Mitä sinulla on salkussa

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mikä ajatus on ollut ostaa päällekäin rahastoja ja etf:iä, joissa omistukset aika samoja?

En ole henkilö jolta kysyttiin, mutta itsellä toteutui vastaava skenaario, kun Nordnetti muutti etf-säästön kuukausimaksulliseksi. Pienillä summilla edullisempi ostaa rahastoa.

5 tykkäystä

Mutta kysymys onkin, että miksi ostaa useampaa lähes saman omistuksen omaavaa rahastoa?

Minultakaan ei kysytty, mutta mahdollisia syitä (joista yksi on oman salkkuni kohdalla aivan erityisen tärkeä!):

 1. Muuttuneet rahaston/etf:n ominaisuudet ajan kuluessa: 10-20v sitten kulut olivat korkeammat ja vertailuindeksi on voinut vaihtua johonkin epätoivottavaan, mikä on ajanut tekemään uudet sijoitukset parempaan tuotteeseen, mutta veroseuraamuksien vuoksi entistä ei ole myyty.
 2. Hajautusta tulevaisuuden muutoksia varten: jos nykyisen huipputuotteen ominaisuudet muuttuisivatkin niin rajusti että tekisi mieli myydä, ei tarvitsisi tyhjentää koko salkkua.
 3. Lähinnä teoreettinen mahdollisuus että rahaston/etf:n hallinnoija ajautuu vaikeuksiin ja tuote laitetaan lihoiksi.
 4. Ostaja ostaa tuotteita hetken mielijohteesta kännissä ja läpällä tuuliviirinä ilman minkään valtakunnan sijoitussuunnitelmaa.
11 tykkäystä

Kuukausisäästö ei onnistu enää etf-rahastoihin kun on superluotto käytössä. Sen jälkeen kuukausisäästöt on rullannut rahastoihin.

3 tykkäystä

Itselläni on aika USA painotteinen salkku. Koitan lisätä enemmän kotimaisia osakkeita hieman tasapainottamaan (ainakin nyt dollarin vahvistuessa).

Avattu tuoreimpana positio Harviassa tänään.

Tavoitteena pitää firmojen määrä 25-30 kpl haarukassa, joka on itselleni ihan soppeli määrä.

29 tykkäystä

Miulla salkussa Elliptic Labs, noin 80% osuudella ja sitten loput jakaa Efecte ja Rovio puoliksi. Tavallaan tuntuu, että olisi paljon ostettavaa, muitakin kuin nuo, mutta jotenkin en uskalla. Ehkä vielä hetken kannattaa odottaa? Tulikivi on kiinnostanut. Samoin mm. Faron. Mutta eipä sitä kait kiire ole.

8 tykkäystä


Kolmas vuosi oman salkun paljastelua.

Parivaljakko Sampo & Revenio on ja pysyy salkun kivijalkana sekä ilmeisesti olen vaihtanut lukuisat Suomi-osakkeet lukuisiin ETFiin.
Kuutin osasin laittaa lihoiksi juuri oikeaan aikaan, josta olen erityisen mielissäni… veroseuraamuksista en niinkään. Myös Fortumin heivaaminen sodan syttymisen jälkeen oli ihan fiksu veto.

Salkun koko on edelleen noin 100k, koska laskumarkkina ja asuntokaupat.

22 tykkäystä

Heinäkuu 31.7.2022
Kuluneen kuukauden katsaus: Heinäkuussa OPO laski nostoineen ja talletuksineen 0,9%, kauppoja 182 ja käteistä 16,8%, YTD -29%.

Kesän lämpö jaksoi kannatella tulosjulkistuksiin saakka ja siihen mennessä salkku olikin mukavasti reilu kymmenen prosentin kasvu vauhdissa. Sitten sarja romahduksia, Innofactor -15%, Wulff -15% ja Stockmann -20%. Ismo Alankoa lainaten V¨ttu ku v¨tuttaa! Tecnotreekin aiheutti harmaita hiuksia sisäpiiriläisten myyntien hämmentäessä ennen osaria. Yhdestä pettymyksestä toiseen. Positiivisuutta salkkuun onneksi toi päivätreidaus QT:llä, joka hieman tasoitti muuta salkun romahdusta.
Verojen maksukin alkoi ja imee tästä eteenpäin varoja salkusta kuukausi tolkulla.

Osareiden jälkeen teki tosissaan mieli tiputtaa hanskat tiskiin kun ei niin mikään onnistu. Hermoja tämä kysyy ja kykyä nollata tilanne ja asemoitua tyynesti uudelleen. Välillä meinaa kyllä usko loppua.

Lähikuukausien odotukset: Sota se vaan jatkuu jatkumistaan, Eurooppa on eripurainen ja energia pula kasvaa, Kiinan kiinteistökupla on puhkeamaisillaan ja covidsulut nousussa.
Toisaalta inflaatio vaikuttaisi hiipuvan, Usan korkokäyrät ja dollari ovat laskussa ja sirupula on hellittänyt. Joko pohjat on nähty vai onko tämä kuolleen kissan pomppu? Hullut markkinat ja rajut liikkeet varmasti vielä jatkuvat.

Stockmann: Hieno Q2 suoritus Groupilta Lv +18% ja ebit 35,4€ milj. Lindex jatkaa mallikkaasti Lv +16% ja ebit 39€ milj. Retail lähes plussalla Lv +22,6% ja ebit -1,5€ milj.
Osavuosikatsaus aiheutti kovasti hämmennystä sillä raportoitu eps oli 0,01 ja asiaa selvennettiin vasta jälkeenpäin vertailukelpoisen olevan 0,14€. Osittain tästä aiheutuneen hämmennyksen ja epävarmuuden takia osake romahti -20%.
Myin kolmasosan osakkeista ns. suunnitelman mukaan pois, mutta ketutus raportin sähläämisestä ja osakkeen romahtamisesta ei häipynyt maanantaihin mennessä joten myin loputkin pois. Oli pakko puhdistaa pöytä, että ajatukset selkiytyy ja vaihtoehdot vapautuu.

Hyvinhän Stockmannilla menee ja mahdollisesti takaisin kyytiin kunhan omat hermot rauhoittuvat. Edessä on kuitenkin vielä saneerauksen loppuminen joka melko varmasti vaikuttaa positiivisesti markkina-arvoon kunhan inflaatio tai Covid ei aiheuta liiallisia leikkauksia kannattavuuteen.

Tecnotree: Mitä helvettiä Wilenius? Hallituksen jäsen myy 250 000 osaketta viikkoa ennen tulosjulkistusta rikkoen sisäpiirin sääntöjä. Kertooko tämä nyt, että osari on hyvä vai, että se on todella huono? Wilenius tosin myy säännöllisesti joten luultavasti kyse on vain ajattelemattomuudesta. Mutta silti tässä vaiheessa hallituksella on varmasti aika selkeä kuva miten kvartaali on mennyt. Eikö tämmöisen pitäisi olla laitonta?

Innofactor: Q2 hirveät luvut, liikevaihto ja kannattavuus laskivat. Ruotsin ongelmat jatkuvat ja nyt ne ovat tarttuneet Suomeenkin. Syinä kerrottiin olevan huonot laskutusasteet ja ongelmat kiinteähintaistenprojektien kanssa. Viime kvartaalissa ongelmat olivat koronapoissaolot.

Innofactoria olen seurannut pidemmän aikaa ja harmittaa ettei se tunnu millään pääsevän lentoon vaan vastoinkäymiset yllättävät aina jostain kulmasta. Osarin jälkeen myin osakkeeni pois kun Ruotsin luvattua käännettä ei kuulu ja nyt ongelmat ovat levinneet Suomeenkin. Kovaa saa painaa, että päästään vuoden 2022 ennusteisiin vaikka yritysosto kasvattaakin reilusti työntekijä määrää. Myöskin kyberturvayksikkö kuulostaa olevan edelleen etsikkoajallaan.
Palaset ovat yllättävän levällään enkä tällä hetkellä luota yhtiöön, joten parempi odottaa johdon maalailemaa pohjoismaista synergiaa ja kasvun sekä kannattavuuden parannusta sivusta.

Wulff: Q2 lv ja ebit oli pettymys. Erikoista, että inflaatio yllätti johdon aivan totaalisesti. Huhtikuussa sanottiin ettei se vaikuta juurikaan Wulfiin ja nyt todettiin sen vaikuttaneen rajusti. Miten voi johto tulla näin yllätetyksi kun hintojen nousu on ollut joka puolella selvää? Myin pois loppuvuoden kasvaneiden odotusten takia. Takaisin kyytiin kun yleiset talousnäkymät ovat selkeämmät jolloin johtokin osaa ohjeistaa paremmin.

QT: Heinäkuun veivauksien kohde volan ja likviditeetin takia. Kauppoja tuli tosi paljon ja tunteja kului hulluna, mutta onneksi sain tällä paikattua Innofactorista ja Wulffista tulleita tappiota. Mielellään holdaan, mutta laput on herkässä kun ajat ovat arvaamattomat.

30 tykkäystä

Viimeisin salkkupäivitys vajaa 10kk sitten…

Neste 24%
Sampo 15%
Citycon 13%
Valmet 8%
Metso Outotec 8%
Kone 7%
TietoEvry 7%
Telia 6%
Tokmanni 5%
Olvi 4%
Puuilo 3%

AOT salkun kokonaispossa salkusta 40% 191K

Pääomasijoitukset 30% nämä isoimmasta pienimpään järjestyksessä

Taaleri aurinkotuuli

Taaleri tallikiinteistöt

Taaleri tuulirahasto IV

Taaleri Afrikka 1

Ja vielä käteinen 30%

Reilu 30K tulossa mätkyjä viime vuodelta,Sanna Marin kiittää,muutamat ilmaiset jatkot ja aamupalat tiedossa…

Aktia bioteollisuus voitonjakolainaan tehty 25k merkintä mutta pääomakutsuja ei ole vielä tullut…

Mukavaa kesän loppua foorumilaisille!!! CHEEEEEEERS!!

30 tykkäystä

Se olisi taas salkkupäivityksen aika. Tuosta yläpuolelta pääsee lukemaan edellisen päivityksen jos jotakuta sattuu kiinnostamaan.
(Tiedetään. Ei ketään kiinnosta. Ei edes mun äitiä.)

:finland: TietoEvry: 8.5% (Tuotto: 17.5% + osingot)
-Yli 6% osinkotuotto. Löytyy myös mallisalkusta.
:finland: Sampo: 8.5% (Tuotto: 40% + osingot)
-5.5% osinkotuotto. Löytyy myös mallisalkusta.
:finland: Qt: 6.4% (Tuotto: 52%)
-Tähdenlento hieman himmennyt. Löytyy myös mallisalkusta.
:finland: Valmet: 5.3% (Tuotto: 11% + osingot)
-Yks HS laadukkaimmista konepajoista. 5% osinkotuotto.
:finland: Fortum: 5% (Tuotto: -36.5% :face_with_symbols_over_mouth: + osingot)
-Faaaak. Miksi en myynyt tätä vaikka asiaa mietin useasti. Osingon maksu tod näk katkolla.
:finland: Digia: 4.4% (Tuotto: 27% + osingot)
-Perusvarma it-paja. 3% osinkotuotto.
:finland: Tokmanni: 4% (Tuotto: -33% :no_mouth: + osingot)
-Perusvarma halpakauppa. Inflaatio hieman kurittaa valinnanvaraisten tuotteiden myyjää. 5% Osinkotuotto, mutta saattaa haukata happea lähivuosiksi.
:finland: Scanfil: 3.8% (Tuotto: 10.5% + osingot)
-Tylsä luottopakki. 3% osinkotuotto.
:finland: Sievi: 3.7% (Tuotto: 38% + osingot)
-Yhdellä lapulla hajutusta ja hyvää kasvua. Löytyy myös Mallisalkusta.
:finland: Gofore: 3.1% (Tuotto: 135% + osingot)
-Suomi it-firmojen julkisenpuolen ykköstykki.
:finland: Harvia: 2.7% (Tuotto: 3.5% + osingot)
-Parhaat löylyt karanneet, mutta kai tästä saa ainakin hyvää osinkotuottoa vielä joskus.
:finland: Cargotec: 2.7% (Tuotto: 26% + osingot)
-"Cargokranes meni plörinäksi, mutta strategia on sentään kirkastunut ja rönsyjen hukkaamisen jälkeen suunta parempaan päin. Taantuma uhkaa horisontissa?
Osinkotuotto 4%.
:finland: Kamux: 2.1% (Tuotto: -22% + osingot)
-Saksasta löytyy potentiaalia. Saka kiusaa Suomessa. Laajentuminen Tanskaan optiona.
:finland: Metso Out: 2.1% (Tuotto: 30% + osingot)
:finland: Vincint: 1.3% (Tuotto: -2% + osingot)
-Paras vauhti hiipui. Yhdistyminen Bilotin kanssa uhka vai mahdollisuus?
:finland: Aktia: 1.3% (Tuotto: 2% + osingot)
-Osinkotuotto 6%.
:sweden: Smart Eye: 1.2% (Tuotto: -71% :poop: + 1x ok veivi)
-Luotto mennyt. Saisiko nämä veijarit myytyä edes Hiluxia Afrikkaan? :joy::joy::joy:
:finland: Solteq: 0.8% (Tuotto: -57% :unamused:)
-Luottotoimari otti hatkat ja homma köhii muutenkin.
:finland: Orthex: 0.5% (Tuotto: -4.5%)
-Ipo jämäerä. Inflaatio kiusaa muovikippojen valmistajaa.
:finland: Puuilo: <0.5% (Tuotto: -23%)
-Ipo jämäerä. Tuleva osinkotykki.
:finland: Kreate: <0.5% (Tuotto: 10% +osingot)
-Ipo jämäerä: 5.5% osinkotuotto.

:euro: Käteinen: 29%

Mitään en ole myynyt yli vuoteen, vaikka näköjään olisi kannattanut. :no_mouth:

Tehdyt lisäykset:

-Kamuxiin tein pikku lisäyksen, kun “oli hyvä dippi” 15€/kpl. :man_facepalming:
-Solteqia lisäsin hieman aivan liian kalliilla. :unamused:
-Tokmannia osteltu pitkin pulkkamäkeä, mutta jossain kohtaa loppui motivaatio siihen touhuun. Nyt paistaa jo hieman päivänvaloa risukasaan.
-Qt:ta lisätty hieman hintaan 65€/kpl. Eli vihdoinkin päästy siitä nousseen osakkeen ostamisen vaikeudesta edes hieman eroon. :innocent: Ja samantien Kuutti veti maton jalkojen alta negarilla. :face_with_symbols_over_mouth::sweat_smile:
-Tietoevryä lisätty kahteen otteeseen ja taitaa olla ainoat lisäykset, jotka ei (tällähetkellä) kaduta. :grin:

Etf:ien ja Indeksirahastojen avulla tehtävä hajautus odottaa vieläkin “to do listalla”.
Harkitsen myös vakavasti Pyn Eliteä, mutta 10K€ aloituspossa hieman hiertää.

50 tykkäystä

Isot muutokset salkkuun tässä viime viikkoina. ±0 tuotoilla sain myllerrettyä salkun uuteen uskoon, kiitos stockmannin. Kamuxit, harviat, trainers houset saivat myös monoa. Näiden kanssa uskaltaa taas jättää salkun elämään omaa elämäänsä. Toki tecnon Q2 jännittää, mutta pitkässä juoksussa uskon, että hyvät hevoset on alla ja allokaatiokin on


aiempaa järkevämpi.

19 tykkäystä

Salkkupäivitystä ja lyhyitä ajatuksia

Sijoitusaste 156%
Luvut Inderesin ennusteita jos on seurannassa, muuten Nordnetin lukuja mitkä välillä ???

Position koko suhteessa omaan pääomaan 10+%

Citycon (lähes 20%) 2021 P/E 10 P/B 0,46
Absoluuttisesti halpa ja hyvinhoidettu kiinteistöyhtiö. On tullut lisättyä laskuihin ja kevennettyä nousuihin, pysynee salkun isoimpien omistusten joukossa vielä pitkään.

Fondia 2022e P/E 21 P/B 5,3
Lukujen valossa kallis käänneyhtiö, jolla on edelleen kohtuullisen muhkea kassa kokoonsa nähden. Mutta on kärsinyt vaihtuvuudesta, heikosta toimitusjohtajasta (sai potkut) ja liian suurista kiinteistä kuluista suhteessa kokoonsa. Jos ja kun pääsee takaisin kasvupolulle, niin tulos paranee roimalla kulmakertoimella. Rajattu downside, huima potentiaalinen upside.

Fortum 2022e P/E -2,5 P/B 1,5
Murjottu Uniperin myötä pohjamutiin, aloin ottamaan positiota 13,xx-tasolta. Riskit ovat kuitenkin rajalliset ja yhtiön perustoiminta hyötyy energian hinnasta. Tällä hetkellä pahimmassa tapauksessa RIP Venäjän omistukset, RIP Uniper ja RIP Uniperille annetut 4 miljardia ei jätä kauheasti downsidea jos Fortumin oma toiminta jatkuu ongelmitta. Peruscasessa helposti 50+% nousuvara.

Ilkka 2022e P/E 25 P/B 0,6
Perinteinen sijoitusyhtiöcase ei niin perinteisessä kuoressa: Alma Median osakkeet 90M, nettokassa 40M, yhtiön arvo noin 100M. Oma bisnes murheenkryyni, joka sentään plussalla ja osin hallinto. Ostan lisää jos laskee (ja kevennän jos nousee reippaasti).

5%-10%

Anora 2021 P/E 15 P/B 1,1
Defensiivinen elintarvikefirma (viina on elintarvike) defensiivisellä alalla kohtuullisen houkuttelevaan hintaan. Kevennys kuitenkin toiveissa, jos saisi vähän kurssia lisää nousemaan.

Elisa 2022e P/E 24 P/B 7,0
Perintöosakkeet, saavat pysyä salkussa. Aika törkyinen arvostus varmalle suorittajalle, mutta 4% osingolla ja 90% lainoitusasteella (hajautusbonus) paljon hyödyllisempi kuin keskiverto perintövaasi.

Sievi 2022e P/E 12 P/B 0,81
Sijoitusyhtiö jonka todellista arvoa on vaikea arvioida. Paperilla halpa (2019-2021, 2023e 2024e kaikki P/E 5-6) mutta vaikea arvioida tuloksen ja osien arvon kestävyyttä.

Telia 2022e P/E 21 P/B 1,9
Elisan paha sisarpuoli, ikuinen pettymys monille (ei mulle, ihan hyvin mennyt) joka kuitenkin jauhaa kivaa osinkoa. Ostan kun laskee, myyn kun nousee ja välissä nostan osinkoja. Nyt aika neutraalilla painolla salkussa.

3%-5%
Danske Bank 2021 P/E 7,7 P/B 0,49
Tanskalainen pankki, joka muistetaan lähinnä rahanpesusta. Tasainen möyrijä, mikä kelpaa noilla luvuilla vaikka Tanska on paska maa (osinkoverosekoilut).

Wärtsilä 2022e P/E 18 P/B 2,3
Perinteisesti ylihintainen konepaja joka otti koronakriisissä huolella siipeensä eikä ole tuloksellisesti vieläkään toipunut sieltä. Huomattavaa potentiaalia myös pitkällä tähtäimellä. Varmaan kuitenkin tällä kertaa kevennän jos ilman uutisia vetää tästä tasolta isot spurtit ylöspäin.

Nordea 2021 P/E 11 P/B 1,1
Tätä tuli viimeksi kevennettyä 11 euron kursseihin. Ei kallis, ei halpa, mutta ihan hyvä pankki osana salkkua.

Stockmann 2021 P/E 2,8 P/B 0,93
Erikoiscase, missä paha Stockmann pitää Lindex-neitoa panttivankinaan. En pidä Lindexin nykyistä tuloskuntoa pitkällä tähtäimellä kestävänä ja aliarvostuksen purkautuminen vaatisi suuria muutoksia saneerauksen päättymisen jälkeen. Lähtee todennäköisesti kohtuullisen helpolla salkusta (tai tulee lisää jos kyykkää kunnolla).

Nightingale Health 2022e P/E -11 P/B 1
Salkun jokerikortti. Potentiaali on tällä sektorilla huimaa, mutta niin on riskitkin. Potentiaalinen treidiosake, pieni määrä jää varmaan salkkuun pysyvästi.

TietoEVRY 2022e P/E 11 P/B 1,8
Tylsä, kohtuullisesti hinnoiteltu ja isohko firma. Perinteinen “lisään jos laskee, myyn jos nousee”.

Rovio 2022e P/E 16 P/B 2,3
Pelialan arvo-osake, jolla on iso kassa ja edelleen arvokas broilerimerkki. Suhteessa kilpailijoihin rajattu downside, huima potentiaalinen upside.

HKScan 2021 P/E -4,4 P/B 0,35
Elintarviketeollisuuden alisuorittaja jo kymmenen vuotta. Mutta broileritehdas on pystyssä ja toiminnassa, eikä firma enää tee hirveätä tappiota. Omistuspohja on ongelma, mutta firma voi hyötyä nykyisestä ilmapiiristä jossa se voi saada tuotteitensa hintaa nostettua merkittävästi.

Nordnet Indeksfond Norge
Nordnet Indexfond Sverige
Salkun ainoat rahastot, mitkä tuovat vähän maantieteellistä hajautusta ja hyvää lainoitusarvoa.

2%-3%
Vodafone Group 2021 P/E 19 P/B 0,74
Monelle tuttu nimi ulkomailta, kansainvälisesti toimiva telefirma. Potentiaalia mm. Afrikan kehittyvillä markkinoilla, omistaa mobiilibisneksen ohella kaapelioperaattoreita.

Pareto Bank 2021 P/E 7,3 P/B 0,95
Norjalainen pienehkö kasvava bisnespankki. Hyvää tuloksen kasvua jo monta vuotta, eikä näillä luvuilla ole hirveän ylihinnoiteltu.

Martela 2022e P/E 20 P/B 0,73
Perinteinen käänneyhtiö, jota tuli ostettua Iskun nurkkauksen jälkeen pieni positio. Noussut 50%, ei taida malttaa ostaa lisää mutta katsotaan mihin tämä nakkikioski pystyy.

Nokia 2022e P/E 13 P/B 1,5
Hyvällä kassalla varustettu suomalaisen pörssimaailman ikoni, jota ei kuitenkaan voi kutsua erityisen halvaksi. Lähtee varmaan vex ennen kuutta euroa tällä suoritustasolla. Jos taas putoaa 4 euron tasolle niin lisäystä.

Citigroup 2021 P/E 7 P/B 0,56
Kohtuullisesti hinnoiteltu jenkkipankki. Prkl Buffett ehti julkistaa oman ostonsa itse kun arvoin, mutta lienee hyvän aikaa hold näillä hinnoilla.

Kamux 2022e P/E 12 P/B 2,5
Käytettyjen autojen kauppa ei ole kovin hehkeä ja arvostettu ala, mutta suuruuden ekonomian luulisi tuovan etuja. Hinta on kohtuullisella tasolla jos onnistuu joko kasvutavoitteissaan tai muuntautumaan hitaasti kasvavaksi mutta enemmän kannattavaksi lafkaksi. Pomppuja on kuitenkin tiessä, ei vähiten autoliikenteen transformaation takia.

Lamor 2022e P/E 13 P/B 1,8
Jännä firma sinänsä tärkeällä alalla. Vaikea arvostaa, mutta tällä positiolla olisi tarkoitus seurata firman maailmanvalloitusta.

ZIM Integrated Shipping Services 2021 P/E 1 P/B 1,4
Kaverin vinkkaama arpalippu hyvin heiluvalla alalla. Veikkaan että +EV-arpa, mutta en haluaisi tähän laittaa enempää rahaa. Voi nimittäin hyvin olla tyhjä arpa.

1%-2%

Deutsche Bank 2021 P/E 4,7 P/B 0,26
Kohusta kohuun ja talouskriisistä toiseen pyörivä saksalaispankki. On saanut ilmeisesti toimintansa plussalle leikkausten ja uudelleenjärjestelyjen kautta, maksoi jopa hieman osinkoa vuoden 2021 tuloksesta. Luvut ovat erittäin houkuttelevat ja tekisi mieli ostaa lisää - Saksa ei tätä päästäisi edes konkakan.

Aktia 2022e P/E 10 P/B 0,95
Ekoina ostoina ostettu näiltä tasoilta 2017. Missattu hyvät osto- ja myyntipaikat, joten tällä tasolla millä on suhteellisen neutraalisti arvostettu jatketaan omistajana ainakin vielä hetki.

Lehto 2022e P/E -1,9 P/B 0,45
Rakennusalan kestopettäjä. Ollut jo pitkään High risk-high reward-osake jonka riskit ovat toistaiseksi realisoituneet joka kerta. Suuri saneeraus on pahassa paikassa kun joutui myymään tuottoisan putkiremontit-liiketoimintansa tervehdyttääkseen taloutensa joka pienentää firmaa entisestään. 33M markkina-arvolla alkaa olla pörssin pienimpiä firmoja ja nyt pitäisi saada ruosteinen kippo vietyä satamaan. Halpa jos käänne onnistuu. Konkurssissa (annin kautta tai ilman) jos ei.

iShares Core MSCI Pacific ex-Japan
Yksi neljästä huokeakuluisesta ETF:sta, mitkä ovat jääneet salkkuun mausteeksi ajalta jolloin kuukausi ETF-sijoittaminen oli ilmaista.

Lapwall 2022e P/E 8,9 P/B 3
Mielenkiintoinen plussaa tekevä puuelementtifirma, joka annin jäljiltä on nettovelaton. Ei tässä syklissä niin houkutteleva kuin yleensä, mutta ihan kohtuullinen arpa.

Xtrackers Euro STOXX 50 UCITS ETF 1C

Vincit 2022e P/E 13 P/B 2,5
Netumin jämät - kohtuullisella nettokassalla varustettu kohtuullisesti hinnoiteltu firma. Ei nyt tähän hintaan tee mieli lisätä, mutta ei oikein myydäkään.

Alle 1%

iShares Edge MSCI Europe Minimum Volatility UCITS ETF EUR (Acc)

iShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETF USD (Acc)

Titanium Oyj 2022e P/E 10 P/B 5,2
Jämät jotka eivät menneet kaupaksi. Kohtuuhintainen varainhoitaja, joka ei kuitenkaan välttämättä pärjää kovin hyvin markkinaturbulenssissa.

Administer 2021 P/B 1,5
Annista saadut jämäosakkeet. Ei erityisesti jaksa tutkia.

Netum Group Oyj 2022e P/E 14 P/B 3,6
Annista saadut jämät. Seurannassa, aikomus hankkia positio jos laskee edullisemmille tasolle (about antihintaan).

52 tykkäystä

Salkku päivitystä. Salkun koko n. 130k.

Salkkuun on ostettu kaivosteollisuutta, mielestäni aliarvostettuja osakepikkejä, energiaan kytköksissä olevia yrityksiä ja spac/start up/tulevaisuuden menestys yhtiöitä.

Salkun suurin sijoitus tällä hetkellä Nordic mining. Ostettu lisää laskuista ja osakeanneista. Uskon että saavat rahoituksen kuntoon ja kaivostoiminnan ylösajettua. Luvitus kunnossa.

Inmode on aliarvostus ostos. Ostot aloitettu 40$ ja viimeisimmät hankittu 22dollarilla. Keskihinta noin 30$. Yritys takoo voittoa hoitolaitteillaan, kasvu edelleen vauhdikasta ja laskunmyötä pe painui vähän päälle 10.

Uraaniostot Energy fuels ja global atomic hankittu tulevaan uraaniralliin. Globalin osakkeet jo tukevasti voitolla. Niitä lisää ainoana osakkeena myös lynx brokerilla.

MPW hankittu viimeisimpään laskuun. Mielestäni aliarvostettu.

Plug, golar ja wärtsilä hankittu energia painotukseen. Painotus salkussa vielä kohtuu pieni. Hankinnnat tehty nyt kesällä.

Nekkarin satamaratkaisuihin luottoa ja mielenkiintoiset tuotteet kehityksessä.

Voxtur, sofi ja injeq ovat sitten näitä tulevaisuuden aihioita. Uskon jonkin näistä onnistuvan bisneksessään.

Meta ja tecnotree hankittu äskettäin. Omasta mielestä aliarvostettuja

24 tykkäystä

Aika tuore salkku, tarkoitus kasata pidemmän aikavälin sijoituksia. Mitään ei ole tarkoitus ostaa “treidattavaksi”, vaan pidempään pitoon. Osittain tavoitteena on että salkusta löytyy osinko-osakkeita, hajautusta, sekä mahdollisia kovemman kasvun osakkeita. Riskitasoa olen yrittänyt pitää kohtalaisena, eli ei överinä mutta ei ihan osinkolappujakaan ainoastaan. Nyt salkussa n. 477k ja käteistä “riittävästi” tuleviin lisäostoihin mahdollisista dipeistä pahimman laman iskiessä päälle.

Toinen salkku on Nordnetissä, josta on ihanan helppoa seurata ja tehdä kauppaa. Toinen salkku OP:ssa, joka on taas täysin Nordnetin vastakohta.

Pallukalla merkitty omasta mielestä isomman riskin paperit, joista odotan tulevaisuudessa suurempaa tuottoa (toki esim. Aspocompissa näkymät tälle vuodelle mielestäni hanskassa):

Amazon 191kpl keskihinta 112,95 usd

 • Aspocomp Group 4852kpl keskihinta 6,68e
  Atria A toisessa salkussa 2983kpl keskihinta 9,41e, toisessa salkussa 2025kpl keskihinta 8,64e
  CocaCola 350kpl keskihinta 62,75e
  Huhtamäki 350kpl keskihinta 37,09e
  Intrum 820kpl keskihinta 202,77sek
  Kamux 250kpl keskihinta 46,90e
  Konecranes 500kpl keskihinta 24,14e
  Microsoft 70kpl keskihinta 264,48usd
  Neste 250kpl keskihinta 46,90e, toisessa salkussa 500kpl keskihinta 43,42e
  Nordea Bank 1150kpl keskihinta 9,54e, toisessa salkussa 2400kpl keskihinta 8,70e
  Olvi 350kpl keskihinta 33,22e
  Paypal 250kpl keskihinta 85,23e, toisessa salkussa 38kpl keskihinta 79,96e
 • QT Group 350kpl keskihinta 68,45e
  Seligson&Co OMX Helsinki 25 UCITS ETF, 480kpl keskihinta 61,87e
 • Shopify 1000kpl keskihinta 36,22 usd
  Stryker Corp 110kpl keskihinta 200,57e
  iShares Nasdaq 100 UCITS ETF USD (acc) 33kpl keskihinta 665,44e
  UPM-Kymmene 974kpl keskihinta 30,32e
 • Zignsec 3500kpl keskihinta 0,43e
24 tykkäystä

OMISTUS:

:sweden: Sinch AB 28,79% 24.9 SEK.

:de: Siltronic AG 28,41% 72,3 EUR.

:sweden: Evolution AB 22,57% 871,43 SEK.

:finland: Revenio Group 11.80% 46.38 EUR

:finland: Rovio Entreteiment 7.99% 6.30 EUR

:moneybag: 20% CASH

BUBBLING UNDER:

:us: Paypal
:us: Walt Disney
:sweden: Zignsec
:finland: QT Group
:us: Oatly
:us: Robinhood

17 tykkäystä

Avataan ensimmäistä kertaa hieman oman salkun sisältöä.

Selkeyden vuoksi laitan kuvan ainoastaan OST:n koostumuksesta, jonka tavoitteena on kattaa 50% koko salkusta:

Qt oli pitkään OST:n selkeästi suurin omistus, mutta nyt nähty lasku sekä lisäykset mm. Nvidiaan, Sampoon ja Microsoftiin ovat muuttaneet allokaatiota. Pienimmät positiot (kaikki miinuksella) ovat seurausta alun alkaen (onneksi) varovaisista avauksista sekä kurssien sulamisesta.

Toinen 50% on tarkoitus pitää AOT:llä maantieteellisesti ja toimialoittain hajautetuissa indeksirahastoissa ja ETF:issä, mutta toistaiseksi siellä on myös vanha nippu Nordeaa. Tällä hetkellä tämä 50/50 jakauma ei vielä toteudu, mutta uusilla kuukausittain säästettävällä summa pyrin tätä tasapainottamaan lisäilemällä indeksirahastoja ja ETF:iä.

26 tykkäystä

Nokiaa 60 pinnaa ja
40 pinnaa Qt.

20 tykkäystä


Ensimmänen viesti foorumille :raised_hands:. Tässä 19-vuotiaan opiskelijan salkku. Aloitin sijoittamisen täysi-ikäistyttyäni syksyllä 2020, jonka jälkeen onkin ehtinyt tapahtua monenlaista niin omassa salkussa kuin markkinalla :grin:. Minulla on käytössä sekä aot että ost, joista jälkimmäisessä on tällä hetkellä vain käteistä. Olen viime aikoina keventänyt osakepainoa ja myynyt muun muassa Harviat, Kemirat ja Nordeat. Tämän seurauksena salkun hajautus ei tällä hetkellä ole mikään paras mahdollinen, mutta laskumarkkina vielä tarjonnee hyviä ostomahdollisuuksia. Muun muassa Keskoa ja Konetta olen seuraillut, mutta Keskossa mietityttää liikaa osinkoon nojaava tuotto-odotus ja Koneessa taas edelleen suht korkeat arvostuskertoimet ja Kiinan markkinan epävarmuus. Olen sijoittajana aika varovainen kuten salkun koostumuksesta voi havaita, ja nykyisen epävarman markkinatilanteen vuoksi haluan olla hieman pienemmällä panoksella mukana. Näiden omistusten lisäksi tänään lähti ensimmäinen merkintä Seligsonin global top 25 brands rahastoon. Vinkkejä/parannusehdotuksia salkun sisältöön otetaan mielellään vastaan kokeneemmilta kavereilta!

67 tykkäystä

Hyvä hajautustushan tuossa on markkinatilanne huomioiden. Ja käteisen osuudesta omasta mielestäni lisä plussaa. Ikäiseksesi viisaasti hoidettu :+1:

4 tykkäystä