Salkkujen tuotto-%

Kai tässä pitää tyytyväinen olla, että olen ollut mukana. Vuodenvaihteessa olin nimittäin lähes tyhjentänyt salkun, kun tuntui kaikki olevan niin kallista. Nyt kun sinne taakse katsoo, ei harmita, että uskaltauduin hyppäämään taas rattaille. Mutta nyt alkaa kyllä taas olla jotenkin imua pois kyydistä, kun näyttää kulkupeli olevan muuttumassa mäkiautoksi.

12 tykkäystä

Eilen oli jostain syystä hulvaton nousu ralli, niin korjattiin kauniisti lähelle 70%ytd, valitettavasti kaikissa salkuissa ei ole yhtä hyvä kehitys, mutta kohtuullista kuitenkin.

6 päivää on nyt jälleen voitettu indeksit ja 5/6 ollut hyvää nousua.

4 tykkäystä

Onneksi on tällaisia päiviä…Qt:n osaria odoteltaessa…
Muutos %, päivä
+5,15 %
Muutos €, päivä
+117642,90

36 tykkäystä

Ihan vihkoon mennyt koko kesä mut nyt rupee korjaamaan. Leikkipalikkasalkussa on ollut hauskaa seurattavaa. Kupariin ja Kiinaan on uskoa.

6 tykkäystä

Onhan tää nyt outoa kun arvomiehenä vetää - rotaatio :face_with_hand_over_mouth:

16 tykkäystä

Tässä on vähän mun salkkujen kehityksiä, ei näissä ole mitään erityisen kiinnostavaa. Salkkuni ei ole kauheasti muuttunut tästä, siis koostumukseltaan tästä: Mitä sinulla on salkussa - #2433 by Sijoittaja-alokas. Fodelian myin ja ostin tilalle Digia, eipä muuta tule mieleen näin äkkiseltään mietittynä.

Heitän tähän vielä perustietoni, eli olen 36-vuotias tyyppi, joka tienaa vuodessa noin 36k. Sijoittamista olen harrastanut yli kolme vuotta, sitä ennen säästin kovasti ja maksoin reippaassa tahdissa pois asuntolainaani, joka on varmaan maksettu pois ennen kuin olen täyttänyt nelkyt. Mulla on pieni krytosalkku ja pankkitilillä jonkin verran rahaa.

YTD on nyt aika kiinni tuossa OMXHGI:ssä. Mielestäni tänä vuonna en ole tehnyt mitään isompia mokia, toisaalta en ole mikään fiksuin tyyppi ja olen vielä kovin tuore sijoittaja, joten en minä tätä peliä vielä osaa, mutta yritän parhaani. :slight_smile:

image

Kolmen vuoden jaksoa katsottaessa näyttää paljon paremmalta, olen tähän oikein tyytyväinen. :slight_smile:
image

Omasta mielestäni salkussa on paljon erilaisia hyviä yhtiöitä, pari hubbabubbaneverstopthemadness-positiotakin löytyy. :slight_smile: Seuraan sijoitusjuttuja eri tavoin viikossa noin 20-30h ja sen lisäksi mulla on varsinkin tuloihini nähden kova säästämisaste, joka sopii hyvin elämäntapaani. Kyllä tämä tästä.

image

Ehkä joskus vuosien kuluttua tällä “kovalla” työllä minä annan yhteisöllekin jotain. :slight_smile:

Kiitoksia kaikille yhteisötovereille! :slight_smile:

71 tykkäystä

1v on 53%. Koronadipin jälkeen otin käyttöön OST:n, mihin laitoin perustylsää settiä (Nordea, Fortum, Sampo) kun halvalla sai. Nyt siellä on myös vähän sähköautoja, jotta on edes jotain mitä jännittää.

15 tykkäystä

Pistetään pitkästä aikaa myös oma arvomörnijä-OST jakoon. Salkusta löytyy pelkästään tylsiä suomalaisia pienyhtiöitä.

Syyskuussa salkku otti komeesti turpaan. Tecnotree oli yksi syyllinen, mutta vastuu jakautui kyllä tasaisesti.

Lokakuu on alkanut pirteämmin ja syyskuun lasku on melkein otettu kiinni.

Perustamisesta alkaen OST on tuottanut selvästi yli omien tavoitteiden. Salkku on ollut olemassa 1v ja vajaa 10kk. Nokian Renkaat myin pois, mutta muuten lapuista on pidetty kiinni ja uusia lisätty pitkin matkaa.

18 tykkäystä

Oma suorien osakkeiden tuottokuvaaja on pomppinut indeksin päällä koko vuoden. Aina kosketuksen jälkeen yrittää päästä irti, mutta toistaiseksi gravitaatio on voittanut ja mittelö on jatkunut.

Suomi osakkeet menneet hienosti, ulkolaiset paljon kehnommin. Ehkä pitäisi peuhata vaan täällä kotopörssissä ja ottaa kaikki ilo irti inderesin sijoitustutkimuksesta.

Siitä pitää kyllä olla tyytyväinen, että pohjoismaisillä pienyhtiöillä täytetty salkku on mennyt erittäin hyvin
verrattuna First North 25 -indeksiin.

image

13 tykkäystä

OST salkku avattu pitkään pitoon maaliskuussa ja hyvin tuo menee. Alkuun laitoin kaikki kiinni antiin ja myin ne hyvällä tuotolla ja sitten jaettu neljään kohteeseen ja näillä menty. Tällä viikolla Nordeat ulos ja Neles sisään.

5 tykkäystä


Tänään salkkuni täyttää 2 vuotta :partying_face:

20 tykkäystä

Heinäkuussa käytiin yli 77% kohdalla, mutta nyt taas lähes 75%. Henk. Koht. Ost+aot mandatumissa. Ns. Aktiivinen tili yhdistelmä (täällä ei ole qt, talenom tai kamux ollenkaan, ne päätilillä).

Eli dippi on paikattu.

1,5% ath piikistä… Suoraan sanottuna aika eksoottisella sisällöllä harvian lisäksi.

7 tykkäystä

Viljon malli on henkisesti kevysempi kuin tämä omani:

YTD
10.8.2021: 135%
15.10.2021: 101%

Tuo on Nordnetin lukema, jos katson omaa pääomaa niin se on reilut 80% siitä mitä oli 10.8.

Siinä kävi ennalta arvatusti, etten uskaltanut dippiä oikein kunnolla ostaa.
Tyytyväinen pitää silti olla, ja nöyrä :slightly_smiling_face: Aikaa ja vuosia on, ja tää on vaan rahaa.

17 tykkäystä

Aloitin sijoittamisen 80-luvulla, mutta kiinnostus oli pitkään enemmän kiinteistö- ja rahastopuolella. Vuoden 2019 lopulla innostuin taas osakepoiminnasta eli isoin salkku täytti nyt siis 2 vuotta. Ensimmäinen sijoitukseni oli 3000 euroa Sampoon ja pääomaa on lisäilty sitä mukaa kun sitä on tullut tilille, lähinnä kiinteistöjen vuokra- ja myyntituloina. Isoin satsaus tuli koronamontussa, kun myin ison kiinteistön ja laitoin kaiken pääoman osakkeisiin. Tänä vuonna en ole laittanut omaa rahaa ollenkaan tilille.

Salkun suurimpina (arvo 150-30 keur/kpl) ovat QT, Fortum, Sampo, Evolution, Nordea, Cargotec ja Harvia. Rivejä on nyt yhteensä 29. Bumtsibum-osakkeita ei löydy, vaan näitä tylsempiä ja vähäriskisempiä. Muutama hyvin osinkoa maksava Jenkki-REIT mahtuu myös sekaan.

Suurelta osin kiitos kuuluu Inderesin mahtavalle väelle ja foorumille, joita ilman olisi moni päätös jäänyt tekemättä.

63 tykkäystä

Semmoinen fiilis, että jos sentimentti pysyy hyvänä ja oroco + voxtur tekee mitä ajattelen, niin +100%ei ole tälle vuodelle mahdotonta… Top 4 yhtiötä tilillä harvia, voxtur, kaspi ja oroco.

Voisin mieli kuvitella tilanteen, jossa harvian q3 on erinomainen ja johto kertoo kysynnän näyttävän vahvalta tuleville kvartaalille ja Rak. Projektien olevan aikataulussa.
Voxtur kertoisi q3 yhteydessä vähän miten anow on lähtenyt liikkeelle isoimmilla asiakkailla. (ootan että q1 2022 näyttää lukuja enemmän)
Oroco ilmoittaisi eka assayden olevan sitä mitä odotettu ja että mukana on kohtuullisesti kultaa sivussa.
Kaspi, kertoo että menee kuten kerrottu.

19 tykkäystä

Nykyinen salkku tuli eilen kypsään puolentoista vuoden ikään, ja kun eilen sopivasti tsekkailin salkun sisällön niin jaetaan nyt Nordnetin käppyrätkin. Nordeahan ei tämmöisiä vieläkään osaa piirtää, mutta siellä lepäävien sijoitusten osuus salkustani on varsin pieni, ja tuotot yllättävän linjassa Nordnetin tuottojen kanssa niin mennään näillä.

YTD on käynyt parhaimmillaan rapia 80% plussalla lähinnä Harvian, Tecnotreen, EVOn ja SEYEn vetämänä, ja sittemmin samojen lappujen jäähdytellessä käynyt tuolla 45% tienoolla. Vipua on ollut noin käytössä vaihtelevasti 1.10x - 1.20x edestä, mikä lisää tuottograafin volatiliteettia.

image

Alla sitten koko 1,5 vuoden tuottokäyrä, tuon ajan tuotoksi Nordnet ilmoittaa +257%. Ei yhtään pöljempi tuotto ilman buntsibumeja, tähän astiset laskutkaan ei ole päässeet nostamaan vatsahappoja kun vain skaalaa graafia 6kk periodille. Ja onpa Helsingin tuottoindeksikin lyöty pääsääntöisesti kaikilla tarkasteltavilla aikajaksoilla :v:

Mainitaan vielä että Sharevillen puolelta Sharpen luvuiksi näyttäisi muodostuvan 2,49 (AOT) ja 2,16 (OST). AOT ja OST ovat lähes tismalleen saman kokoisia (49,5% ja 50,5%), joten voisikohan koko salkun Sharpen luvuksi sitten lotota jotakin noiden väliltä, kun molemmat salkut myös liikkuvat varsin samansuuntaisesti?

24 tykkäystä



Arvo-osuustilillä Nordea, Cargotec, Konecranes ja citycon. Lisäksi kolme indeksirahastoa, Suomeen ja Ruotsiin.
OST.llä Cargotec, Tecnotree, Tietoevry, BBS, Capman, Fortum ja Citycon
Lisäksi Op.ssa Kiinaan osakerahasto joka on about 9% miinuksella.
BBS on ihan sellainen arpalappu, se saattaa ehkä, joskus posahtaa…Jos ei muuten niin kuten *** tuulettimeen. Muutoin tässä on ajatus ollut hiukan hukassa. Ei mitään suurta kuiningasideaa mutta jos pysyis edes omillaan niin kiva

9 tykkäystä

Se ois taas tänään ATH. Varovaisen sijoittamisen vuosi, onnistumiset paljolti Inderesin ansiota.

Historiallisesti on tupannut olemaan niin, että kun on näin hyvä fiilis omasta menestyksestä, tulee heti nurkan takana turpaan niin, että tukka lähtee. Näkeekö joku nurkan taakse, onko ne pahat pojat taas siellä odottamassa?

37 tykkäystä

Oli pakko pistää pikkaisen paremmaksi. Tai no pari pienempää salkkua on, joista tulee muutama kymppi lisää. Bruttona tuo on kuitenkin tällaisen duunarin lähes neljän vuoden liksa, joten merkittävistä summista puhutaan. Muutaman vuoden päästä tulee parikymmentä vuotta täyteen, kun tuli arvo-osuustili avattua silloin vajaa parikymppisenä, joten on tässä muutama vuosi vierähtänyt.

Oikeastaan tänä vuonna juuri mitään muutoksia ei ole tapahtunut, eikä myöskään lähivuosien aikana. Salkun runko pysynyt suht samana ja saanut veroystävällisesti kasvaa korkoa korolle. Hiljalleen ollaan sillä tasolla, että mielelläni kasvattaisin osinkofirmojen määrää. Ainahan voi myydä “täyteen” arvostettuja firmoja pois rahoittaakseen kustannuksia, mutta aina ei ole myyjän markkinat, jolloin osingoilla olisi paljon parempi kattaa osa elämisen kuluista.

43 tykkäystä

Vaikka uskonkin, että olen tehnyt oikeita päätöksiä, niin tätä tuottoa selittää myös hyvä tuuri, joka on boostannut tuottoja. Sievin myin uutisiin yhdistymisestä, joka selittää n. 30% tuotoista (Boreon tarjous tuntuu jälkeenpäin itsestäänselvyydeltä, mutta jälkeenpäin kaikki tuppaa tuntumaan selvältä :smile:). Eli vaikka Sievin keissi etenikin oman teesini mukaan, niin eipä tuota tuottoa voi oman nerouden piikkiin laittaa.

Tällä hetkellä salkussa Sampoa ja OmaSP:tä, “korkohedgenä”/defensiivisenä sijoituksena. Lisäksi löytyy positiivisessä kierteessä olevia edullisia (tässä markkinassa😅) kasvajia: Incap ja Tecnotree. Villinä korttina Rovio, jolla on mielestäni mahdollisuus suuriin tuottoihin matalalla downside riskillä. Siitä kirjoittelinkin Rovio lankaan.

Tosiaan, vahvasti konsentroidulla viiden yhtiön portfoliolla mennään eteenpäin mutta eihän markkinaa voi voittaa, jos ei ota näkemystä. Osakesijoittamisessa on nihkeää se, että tuurin osuus menestyksessä on todella suuri vielä melko pitkälläkin ajalla. Tämä on nyt ensimmäinen vuosi osakepoimijana (indekseihin sijoittamista muutama vuosi takana). Katsellaan vuosi kerrallaan onko minusta osakepoimijaksi vai pitääkö nöyrtyä indeksimieheksi🤮

20 tykkäystä