Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Epäironisesti tämä on hyvä asia Qt:lle ja huono asia Kempowerille :face_with_hand_over_mouth: Mielummin sijoitan yhtiöön joka toimii nichellä markkinalla kuin toiseen joka toimii megaseksikkäällä markkinalla. Kilpailua on todennäköisesti vähemmän :wink:

3 tykkäystä

No nyt on aikamoinen statement.

Suomessa tällä hetkellä autoista 67,3% on bensiinikäyttöisiä, 26,1% dieselkäyttöisiä, 4,0% ladattavia hybrideitä ja täyssähköjä 1,9%. Kaasuja 0,6%.

Kokonaisuudessaan tuollaista latauspömpeliä tarvitsee tällä hetkellä n. 5,9% suomalaisista autoilijoista. Vielä on vuosikymmenien -ellei satojen- matka siihen, että “lähes jokainen ihminen” tällaista tarvitsee.

Lähde: Liikennekäytössä olevat henkilöautot käyttövoimittain | Tieto Traficom

13 tykkäystä

Ihan mahdollista on, että sinäkin olet käyttänyt QTn tuotteita, tietämättäsi.

16 tykkäystä

No, todennäköisemmin “QT:n avulla tehtyjä tuotteita”.

Otetaan vaikka AMD-pohjaiset tietokoneet. Jos koneessa on joku AMDn näytönohjaimen tai piirisarjan ajuri, sen UI on tehty QT:lla… ja näin valtava prosentti maailman tietokoneiden omistajista on QT:n avulla tehdyn tuoteen käyttäjä (epäsuorasti) :slight_smile:

Vastaavia esimerkkejä löytyy älyttömästi. Suurimmasta osasta tosin käyttäjät eivät tiedä tietenkään mitään, koska käytetty työkalu on merkityksetön yksityiskohta.

4 tykkäystä

Autoissa kosketusnäytöt ovat hankalia ja vaarallisia käyttää. Ravintolassa kosketusnäytön käyttäminen lähinnä inhottaa mutta tekniikka kehittyy ja uskon että kosketusnäytöt ovat vain kehityksen välivaihe. Uskon että liikenteen sähköistyminen tulee aivan muutamissa vuosissa kiihtymään sellaista vauhtia että lähes jokainen ihminen joka haluaa siirtyä paikasta A paikkaan B tulee tekemään sen jollain sähköistetyllä kulkuneuvolla. Pelkästään Pellon kohdalle turisteja varten täytyy tulevaisuudessa rakentaa satoja lautauslaitteita turisteja varten.

1 tykkäys

QTlla voi tehdä mitä vain käyttöliittymiä, ei niiden tarvitse olla kosketusnäyttöjä.

2 tykkäystä

Se Kempowerin laturin näyttö voi olla tehty Qt:llä. Samoin telkkarin valikko, kahviautomaatti, auton näyttö jne jne.

4 tykkäystä

Vähän kyllä harmittaa että möinkö Kempowerit liian aikaisin. Kun hypepumppauksessa kohta pelkästään Pellon kohdalle turisteja varten täytyy tulevaisuudessa rakentaa satoja lautauslaitteita turisteja varten. Enkä edes v*^*u tiedä onko kyse maa-alueesta vai kunnasta.

giphy (14)

Toisaalta lopun tilalle laatufirma Lehto ja sekin tänään +4.60% Suurin valhe itselle on uskoa elämässä johonkin numeroihin, arvoihin ja logiikkaan, kun suurin ylituotto olisi varmasti meemimaassa.

32 tykkäystä

Liian aikaisin myymisen jalo taito!

Advent tech julkaisi perjantaina oman esityksensä ennen tulevaa sijoittajailtamaa. Näytti kelpaavan, tänään +16%. Menee kuitenkin lets fuckin goo osastolle.

5 tykkäystä
9 tykkäystä

Herralla ei taida nyt olla ihan oikeata kuvaa siitä, kuinka monen ihmisen arjessa Qt todellisuudessa on mukana. Qt:ta löytyy televisioista,pesukoneista, jne.

Valtaosa ihmisistä ostaa alle 10ke autoja, ja siihen on vielä monta kymmentä vuotta aikaa, että tuossa hintaluokassa alkaa olemaan tarpeeksi käytettyjä sähköautoja, jotta suomessa/maailmalla huomattava osa pystyisi vaihtamaan autonsa sellaiseen. Oikeaan suuntaan ollaan silti menossa. :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Outokumpu on hyvin noussut tänään:
https://www.nordnet.fi/markkinakatsaus/osakekurssit/16100836-outokumpu

ja onneksi on salkussakin.

1 tykkäys

Onkohan suurimpana kurssilaskun syynä öljyn hinnan lasku? Tuskin Ruotsin päätös alentaa jakeluvelvoitetta saa kurssia näin laskemaan.?

2 tykkäystä

Eipä näistä tiedä mikä liikuttaa kurssia päivätasolla. Tietysti markkinalla on taipumusta lyödä yli suuntaan jos toiseen riippuen sijoittajien kulloisestakin mielentilasta. Ehkäpä tuo ruotsin jakeluvelvoitteen lasku toimi tälläisenä triggerinä, tähän päälle laskenut öljyn hinta ja kenties taantumapelot ym.

Nyt täytyy kysyä että näyttääkö nordnet eur kohtaisen vaihdon päivätasolla vai kpl määräisen historiallisessa datassa? Olen aina luullut että tuo on euroissa :sweat_smile:

EDIT: Poistettu ylempi viesti virheellisen tiedon johdosta

1 tykkäys

Kyllä se kappalemääräinen on. Mutta siis NN näyttää 3 vuoden graafilla viikon vaihdon, eli tuolloin 28.2.2022 alkanut viikko melkein 16 miljoonaa osaketta vaihto.

Kiitoksia tästä tiedosta. Vielä riittää opeteltavaa näissä teknisen analyysin hommissa, jatketaan harjoituksia :sweat_smile:

1 tykkäys

Nohossa tukeva aamulla 47k nyt 38k kappaleen ostolaita 8,3e tasolla. Huomenna irtoaa 20snt osinko niin mikäs siinä :smile:

Ytd +90%, ei kestä kovin paljon pettymystä huomenna… saattaapi olla liukaskin pulkka siinä tapauksessa.

7 tykkäystä

No reaalisesti aika paljon vähemmän kuin 90%, kun ottaa huomioon että NOK:n arvo on tullut tonttiin sen 20% tänä vuonna. Esim. omat 36 NOK:n hinnalla ostetut laput ovat edelleen 6% pakkasella, kiitos kurssimuutosten. Lisäksi Zapin kurssi pohjasi aika lyhyesti vuoden vaihteessa, eikä siellä pohjalla ehtinyt muodostumaan isompaa volyymia. Tästä seuraa se, ettei sitä niin helposti myydä takaisin sinne pohjille.

1 tykkäys