MAGMA ja muut megacap-teknot

Nooh se oli ensi reaktio ja sinällään pelkkää kohinaa. Kun katsotaan kurssireaktion ohitse yrityksen liiketoimintaan, niin esiin nousee mm. nämä seikat:

image

Kelpaa minulle :slight_smile:

18 tykkäystä

…ja MSFT lähti reippaaseen vastapalloon after hoursissa heti kun ennusteet ensi vuodelle annettiin. Puski jo plussalle. Eli markkina ei tykännyt ennusteiden puutteesta itse rapsassa ja pelättiin Netflix-rysäyksen jatko-osaa.

Amy Hood, Microsoft’s finance chief, said the company is expecting $48.5 billion to 49.3 billion in revenue in the fiscal third quarter. The middle of the range, at $48.9 billion, is above the $48.23 billion Refinitiv consensus. Hood said the company now expects full-year operating margins to widen slightly.

Ja firman koosta kertoo jotain että aika lailla samassa tahdissa futuurit vetivät U-käännöksen.

22 tykkäystä

Ja sieltä tulee tavoitenhintojen nostoa Microsoftille heti. Tämä kyllä mukavasti rauhottaa markkinoita Netflixin mahalaskun jälkeen näissä megacapeissa. Netflixin rapsan jälkeen markkina oli tilassa “eikai nämä kaikki petä ohjeistuksen osalta?” ja Microsoftin setin jälkeen on toinen datapiste joka sanoo “ei ainakaan kaikki”.

11 tykkäystä

Avaatko vähän järkeilyä tämän taustalla?

3 tykkäystä

Saanko ehdottaa että käydään tämä keskustelu FAAG ryhmässä MAGMA ja muut megacap-teknot
Varsinkin kun siellä on menossa MS hehkutus. Sopiiko, sillä jatkokeskustelu ei liity Teslaan yhtään.

4 tykkäystä

Onkohan todellisuudessa näin?

  • In the past few years, Azure has had higher revenue growth rates when compared directly to AWS . Most recently in FY21 Q3, Azure’s revenue growth was 50% compared to AWS’ revenue growth of 32%.

Sinänsä mielenkiintoinen vertailu Teslaan, kummassa kilpailu on kovempaa jatkossa, väitän että BEVeissä vs. public cloud.

Ja eihän tuo Azure kuvaus pidä paikkaansa, siellä on todella paljon muutakin matskua kuin windows serverit yms.

EDIT liittyy Teslaan osittain mutta ehkä moderaattorit katsovat paremman paikan tälle.

4 tykkäystä

@Diviner , @Uberhous ja @Seinakadun_Keisari , onko tämä hyvä paikka jatkokeskustelulle, ymmärsin Uberhousin viestistä, että olisi. :slight_smile: Eli siirsin nämä muutamat viestit tänne. Kiitos! :slight_smile:

2 tykkäystä

Onkos Netflix nyt sitten jo arvo-osake? :thinking:

3 tykkäystä

Netflixissä itseäni on se häirinnyt, että siinä ilmeisesti aktivoidaan taseeseen niitä ohjelmien kuluja. Tai no ei siinä mitään, mutta se miten ne sieltä poistetaan on itselle hieman mysteeri. Eli jos tehdään vaikka joku sarja, joka jää yhteen kauteen, joka oli floppi, niin kuinka kauan menee, että se on poistettu taseesta. Entä joku hittisarja, josta tehdään monta kautta? Tietty kyllä Netflixin poistot on aika isot, että ehkä se poistaa niitä kohtuu nopeasti.

Nyt aineettomia hyödykkeitä on taseessa kai se reilu 30 miljardia.

4 tykkäystä

Kiitos Sijoittaja-alokas. Nyt kun on sannut sulatelua FED ja Tesla 4Q tiedot kuin joulukinkun, niin on hyvä jatkaa Azure keskutelua täällä.

$MSFT Azure business kasvoi vielä 3Q/21 50% vauhtia, mutta 4Q/21 puhti riitti vain 46%.

Vaikka Azure kasvaa varsin mallikaasti, niin se kuitenkin on jäljessä niin Alphabettiä kuin Amazonia, mutta Metan kanssa sut tasoissa.

Ben Evansilla, joka piti myös samaan materiaaliin esityksen Slush 2021. Esitus kokonaisuutena löytyy täältä Presentations — Benedict Evans slide 40 Rise od the ‘hypescalers’

Eli Amazon investoi omaan pilvijärjestelmään melkein kaksi kertaa niin paljon kuin Alphabet ja Microsoft 40b$ yhteensä. Tämän vuoksi voi sanoa, että AWS investoi omaan pilvijärjestelmään 4 kertaa enemmän kuin Microsoft omaan Azureen.

2 tykkäystä

Mitähän oikein vertailet. Azure on markkinoiden toiseksi suurin toimija ja kasvanut jo hyvän aikaa Amazonin palvelua nopeammin. AWS taisi kasvaa enää noin 30 prosentin tahtia

Jossain vaiheessa liiketoiminnat ovat kasvaneet niin suuriksi, että korkeaa suhteellista kasvua on hankala ylläpitää. AWSn pitää täten investoida suht reippaasti ja tietenkin löytää jatkuvasti uusia asiakkaita. Veikkaisin kuitenkin, että Microsoft menee lähitulevaisuudessa edelle. Varsinkaan isot toimijat eivät tunnu perustavan siitä kuinka Amazon toimii kaksissa pöydissä ja voi tulevaisuudessa olla potentiaalinen kilpailija

3 tykkäystä

Niin tossa esitetään capexia, ei myyntiä. Toki niillä on varmasti nollaa korkeampi korrelaatio. Amazonin kohdalla myös: “includes both data centres and delivery fulfilment”.
Alkuun kuitenkin kerroit AWS:n olevan 4x isompi kuin Azure. Ei se nyt ihan niin ole.

Markkinaosuudet Statistan mukaan:

AWS:n kasvu:

Azuren kasvuprosentit vertailukelpoisilla valuutoilla:

2020
q1 61%
q2 50%
q3 47%
q4 48%
2021
q1 46%
q2 45%
q3 48%
q4 46%

Jos Azuren kasvu pysyy tuolla >45% niin suht nopeasti kilpailevat markkinan herruudesta Amazonin kanssa

1 tykkäys

Meneeköhän sulla nyt puurot ja vellit sekaisin? Pilvi-infraan investoinnit on eri asia kuin public cloudin revenue jossa Azure on kasvanut viime ajat nopeammin kuin GCP tai AWS?

2 tykkäystä

Sattuuko sulla tietoa mitä kuuluu Statistan markkinaosuus määritelmä sisällään. Onko se SaaS kuten meta, Google ja Microsoft? PaaS kuten aws ja Azure? IaaS kuten aws. Vai nää kaikki kombinaatiot yhdessä?

AWS, GCP ja Azure tarjoavat kaikki IaaS, PaaS ja SaaS palveluita.

Kuinka hyvin tunnet ko. palvelut noin yleisesti?

Metaa en tähän joukkoon laskisi, heidän mallinsa on ihan erilainen.

4 tykkäystä

AWS, Azure ja GCP tarjoavat kaikki lähes identtiset palvelut, eli:

-IaaS (eli data center infra, virtuaalikoneet, serverit, storage jne. ja niiden deployaaminen helposti käyttäjän päätteeltä)
-PaaS (eli edellä mainittua infraa jota on rikastettu esim. käyttiksellä tai devaus ja analytiikkatyökaluilla - esim. Azure App Service)
-SaaS ei sovi kuvaamaan näiden pilvialustojen kyvykkyyksiä, vaan sillä tarkoitetaan palveluita joita loppukäyttäjät hyödyntävät ‘as-is’ (esim. Teams tai Gmail)

AWS on first moverina markkinajohtaja, mutta Azure kirii kovaa ja saattaa nykyisellä kasvuvauhdilla jopa päästä rinnalle tovin kuluttua. Tässä on selittävänä tekijänä osittain Microsoftin kyky tarjota päättäjille kaupallisesti houkuttavia diilejä esim. Hybrid Benefitin avulla (hyödynnetään nykyisiä on-prem lisenssejä Azure kustannusten maksamiseen) sekä bundlaamalla isoja Azure/M365/Dynamics diilejä yhteen yksikkökustannusten laskiessa.

GCP on selkeästi markkinalla näitä kahta jättiä jäljessä mutta kasvaa myös hyvin.

Meta ei liity mitenkään hyperscaler keskusteluun.

7 tykkäystä

Azure hyötyy siitä että Mikkis on rakentanut oikeasti kovan ekosysteemin sen O365 ympäristön ympärille, kaikki Teamsiin, Sharepointiin, Exchange Onlineen yms. liittyvät ratkaisut/integraatiot saadaan Azuresta saumattomasti toimimaan yhdessä.

Samaten tietoturva kasvaa kohisten, Azure Sentinel alkaa kohta olemaan must-have ratkaisu kaikille keskisuurille ja siitä isommille firmoille kun halutaan oikeasti SIEM/SOAR ratkaisuja ottaa käyttöön, mikään muu ratkaisu ei pääse lähellekkään sitä integraatioissa ja kattavuudessa.

AWS on devaajien suosikki edelleen, tuolla alueella sen asema tuskin horjuu kovin nopeasti.

8 tykkäystä
9 tykkäystä

Tässä vielä eriteltynä:

11 tykkäystä

MSFT on niin iso toimija globaalisti (yritysmaailman softatuotteet), että kyllä Azuren rooli jo sitä kautta on todella iso. Sen lisäksi sen käyttö esim. Linux-alustana on kasvanut jo pitkään. Eli ei se ole pelkästään MSFT-tuotteiden tai devaajien käytössä. Apple ja MSFT on tämän päivän rahakoneet IMO.

  • edit: enkä ole MSFT-fani, mutta kyllä mulla pöytäkoneiden käyttiksenä on Windows ja saatanpa pilvestä Office-tuotteitakin käyttää ja VisualStudiotakin roplata
6 tykkäystä