Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Hyvää viikonloppua kaikille.

10 tykkäystä

Tarjosi hyvän shortin tuolta 1.20 tasolta, mutta suljin jo. Nykyisin noita shortattuja kohtaan tehdään isoja hyökkäyksiä, niin voi jäädä voitot saamatta, jos pitää liian pitkään auki.

2 tykkäystä

No huhh, on ollut “kyytiä” tosiaan :thinking:. Vetysalkku on edelleen kasassa, päivittynyt kylläkin. En ole nyt foorumilla vähän aikaan ollut, kävin lomareissulla Norjassa. Sieltäkin tuli vain turskaa, meren rannalta virvelöitäessä nimittäin :face_with_peeking_eye:.

  • Veroteknisillä myynneillä sekä takaisin ostoilla ja niiden jälkeisillä tukiostoilla keskihintoja olen vain saanut vedettyä alemmas
  • Nikolan omistus oheni puoleen ennen tuota suurinta alamäkeä (onneksi :grimacing:)
  • Hyzonin myin pois Nikolan keventämisen yhteydessä
  • Wallbox palasi salkkuun, kun putosi takaisin 3 taalan tasolle. Eli tämän osalta vetysalkku “rikkoontui”.

Muut vetylaput edelleen salkussa. Salkun kokonaistuotto nyt -7% pakkasella :smiling_face_with_tear:

Veroteknisiä myyntejä en enään toista, ne on nyt finaalissa. Jos vielä lasketellaan ennen kestävämpää nousua, keskihinnan laskemiseksi tukiostoja tulen ehkä tekemään, lähinnä Plugin ja Bloomin osalta varmaankin. Tosin lupaus se ei ole, makrodata ja viime hetken intuitio voi muuttaakin jotain aikomuksissa :upside_down_face:

Usko vedyn tulemiseen ja yleisesti ottaen vetylappujen tulevien arvostustasojen nousuun ei ole hiipunut. Olen pyrkinyt vain hyödyntämään viime aikaisen makrodatan aiheuttaman masennusjakson vetylappujen keskihankintahintojen alentamiseen :stuck_out_tongue:

9 tykkäystä

Aikas kylmää on ollut vetysalkun(-kin?) kyyti sitten heinä-elokuun vaihteen :grimacing: :grimacing:

-Tässä osakehinnat 29.7 —> ja nyt:

Plug Power 12,14 → 7,96
Bloom Energy 17,59 → 14,71
Ballard Power 4,53 → 4,03
NEL 12,67 → 10,260
Powercell 80,40 → 65,92
Nikola 2,38 → 0,88 (suurin €-määr. tappio, vaikka 2€:ssa puolitin omistuksen)
Hyzon 1,68 → 1,32 (ei salkussa tällä hetkell)

Hyvä olla jälkiviisas, mutta Hyzonin sijaan olisi pitänyt laittaa laitaan Nikola :roll_eyes:. Toisaalta, jos olisin luottanut omaan intiutoon, istuisin tällä hetkellä massin päällä ja alkaisin vasta nyt tekeen takaisinostoja :zipper_mouth_face: Mutta mutta, kyytistä jäämisen pelko oli liian kova ja se voitti järjen ja intiution äänen -ja tässä ollaan ja näillä nyt sitten mennään…

No, jonkinlainen torjuntavoitto kait sekin on, ettei salkun 7% plussa ole sentään pudonnut kuin “vasta” 7 % miinukselle ( :face_with_thermometer:), vielä ainakaan :grimacing:

14 tykkäystä


Iso auts

9 tykkäystä

Ainakin aamusta näyttää siltä, että vielä on tilaa laskea :sweat_smile:

4 tykkäystä

Starbreezelta jotain iloisia uutisia tullut kun kurssi -7 % ja puolet keskivolyymistä 10 minuutissa?

2 tykkäystä

F-Secure taitaa laskea aina 0,18 asti, koska vaatimus P/E:lle on 1. :see_no_evil:

Edit: itselle laitettava seinälle ohjeeksi: Kun omistan suomalaista yritystä, joka ostaa jotain jenkeistä…Ota rahat ja juokse!

12 tykkäystä

Onhan tämä mielenkiintoinen tapaus siinä mielessä, että joku tässä on pahasti pihalla. Danske ja Nordea antoi edelleen Osta suositukset. Danskella targetti jopa yli 3€. Inderes roikku pitkään Osta puolella kunnes negariin ajettiin taas positiivisella suosituksella. Proprius ostellut tätä ihan mielellään kesän aikana. Allekirjoittanut itse on myös ollut ihan kuutamolla ja nyt v*tuttaa kuin pientä eläintä.

Ainoa joka on tähän mennessä tainnut olla oikeassa oli shorttilla mennyt Morgan Stanley :joy: (en ole ihan varma, mutta muistaakseni oli MSE)

Mutta kun näitä kertoimia katsoo, niin EV/EBIT tämän vuoden ennusteilla (ennen kurssilaskua) oli vielä 19. Eli velkalastin huomioiden, ei erityisen halpa.

11 tykkäystä

Väliin syksyn potentiaalinen posilistaus, OP:n ajatus.

13 tykkäystä

Tätä se pörssi on. Jokaisen transaktion kohdalla sekä ostaja että myyjä ajattelee tekevänsä hyvät kaupat, mutta vain toinen on oikeassa.

10 tykkäystä

Ei siinä tapauksessa jos myyjän mielestä nopean tai pitkän aikavälin kurssinousun jälkeen parempi nousupotentiaali löytyy muualta, mutta ostajalle kelpaa pienempikin nousupotentiaali.

Neste kovassa nousussa ilman mitään uutisia…

19 tykkäystä

Ei ole mikään totuuus tuo, kumpikin voi aivan hyvin tehdä helvetin hyvät kaupat. Ensimmäinen myyjä tekee 200% tuoton ja ostaja toisen mokoman 200% tuoton. Kumpikin oli todella hyvä kauppa.

4 tykkäystä

Sinun esimerkissä myyjä menetti 200% tuoton. Ei kuulosta todella hyvältä kaupalta :sweat_smile:

5 tykkäystä

F kyllä hyvässä luisussa. Ei kai tämä nyt ihan näin huono ole :face_with_peeking_eye:

3 tykkäystä

Aika rumaa laskua kurssissa ja en löydä uutisia selittämään. Löytääkö joku muu?

1 tykkäys

No myyjähähän saatta vaikka sijoittaa johonkin mistä saa 400% tuoton, johonkin mihin ostaja taas ei pysty sijoittamaan.

Sijoittaminenhan ei ole mitään nollasummapeliä, ellei tarkastele pelkästään yhtä transaktiota sulkien kaiken muun tämän ulkopuolelle. Mutta eihän siinä mitään järkeä olisi.

9 tykkäystä

Tuskin on mitään syytä. Kurssi ponnahtaisi takaisin 8,7 euroon jos joku ostaisi yhden osakkeen juuri nyt.

Minä viikonloppuna:

Olen taas niin pahoillani. Anteeksi @timontti! :frowning:
image

6 tykkäystä