Mitä sinulla on salkussa?

Valtaosa/kaikki sijoitusneuvojat, joita olen vuosien varrella satunnaisesti tavannut, ovat suositelleet realisoimaan osakeomistuksiani milloin mistäkin tuiki tärkeästä syystä, jotta voisin sijoittaa rahojani heidän tuotteisiinsa. En ole tähän onneksi koskaan lähtenyt.

Ikävä neuvo pankilta vähentää Konetta vuosituhannen alkupuolella. Omat Koneet samoilta hoodeilta, Nordnet näyttää niille yli 2700% nousua.

23 tykkäystä

Tällä hetkellä mennään melkein pelkästään spekulointilinjalla eli luvassa on luultavasti joko räjähtävää kasvua tai sitten hirveitä tappioita mutta tylsää ainakaan tuskin tulee olemaan.

Näiden lisäksi on pienet siivut VanEck Vectors Semiconductor sekä Video Gaming & eSports ETF:iä ja joitain satunnaisia kryptoja.

17 tykkäystä

Salkusta löytyy nyt 5 osaketta.
Maaliskuussa aloitettu sijoittaminen oli parhaillaan +45%, mutta muutaman viikon aika rysähtänyt ihan kunnolla kun Opto droppas (onneksi myin 25% ennen osaria ja nyt tankattu lappuja alesta), ja tällä viikolla Arocellista lyhyen sijoittajauran isoimmat turskat. Onnistumisia uudelleen Tecnotreen kyytiin ja nyt jännätään että Opto ja Harvia raketoi

24 tykkäystä

Tullaanpa taas päivittelemään, kun salkku on kokenut muutoksia.

OST salkussa tällä hetkellä

35% Harviaa
30% Sievi Capital
20% Kamux
14% Optomed
1% käteinen

Näistä Kamux on ostettu lyhyempään veiviin, mutta pidätän oikeuden pitää pidempään. Tavallaan kaikki nämä Ostilla on kyllä “veivilappuja” joista Sievi ollut pisimpään.

13 tykkäystä

kuva
Sen verran päivitystä, että ennen Robitin osaria rääppeet lähti mäkeen. Jotenkin sellasta kituvan oloista kasvua. Ei siitä Robitista markkinatkaan sitten tykänneet. Hatusta vedetty pikkupossa todellista lottolappua norwegiania. Tosin onhan toi BBS myös aika harakirilappu. Nooh, näillä mennään.

21 tykkäystä

Hyvää lauantaita kaverit!

Olen kerran “kauan” sitten avannut salkkuani, joten tässä taas. :slightly_smiling_face:

Arvotilini:
image
Muut -palasessa on Biohit ja Cloudflare
Osakesäästötilini:
image
Muut -palasessa on Hyzoni.

Optomed - Uskon olevan vasta alussa menestyksen tiellä.
Tecnotree - Käännefirma, joka ei jää käänteeseen
LeadDesk - Upea johto, upea firma ja uskon valloittavan Euroopan.
Sievi Capital - Juna
Marimekko - Ostettu koronadipissä, Heikkilä leikkisästi heitti, että tää voisi olla tenbäggeri, jos oikein muistan, näin taisi sanoa alkuvuoden Heikkilä ja Vilén jaksossa. :partying_face:
Digia - Minusta on varma suorittaja, vähän epäseksikäs ehkä.
Orthex - Eihän tämä ole mikään Harvia, eihän?
Fortum - Ostin Marimekon tapaan koronadipistä, koska epäilin tämänkin olevan silloin turhan halpa.
Fodelia - Seurannut pitkään, ostin aika pian Kajaanin perässä. Paljon tulevaisuuden potentiaalia.
Smart Eye - Minusta hyvin jännittävä firma, foorumimme Timantin ansiosta tiedän tästä firmasta aika paljon.
Nordea - Eka tai ensimmäisiä osakkeita joita ostin, koska setä salilla suositteli ja koska apinoin muita suomalaisia.
Harvia - Yksi harvoista osakkeistani, joka on tappiolla. Saavutus? :harviaraketti:
Kamux - Yksi harvoista osakkeistani, joka on tappiolla. Saavutus? :kamuxkajaani:
Plug Power - Myin yli kuudenkympin hinnoissa enemmän kuin olin siihen sijoittanut. Plug on kai alansa kärkeä ja vety on tulevaisuutta.
Clouldflare - Investing.com sanoi tätä alle 100 dollarin hinnassa aliarvostetuksi.
Biohit - Eka tai ekoja ostoksiani, koska oli niin jännittävä. Paljon henkilövaihdoksia ja jotain uutisia tullut firmasta sekä hieman paremmin on nyt mennyt, mutta ei tämän ole vielä syytä raketoida. Toivottavasti joskus edes?
Hyzon - Sopulien joukkokuolema vai monipäkkeri?

“Vähän” kieli poskessa kirjoitin nuo, mutta totta toinen puoli. :sunglasses: Nordnetissä on käteistä, pankkitilillä on myös jonkin verran käteistä, kryptoissa on liki 2,5 kuukauden palkka ja isompana omistuksenani on yli 85-prosenttisesti maksettu kämppä. Olisin ihan tyytyväinen, että alle keskituloisena toimistotyöläisenä velaton omaisuuteni olisi nelikymppisenä puoli miljoonaa euroa, matkaa tuohon on hieman yli 4 vuotta. Sijoitusjuttuja seurailen useampia tunteja päivässä ja tämä on aika tavalla intohimoni. Vajaan kolmen vuoden tuottoprossani salkulle on ollut noin 110% ja tänä vuonna olen OMXHGI:tä jäljessä muutamia prosentteja, mutta ohittanen sen vielä reilusti. :slightly_smiling_face:

Kiitos foorumilaiset ja kiitos Inderes! :slightly_smiling_face:

55 tykkäystä

Salkkuni näyttävät tällä hetkellä tältä:

AOT
Harvia 49,6%
Orthex 24,5%
Tokmanni 22%
Käteinen 3,9%

OST
Dovre 10%
Enersense 18,8%
Kamux 13%
Oma säästöpankki 24,5%
Revenio 10,7%
Rapala 21%
Käteinen 2%

Muutoksia viime aikoina on ollut Mustin ja Verkkiksen myynnit sekä Revenion kevennys. Viime aikojen dipit ovat syöneet käteisen osuuden minimiin. Dipistä lisätty Harviaa ja Kamuxia salkkuihin.

Perheen salkussa:
Sampo 33%
TietoEvry 15,6%
Puuilo 24,5%
Leaddesk 12%
Spinnova 4,4%
Käteinen 10,5%

19 tykkäystä

Tuota tahtia kun jaksat säästää jatkossakin niin tuskin tarvitsee työskennellä enää viisikymppisenä saatika eläkeikään sinne seitsemäänkymmeneen asti :grin: :+1:

Edit: Vain viiden prosentinkin vuosituotolla pääsisi jo kivan eläkekassan kasvattamaan viisikymppiseksi mennessä:

16 tykkäystä

Tässäpä olis miun maaliskuussa maksimi summalla avattu osakesäästötilini. Osakkeita ollut ja mennyt mutta nyt vihdoin alkanut hahmottumaan minkälaiseksi haluan tämän muodostaa eli siis tähtäimessä omistaa 1-2 kasvavaa yhtiötä ja 3-4 osinkoyhtiötä, saa nekin kasvaa. :grinning_face_with_smiling_eyes:

Tecnotree 31,97% Kasvuyhtiö, kurssi noussut omistuksen aikana +80%, tämän haluan katsoa miten käy aikanaan, lisäsin kun selvisi Kakkosen mukaan tulo velkojen pois saamiseksi.
Harvia 31,74% Aiemminkin omistanut (Eli siis halvemmalla) mutta nyt tuli paikka ostaa alle 60€, nousuvaraa pitäs olla vielä tulevaisuudessakin.
Fortum 21,73% Osinkoyhtiö.
Nordea 14,53% Tulevia osinkoja silmällä pitäen hankittu. Ainakin ens kevääseen saakka pidän, katsotaan miten kurssi käyttäytyy.
Käteinen 0,03%

Saa kommentoida ja vinkkejä antaa! Alottelijaksi luokitelen itseni ja malttia edelleen kasvatellaan istua niiden kuuluisien käsien päällä :face_with_hand_over_mouth:

27 tykkäystä

Avataan vähän omia omistuksia. Olen suhteellisen tuore sijoittaja (kiinnostunut tästä jo ~2017 nurkilla, mutta ensimmäiset ostot pörssistä vasta 2019) ja tämä vuosi on tuntunut nyt haastavimmalta. Osittain voi johtua myös siitä, että aikaa olen käyttänyt vähemmän kuin aiemmin mm. töiden takia ja siksi esimerkiksi uusiin kiinnostaviin keisseihin ei ole jaksanut perehtyä ja ne ovat sitten jääneet ostamatta. Myös nykyisten omistuksien myynneissä että lisäämisissä on tullut pari hutia, mutta ei mitään ihmeellistä. Aikaa pitäisi nyt kesän jälkeen jäädä taas enemmän käyttöön, joten katsellaan vuoden lopussa sitten miten meni.

Omistukset:
image

Pienimmästä suurimpaan

Cellink: Ehkä hieman tuntemattomampi ruotsalainen. Alun perin ostin numeroiden takia sen paremmin ilman alan tuntemusta. Alan huonomman tuntemuksen takia päätin kuitenkin jättää mikropositioksi. No tämä tottakai on sitten tuottanut parhaiten nykyisistä omistuksista. En vieläkään ymmärrä alasta kauheasti vaikka penkonut olenkin, mutta firma kasvaa lujaa ja potentiaalia on. Toki kertoimetkin aika kovat.

ZignSec: Uusin tulokas. Tankkailu jäi hieman kesken, kun en ollut kerennyt tutustumaan tarpeeksi ennen viimeisintä nousua ja nyt ei ole enää mielestäni niin halpa kuin hetki sitten, mutta ei mikään överi kalliskaan. Lisäillään hyvistä paikoista.

Perion networks: Kunhan ylittää 25$ aletaan katsomaan teknisesti hyvää myynti paikkaa. Tosin tämä saattaa laskea ennen sitä taas tuonne 15$ alapuolelle😀. Ainut tapaus salkussa pakkasella atm. Tosin aivan päiväheilunnan kokoisilla prosenteilla.

Stockmann: Yllätyin itsekin tämän ostamisesta, mutta kun katselin osarit sun muut läpi, alkoi tämä näyttää aika hyvältä tapaukselta. Tarkoitus mahdollisesti lisäillä TAn perusteella. Targetti lasketaan paremmin kunhan kiinteistöjen myynnistä saadaan uutta infoa. Suosittelen tutustumaan. Ainakin hyvää harjoitusta arvon määrittelemisestä, jos ei muuta.

Caverion: Keväällä ostin salkkuun ja meinasin myydä jo huonomman Q1n jälkeen. No laskin luvut kerran vielä läpi ja mietin keissin uudestaan ja päädyinkin sitten myynnin sijaan lisäämään. Ajattelin katsoa muutaman osarin vielä läpi ja miettiä sitten uudestaan.

Sampo: Alun perin käteisen tilalle. Kuitenkin Nordea exitin ja nykyisen markkina sentimentin takia voi jäädä pidemmäksikin aikaa.

Rapala: Alun perin oli pieni positio joka nopeasti tuplasi itsensä ja sitten lisäilinkin vähän. Tässä on mielestäni vielä näilläkin hinnoilla mahdollisuus hyvään tuottoon.

SXR8: SP500 ETF lähinnä vaimentamassa omia virheitä.

Kamux: Foorumille aika tuttu lappu. Luottoa Kalliokoskeen on ja ainakin toistaiseksi liiketoiminta etenee omien odotusten mukaisesti. Pidän myös siitä että liiketoiminta on helposti ymmärrettävää ja tämän vuoksi yhtiötä helppo seurata.

Evolution Ab: Tätä olen viimeiseksi keventänyt ja tarkoitus olisi vieläkin leikata positiota. Loistava firma ja kasvaa kovaa vauhtia, mutta kertoimet ovat kovat ja jos markkina tästä ehkä joskus jäähtyy ja vielä sen jälkeen koko tälle alalle lyödään jotkut pitkä aikaiset ESG-alennukset niin uskon löytäväni yhtiöitä jotka tuottavat paremmin. Tämä on nyt itselle tuottanut 100% ja keventäminen on luultavasti virhe, mutta siksi olenkin päättänyt olla myymättä koko positiota.

Smart eye: Foorumin tuttu. Tätä on siitä kiva omistaa, että kun alun perin tästä noin vuosi sitten innostui kovasti, tutki yhtiön niin hyvin läpi, että tämän seuraaminen on hyvin vaivatonta. Sektorin uutisiin osaa reagoida hyvin ja nopeasti ja kilpailijatkin tuntee paremmin kuin monen muun yhtiön kanssa.

PYN Elite: Aivan loistava lisä salkkuun. Hajautus pois länsimarkkinoilta kovan kasvun frontier markkinaan ja tietoa saa mukavasti Petriltä. Positio salkussa iso suuren minimimerkinnän takia ja sen lähes tuplanneen nousun.

Käteistä vajaa 7%.

Salkun koko noin 76K.

Salkusta tänä vuonna ovat lähteneet mm. Qt, Solteq ja Lohilo. Kaksi ensimmäistä todella hyvillä voitoilla ja viimeisin toistaiseksi itselle henkilökohtaisesti isoimmalla turskalla.

YTD: ~27%, parhaimmillaan käynyt 32%. Tuottoon olen tyytyväinen vaikka indeksi meinaakin ottaa kiinni. Tuottoa tähän mennessä ovat painaneet Lohilo tappioineen ja suuri paino PYNissä (YTD: ~21%), Seyessä (YTD: pienesti miinuksella) ja Kamuxissa (YTD: ~6%)

Välillä tuntuu, että tekisi mieli tyhjentää reilusti salkkua ja keskittyä vain hyvin harvaan keissiin seuraten niitä paljon paremmin niin TAn kuin fundan pohjalta sitten. Näin jäisi luultavasti aikaa paremmin myös uusille eteen tuleville tapauksille. Tässä on kyllä toki reilusti aikaa löytää oma tyyli, kun on vielä 22-vuotias teekkari.

Tuli vähän pidempi teksti, vaikka yritinkin olla menemättä yrityksiin sen syvemmin. No se lukee joka jaksaa.

30 tykkäystä

Ensimmäisen kerran salkkukatsaus nyt 16.8. oman 18-vuotispäivän kunniaksi.

Sijoittamisen olen aloittanut varsinaisesti 25.11.2019, 16-vuotiaana, Nokiaa ostaen AOT:lle, jota oli edeltänyt muistaakseni n. 5kk kiinnostuneisuus ja tutustuminen eri sijoitusinstrumentteihin, välittäjiin ja “perusasioihin”, ja oppiminen jatkuukin edelleen… Pääosin itseopiskelu on ollut Youtube/Inderes/OP-sijoitusilta/Yhtiöiden raportit ja sijoituskanavat –kautta, ja 14.7.2020 Foorumi, sekä Tradingview olleet aktiivisessa tarkkailussa ja opettelussa. Sijoitan OP:n AOT:n kautta omistaja-asiakkaana, sekä OSKL/(Nuoret Osakesäästäjät) -jäsenenä.

(tiedot ja screenshotit keräilty kokoon 6.8.)

Tavoitteena on kasvattaa salkkua tasaiseen tahtiin kuukausittaisilla lisäyksillä/ostoilla, joita yritän lisäksi ajoittaa teknisen analyysin ja aktiivisen markkinoiden seuraamisen avulla. Tässä esimerkit viimeisimmistä lisäilyistä yllä mainituilla keinoilla:
Fortum Oyj hintaan: 22,45€ (19.7.)
Konecranes hintaan: 35.50€ (10.6.)
Metso Outotec Oyj hintaan: 9,22€ (19.7.)




(ostot merkattu graafeille vihreillä ellipseillä)

Teknisessä analyysissä pyrin hyödyntämään ja opettelemaan:
Pääosin Weekly+Daily+4h -aikavälejä lisäyksiä ajoittaessa, riippuen eri tekijöistä
+
EMA
SMA
RSI
MACD
VOL
+
“Muut tuki- ja vastustasot, sekä trendit”

ja lisäksi yhdistelen näistä saamiani merkkejä Traders’ Club, Melkein Minuutissa (thx @Verneri_Pulkkinen), sekä aikaisemmin mainitsemiini markkinoiden seuraamis ja -opiskelulähteisiin ja niiden tietoihin.

Nelinumeroinen salkkuni on seuraavanlainen:
Näyttökuva 2021-08-16 100335
(MOCORP ja KCR suurella painolla, koska aloituspoitiot niihin otettu jo 11.5.2020 3.91€ (ensimmäinen) ja 2.10.2020 30.10€ (jälkimmäinen) ja haluan pitää salkussa muutaman isomman painotuksen myös.

Muut –osion yhtiöitä ovat salkussa prosentuaalisen osuuden mukaan suurimmasta pienimpään:
Smart Eye AB
Sampo Oyj
Optomed Oy
Aktia Pankki Oyj
Faron Pharmaceuticals Oyj

YTD 34,75%
Näyttökuva 2021-08-16 100647
säilytys: 34,75 %
indeksi: 23,46 %

(OP AOT toistaiseksi vieläkin, kun OP ei ole saanut OST:ä valmiiksi)
Kommentteja välittäjävalinnasta, salkkutyypistä
, salkun sisällöstä (yhtiövalinnat / niiden painotukset / niiden lukumäärä) ja tuotoista tähän mennessä olisi mukava kuulla!

56 tykkäystä

Pistetäänpä päivitystä:

Salkkuun tullut uusina Harvia ja Optomed. Citycon sai väliaikaisesti lähteä Harvian dipin hyödyntämiseksi, mutta citykani tarkoitus kyllä palauttaa salkkuun takaisin osinkokoneeksi.

Markkina-arvo kasvanut reilussa 1,5 kuukaudessa 8000€, osin toki uuden pääoman lisäämisen myötä palkkatuloista.

Ei olisi se kuuluisa 100 000€ osakesalkku enää kaukana, ehkä jopa ennen 25v synttärikarkeloita 2,5kk päästä. Vuodenvaihteessa asetin tavoitteeksi 100ke nettovarallisuuden ennen em. syntymäpäpäivää, mutta tämä meni jo kesäkuussa rikki - ja nyt nettovarallisuus on jo kivunnut yli 108 000 euroon.

Ihan hyvällä mallilla ollaan kohti vaurastumista.

66 tykkäystä

No tuohon ei voi vastata,tämä olisi sijoitusneuvo

5 tykkäystä

Salkkuraporttia puolien vuoden ajalta. Tarkoitus olisi kasvattaa käteispositiota noin 10 prosenttia, tappaa kaikki alle 5% sijoitukset, siirtyä vielä enemmän “arvosijoittamisen puolelle” vähentämällä lottolappuja, kasvattaa kiinarahaston osuutta noin 10% tienoille ja samalla muun orgaanisen kasvun myötä saada pyn elite alle 20% kontribuutiolle, myymättä kuitenkaan. Mahtaakohan onnistua… Tähän olen kyllä muuten aika tyytyväinen riskin ja tuoton suhde on ollut mahtava.

13 tykkäystä

Tämä on tilanne salkussa nyt. Olen tiivistänyt salkkua edelleen ja yrittänyt löytää uusia helmiä salkkuun nyt suomen pörssistä. (Tecnotree, Solteq, Incap ja Optomed)
Norjan osakkeiden (Kahoot, Zaptec ja Aker offshore wind) kanssa viivyttelin myymistä liian kauan ja tulos ei ollut kovin hyvä.
Paras onnistuminen uusien osakkeiden osalta on ollut Tecnotree johon tein ensimmäiset ostot heti kun Kyöstin diili julkistettiin. Nousua näille lähes 100%.
Pahin epäonnistuminen oli Kambi jonka myin about 30% tappiolla pois.
Hyzoniin olen tehnyt selvästi suurimmat ostot viime aikoina.
Salkun YTD pakkasen puolella reilusti edelleen. Onhan sekin saavutus tässä markkinassa. :grin:

43 tykkäystä

Avataan salkkua historiani ensimmäisessä kirjoituksessa foorumiin. Urani aikana on tullut kovasti veivattua salkkua edestakaisin. Syksyn alussa ratsastin monella spacilla onnistuneesti uskomattomiin tuottoihin ja onneksi tajusin lopettaa ennen helmikuun cräshiä. Voi helposti todeta että kaikki ovat neroja tässä markkinassa.

Nyt kun yliopisto opiskelut ovat alkamassa onkin pakko muuttaa sijoitus filosofiaa. Jos haluan saada täyden opintotuen sekä asumistuen pitää ostaa osakkeet noin viiden vuoden holdiin. Tämä onkin pistänyt tarkasti miettimään viimeisiä ostoja ja myyntejä, että varmasti tulee valittua oikein.

Kindred Group
Kun katsoo jenkkimarkkinoiden uhkapeliyritysten huimia kertoimia en vaan voi käsittää miten porukka maksaa vain about 6 kertaa EV/EBITDA Kindredistä. Yritykselle ei anneta mitään respektiä: kukaan ei usko Kindredin menestyvän Amerikan markkinoilla, analyytikot ennustavat kasvun huomattavaa hidastumista ja ruotsin rahastot myyvät kovaa tahtia uhkapeli yrityksiä ja sijoittavat trendikkäisiin ESG kohteisiin. Noh, katsotaan viiden vuoden päästä olinko ihan väärässä tämän yrityksen suhteen.

Google
Salkun tähti joka on tuonut huikean 200% nousun ja silti arvostus ei ole kallis verrattuna muihin FAANG yhtiöihin. En nyt listaa jokaista googlen vahvuutta, mutta yhden nostan esille. Google kyky ”spawnata”, eli kyky perustaa uusia projekteja/yrityksiä on erittäin vahva. Tämä spawner teema on itselle tärkeä ja esiintyy myös Alibabassa, Tencentissä ja Facebookissa.

Alibaba
Tullut ostettua äskettäin kaiken Kiina kohun keskellä. Fundamentaalit ovat uskomattoman hyvät ja eihän se ole mikään salaisuus että vastaavanlainen amerikkalainen tai suomalainen firma treidaisi vähintään 40 PE luvulla, ellei korkeammalla. Viimeksi vastaavanlainen tilanne Kiinan markkinalla oli vuonna 2018 kun Trumppi ja Kiina kävivät “pikkasta kauppasotaa” mikä osoittautuikin hyväksi ostopaikaksi. Toki, voihan asiat olla toisin tällä kertaa, mutta tuskinpa kukaan enää muistaa tätä Kiinan vahvaa regulointia viiden vuoden päästä.

Facebook
Kertoimiltaan halvin FAANG yhtiö ja sentimentti yritystä kohtaan aina pohjamudassa. Parhaat ostopaikat ovat aina olleet kun yritys on ollut mukana eri kohuissa, kuten Cambridge Analytica scandaali sekä ”consumer privacy” oikeuden käynnit. Facebook yrittää tehdä samaa missä Tencent on onnistunut, eli luomaan toimivan metaversen heidän sovellusten välille. Tämän lisäksi heillä on mielenkiintoinen projekti meneillään älylasien parissa oculuksen kanssa. Mielenkiinnolla seuraan Zuckenbergin vision toteutumista.

Tencent
Lisätty samaan aikaan kuin Alibabaa, mutta miedommalla painolla. Kertoimet ovat kalliimmat kuin baballa, mutta onhan ne syystäkin. WeChat ja tämän tuoma metaverse on uskomaton. Tämän lisäksi yrityksellä on valtava investointi portfolio hajautettu pelialalle ja muihin teknologia yrityksiin (pääpaino Kiinaan) joka muodostaa noin kolmasosan heidän omasta markkina-arvosta. Eli tässä saa samalla pienen Kiina ETF:än.

Bristol Meyers Squibb
Perus osinko mörnijä. Osaketta saa historiallisen halvalla, PE noin 8. Historiallisesti pharma sektori on treidannut huomattavasti korkeammalla ja toivonkin ehkä hieman optimistisesti, että nähdään kertoimien paisuminen takaisin sinne 15 paikkeille. En ole mikään pharma experti, mutta pientä kasvu ennustetaan yritykselle mikä lupaa hyvää näillä kertoimilla.

Advanced Micro Devices
Hajautusta chippi-alalle. Vaikka tämä tuntuukin hieman kalliilta ja on syklisellä alalla, niin onhan tämä kuitenkin laatu yhtiö joka on Lisa Su johdolla jatkanut vahvaa suorittamista. Tullut huomattua että “let your winners run” on aika toimiva strategia.

Palantir
Salkun pienin ja spekulatiivisin sijoitus jossa on kova potentiaali jos moni asia menee nappiin. Yritys on monopoli alalla ja uskon että liikevaihto kasvua voi helposti kertyä 40+% per vuosi. Ei tuo Salesforcen 200+ miljardin markkina-arvo ole niin kaukana, mutta se edellyttää ”commercial” osan jatkuvaa kasvua. Ja jos halutaan sinne biljoonaan, niin sitten pitäisi tuoda esille B2C tuote. Mutta olenhan minä tyytyväinen 4X bäggeriin! Mielikuvitusta tosiaan riittää.

24 tykkäystä

Kannattaa myös osinkomörnijän kanssa huomioida se, että osingot vaikuttaa niihin tukien tulorajoihin

Itsekin aloittelija. Pistin myös max summan OST:lle kesäkuussa. Siinä aikani pyörittelin eri lappuja paperikätisenä ja nyt vielä omillani onneksi. Pistin nyt sitten hiljattain koko OST:ni pitkän harkinnan jälkeen QT,Harvia,Tecnotree (n.20%,40%,40%). Itse näen myös Harvian ja Tecnotreen suht vahvoina kasvuyhtiöinä. Ajattelin jos tän salkun voisi nyt jättää “osta ja unohda”-periaatteella tsekkaamatta kursseja ja stressaamatta päivittäin :smiley:

19 tykkäystä

Sijoittaminen aloitettu vajaa 3 vuotta sitten indeksirahastoilla. Koronakuopassa siirrytty kokonaan osakkeisiin, minkä jälkeen sisältö pysynyt ydinosakkeiden osalta varsin vakaana. Valitettavasti parhaimmat kasvuraketit ovat jääneet ostamatta, mutta kokonaishistoria näyttää kuitenkin lähes +75%. Nyt viime viikolla myyty pois kaikki vähänkin mielestäni riskisemmät osakkeet ja tällä kokoonpanolla katsotaan nyt ainakin mitä syksy tuo tullessaan.

14 tykkäystä

AroCellin tiimoilta meni salkku aika rajusti uusjakoon ja kun REIT/BDC-osto-ohjelmat alkavat olla lähellä valmista, niin mukaan on alkanut valua myös arvo-osakkeita suunnitelmasta. Toki vielä kovin pienellä painolla. Ensi vuoden puolella sitten isommat kasvatukset kohti tavoitetta :slight_smile:

Osake Markkina Jakauma Suunnitelma
New York Mortgage Trust :us: 17,74 % Osinkojen keihäänkärkenä, josta tulee törkeitä osinkoja jahka palautuu pre-korona
Ares Commercial :us: 10,46 % Toinen kova takoja, joka jopa nosti osinkoa tälle vuodelle
Fisker :us: 9,18 % Homma on alkanut rullaa mainiosti ja holdissa ainakin 2024 asti
AroCell :sweden: 8,85 % Jeps. No, on luotto tuotteeseen vielä, mutta nyt vähän kevyemmällä tatsilla kohti uutta yritystä
Apollo Commercial :us: 5,75 % Mainioita osinkoja tulee, ja johto haluaa nyt keskittyä kasvuun
Voxtur Analytics :canada: 4,94 % Kaikkien jännityksenjanoisten sankari pysyy holdissa 2030 asti
RioCan :canada: 4,68 % Ihan jees +51 % vaikka REIT :smile: Ja kun osinko palautuu kasvuvuoden jälkeen, on tuotto 9 %
Hyzon Motors :us: 4,59 % Pyörät ne pyörii ja katsotaan miten lähtee uusi teknologia valloittaan, ainakin 2024 asti
Resurs Holding :sweden: 4,50 % Kovia osinkoja tulee naapurista ja kurssikin pitää pintansa
PennyMac :us: 3,79 % Tarkoitus nostaa vielä siihen 6 % pintaan, tästäkin tulee kovaa tulosta ja osinkoa
PennantPark Investment :us: 3,57 % Hyvät voitot tuli, mutta vähän yskii firma, niin päätin pienentää painotusta kolmasosan, lopuilla osinkoja
Citycon :finland: 3,22 % Toistaiseksi tavoitteessa, keräämässä osinkoja hajautetusti kun oli niin USA-painotteinen
Nordea :finland: 3,20 % Tästäkin osinkoja ja pientä kasvua, mutta katotaan miten 2022 yhteisvastuukeräykset syö
Paysafe :us: 2,85 % Ei mennyt ihan kuin strömsössä, mutta hodlaillaan nyt ainakin ensi vuoden loppuun
True North Commercial :canada: 2,37 % Takuuvarmaa osinkoa iät ja ajat. Pienemmällä painolla kun osinkotuotto vähän kevyempää kuin muilla yo.
Peptonic Medical :sweden: 2,05 % Melkoista tuuliviiriä :smile: Mutta fiilis on ainakin toistaiseksi ihan jees kohti lanseerausta. Katotaan ainakin ensi vuosi
Harvia :finland: 1,83 % Alkoi jyrsimään kaikki ulkomainen dippaus, niin aloitin kunnon löylyillä Suomen valtauksen eiku
Ready Capital :us: 1,58 % Uutena tulokkaana kovaa osinkoa, mutta varmistetaan ensin OP:n verotus. Sitten nousee varmasti lujaa salkussa.
Smart Eye :sweden: 1,32 % Vaikuttaa vielä jees, joten osto-ohjelma jatkuu 2023 asti ainakin ja katotaan mikä meno 2025
Greenlane Renewables :canada: 0,94 % Pitkässä holdissa kohti 2030, vähitellen lisäillen
OmniCar :sweden: 0,93 % Paketti hyvin kasassa, joten lisäillään tätäkin sopivista paikoista kohti 2023-2024
Microsoft :us: 0,84 % Noniin, viimein tätä ikiliikkujaa salkkuun pitämään Nordnetin salkku vihreämpänä :smile:
Apple :us: 0,82 % Sama kuin yllä, mutta harmaana. Kasvu ei ole ihan niin ”varmaa”, mutta silti tasaista isossa kuvassa

“Onks hajautus kunnos?” :smiley: Tiivistyy kyllä, jahka nää pelipaperit saa tuottonsa tuotettua.

39 tykkäystä