Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 1)

Tänään kello 15:30 vuorossa taas kerran US Non Farm Payrolls. Toisinaan se tarkoittaa heiluntaa, paniikkia, fomoa ja äkkipikaisia liikkeitä suuntaan tai toiseen.

8 tykkäystä

Ei tämä ihan mutua sentään ole vaan oma havainto siitä mitä on tapahtunut lähes poikkeuksetta kun inflaatiosta ja koroista tulee negatiivisia uutisia. Juuri Evon ja Qt:n kaltaiset kovien kertoimien firmat ovat niitä, joissa nähdään indeksiä kovempia laskuja. Tämäkään kerta ei ollut poikkeus ja näin tulee tapahtumaan jatkossakin.

1 tykkäys

Qt:n kertoimet ovat kyllä kolminkertaiset EVOon verrattuna. Niiden vertaaminen ei ihan täysin toimi.

P/S molemmilla sama. Liikevoitto kasvaa Qt:llä huomattavasti nopeammin. Siksi Qt P/E:llä kalliimpi. Tuo tulee kääntymään hyvin nopeasti.

6 tykkäystä

Ei ollut pointtina vertailla näitä kahta. Siinä oli vaan kaksi esimerkkiä näistä tunnetuista foorumilaisista. Harvian kohdalla olen havainnut samaa, mutta tietysti lievempänä. Minusta on ihan loogista, että huonojen inflaatio- ja korkouutisten takia laskee enemmän ne firmat, joissa on ladattu paljon odotuksia tulevaisuuteen. Ja kyllä siitä tulevaisuudesta maksetaan Evonkin kohdalla. :slight_smile:

7 tykkäystä

Mikäs hätä QTlla taas on? Kurssi tippuu ku lehmän häntä

Out of fashion, kuten kaikki teknot tällä hetkellä. Mr market tykkää nyt muista sektoreista.

22 tykkäystä

Ottaen Qt:n multippelit huomioon, niin aika perusheiluntaa. Eikä tuota hintaa edelleenkään voi halvaksi sanoa vaikka miten on huippufirma :smiley: Ihan jees että hinnalla on vielä jotain väliä.

23 tykkäystä

Taas mennään, WSB vauhdissa :rocket:

12 tykkäystä

Tieto on kyllä nykyään mielenkiintoinen kuponki. Muuten möyritään, kuten kunnon arvo-osake, mutta minkä tahansa notkahduksen kohdalla mennäänkin hypeteknojen lailla alas :grin:

58 tykkäystä

Tälleen amatöörinä kyselen, että onko mestareilla tietoa mikä Bicon osaketta painaa näin hurjasti alas? Olen koittanut etsiä tietoa erilähteistä ja mikään ei puolla moista kurssilaskua päivä toisen perään. Tänään myös vaihtoa enemmän kuin normipäivänä?

Edit. Ymmärsinkö tammirallin väärinpäin? :slight_smile:

3 tykkäystä

Laatua ei yleensä saa halvalla. Pätee kaikkiin asioihin.

9 tykkäystä

EVOn p/e on n. 28 ja Qt:lla jotain +80. Voi tehdä tiukkaa ennustuksen kanssa.

1 tykkäys

Jep! Tosin kyllä historiallisestikin on hetkiä jolloin tällaisia laatufirmoja saa edullisemmin mitä nyt Qt on :slight_smile:

2 tykkäystä

On varmasti. Esim keväällä 2020.

8 tykkäystä

12 viestiä yhdistettiin ketjuun: Omat kokemukset yhtiöistä -ketju

Hyzon on nyt asettunut sellaiselle tukitasolle, että shortsipojan ei ole syytä tänään yrittää mitään. :thinking:

67 tykkäystä

Tuossahan vaikuttaa paljon se mitä tarkoittaa bisneksen pyöriminen hyvin ja paljonko nuo kyseiset lukemat nousevat. Jos hyvin pyöriminen tarkoittaa nykyisiin ennusteisiin yltämistä tai niiden päihittämistä niin kurssi tulee varmasti nousemaan. Osinko oli viime vuonna 0,85e eli 5,2%. Jos se nousee vuosi vuodelta niin en näe pienintäkään mahdollisuutta, että kurssi jäisi nykytasolle. Tuskin markkina antaa osinkotuottoprosentin nousta kaksinumeroiseen lukemaan saati lähemmäs 20%. Jos taas kaikki lukemat paranee vuosi vuodelta 0,001% niin en sanoisi bisneksen pyörivän hyvin.

4 tykkäystä

Toki tokmannin kasvuvauhdilla kestää tovi että tulos sekä osinko tuplaa saati nelinkertaistuu?

1 tykkäys

Kestää varmasti. Mutta jos ne nelinkertaistuu niin vaikea uskoa kurssin pysyvän tämän päivän lukemassa. Minusta tuossa kuitenkin eksytään yhtiöketjun aiheesta. Tokmannin taipaleella kurssi on seurannut firman suorituksia. Heinäkuusta lähtien tarjolla on ollut alamäkeä, koska markkina ei tykännyt Q2- eikä Q3- lukemista. En usko, että yhtäkkiä mentäisiin vuosikaudet vaakasuoraan.

6 tykkäystä