Mitä sinulla on salkussa?

Toisaalta hyvin valituilla yhtiöillä, joita on paljon, voi myös tehdä reilusti ylituottoa ja vähentää yhtiö riskiä.

Minä ainakin tykkään ottaa jostain hyvästä sektorista muutaman kohteen, jos kaikille on tilaa kasvaa ja hyvät trendit.

Esim it-palvelut:gofore, innofactor, digia ollut mainio kombo.

19 tykkäystä

Hieno summa kasassa jo! Kiinnostaisi tietää sinun alkupääomasi, jolla vuosi sitten aloitit? Vai lähditkö suoraan palkasta kuukausittain laittelemaan pörssiin ilman mitään könttäsummaa?

3 tykkäystä

Tulee kateellinen olo tästä salkusta. Minun salkussa on kaikki samat firmat ja sitten vaikka mitä muuta. Ehkä joskus pääsen noin siistiin salkkuun ilman rönsyjä mutta tätä epäilen vahvasti.

11 tykkäystä

Mahtavaa, että olet jo päässyt noin pitkälle, siinä on itsellekin tavoitetta… Tuo työn haaliminen on varmasti hyvä idea. Tällaisista esimerkeistä tulee aina sellainen olo, että tuo on itsellekin mahdollista. En itsekään haluaisi odottaa eläkepäiville sitä, että pääsee nauttimaan työn hedelmistä. :grin:

2 tykkäystä

Sellainen perusvarma salkku. Tuossa kun taloudet avautuvat ja tuo shelli tuosta lähtee kohti normaalimpia hintoja niin laitan varmaan siitä osan pois,on toiminut myös varmistuksena että jos raaka-aineiden hinnat lähtee laukalle.

Muuten ei varmaan ihmeellistä kommenttia tästä. On tulevaisuuden kasvua,laatua ja osinkoa.

27 tykkäystä

Semmoinen aloittelijan lottosalkku, että varmaan sama kuin ostaisi vaan indeksiä. Hiukan kuitenkin seurannut tämän sivuston ohjeita, seurannut omia ajatuksia ja interessejä. Ajatuksena hajautus sekä se, että otan alkuun moniakin yrityksiä jotta niitä (eri aloja) tulisi seurattua.

8 tykkäystä

Tehdään pieni päivitys salkun osalta.

Salkku edellisessä esittelyssä ostohintojen jakaumalla:

Tilanne nyt 24.3.2021.


1 myynti, toinen odottaa tapahtumistaan vielä tälle verovuotta. Eli kevensin suunnitelmien mukaan öljyä hieman myymällä exxonia pienen siivun pois. Olen lisännyt hajautusta, pohjoismaisiin sijoituksiin lisätty Citycon jauhamaan osinkoa. Tässä poikkeisin hieman suunnitelmistani, kun ostohetken osinko on alle tavoitellun (8%), kuitenkin salkun yoc on edelleen päälle 8%. Jenkki Reit osuus noussut, kun mukaan tarttui monthly payer, agnc pienellä osuudella. Reit osuudet ottaneet hyvin tuulta alleen tässä helmi-maaliskuussa. Nyt odotellaan nousun tarttuvan myös AT&T, 5G ja Nokia diili :face_with_hand_over_mouth:. Positiivinen yllätys ollut paheyhtiö Altira, jonka yoc 8,46% ja nousua vuodenvaihteesta salkussa jo noin 30%. Harmi etten uskaltanut enempää 40usd hinnoissa kauhoa :thinking:

Alla salkun yhtiöt kalenterissa miten osingoja juokse tilille vuosittain… yield on cost ~8,10%
osingokalenteri

9 tykkäystä

Nykyinen salkku tässä. Ennen tätä päivitystä tuli myytyä Sotkamo silver, Nokia ja Aallon group.
Lisätty Smart Eye, Sitowise ja annista lisää


Qt Group 33,9%
Revenio Group 14,2 %
Smart Eye 14,1 %
Talenom 11,0 %
Kamux 7,4 %
Nixu 5,3 %
Sitowise 5,1 %
Nordea 3,9 %
Käteinen 4,7 %

19 tykkäystä

Passiiviset osakeindeksirahastot 70%
Korko- ja kiinteistörahastot 15%
Suorat osakesijoitukset 10%
Käteinen 5%

Osakesalkku:
Sampo 33%
Citycon 29%
Kamux 14%
Kreate 12%
DCRB 12%

13 tykkäystä

Kun ei kotona enää vaimo jaksa kuunnella omia pörssijuttuja, niin onneksi voi tulla kirjoittamaan Inderesin foorumille!

Ohessa oma salkku. Taustatietona sen verran, että “sijoittamista” takana viitisen vuotta ja sijoittamista takana reilu vuosi. Tällä tarkoitan sitä, että osakepoiminta suoritetaan jollakin muulla tavalla kuin kalja kädessä yhden analyysin johdannon perusteella. 6-figures luokkaan päästiin viime syksynä.

Salkussani on tämän vuoden sijoittamisen jälkeen jäänyt entisistä jäljelle vain Suomen indeksirahasto ja Revenio (btw, about ekat osakkeeni koskaan olivat Revenio ja Suomen Hoivatilat syksyllä 2017 - aloittelijan tuurista puhuttaessa).

  1. Smart Eye - halusin nostaa salkun isoimmaksi ja uskon caseen vahvasti edelleen. 4 ostoa viimeisen 9 kk aikana. Olisi mahdollista olla jo paljon enemmän plussalla jos osaisi ajoittaa ostoja. Kevennän jos alkaa mennä yli 30% salkusta mutta muuten katse 2023.

  2. QT - ei kait tarvitse esittelyitä. En ostanut aiemmin koronadipistä koska ei ollut laskenut. Tämän jälkeen fomotin sisään hyvän Q1-katsauksen jälkeen hirveeseen pompsuun, mutta ei ole onneksi kaduttanut. 3 erässä ostettu positio. Myydään jos alkaa tuntua sille, että yhtiöllä ei ole enää kasvumahdollisuuksia.

  3. Indeksirahasto - käteisen vastineeni, myydään kun halutaan ostaa jotain. Aikaisempi kuukausisäästökohde.

  4. Revenio - ensimmäisiä oikeita osakkeita vuodelta 2017. Ostaessani en oikein edes tiennyt mitä ne tekevät mutta kun moni kehui firmaa. Myydään jos alkaa tuntua sille, että yhtiöllä ei ole enää kasvumahdollisuuksia.

  5. Sampo - piti olla salkkuni kulmakivi, mutta koronadippi muutti kaiken. Tasaa heiluntaa ja maksaa osinkoa, tätäkin tarvitaan. Ei varmaan myydä sitten koskaan.

  6. Voxtur - salkkuni hype-lappu. Pääsi hyvästä paikasta sisään ja melkein tuplahintaan position lisäys. Kuten sanottua, en ole hyvä ajoittamaan. Katse 2023

  7. Fortum - Sammon kaveri, eikö nämä tule aina pareittain? Löytyy uskoa Fortumin puhtaalle energialle, ei myyntiaikataulua.

  8. S&P 500 - Hajautuksen vuoksi, ei muuta perustelua. Osteltu kuukausiostoina koronadipistä.

  9. Oroco - foorumilöytöjä ja pyöritteli tuota keissiä miten päin tahansa niin se on mielestäni kannattava riski. On myös mielenkiintoisalla tavalla erilailla riskinen kuin esim. QT ja Smart kun hyötyy kuparin hinnan noususta. Eli omaa potentiaalia mutta näen riskiä hajauttavana omassa salkussa. Katse 2023.

10–> Capman, Sievi, Greenlane - varmaan kaikki salkussa olevat osakkeet pitäisi osata perustella mutta näitä en (enää) osaa. Saattavat siis poistua jos tulee parempia kohteita eteen mutta toistaiseksi jokainen niistä vaikuttaa nousuputkessa olevalle.

Kuulen mielellään kommentteja salkusta. Hivenen tuntuu, että tuulipuku lepattaa kun mennään kuitenkin omasta mielestä riskisellä salkulla tähän ajankohtaan nähden. Oma vatsa kuitenkin kestää volaa niin toistaiseksi tällä. Ei siis ole akuutisti suunnitteilla salkun myllerrystä vaan jotakuinkin pelimerkit sisällä tätä vuotta varten.

Käteistä n. 5-8% käytössä sijoitusten lisäksi eli melkolailla all-in.

Edit: Osuus tuotosta ja osuus hankintahinnasta ovat about luokkaa mielenkiinnon takia - ei huomioi pitoaikoja, aikaisempia myyntejä jne.

Edit2: laitetaanpas tähän myös vielä kiitokset @Aston_Livingstone ja @Seinakadun_Keisari. Postauksianne on ilo lukea ja itsestäni tuntuu myös sille, että ne ovat kehittäneet huomattavasti omaa tapaani tutustua ja suhtautua yritykseen - keep up the GREAT work

48 tykkäystä

Pussukka myyty melkein tyhjäksi kun taloa oon havittelemassa tässä. Pahoittelut tästä kuvanlaadusta sun muusta, kun kymppiluokan korkeakoululla ja olemattomalla atk (onkohan tuo termi enää validi :thinking: ) taidolla koitan jotain julkaista. Olen siis juuri niin onneton, että pitää kännykällä ottaa kuva läppärin näytöstä :slightly_smiling_face:

61 tykkäystä

Tällasella ”melko” energiapainotteisella salkulla mennään. Tarkoitus olisi holdailla suurinta osaa hyvin pitkään, lähinnä uraanit lyhyemmän tähtäimen sijoituksia (alle 5 vuotta). Tietysti noissa riskisimmissä lapuissa myyn pois, jos näyttää etteivät ole matkalla voittajiksi omalla alallaan.

9 tykkäystä

Oliko muuten niin, että NN perii tällä hetkellä yli 100k rahavaroista salkussa negatiivista talletuskorkoa. Jos muistin oikein, niin sitten ei siellä kannata tuollaista summaa käteisenä pitää.

Käytä windowsin ”snipping toolia” niin saat suoraan kuvakaappauksen ruudulta ja liitettyä sen ctrl + v tai hiiren oikea ja liitä, tänne foorumin viestiin. Snipping tool löytyy windowsin työkaluista tai suoraan alapalkin hausta kirjoittamalla.

Edit: oikea komento korjattu

Kuvissa tämän hetken osakeomistukset ja tuottograafi sijoitusharrastuksen aloittamisesta asti. Hajautusta löytyy siis 20 yhtiön verran, josta en mielellään menisi yli, vaan päinvastoin voisi vähentää. Aikoinaan päätin, että itselle sopiva määrä voisi olla 15. Teen kauppaa OP:lla 1 % kuluilla.

Osakesijoitukset 28 3 2021_kuva

27 tykkäystä

Vuodenvaihteen jälkeen merkittävimmät muutokset ovat olleet uusiutuvan energian painon vähentyminen myyntien ja kurssilaskujen myötä. Uutena salkkuun tullut Citycon ja WPT Reit. Sampoa ja JinkoSolaria on tullut kyttäiltyä ostohousut jalassa.

Osake/ETF/rahastopaino alle 50% varallisuudesta. Vuoden alussa lopetettu kuukausisäästö Seligson Brands rahastoon korvautuu huhtikuun alussa kuukausissäästösopimus kolmeen ETF:n.

8 tykkäystä

Minulla oli ennen lähes vaan nokiaa… onneks pääsin eroon tappiolla kylläkin… nyt uuteen alkuun…minun salkuni arvo on 103000 euroa… ja sisältää suuruus järjestyksessä… ,.Tokmanni.Outokumpu.Sampo.Fiskars.Raisio.Atria.Fortum.Olvi.Swedish match.Boliden.Sotkamo Silver.HK scan.Rapala. Kemira.wärtsilä.nimbus.nordea… näillä yritän saada Nokia tappiot kuitattua

9 tykkäystä

Off topic: Ctrl+v tarkoittanet. Ctrl+p printtailee.

Tälläisellä mennään, aika vähän muutoksia tullut tämän vuoden puolella. Monsteria olisi vielä tarkoitus ostella pitkään holdiin kunhan keksin vielä rahaa jostain. Muuten jatkan tällä kattauksella kohti kesää, jollei nyt tapahdu mitään suurempia kurssimuutoksia suuntaan tai toiseen.

8 tykkäystä

Nyt menny muutama vkl tässä ootellessa :kissing_smiling_eyes::grinning:

8 tykkäystä

salkku

Päivitellääs tänne vähän salkkua, tarkoitus on ollut vähän tiivistää ja irtautua pienistä positioista ja tankata voittajia.

Remedy, Google, Microsoft oli niin pienet positiot että lähti mäkeen. Plug, NEL ja ACC keulivat omaan makuun vähän liikaa niin lähti ulkoilutukseen, voitoilla sitten maksellaan mätkyjä ja tankattiin vanhoja…

Koska en voinut vastustaa ottaa vanhojen tilalle uusia pelilappuja niin uusina murheen kryyneinä sitten DCRB & THCB (KH 22!!!) :smiley: . Kiinasta otettu Huya pienellä osuudella ja NIO tarkoitus ottaa takaisin ehkä jossain vaiheessa…

AOT YTD 26%~
Pelisalkku 52%~

14 tykkäystä