhtiöistä.

Kiitos analyytikoille ja heidän sparraajilleen! :pray: :slightly_smiling_face:

EDIT x monta: Sain jostain syystä tekstini ihan sekaisin/sekavaan järjestykseen + korjasin lukuisia typoja. :disappointed:

22 tykkäystä

Suuri kiitos @Emma_Kuusinen erittäin ripeästä toiminnasta!

Perjantaina kyselin @Juha_Kinnunen jorinoita audiomuotoon ja jo heti tänään pääsin niitä kuuntelemaan satumetsässä käyskennellessäni.




Myös hahmot @Atte_Riikola , @Sauli_Vilen , @Antti_Jarvenpaa ja @Joni_Gronqvist pääsivät ääneen, vaikkakin heidän kerronasta on satumetsäilyt kaukana.

45 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas on kyllä sen verran pistänyt itseään likoon foorumin eteen, että hän on kyllä erityismaininnan täällä ansainnut. :pray: Alokas nostelee aktiivisesti ketjuja esille, linkittelee usein analyysejä ja yhtiökohtaisia uutisia, kirjoittelee hyvin monipuolisesti omia rehellisiä näkemyksiään eri yhtiöistä sekä tietenkin moderoi foorumia erinomaisesti, jotta meidän kaikkien olisi mukavampi olla täällä. Alokkaan tapoihin on myös kuulunut potentiaalisten yhtiöiden seulominen ja niiden tuominen esille, joista Indereskin on saattanut saada ideoita mallisalkkuun. Hän on uutterasti rakentanut foorumin henkeä ylläolevien lisäksi olemalla helposti lähestyttävä kaveri ja hänen tuoreen tempauksensa avulla hän tuo meille tutuksi muita foorumilaisia haastattelemalla hienoilla kysymyksillä. Voin sanoa että jokaisesta haastattelusta olen oppinut jotain uutta ja luonnollisesti jokaisesta haastateltavasta on tullut meikäläiselle entistä tutumpi. Ehdottomasti kaveri ja allaoleva ketju seurantaan jos ei ole vielä. :point_down:

Alokas on myös kova ennätystenrikkoja: omistaa ilmeisesti eniten kerättyjä + annettuja tykkäyksiä, huikeat 163,8 tuhatta kappaletta.

53 tykkäystä

Kiitos todella paljon kauniista sanoista ja mukavista perusteluista! :blush:

Tuntuu oikeasti tosi mukavalle saada tällaista palautetta. Yritän parhaani tässä hommassa ja otan tämän työn tosi tosissaan, vaikka välillä vähän pilkettä silmäkulmassa onkin.

On tämä todella hieno Foorumi, jota haluan olla omalta osaltani kehittämässä. On ilo olla hyödyksi ja saan siitä todella paljon motivaatiota, kun saan palvella tätä fiksua ja hienoa porukkaa. Lisäksi Inderes on kaikin puolin oikein unelmatyönantaja.

Haastattelut ovat olleet kaikin puolin iso juttu mulle ja tulee sitä jatkossakin olemaan.

Yksi tavoite mulla on, mitä ei voi oikein mitata, että saisin hankalinakin aikoina varsinkin tuoreemmat sijoittajat pysymään sitkeästi mukana karhumarkkinoista huolimatta.

Kiitos Kimi ja kiitos upealle yhteisölle sekä kiitos Inderes! :slight_smile:

P.S. Kirjoitin tätä viestiä hyvin kauan, koska Marianne kirjoittelee Pörssien suunta -ketjussa korkokuulumisia ja niitäkin on pakko seurata. :smiley:
P.P.S.

Tästä kohdasta pidin erityisesti. :slight_smile:

31 tykkäystä

Mariannen tapa otsikoida artikkelit nostattaa hymyn huulille. Luovaa sanataidetta parhaimmillaan!

Jos Marianne luet tätä, niin korkopäätöksien otsikoihin voi sopia pian Irwin Goodmanin “Yhdet vielä ja sitten lasku”.

38 tykkäystä

Voi kiitokset viestistä! Näitä otsikoita on kyllä hauska keksiä, mutta sivuvaikutuksena ovat välillä pitkään kestävät korvamadot :blush: ja Irwin ehdottomasti mukaan, pidän tuon ehdotuksen mielessä!

34 tykkäystä

On julkisten kiitosten aika.

Olen jo varmaan vuoden-pari miettinyt, että erään analyytikon haastattelut ovat alkaneet hipoa täydellisyyttä. Jostakin syystä en ole silti saanut kunnon kiitosta ravisteltua ulos itsestäni.

Kuitenkin, eilen kun kuuntelin saunassa (kyllä, kuuntelen toisinaan saunassa toimitusjohtaja-haastatteluja) tämän kaverin tekemää aivan fantastista haastattelua erään omistamani yhtiön toimitusjohtajan kanssa, päätin, että perjantaina on kiitosten aika.

Nimittäin @Juha_Kinnunen , sinun tekemät toimitusjohtaja-haastattelut ovat parasta, mitä analyysiyhtiö voi sijoittajalle tarjota!

Listataan ensin, että miksi Juhan haastattelut ovat niin ensiluokkaisia:

  • Riittävän pitkiä ja perusteellisia
  • Haastateltavaa ei keskeytetä, vaan päinvastoin, hänen annetaan vastata kysymyksiin jopa vähän pidempään kuin hän ehkä itsekään haluaisi
  • Johdonmukainen rakenne haastattelun sisällä
  • Sopivassa suhteessa peruskysymyksiä, syvällisiä liiketoimintakysymyksiä ja filosofis-laadullisia kysymyksiä vaikkapa toimitusjohtajan ajatuksista suhteessa johonkin tiettyyn tilanteeseen
  • Kehdataan kysyä “tyhmiä kysymyksiä”
  • Mukana sekä analyytikon kysymyksiä että yhteisön kysymyksiä
  • Epäselviä vastauksia pyydetään tarkentamaan vaikka kolme kertaa jos tilanne niin vaatii
  • Spontaanius ja osin lennostakin heitetyt kysymykset
  • Kysytään myös pienistä asioista, jotka eivät ole nyt tärkeitä, mutta voivat olla myöhemmin
  • Haastattelusta ja asetetuista kysymyksistä huokuu kova kiinnostus ymmärtää yhtiötä paremmin
  • Haastattelutilanteissa on sopivassa suhteessa rentoa jutustelua ja haastateltavalle vaikeita kysymyksiä

On päivän selvää, että tälle tasolla päästäkseen pitää olla paitsi todella hyvä analyytikko, myös ymmärtää todella syvällisesti analysoimiensa yhtiöiden liiketoimintaa. Toisaalta luulen, että Juhan suurin salaisuus on itsevarmuudessa. Itsevarmuudessa, joka toki varmasti kumpuaa siitä, että osaaminen on niin perhanan kovalla tasolla.

Juha voisi jonkun Toijalan, Huhtalan tai Savolaisen kanssa istua lauteille vaikka suoraan herätyskellon pirahduksesta ja heti alkaisi tapahtua. Monissa haastatteluissa tuntuu melkein siltä, että Juha on isä ja haastateltavat poikia.

Siinä on sopivassa suhteessa sellaista maalaistuneen isämiehen itsevarmuutta ja välinpitämättömyyttä turhamaisia tyyliseikkoja kohtaan. :wink:

En tiedä miten te siellä Inderesillä analyytikkoja koulutatte, mutta Juha voisi pitää kollegoille vähän haastattelukoulua. Tai ainakin jokaisen analyytikon kannattaa ottaa oppimismielessä Juhan haastattelut tarkkaan seurantaan. Eikä sillä, että muidenkaan haastatteluissa olisi mitään vikaa. Päinvastoin, olen haastattelujen suurkuluttuja melkeimpä analyytikosta riippumatta.

Mutta Juhan haastattelut on vain niin priimaa tavaraa, että jos tällaisia juttutuokioita saisi kaikista Helsingin pörssin putiikeista, niin se olisi jotain se.

Hyvää viikonloppua kaikille, mutta erityisesti Juhalle!

87 tykkäystä

Kiitoksia Mauri, menin ihan hämilleni.

Täytyy kuitenkin korostaa, että haastattelut ovat aina tiimityötä - ja lisäksi esimerkiksi tuoreessa Revenio -haastattelussa sain erittäin hyviä kysymyksiä myös täältä Foorumilta. Auttaa paljon erilaisiin näkökulmiin, kun itsellä monesti pyörii samat teemat mielessä. Kiitoksia siis sinne ketjuun.

Minä olen siitä onnellisessa asemassa, että valtaosa minun haastattelemista toimitusjohtajista ovat sujuvia kommunikaatiossaan, tietävät asiansa ja kokevat haastattelut tärkeänä sijoittajaviestintänä. Lisäksi valtaosan kanssa on jo suhteellisen pitkä historia, ja tietääkseni meillä on molemminpuolinen kunnioitus ja arvostus. Siltä pohjalta on helppo kysyä myös vaikeampia asioita, kun vastapuoli tietää, ettei kyseessä ole mikään henkilökohtainen hyökkäys tai egotrippi. Tavoitteena on aina selkeyttää tilannetta sijoittajille. Yleensäkin tunnelma on rennompi, vaikka olisi ikävämpikin aihe käsittelyssä.

Jos haastateltava ei olisi yhteistyökykyinen tai -haluinen, ei siinä mitkään temput auttaisi, vaan lopputulos olisi todennäköisesti kuivahko monologi firman viestinnästä. Eli annan mielelläni valtaosan kehuista vastapuolille, jotka onnistumisen mahdollistavat :pray:

Nyt tuli lisäpainetta seuraaviin koitoksiin, mutta jospa ne menisivät kuitenkin hyvin :sweat_smile:

77 tykkäystä

Minun mielestäni taas loistat erityisesti hieman ynseämpien haastateltavien kanssa ja näissä tuot erityisesti lisäarvoa. Uskallat kysyä vaikeita kysymyksiä sekä tarvittaessa samaa asiaa moneen kertaan, vaikka haastateltava koittaisi väistellä kysymystä. Tämä on todella arvokasta sijoittajalle, ettei toimitusjohtaja pääse korulauseilla piinapenkistä.

Tuo on haastattelijana harvinainen ja arvokas taito. Se osoittaa, että haastattelija 1.) aidosti kuuntelee vastauksia eikä vain kysy ennakkoon laatimiaan kysymyksiä, 2.) ei liikaa kunnioita/pelkää haastateltavaa ja 3.) ei jännitä/kiirehdi.

Urheilumaailmassa arvokas taito on myös, että haastatteluissa ei tulisi niitä “öö, mitäs mä nyt vielä kysyisin, kun kolme kysymystä pitäis olla” -taukoja ennen kuin kysytään, että miltäs se voitto maistui kahden ottelun tappioputken jälkeen. Muualla on onneksi kovemmat standardit :smiley:

28 tykkäystä

Laitan tänne erityiskiitoksen kaikille TA osaajille.
Erityisesti mestari @DayTraderXL.
En näistä käppyröistä niin paljoa ymmärrä, mutta kiinnostava katsella ja lueskella ajatuksiasi

28 tykkäystä

Kiitokset @Jukka_Lepikko ajatuksistasi täällä palstalla ja traders clubissa. Arvostan suuresti terävänäköisyyttäsi ja sitä, että uskallat ajatella asioita ennakkoluulottomasti myös ns. boksin ulkopuolelta. Teet aina taustatyöt huolella ja sen takia näkemyksesi ovat erinomaisesti perusteltuja. Pyrit (ja mielestäni myös onnistut) katsomaan asioita harvinaisen objektiivisesti ja voit vaihtaa tarvittaessa näkemystäsi, jos tiedossa olevat faktat muuttuvat. Huippuduunia, kiitos sinulle! :fire::fire::fire:

31 tykkäystä

Kiitos jälleen @Rauli_Juva vastauksista Anora-ketjussa, täytyy kyllä sanoa, että spekulatiivisesta karhumaineestasi huolimatta, olet ollut varsin hyvin pallon päällä Anoran kanssa. Melko ihmeissäni olin aikanaan, kun seuranta aloitettiin vähennä-suosituksella ja 7,50 e tavoitehinnalla, oli jäänyt itseltäni huomaamatta se, että kuinka paljon Anoran myynti sai nostetta korona-aikana. Lisää-puolellehan siirryit vasta, kun kurssi oli 5,19 e. Toki sen jälkeenkin on vielä tullut yllättävän paljon vastatuulta markkinoilta ja mahdollisesti yhtiön huonosta tekemisestä, mutta mielestäni analyysin arvo on ollut huomattavan suuri tähän mennessä sijoittajille ja ennaltaehkäissyt kyytiin hyppäämistä aivan liian varhain tähän putoavaan puukkoon.

32 tykkäystä

Kiitos @Tomi_Valkeajarvi: lle
Oli sähköposti muuttunut niin tilille ja foorumille kirjautuminen ei ollut onnistuakseen. On tämä hianoa kun hommat pelaa. Viikinkipäällikkö ottaa sarvikypärää päästä ja kumartaa.

(Oletan että olit kyseinen henkilö,en nopeasti muuta Tomia löytänyt tuolta Inden henkilöstöstä)

12 tykkäystä