Lithium Americas - Akkumalmia Amerikasta

Lithium Americas on Yhdysvaltalainen alkuvaiheen kaivosyhtiö, jolla on useita maailman litiumtuotannon kannalta merkittäviä litium-kaivoshankkeita Yhdysvalloissa ja Argentiinassa. Yhdysvalloissa heillä on valtava Thacker Pass -kaivoshanke, jonka rakentamisluvan viimeistä valitusta käsitellään juuri Yhdysvaltain oikeudessa. Mikäli valitus ei kaatuu, niin loppuvuodesta päästään rakentamaan tätä merkittävää kaivosta suhteellisen lähelle Teslan gigafactoryä.

Argenttiinassa Lithium Americasilla on aivan juuri käynnistyvä Cauhcari-Olaroz -kaivos, joka tulee tuottamaan ensi vuonna merkittävää kassavirtaa sekä Pastos Grandesin tänä vuonna hankittu kaivosprojekti, mitä viedään pikkuhiljaa eteenpäin.

Lisäksi löytyy muutama pienempi omistusosuus alkuvaiheen kaivosyhtiöistä ja kassa täynnä rahaa jolla kyetään viemään nykyisiä hankkeita hyvin eteenpäin ja neuvottelemaan järkeviä rahoitusratkaisuja tuotannon kasvattamiseksi. Firmalla on käynnissä tällä hetkellä selvitystyö että pitäisikö Thacker Pass spinnata omaksi yhtiökseen, sillä osakkeella on merkittävä kiinalaisomistus ja tekevät yhteistyötä kiinalaisten kanssa Argentiinan kaivoshankkeissa, mikä estänee yhtiöstä saamasta merkittäviä liittovaltion tukia. Vaikuttaa myös siltä että useimmat yhdysvaltalaissijoittajat ovat enemmän kiinnostuneita tuosta Thacker Passista, joten spinoffaamalla sen yhtiö saattaisi kyetä luomaan omistaja-arvoa.

34 tykkäystä

Täällä ei oikein ole keskustelu virinny, mutta ei anneta sen haitata. Pikku satsi tätä itellekin kertynyt ilman sen suurempaa seurantaa. Osaatko antaa @Pohjolan_Eka analyysin firmasta, että onko asiat edennyt hyvään suuntaan vai kuinka?

1 tykkäys