Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Jaahas, Jenkit kääntyi vahvaan pulkkamäkeen!!! Hesuli tietty seuraa huomenna… Jenkkien nousu ei tartu Suomeen mut lasku tottakai, kummallista :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow: :face_with_raised_eyebrow:

27 tykkäystä

Pulkkamäen taisi startata Israelin komentajan kommentti aikoa vastata iranin iskuun. Ilmavoimat valmiina.

9 tykkäystä

On karu päivä puhtaalla energialla, vety, tuuli, aurinko ja tosiaan tuo lidar teknologia on ollut myös alakulossa pitkään. Voisi luulla, että kohta edes yhteen näistä tulisi ostopaikkaa. Joku tuolla energiakeskusteluissa jo luulikin ja sitä vähän naureskelin.

4 tykkäystä

Hyzonin pikkuserkku seuraa perässä:

https://twitter.com/JarmoFriman/status/1779949617200951483

image

11 tykkäystä

Ei siellä tarvitse olla kuin jollain ”tietoa”, ja haluaa siksi ostaa määrätietoisesti osakkeita.
Tai joku pienyritysrahasto päättää ottaa portfolioonsa tämän.

Minulla on Acuvi ylipainossa ja tiputtelen painoa pikkuhiljaa pienemmäksi kun nousee, mutta tämä on minun kirjoissani lähivuosien moninkertaistuja, jota ei ole aikomus tiputtaa salkusta pois vaikka hieman ylipainoa höyläänkin alussa pienemmälle.

2 tykkäystä

-3% olisi varsin iloinen yllätys negarin jälkeen. Veikkaanpa, ettei taida riittää.

7 tykkäystä

Aikamoinen avaus, -11 %. Oiskohan nyt hieman liioittelun makua…

7 tykkäystä

Tämän varmasti voi siirtää toiseen ketjuun, jossa ihmetellään kurssien liikkeitä.

Tätä en kuitenkaan jaksa tässä töiden lomassa alkaa puhelimella tekemään, mutta ei kyllä mielestäni ole millään tavalla liiottelun makua.

Tuossa ylhäälläkin todettiin: ”kurssi pysynyt samalla tasolla ~2 vuotta vaikka bisnes mennyt eteenpäin.” Mielestäni tämä kiteyttää hyvin kaiken oleellisen siitä, kuinka riskillä kyseinen pankki on luotottanut yksityishenkilötä ja yrityksiä. Eipä ainakaan omaa luottamusta lisää se, että johtohenkilöt on toiminut ohjeiden vastaisesti.

2 tykkäystä

Ei mielestäni, kertoo yhtiön sisäisistä
Ongelmista ja liiasta riskin otosta

5 tykkäystä

Hintahan ei kerro muusta kuin sijoittajien oletuksista. Oma SP:n toimintamalli on ollut varsin samankaltainen jo kauan.

Joku taho koittaa imuroida epätoivoissaan Toivoa. Viime viikon lopulla oli myös vastaava asetelma noin 70k kappaleella. Tilanne näytti silloin toivottomalta ostajan näkökulmasta, mutta on näköjään saanut muutama kymmenen tuhatta kappaletta kasaan.

4 tykkäystä

Harmittaako mörnijät? Osta SOOSSIA

Screenshot 2024-04-16 at 14.10.43

Profit warning :exclamation: :sweat_smile:

5 tykkäystä

Ei. Mutta pakko myöntää, harmittaa että menin ostamaan Orthexia viime viikolla. Tänään olisi saanut paljon halvemmalla.

Ja otsikon mukainen kysely mukaan. Onko Orthexin kohdalla tullut jokin uutinen? Kohtuullisen kovalla kertoimella on mukana päivän laskussa.

Taitaa vain peesata isojen indieksien eilistä pulkkaa. Pienivaihtoiset heiluu aina enemmän.

Olenko väärässä vai onko Tietoevry nyt ihan jäätävän halpa? Osinkotuottokin jo about 8% oik.PE 24e alle 9. Liiketoiminnan riski kaiketi kohtuu matala, jos kertoo myös aika matala wacc 7,5% joten n.12-13% ROE luo arvoa. Tässä myös tulossa liiketoimintojen eriyttämisiä, joilla voisi olla potentiaalia nostaa arvostusta. Mikä siis painaa kurssia näin paljon?

4 tykkäystä

Kasvu uupuu tietoevryllä. Jos osinkoja haluaa tuijottaa niin osingonjakosuhde 23 tuloksesta yli 100% ja ens vuonnakin 90% pintaan. Lisäksi osinko ei ennusteiden mukaan kasva juurikaan ja onhan sitä velkaakin.

17 tykkäystä

Vieläkö tietoevry harrastaa kertaluonteisia kuluja?

3 tykkäystä

(Tesla)

Tämähän alkaa olla kohta sellaisissa hinnoissa että voisi harkita pientä spekulatiivista positiota siltä varalta jos teslabotit ja robotaksit jonain kauniina päivänä valloittavat planeetan… :thinking:

4 tykkäystä

Mä oon ostellut TietoEvryä sillä teesillä, että kun AI hommia aletaan toteuttaa asiakkaiden tarpeisiin niin Suomessa on tasan TietoEvry, joka pystyy isossa skaalassa sitä tekemään. Innofactor erikoistuu Bingiin / Copilot hommiin. Pikkufirmat sitten joko tekee muuta koodia tai hoitaa jotain yhtä - kahta AI asiakasta tai koittavat kehittää jotain omaa AI ratkaisua johonkin tiettyyn nicheen, jota voisi sitten skaalata. Mun mielestä jäätävän halpa.

13 tykkäystä