Mitä sinulla on salkussa?

Yleensä hankin tietoa minua kiinnostavista osakkeista aivan muualta kuin keskustelufoorumeilta.
Remedystä tiedän mielestäni jo tarpeeksi ja sen perusteella enpä taida olla siitä kiinnostunut.
Sen P/e, P/b, P/s, oman pääoman tuotto, ja osinkotuotto eivät sovi minun arvoihini.

aivan. Eipä sitä sitten tarvitse lukea :slight_smile:

1 tykkäys

Minun mielipiteitäni on täällä moitittu reippaastakin, mutta mielestäni nuo sinun valintasi ovat pääosin onnistuneita.
Riippuen tietenkin siitä, paljonko olet niistä maksanut, koska hyväkin yhtiö voi olla huono sijoitus jos on maksanut siitä liikaa.

Joka tapauksessa tuosta on varmasti hyvä jatkaa salkun kasvattamista.

3 tykkäystä

Sijoittamisen / lottoamisen ero riippuu jokaisen yksilön henkilökohtaisista tietotaidoista pörssinoteeratuissa yhtiöissä ainakin pääasiallisesti. Jos sinulla ei ole näkemystä ja tietotaitoa pelifirmoissa olisi niihin sijoittaminen juuri sinun kohdalla varmastikkin spekulatiivista ja siten riskialttiimpaa. Itse taas olen seurannut esim. Remedyn tarinaa vuosia ja koen tuntevani hyvin yhtiön kokonaisuudessaan, joten en koe omaa sijoitustani kovin riskialttiina. Taas esimerkiksi sinun suurimmasta sijoituksesta, Admicomista en tiedä juuri mitään ja minulle siihen sijoittaminen olisi täysin lottoamista.

Toisilla myös voi olla todella hyvää tietämystä jostain kannabisyhtiöstä ja pystyy justifikoimaan numerot ja tarinan puhtaasti suuremmalla määrällä tietoa kyseisestä yhtiöstä.

Tätä varmasti moni tässä ketjussa nyt hakee, että vaikka jonkin toimialan yhtiöt kokonaisuudessa ovat pääasiassa suuren riskin yhtiöitä, ei niihin sijoittaminen aina absoluuttisesti ole lottoamista, vaikka ilman yhtiöiden syvää tutkimusta kaikki tuntuvat lähes samanlaisilta. Joten jos et ole varma miksi joku on sijoittanut sinun mielestäsi täysin hölmöön yhtiöön, kannattaa kysyä mielummin miksi sen sijaan, että vaan ilman perusteluja haukkuu toisten sijoitukset tai perustelulla ‘‘yhtiö tekee nykyään tappiota’’

11 tykkäystä

Admicom ei todellakaan ollut suurin sijoitukseni siinä vaiheessa kun ostin sitö annista.
Sen kasvu on ollut vaatimattomat 557%:a joten osuus salkussa on kasvanut pitkälti sen ansiosta.

Admicomin liiketoiminta muuten on helposti ymmärrettävää ja tulevaisuuden näkymät varsin vakaat toisin kuin pelifirmoilla, joiden tulevaisuuden ennustaminen on hankalaa näkymien sumeuden vuoksi.
Joku pelin lanseeraus esim. saattaa flopata täysin jolloin tuotot ovat lähellä nollaa.

Admicomin tuotoista suuri osa tulee jatkuvasta laskutuksesta sekä liiketoiminta on muutenkin vakaampaa ja jopa osinkoa maksetaan.

Aivan, mutta pointtini näyttää menneen vähän ohi joko tahallisesti tai …

En nyt pyrkinyt vertaamaan Admicomia ja pelifirmoja vaan havainnolistamaan asiaa, että sinulle lottokupongilta vaikuttavat osakkeet voivat olla syvällä tutkimuksella ja siten tietämyksellä kultaisia sijoituksia.

Pelifirmojen tulevaisuuden näkymien katsomisesta yhtenä kokonaisuutena ei juurikaan voi realistisesti vetää johtopäätöstä, että johonkin tiettyyn pelifirmaan sijoittaminen on lottoamista.

Ja vaikka et tykkää lukea sijoitusfoorumilta tietyistä yhtiöistä, suosittelen lämpimästi lukemaan seuraavasta ketjusta lukuideoita!

3 tykkäystä

Jos keskustelu ajautuu väärille raiteille niin parempi jättää vastaamatta. Hyvää vuoden vaihdetta kaikille foorumilaisille.

8 tykkäystä

@Kalastava_osakemies:

On eri asia esittää kritiikkiä ja argumentoida se hyvin kuin nälviä tai provosoida toisen tekemiä henkilökohtaisia valintoja. Ensinmainittu voi auttaa vastapuolta arvioimaan omia valintoja uudesta näkökulmasta, mutta jälkimmäinen ei tuo mitään lisäarvoa keskusteluun eikä itsellesi.

Useissa viesteissäsi on selvää provosointia henkilöä kohtaan ja tämä osoittaa epäkunnioitusta muita kohtaan. Jos olet eri mieltä jonkun toisen osakevalinnoista, niin niitä ei tarvitse alkaa nälvimään. Annat sillä kuvan, että et usko nälvimisen kohteen tietävän kyseisistä osakkeista enempää kuin itse kuvittelet tietäväsi. Jos olisit aidosti kiinnostunut, niin esittäisit mielipiteesi asiallisesti ja perustelisit ne huolellisesti. Toinen mahdollisuus olisi esittää kysymys ja pyytää perusteluja jonkun toisen osakevalinnoista, jolloin antaisit itsellesi mahdollisuuden saada uutta näkökulmaa kyseisestä osakkeesta / yrityksestä.

Omasta mielestäni Inderes -foorumin ehdoton valtti on ollut se, että täällä joutuu hyvin harvoin lukemaan turhauttavaa provosoinnin aiheuttamaa väittelyä asian sivusta. Täällä on poikkeuksellisen paljon keskustelijoita, jotka osaavat keskustella myös kriittisesti ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä. Tällöin keskusteluja on mielekästä lukea ja ne pysyvät informatiivisena.

Kunnioittakaamme siis toisiamme!

8 tykkäystä

Voin tarvittaessa muuttaa tämän ketjun nimeä kalastavan osakemiehen mielipiteiden julistusketjuksi.

5 tykkäystä
  1. Kerro muille kuinka heidän sijoitustyylinsä on väärä ja he eivät tiedä mitä tekevät perustelematta sen kummemmin mitään.
  2. Muut toivovat perusteluja ja rakentavaa keskustelua.
  3. Totea muut herkkähipiäisiksi ja myhäile kun voitit väittelyn.

Mielenkiintoinen keskustelutyyli. :upside_down_face:

16 tykkäystä

Foorumi selvästi tarvitsee lisää moderaattoreita kun käyttäjiä on tullut paljon lisää. Mestareiden listasta on hyvä aloittaa, vaikkapa 2-3 aluksi. Ping @Verneri_Pulkkinen

2 tykkäystä

Huvittuneena ja ehkä hieman epäuskoisena tätä kinastelua seuranneena täytyy sanoa että, ollaan me ihmiset kyllä erilaisia. Kaikesta erilaisuudesta huolimatta jokaisen foorumilla kirjoittajan pitäisi pystyä tuomaan omat näkemykset esiin rakentavasti ja ystävällisesti, ilman töksäyttelyjä. @Johannes_Sippola totesi mielestäni loistavasti, että emme tiedä millaisen taustan omaana henkilö istuu ruudun toisella puolella. Tämän kun ottaa huomioon, niin luomme hyvää, avointa ja kehittävää keskustelukulttuuria. Koko fooorumin olemassa olo perustuu juuri tähän. Peiliin katsomisen paikka niillä, jotka kokevat etteivät ole tämän kulttuurin luomiseen hyvällä tavalla osallistuneet

5 tykkäystä

No niin, siivottu. :ghost: Kiitos kaikille asiallisesti kommentoineille ja pinganneille. :sunglasses:

30 tykkäystä

Itse myin kaikki osakkeeni pois viime viikolla ja päätin alkaa odottelemaan käteisen kanssa isompaa tai pienempää pörssinotkahdusta. Aika näyttää oliko huono vai hyvä peliliike…

3 tykkäystä

Multa löytyy salkusta seuraavat:
-Revenio
-Neste
-NoHo
-Fodelia
-Stora Enso
-F-Secure

Alotin sijoittamisen noin reilu vuosi sitten ja pitkäaikaissuunnitelmalla itsellä ainakin riittää uskoa näihin firmoihin💪

5 tykkäystä

Oi. Rohkea veto. En itse osaa - enkä haluakaan - ajatella sitä että myisin kaiken.
Toivotaan, että ajoitus onnistuu.

2 tykkäystä

Hyvä, että sitä banhammeriakin joskus käytetään edes hetkellisesti jos joku käyttäytyy asiattomasti, kiitos @Verneri_Pulkkinen ! :heart:

9 tykkäystä

Tein saman syyskuussa, mutta ei mennyt viikkoakaan, kun aloin ostamaan takaisin. Hyvä niin, koska olisin jäänyt paitsi syysrallia :slight_smile: Toisaalta salkun tyhjentäminen selkiinnytti jossakin määrin ajatuksia, mutta markkinoiden ennakoiminen on vaikea laji.

4 tykkäystä

Salkussa:

Tokmannia 50%
Valmet 20%
Talenom 20%
Terveystalo 10%

Huomista murehtiessa Tokmannin vessapaperi toivottavasti käy kaupaksi myös laman keskellä, Talenomi toivottavasti laskee asiakkaidensa pakollisia tilinpäätöksiä lamasta huolimatta ja kiertäviin influenssiin sairastuneita hoidetaan toivottavasti Terveystalojen työterveyshuolloissa.

Sitä en ole keksinyt että mitäköhän tuo Valmet mahtaa myydä sitten jos/kun maailmankauppa hyytyy? :thinking: Heillä on myyntiesitteessä uusiutuvaa energiatekniikkaa sekä ympäristöystävällisempiä pakkausmateriaaleja yms. Uskoisin näiden biokattiloiden yms olevan tulevaisuudessakin vahvoilla, mutta jos tässä on 1-3v kysyntämonttu edessä niin voisi toki olla järkevää irtautua ennen kun alamäki yllättää.

Sijoittajaosaamiseni on parhaimmillaankin keskinkertaista, mutta tälllä on pakko pärjätä :slightly_smiling_face:

Kiitokset kaikille foorumin 2019 kirjoittelijoille, täältä on saanut luettua paljon hyödyllistä lisätietoa milloin mistäkin asiasta. Monta ihmistä kun jakaa tietonsa toisilleen niin ollaan oikeasti arvokkaiden asioiden äärellä :+1:

8 tykkäystä