Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut (Osa 3)

Osinkohuumaa 1,5% tuottoa kohden?
Sori nyt mutta tässä hieman haisee besserwisserin käry. Kevennelty 16-17€ väliltä ja sitten täydentelemään 16€ tasolta jonne lasketaan koska rak ja auto ei elvy.
Pitää olla isot kertaostot jotten tuollainen kannattaa.

Saa siirtää vaikka kurssi-ihmettely ketjuun

2 tykkäystä

Edelliset ostot tein alle kuukausi sitten á 16,16 ja viimeisimmän myynnin tänään euron verran ylempää. Pieni nelinumeroinen osakemäärä tuo on, mitä olen veivannut tässä pitkin vuotta edestakaisin useampaan otteeseen. Ei sillä toki rikastumaan pääse, mutta ilman tuota pyörittelyä tämänkin lapun kanssa oltaisiin tänä vuonna miinuksella. Nyt sentään joitakin tonneja plussalla.

Kesko itsessään on ja pysyy salkun keskeisenä omistuksena, joten mitään tyhjennysmyyntiä en ole salkussani tehnyt.

Lisätään vielä, että minun mielestäni Keskon osake on tämän hetken 17+ euron hintaisena oikein houkutteleva, kun asioita miettii edes parin vuoden päähän. Mutta silloin ollaan minun mukavuusalueella, kun toisaalta voi toivoa kurssikehitystä alaspäin uusien täydennysostojen merkeissä, mutta toisaalta oma salkku kiittää, jos suunta onkin päinvastainen. Kyllä tämä lappu joskus lähtee nousukiitoon, ja tokihan voi olla että se hetki koitti vaikka juuri nyt. Mutta samaan aikaan kannattaa muistaa, että tätä lappua rangaistaan toisinaan kohtuuttoman paljon yksittäisistä pehmeistä kuukausiluvuista. Vaikka niillä ei suuressa kuvassa ole yhtään mitään merkitystä. Keskon suuri kuva kun on erittäin hyvässä kunnossa.

20 tykkäystä


Aflacin omistaja-arvon luonti on kaunista katseltavaa. Tasaista nakutusta ylöspäin, kohta neljä vuosikymmentä kasvavaa osinkoa ja omien osakkeita ostellaan pois. Eikä tulevaisuuskaan huonolta näytä Japanin ikääntyvän väestön myötä.

Amerikoissa osataan.

7 tykkäystä

Kempowerin huutari :grimacing:

45 tykkäystä

Rupeaa reaktio näkymään. Mennään -44% eiliseen päätökseen.

36 tykkäystä

Tarjoustaso 12,40€ :face_with_peeking_eye: mielenkiintoista… onkohan miten alas vajoamassa

4 tykkäystä

Alkuun dippi ja sit nousee järkevämmälle tasolle kun rauhoitutaan

1 tykkäys

Kaikki on kovin suhteellista. Toisaalta jos lasketaan arvostustaso syklin huipputuloksesta niin pyöritään jossain reilut 20 kertaa tulos tasoilla.

Tiedä häntä mikä markkinoiden sietokyky, kun liiketoiminta pyörii tappiolla parhaimmillaan

2 tykkäystä

Mikä on mielestäsi järkevä taso? Lappua sai huhtikuussa alimmillaan 16,85€ hintaan ja silloin keissi näytti melko paljon paremmalta. Tämmöisen pettymyksen jälkeen kurssi voi valua pitempäänkin.

17 tykkäystä

Näin on, vielä kun lyödään 24.7 Q2-osavuosiraportti pöydälle, niin on viimeisetkin eurot hävinnyt mun kempower sijoituksesta

1 tykkäys

Alkuun tuli dippi ja veikkaan että mennään johonkin 16.5-17 haarukkaan päivän päätteeksi. Negari oli paha, mutta uskon että nyt annettiin haarukka jota ei enää tarvitse tarkastaa ainakaan alaspäin. Kuten kilpailijoiden toimista ja täyssähköisen ajoneuvojen myynnin yskähtelystä voi todeta, on markkina ollut heikko. Tulee vielä kääntymään parin vuoden aikana.

2 tykkäystä

Jep, ja nyt kun tulos on parhaimmillaankin tänä vuonna nollan tienoilla, pitänee miettiä P/S kautta arvostusta. Huhtikuussa valuttiin P/S 2,6 silloisilla ennusteilla. Nyt hinnalla 15,7€ ollaan P/S 4 kantturoilla, mikä on mielestäni aivan liikaa lähitulevaisuuden epävarmuus ja johdon kasvojen menetys huomioiden. Kasvutarinahan nojaa jenkkeihin, ja vajaan kahden viikon päästä nähdään, miten siellä on myynti sujunut. Tehdas on silloin ollut toiminnassa jo kaksi raportoitavaa kvartaalia.

Nykyinen epävarmuus huomioiden en nyt liikaa antaisi painoarvoa myöskään johdon tavoitteille 750 milj.€ liikevaihdosta ja 10-15% EBITistä (2026-2028), mutta markkina antaa, markkina-arvon ollessa nyt edelleen lähes 900 milj.€.

Jokin 500 milj.€ liikevaihtoa 2027-2028 on ehkä realistisempi, kun yhtiöllä nyt on todistetusti kuitenkin hyvä tuote, jota nyt pitäisi vain saada myytyä. Kyllähän näitä latureita tarvitaan.

Jos tämä tarpeeksi alas laskee, palaa varmasti salkkuun, mutta ei tästä tällä epävarmuustasolla paljoa kymppiä enempää viitsi maksaa.

21 tykkäystä

Semmosta. Se tuli Kempower tonttiin sitten ihan kunnolla -40% kerta-alella kuten viisaammat täällä jo eilen ehtivät laskeskellakin. Halusin eroon itsekin, mutta käteen jäivät, kun yritin taistella tuulimylyjä vastaan ja jätin alarajan liian korkeaksi… Onneksi kyseessä on vain tarkkailupositio.

Haastavaa näitä on tuulipukuna valuoida niin, ettei jäisi jyrän alle negarin koittaessa. Pistää kyllä miettimään omalla kohdallani tämän touhun järkevyyttä indeksirahastoihin verrattuna. Voi olla, että kohta salkkuun jää vaan muutaman Amerikan megateknon lisäksi Nordea. Vakava harkinnan paikka. Saa nähdä.

20 tykkäystä

Vähän aikaa markkinoilla ollut yhtiö epäonnistuu ennusteissaan näin pahasti, niin tuskinpa markkinoilla on luottoa katsoa yhtään pidemmälle. Luottamus romuttui aika täydellisesti ja ainakin Suomen ulkopuolella tämä näkyy kurssissa rajustikin. Kaikkihan ei myy heti avaukseen ja isommin omistavat yrittävät tasata myyntejään pieniin nousupiikkeihin, jos niitä tulee.
Asiakkaiden tilausten jäätyminen odottamaan uudemman sukupolven tuotteita on kyllä vaikea rasti korjattavaksi varsinkin, jos niiden valmistumisessa tulee yhtään viivettä. Ja yleensä isommat asiakkaat haluaa nähdä, että uutuudet toimii käytännössä.

34 tykkäystä

Jep. Ja uskon kesälomilla olevan iso vaikutus siihen, että kurssi on vielä näinkin korkealla. Suomalaisten lomailuasennetta tuntien, joku Ilmarisen salkunhoitaja ei varmasti mökkireissulla puhelimeen vastaa, vaikka Helsingin pörssi olisi juuri uponnut mereen, kun ei kuitenkaan ole omat rahat kyseessä.

57 tykkäystä

Mielikuva tästä nauratti ja hymyilytti kaikesta harmituksesta huolimatta, kiitos! :smile:

27 tykkäystä

Toi uppoaminen olis hesulin alakulo huomioiden ehkä vaa positiivinen asia. Meistäkin tulisi heti rikkaampi kansa, kun pitäisi sijottaa kaikki ulkomaille :wink:

1 tykkäys

Tarina :unicorn: näytti päättyvän 11.7.2024 klo 18:15. Kaikki alkaa johtamisesta

4 tykkäystä

Nauratti, mutta varmastikin hyvin paikkaansa pitävä😄

1 tykkäys

Tällaiseen rommiin ei ole pystynyt kuin Nokia ja Kempower…
Ja johto&hallitus ei taida ymmärtää edes hävetä tiedottamisen tasoa ja tekemistään…
image

8 tykkäystä