Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

Mandatumille on ennustettu kivan luokan ennusteita osingon suhteen ainakin seuraavan kolmen vuoden ajalle. Voisi ajatella, että bisnes on pidemmälläkin aikavälillä hyvin ennustettavaa, ja näin ollen osinko säilyisi nykyisellä tasolla tai jopa hieman nousisi vuosien myötä. Ja jos ymmärsin oikein, on mahdollisen rönsyjen myynnin myötä jaettavaa vieläkin enemmän. Tai ainakin osingon voisi näin ollen nähdä vähintään pysyvän nykytasolla. Tätä tukee myös toimarin lausunto siitä, että yritysostojen kanssa ollaan hyvin varovaisia. No, mitkä voisivat olla mahdolliset uhat tulevina vuosina? Mitä argumentteja löytyisi sille, ettei Mandatum olisi yksi parhaista vaihtoehdoista pitkään osinkoasalkkuun? Itse en oikein keksi ja olen pohtinut Sammon keventämistä Mandatumin lisäämiseksi osakesäästötilillä osingon parantamiseksi.

24 tykkäystä

Korkojen odotettua nopeampi lasku? Mitä tarkoittaisi esimerkiksi suht nopea lasku 3 % tai alle tasoihin
a) tuloksentekokyvylle ja riskeille/vastuille tms?
b) varainhoidon kasvulle, jos tällä hetkellä korkotuotteiden suosio tuonut myötätuulta?

4 tykkäystä

Hyvä pointti. Onkohan tätä korkoympäristön muutosta pohdittu missään? Ei ainakaan Sauli ottanut esiin toimarin haastattelussa.

Mandatum ei ole “one trick pony”, ei yhtiön tuloksentekokyky ole lukittu olemaan riippuvainen korkojen pysymisestä korkealla tasolla. Kannattaa tutustua yhtiöraporttiin niin aukeaa ainakin jossain määrin mitä kaikkea he tekevät.

17 tykkäystä

Joo ei varmaan. Vasta-argumentteja kun kysyttiin, kuitenkin käsittänyt että nykytuloksesta pääosa tullut/tulee laskuperustekorkokannasta ja että sen kannalta korkotaso olisi hyvinkin oleellinen. Ja jos pidemmän päälle sijoituskeissi osalla nojaisi myös siihen että onnistutaan tekemään kasvua varainhoitopuolella, palveleeko mahdollinen korkojen lasku tätä. Toki toimitusjohtaja taisi haastattelussa vakuutella että osaavat muuntautua tarvittaessa.

Mutta ei tosiaan ollut tarkoitus ottaa kantaa puolesta tai vastaan, oman pikavoittoni jo sain ja ainakaan vielä en ole palannut omistajaksi sikäli kun ketään kiinnostaa.

3 tykkäystä

Tiedoksi myös tänne ketjuun viesti kahvihuoneelle:

PS. Onkohan Nordean luvuissa Suomen lisäksi myös muiden Pohjoismaiden Nordea-omistajat? :thinking:

10 tykkäystä

En ole varma onko tämä jo jaettu tänne, mutta tosi mielenkiintoinen haastis Mandan historiasta:

52 tykkäystä

Mandatum plc: Managers' Transactions (Tyni) - Mandatum Oyj Sisäpiiri jatkaa tankkailua

59 tykkäystä

Osta kun sisäpiiri ostaa…vai miten se meni :heavy_dollar_sign: :money_mouth_face:

20 tykkäystä

Mandatumin tapauksessa ostot olleet suuria, joskin hallituslaiset taitavat olla syvätaskuista porukkaa muutenkin.

Mutta mikä vielä rohkaisee on se seikka, että Mandatumin tapauksessa he ovat varmasti hyvin pallon päällä yhtiön käyvästä arvosta. Tätä ei voi sanoa ihan jokaisen yhtiön sisäpiiristä. :joy:

Omaan makuun ostot on tärkeä signaali myös siinä mielessä, että yhtiössä on hyvin vaikeasti ymmärrettäviä elementtejä. Jos kyseessä olisi vaikea sijoitus ilman Sampo-taustaa se jäisi ainakin omassa tapauksessa tekemättä.

84 tykkäystä

Syyskuussa indeksirahastot pakkomyivät laitaan, kun yhtiö ei ole indekseissä.

Tammi-helmikuussa samat indeksirahastot pakko-ostavat laput takaisin, kun yhtiö nousee samoihin indekseihin market-capin vuoksi.

Lajin helppous viehättää.

216 tykkäystä

Heh, heh…kerrankin jopa minä voin kuvitella näkeväni mitä tapahtuu Mantan osakekurssille indeksirahastojen pakko-ostojen vuoksi… :sunglasses:

Lisäys: Kevään osinkoa odotellessa…

38 tykkäystä

Toi oli kyllä paha sivallus sisäpiirin kärryillä olosta yleisellä tasolla. :sweat_smile: Vaikka varmaan tosiaan pitää paikkansa liian usein. Tässä tapauksessa tosiaan voisi olettaa toisin. Oletus on tosin kaikkien munausten äiti.

Mantan osalta yhtiön kyvyt onnistua tavoitteessaan on aika arvausten varassa toistaiseksi ja minusta se alentaa tuottotavoitetta. Tyypillinen kohde, joka ison yhtiön helmoista irrotettuna saa hyvän maineen, mutta … kyky viedä tämä yhtiö maaliin on musta-aukko. Itsekin ostanut/myynyt, kun ei osaa päättää, jääkö pitkään salkkuun.

12 tykkäystä

Joo, onhan tässä siinä mielessä ainakin osa hypen elementeistä, että vain aika näyttää. Itse uskon ja toivon sellaista suht tasaista kiinnostusta (markkinalta) ja tuloksentekokykyä, ei ylilyöntejä. Pienin panoksin kun itse pelaan, niin tässä vois olla sellainen säästöosake.

5 tykkäystä

Vaikka yhtiö on pörssissä “uusi”, juontaahan silläkin historia ties kuinka kauas (1874 perustettuun Kalevaan). Nykyistä kasvuajuria eli varainhoitoa on kasvatettu menestyksekkäästi vuodesta 2008 vakuuttavin näytöin. Korkokantaa on ajettu alas mehuisasti. Osinkoa palautettiin Sammolle 2020–2023 500 MEUR, mihin nähden seuraavan kolmen vuoden 500 MEUR rahojen siirto taskusta toiseen ei kuulosta kovalta tavoitteelta.

Tulevaisuus on aina kysymysmerkki tottakai, mutta aiemmat näytöt on hyviä.

90 tykkäystä

Nyt on Mandatun 2Mrd€ markkina-arvossa, mikä on tarinan mukaan sellainen, mihin Mandatumin johto on itse tyytyväinen tai tavoite asetettu (jos yhtiöillä nyt yleensä on tavoiteta varsinaisesti arvostukselle).

Itse koen, että Mandatun on saanut listautumisesta isosti lisää näkyvyyttä sellaisten ihmisten ja yritysten joukossa, jotka ovat Mandatumin potentiaalin ydintä.

image

22 tykkäystä

Teknisestihän tämä näyttää myös oikein mukavalta. Aamulla vielä myytiin tuolta 4€:n päältä nopeasti alas samoin kuin 13./16.10. jolloin näillä tasoilla viimeksi käytiin eli näillä tasoilla on selvästi ollut myyntitoimeksiantoja. Nyt erona vain tuohon kuukauden takaiseen, että tämä pieni pull-back ostettiin nopeasti kiinni ja loppuhuutari päättyi komeaan vihreään tolppaan niin saatiin ensimmäinen sulku päälle 4€:n.

81 tykkäystä

POINT72 ASSET MANAGEMENT, L.P. MANDATUM OYJ FI4000552526 0,59 16.11.2023

Tuoreehko shortti alle 3.85 tason päivänä. Toivottavasti menee reisille kun on saatu hyvä vire päälle. En tiedä millä viiveellä noita päivitetään mutta ei mahdoton ajatus että sulki jo eiliseen huutariin osan?

6 tykkäystä

Laitan nyt saman jutun pariin paikkaan, mutta tässä on jotain, mikä voi kiinnostaa Mandatumista kiinnostuneita. @Karo_Hamalainen haastatteli Wahlroosia ja puhuttiin myös Mantasta. Ei maksumuuria. :slight_smile:

Wahlroos kertoo ostaneensa nykyisen Mandatumin osakkeita pörssistä, kun kaupankäynnin alettua osakkeeseen kohdistui myyntipainetta.

36 tykkäystä