Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

Toi on relevantti kysymys, että mitä kävisi Traderille? Jopa siinä määrin, että taidan venyttää mahdollista OST:n siirtoa sinne…

2 tykkäystä

Traderissa on kyllä se ominaisuus että sillä voi sijoittaa suoraan Aasian ja Australian pörssien osakkeisiin jota ei voi tehdä minkään muun kotimaisen välittäjän kautta. Tuo on kyllä varmasti erittäin niche-ominaisuus käytännössä mutta uniikki.

11 tykkäystä

Tiedoksi Mandatum-Saxo-kuviosta Inderesin Ruotsin puolelta.

12 tykkäystä

MAM Growth Equity II -rahasto on tehnyt toisen sijoituksensa ja toiminut vetäjänä HappySignalsin rahoituskierroksessa. SaaS-yhtiö on edelläkävijä IT-käyttäjäkokemuksen johtamisessa. Sijoituksen avulla tuetaan HappySignalsin myyntiä, markkinointia ja tuotekehitystä sekä vauhditetaan yhtiön globaalia laajentumista.

MAM Growth Equity -strategia on sijoittanut HappySignalsiin, joka on IT Experience Management (ITXM) eli IT- ja muiden sisäisten tukipalveluiden kokemuksen johtamiseen erikoistunut suomalaisyhtiö.12 miljoonan euron rahoituskierrokseen osallistuivat myös yhtiön nykyiset sijoittajat Nauta Capital ja Vendep Capital. HappySignals on MAM Growth Equity II -rahaston toinen sijoitus.

Vuonna 2014 perustettu HappySignals auttaa organisaatioita muuttamaan IT- ja palvelutoimintojaan käyttäjäkeskeisemmiksi hyödyntämällä tekoälyä ja tietoa työntekijäkokemuksesta. HappySignalsin innovatiivisilla työkaluilla yhtiön asiakkaat analysoivat miljoonien työntekijöiden IT-kokemuksia 130 maassa. Tulokset auttavat asiakkaita ymmärtämään, millaisena heidän työntekijänsä kokevat IT-ympäristön, mikä mahdollistaa dataan perustuvan työntekijäkokemuksen ja tuottavuuden kehittämisen. Tuotteen vahvasta sopivuudesta markkinoille kertoo yhtiön noin 40 prosentin vuosittainen kasvu viimeisten kolmen vuoden aikana. HappySignalsin avainasiakkaisiin kuuluu suuria, kansainvälisiä yhtiöitä, kuten PepsiCo, Fujitsu, Metso ja Reckitt.

MAM Growth Equity -strategia keskittyy skaalautumisvaiheessa oleviin suomalaisiin ja pohjoismaisiin kasvuyhtiöihin. Se osallistuu poikkeuksellisiin kasvutarinoihin olemalla aktiivinen omistaja sekä tarjoamalla osaamista, verkostoja ja joustavaa kasvupääomaa yhtiöille, joilla on toimivaksi todetut liiketoimintamallit ja kunnianhimoinen johto. Kasvusijoitusstrategialla on kokemusta kansainvälisestä SaaS-liiketoiminnasta ja ServiceNow-ekosysteemistä, ja se on aiemmin sijoittanut esimerkiksi Nosto Solutionsiin ja Sofigateen.

17 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Mandatum-analyysinsä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 4,70 euroon (edellinen: 4,40 €).

Key downside risks: Mandatum’s earnings are dependent on financial markets, and its solvency position is also dependent on financial markets. Capital repatriation is also dependent on: 1) a sale of Mandatum’s ownership in Saxo Bank and 2) a successful refinancing of Tier 2 debt, while large-scale M&A could mean lower payouts.

54 tykkäystä

Mandatum Holding Oy on sulautunut Mandatum Oyj:hin. :point_down:

Mandatum Oyj tiedotti 11.12.2023, että yhtiö on päättänyt toteuttaa kokonaan omistamansa tytäryhtiön Mandatum Holding Oy:n sulautumisen Mandatum Oyj:hin osakeyhtiölain mukaisena tytäryhtiösulautumisena. Sulautumispäätöksen taustalla oli Mandatumin konsernirakenteen yksinkertaistaminen.

Mandatum Holding Oy on suunnitellusti sulautunut Mandatum Oyj:hin 30.4.2024. Sulautumisella ei ole vaikutuksia Mandatum-konsernin liiketoimintaan.

20 tykkäystä

Sauli ja Kassu antoivat ennakkokommenttinsa, kun Mandatum raportoi tuloksensa keskiviikkona. :slight_smile:

Mandatum raportoi Q1-tuloksensa keskiviikkona kello 10.30–11.00. Odotamme sijoitustuotteiden myynnin jatkuneen hyvällä tasolla ja positiivisten arvonmuutosten kasvattaneen hallinnoitavia asiakasvaroja. Sijoitustuotot kuitenkin heiluttavat kvartaalin tulosta ja muodostavat jälleen merkittävän ennusteriskin. Odotamme Q1:ltä hyvää tulosta ja ennusteissamme laskuperusteisen korkokannan sijoitustulos vastaa jälleen valtaosaa konsernin tulosta. Vertailukauden tietoja ei ole saatavilla.

25 tykkäystä

Hallintarekisteröidyt vähennyskannalla viime kuussa, voittojen kotiutusta?

2 tykkäystä

Jutussa kerrataan Mantan perusasioita osarin alla. Laskuperustekorkokanta supistuu, osinkoja luvassa ja varainhoidossa olisi tulevaisuus? Lisäksi:

Markkinoilla spekuloidaan, että lisäosinkojen sijaan kassaa voisi käyttää yritysostoihin. Jos Mandatum haluaa kasvaa varainhoitajana, kauppaa hierottaisiin luontevasti toisesta varainhoitoyhtiöstä, todennäköisesti kotimaassa. Markkinoilla arvostustasot olisivat siihen suotuisat, mutta vastapuolen pitää toki olla asiasta samaa mieltä.

22 tykkäystä

Mandatum Oyj ja Sampo Oyj sopivat osittaisjakautumisen yhteydessä, että Mandatum ostaa Sammon omistamat Saxo Bank A/S:n osakkeet, jotka edustavat 19,83 prosenttia kaikista Saxo Bankin osakkeista. Liiketoimi oli ehdollinen tavanomaisille kauppaa koskeville suostumuksille ja valvontaviranomaisten hyväksynnille.

Mandatum on saanut kaikki tarvittavat viranomaisluvat ostaa Sammon omistukset Saxo Bank A/S:tä. Kaupan arvioidaan toteutuvan 15.5.2024 mennessä.

33 tykkäystä

On mielenkiintoista nähdä pääseekö Mandatum Saxo osakkeistaan voitolla eroon vai onko tässä käynyt niin, että Sampo on jakautumisen yhteydessä päättänyt pumpata vielä pienet lisäosingot Mandatumista jälkikäteen uusien omistajien kustannuksella.

Muistaako kukaan oliko ylipäänsä syy siihen, ettei Saxo osakkeita siirretty Mandatumin taseeseen jakautumisen yhteydessä, että Saxo on pankki ja pankkitoimiluvan haltija (tässä tapauksessa Sampo), ei ilman viranomiasten hyväksyntöjä voi siirtää omistuksia toiselle osapuolelle vai oliko kyse vain siitä, että haluttiin tehdä epämääräinen lainoitusjärjestely Sammon ja Mandatumin välille?

4 tykkäystä

Tammi-maaliskuu 2024 lyhyesti
-Tulos ennen veroja kasvoi 47 % ja oli 46,9 (1–3/2023: 32,0) milj. euroa. Tulosta kasvatti erityisesti sijoitustoiminnan tulos, mutta myös palkkiotulos kasvoi vertailukaudesta.
-Palkkiotulos kasvoi 9 % ja oli 15,2 (14,0) milj. euroa.
-Nettorahavirta laski 246 (291) milj. euroon.
-Hallinnoitavat asiakasvarat kasvoivat 5 % alkuvuodesta ja 16 % vuoden takaisesta ja olivat 12,5 mrd. euroa.
-Sijoitustoiminnan tulos nousi 29,9 (13,4) milj. euroon.
-Riskihenkivakuuttamisen tulos oli 2,2 (2,9) milj. euroa.
-Solvenssi II -vakavaraisuussuhde osinkokertymä huomioiden oli 216,5 % (31.12.2023: 221,4 %).

49 tykkäystä

Nettorahavirta +246m eur.
Erinomainen luku jos 2023 koko vuoden nettorahavirta oli +750m Hyvää tekemistä :+1:

33 tykkäystä

Tämä taulukko on hyvä raporteissa, missä peilataan kvartaalitason kehitystä pidemmän aikavälin tavoitteisiin. Sopisi monelle muullekin firmalle!

Screenshot 2024-05-08 at 11.00.53

58 tykkäystä

Toinen poiminta:

Sijoitusomaisuuden allokaatiossa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia tammi-maaliskuun aikana. Alkuperäisen kannan osalta listattujen osakkeiden paino laski 8,5 prosentista 7,4 prosenttiin. Korkosijoitusten osalta investment grade -luottoluokituksen omaavien sijoitusten paino kasvoi hieman. Rahamarkkinasijoitusten osuus kasvoi 9,2 prosentista 12,3 prosenttiin. Alkuperäisen
kannan korkosijoitusten juokseva tuotto markkina-arvoin (mark-to-market yield) oli maaliskuun lopussa 5,3 prosenttia (5,7).

Eli hyvää tuottoa, mutta jostakin syystä sijoitustulos jäi vaisummaksi. Opiskelen mieluummin vaikka muinaishepreaa kuin alan selvittämään miksi

20 tykkäystä

Mandatum Oyj, lehdistötiedote 8.5.2024 klo 11.30

Mandatum Oyj ja Sampo Oyj ovat sopineet, että osapuolten välinen kauppa, jossa Sampo myy omistamansa Saxo Bank A/S:n osakkeet Mandatumille, toteutuu 13.5.2024. Mandatum tiedotti 7.5.2024, että kaikki viranomaisluvat kaupalle on saatu.

Kaupan piiriin kuuluvat osakkeet edustavat 19,83 prosenttia Saxo Bank A/S:n osakkeista. Kauppahinta 302 miljoonaa euroa määriteltiin etukäteen kaupan ehdoissa. Liiketoimi rahoitetaan 200 miljoonan euron pankkilainalla sekä käteismaksulla, aiemmin kerrotun Sammon myöntämän 280 miljoonan euron lainan sijaan. Toteutuvalla transaktiolla ei ole vaikutusta Mandatumin vakavaraisuusasemaan.

12 tykkäystä

Tässä pääpointit toimitusjohtajan katsauksesta - hyvältä näyttää :+1: :+1: :+1:

Toimitusjohtajan katsaus

  • Kasvustrategiamme kannalta keskeinen palkkiotulos kasvoi 9 prosenttia vertailukaudesta, mikä on osoitus pääomakevyiden liiketoimintojen ja erityisesti varainhoidon hyvästä kehityksestä.

  • Hallinnoitavat asiakasvarat nousivat vuoden takaisesta 16 prosenttia 12,5 miljardiin euroon, ja nettorahavirta neljänneksellä oli 246 miljoonaa euroa, mikä on hyvä alku uudelle vuodelle.

  • Mandatumin tulos ennen veroja kasvoi 46,9 miljoonaan euroon. Tulosta kasvatti erityisesti sijoitustoiminnan tulos

  • Yhtiön vakavaraisuussuhde 31.3.2024 oli vuodenvaihteen tasolla – osinkokertymä huomioiden 216,5 prosenttia – mikä kuvastaa hyvin Mandatumin vankkaa vakavaraisuusasemaa.

  • Varainhoidon nettorahavirta oli neljänneksen aikana vahvaa kaikissa asiakassegmenteissä .

  • Myös vaihtoehtoisten sijoitustuotteiden ja allokaatiomandaattien rahavirrat kasvoivat .

  • Yleiset talousnäkymät ovat Yhdysvaltojen imussa luottavaiset , ja tulevaisuuden odotukset vaikeasta maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta pääsääntöisesti positiiviset.

  • Vaikuttaakin siltä, että toimintaympäristö jatkuu Mandatumille suotuisana.

  • Mandatum yhtiönä on resilientti monella mittarilla, ja meillä on hyvät ja vakaat lähtökohdat jatkaa kasvustrategiamme toteuttamista .

58 tykkäystä

”Nyt on kasvun aika”

Aikakin minut Niemisvirta saa vakuuttuneeksi Mandatumin tekemisestä.

Vähän hassu tuo markkinareaktio hyvän osarin jäljiltä. Pitää käyttää hyväksi.

59 tykkäystä

Kassu on vapaapäivänään tehnyt valmiiksi Mantan yhtiöraportin. :slight_smile: :gem:

Mandatum julkaisi odotuksistamme jääneet Q1-luvut. Ennustealitus selittyy sijoitustuotoilla, joiden taso jäi hieman odotuksiamme vaisummaksi. Pääomakevyet liiketoiminnat kehittyivät kuitenkin odotuksiamme paremmin, joten kokonaisuutena kvartaaliraportti jätti hyvän maun.

image

42 tykkäystä

Jos taseessa on niin kovasti arvoa, voisi ammattilainen arvioija pliis kertoa sen myös täällä tavan juurikkien keskustelussa - sanoilla jotka tajuun. Numeroitahan ne on vaan.

4 tykkäystä