Mitä sinulla on salkussa?

Vähän päivitystä suuruusjärjestyksessä

Admicom 18,3%
Talenom 13,2%
Harvia 10,6%
Efecte 9,8%
Qt 9,1%
Revenio 9%
Kamux 7,7%
Wärtsilä 6,6%
Sampo 5,8%
Saldo 9,9%

Käteissaldo on tällä hetkellä aika matala enkä haluaisi että se tuosta enää alemmas hirveästi valahtaa. Ennen laskua tuli potkittua Vincit hus ja samalla möin pitkin hampain yhden lempihevosista Titaniumin.

Tukevalla osakepainolla ollaan menty kokoajan. Täytyy sanoa että laskusta on tullut silti otettua ilo irti käyttämällä sivuun kertynyttä käteistä. Uutena salkkuun sujahti mm Qt, jota napsin pariinkin otteeseen hieman lisää laskun aikana. Lisäksi tuli tankattua hieman lisää mm Reveniota, Kamuxia sekä Wärreä. Olen suosinut edelleen laadukkaita, omistaja-arvoa luovia yhtiöitä jotka eivät mene ongelmiin koronan aikana ja jotka jatkavat viimeistään kriisin jälkeen arvonluontia. Portfolio näyttää hyvältä ja näillä on hyvä jatkaa eteenpäin epävarmoja sekä varmoja aikoja.

Ehkä isoin virheeni näin jälkiviisaana sanottuna oli kriisin selkeä aliarvioiminen ennen laskua. Myös aliarvioin ehkä liiaksi kriisin vaikutusta Kamuxiin, vaikka se todennäköisesti onkin sama yhtiö edelleen kriisin jälkeen. Lisäksi Wärtsilää olisin voinut tankata kyllä lisää kun hämmästelin osakkeen markkina-arvon ja substanssiarvon suhdetta. Toisaalta tätä tuli jo ostettua aiemminkin enkä halua ylikorostaa syklisiä nyt joten annetaan anteeksi.

10 tykkäystä

Salkut eläneet hieman normaalia enemmän viimeisenä kahtena kuukautena. Olen karsinut rönsyjä. Pienempi salkku näyttää nyt tältä:

Ja isompi salkku tältä:

Bittiumia mulla on tässä laskurytäkässä tullut ostettua myös muualle, joten sen todellinen osuus on suurempi. Digiaa käytin lisäerän salkussa mutta myin sen juuri pois. Deeteetä olen pikkusalkussa vähän ostellut ja myynyt. Sellaista en tee kuin yhtiöille, jotka voin ilolla myös jättää salkkuun ja niissäkin “ylimääräisille” erille. Kuten salkuista näkyy, käteispaino on iso. Tarkoituksella. Osakeomistukset silti rahamäärässä sellaisella tasolla, että ei jää harmittamaan, jos talous tästä (odotuksieni vastaisesti) vain tokenisi ja firmat jauhaisi hyvää tuottoa.

7 tykkäystä

Löin kaikki laput laitaan paitsi yhden kun korona iski kunnolla Eurooppaan ja istuskelin tovin käteisessä. Tavoite oli osua lähelle pohjia muutamaan haluamaani yhtiöön ja aika mukavastihan se meni, Kesko tarttui saaviin @44 tasoilta ja Sampo @23 tasoilta. Tämän lisäksi löytyy Loudspring salkun pohjalta huomattavasti pienemmällä positiolla. Tarkoitus lisäillä vielä mahdollisesti yksi yhtiö, muuten pysyä tässä määrässä. Omaan strategiaan sopii paremmin pienempi määrä yhtiöitä, vaikka menetän hajautusedun pystyn seuraamaan tarkemmin omistuksiani🙂

4 tykkäystä

Kevensin helmikuun lopulla 70% osakepainoon. Nostin maaliskuun puolivälistä alkaen 95% osakepainoon. Torstaina kevensin 78% osakepainoon. Odotan siis pörssien laskua tulevina viikkoina.

Salkussa 54 eri osaketta. Joukkossa Muut on 31 yhtiötä, pääosin eri lääke- ja energia-alalta.

10 tykkäystä

Tilanne on elänyt viime aikoina, joten päivitetään tänne taas salkkua.

Kuten Ostin/myin-ketjussa raportoin, salkkuun löysivät tiensä Berkshire Hathaway ja Microsoft. Hieman näkemystä Yhdysvaltojen taloudesta ja Windowsin erinomaisuudesta siis (ja vähän muutakin).

Sen lisäksi Efectet myin kun vihdoin pääsi mallisalkun jälkeen ne myymään. Inderesillä työskentelyn riskejä, kun ensiksi pitää odottaa analyytikon kääntöä ja sitten mahdollisesti Mallisalkkua. Työntekijä tulee viimeisenä, kuten tietysti pitääkin asian laidan olla.

NoHoa en ole myynyt, mutta sen kanssa ajatukset ovat kiikun kaakun. Saulilla olisi nyt vähennä-suositus, joskin koska yhtiötä kommentoidaan koko ajan aamarissa (meillä on kahden päivän sääntö kommentoinnista) on ikkuna ollut kiinni. Kuten salkusta näkee, yhtiöitä on monilta aloilta peleistä ohjelmistoihin ja vakuutuksiin, mutta jos joku yhteinen nimittäjä niiltä löytyy niin kaikilla on todella vahvat taseet ja kilpailuedut (Vincit kenties kilpailueduissa ei niin loista). NoHo on salkun ainoa kasvufirma, jolla nuo kaksi osa-aluetta ovat hieman praganneet… Katsotaan, katsotaan.

Salkussa on käteistä 6 %. Monet osakkeet ovat karanneet ostotutkasta, joten aiemmin ajatus että alan taas kuukaussäästämään palkasta osakkeisiin taitaa siirtyä sitten velkojen (osakas- ja opintolaina) lyhentelyyn ja muihin juttuihin säästämiseen, ellei pörsseissä halpuutuskelit palaa.

Tässä näkyy, miten ostot ja myynnit tuli ripoteltua läpi laskun. Kuten vitsikkäästi arvasin, Axoksen ja INS:in myynnit osui pohjiin mutta onneksi osasin kontrata itseäni nopeasti siirtämällä rahat uusiin kohteisiin jotka luulen tuntevani paremmin. Alla oman salkun ja OMXH 25 GI:n kehitys helmikuun huipuista tähän päivään ja kaupat merkitty (vihreä = osto, punainen = myynti).

Epätasaisen kurssinousun takia Remedyn ylipaino on suurentunut ja ylipäätään salkun kärkikaarti on vallannut isomman osuuden itselleen, ansaitusti. Buffettin sanoja mukaillen, voiko hyviä asioita olla liikaa?

32 tykkäystä

Salkkurapsa 15/2020

Päivitystä viikon takaiseen.

Ei riitä usko vielä nousuun ja osakepainon keventelyksi meni jälleen touhu loppuviikosta. XACT Bear 2 pysyi tiukasti salkussa koko viikon ja söi nousuviikon tehoja ikävästi pois. Eipä tuo salkun indeksin kehitys siis pystynyt haastamaan vertailuindeksien kehitystä.

Salkun arvon suhteen tehtiin kuitenkin uudet ATH-lukemat pienimuotoisen arvon nousun ja salkkuun laitetun uuden rahan voimalla.

Viikon tapahtumat:

  • Ostettu ja myyty Zoom Video Communications Inc
  • Ostettu Luckin Coffee
  • Lisätty ja vähennetty Golar Lng Ltd
  • Vähennetty Pricer AB
  • Vähennetty Genovis AB
  • Vähennetty Sampo PLC A
  • Vähennetty Qt Group Oyj
  • Vähennetty Remedy Entertainment Oyj
  • Vähennetty AT&T
  • Vähennetty AbbVie
  • Vähennetty PPL Corp
  • Vähennetty Twitter
  • Vähennetty Digital Realty Trust
  • Vähennetty Iron Mountain
  • Vähennetty Altria Group
  • Vähennetty New Residential Investment Corp
  • Vähennetty Unum Group
  • Vähennetty EPR Properties
  • Vähennetty Enbridge
  • Vähennetty Cisco Systems
  • Vähennetty Main Street Capital Corp
  • Vähennetty TIN Ny Teknik A (rahasto)
  • Veivailtu eläkevakuutussalkussa 40%/60% osake/korko-rahasto

Salkun tilanne:


4 tykkäystä

Päivitetään täältäkin salkku nyt kun se edes pari päivää pysyy samana. :grin:

Itse siirryin viime vuonna käytännössä kokonaan treidaamisen, tarkemmin sanottuna swing treidaamisen puolelle ja pärjäsin siinä ihan hyvin (YTD+50%) Todettakoon että markkina antoin tässä huomattavaa vetoapua.
Tämä “menestys” sitten kostautui kuin koronakriisi markkinoilla puhkesi. Mitään mitä olin oppinut tai “osasin” ei enää toimin. Itselläni on vielä sellainen paha tapa että kun turhaudun ota lisää riskiä, tätä ei juuri pitäisi tehdä. Ajoin siis käytönnössä seinään näistä syistä johtuen. No pikku hiljaa aloin kampeemaan itseäni ylös henkisestä kuopasta. Pidin lähinnä dipeistä ostettuja IT-palveluyhtiöitä yön yli ja kaiken muun aina möin pois. Nyt aletaan olla taas hyvällä tasolla niin henkisesti kun salkun kannalta. Ison osan noususta olen missannut varovaisuuden takia, mutta parempi niin kuin toisinpäin. Tietysti odotan lisää romahdusta niin kuin konsensus, silloinhan sen pitäisi myös tapahtua :thinking:


Salkun suurimpana on OmaSP. Voi olla aikasta sanoa, mutta tämä on harvoja onnistumisiani tässä rytäkässä. Markkinahan alko korjaamaan, mutta tässä tapauksessa taidettiin olla viikko tms. vielä maissa. Oman näkemyksen mukaan tämä johtui siitä kun iso-omistaja (rahasto) alkoi tyhjentää omistustaan. Itseasiassa tämä alko jo ennen koronan puhkeamista markkinoille. Muutenkin tämä on mielenkiintoinen yhtiö siinä mielessä, että miten nopeasti voi sentimentti kääntyä. Tässähän oli vahva FOMO päällä alkuvuodesta ja taidettiin käydä yli 10€ hinnoissa. No Q4 tuloksen ja varmasti samaan aikaan myyntien tuoman kurssilaskun seuraksena sentimentti kääntyi täysin.
OmaSP on minulla kh 5,92, eikä mitään aikeita myydä vielä pitkään aikaan. Pankkeihin sisältyy toki riskejä ehkä monta muuta toimalaa enemmän. Tässä tapauksessa kuitenkin uskon ettei ne ihan ehdi realysoitua. Voin toki olla Väärässäkin.

Toinen mistä voisin mainita on tuorein hankita eli Tikkurila. Tämä on myös sikäli mielenkiintoinen keissi, että moni yhtiö on lähtenyt palautumaan kurssi mielessä V- tyyppisesti, mutta ei tikkurila. Miksi? Tietysti pohjista on tultu mutta jos vertaa toipumista vaikka metsätyhtiöitä joihin omasta mielestä korona voi iskeä vielä pahemmin.
Tietysti kysynnässä voidaan nähdä pudotus, mutta oman arvioni mukaan odotettua vähemmän, lisäksi yhtiö hyötyy raaka-aineiden hinnan pudotuksesta.

Fortum Ja Bittium ovat enempi sitten FOMO-osastoa. Kaveri on bittimiehiä. Fortumia nyt vaan pitää olla :upside_down_face:

Edit. Itselleni toimii parhaiten pitää ihan kourallista yhtiötä kerrallaan salkussa. Pyrin siihen, että tiedän edes jotain 15-20 Hexin yhtiöstä ja tämä auttaa etenkin tuloskaudella treidaillessa. Muuten haluan pitää homman yksinkertaisena.

7 tykkäystä

Tilanne ei ole juurikaan muuttunut parissa viikossa. DNB:tä keveni, kun suljin opportunistisen treidin mistä sai verotukseen tukevat persnetot, mutta overall possan khh laski merkittävästi ja sai mukavat tuotot pelkästään valuuttakurssin takia. Oikeastaaan tuosta aiemmasta piirakasta muuttunut on tuo DNB ~15% painoon ja käteisen osuuden nousu rapiaan 60%.

Käteistä jäänyt vielä turhan paljon nousuihin nähden, mutta eipä tässä toisaalta kiire ole salkkua osakkeilla täyttää. Taas löytyy ostettavaa ja mikäli korjataan uudestaan alaspäin niin saapa salkkua täytettyä parempaan hintaan. Eli toisin sanoen täällä odotellaan edelleen tilanteen rauhottumista. Verneriltä kopiotuna idea graaffista mihin osunut ostot:

Hauska harjoitus, koska en edes tajunnut osuneeni Unumin ostolla ja DNB treidin avaamisella ainakin samalle päivälle tämän hetkisten Sepen pohjien kanssa.

2 tykkäystä

Noniin… PITKÄSTÄ aikaa päivitystä tänne. Mitään en ole myynyt joulukuun jälkeen, enkä myy. Osto ohjelma edennyt sijoitusstrategian mukaisesti, ja salkku on plussalla reilu 5%. Kaikki suorat osake ostot on plussalla, paitsi outotec, mistä on vielä ostamatta viimeinen erä, enkä ole romahduksessa vielä koskenut. Indeksi rahastot ja etffät sitten laskee tuottoa mukavasti salkusta kun menee kk säästämisellä, enkä niitä ole saanut lisäiltyä kun suorat osakkeet on ollut tähtäimessä :slight_smile:

Osakepainot tällä hetkellä näin, suurimmasta pienenpään:
Qt group: 17.8%
Remedy: 16.7%
Revenio: 15.1%
Sampo: 12.8%
Talenom
Fortum
Basware
Outotec

Indekseissä siis maailma ja amerikka, etf robotics and automatics.

Tavoitteena vielä lisätä outotec, sampo, talenom, fortum. Tällä viikolla ostan jotain taas, katsellaan mitä :slight_smile:

15 tykkäystä

Minäkin päivitän tänne salkkuni jälleen pienen tauon jälkeen. Näennäisesti osakepaino on käytännössä 100%, mutta salkun ulkopuolella on käteisvaroja siten, että käytännössä osakepaino on n. 60% jos nämä käteiset huomioidaan. Tarkoitus on laittaa käteiset osakkeisiin 1-1,5v aikana tasaisin summin, ellei sitten pörssiin tule houkuttelevaa tilaisuutta lyödä all in.

Salkkua on tarkoitus kallistaa indeksien suuntaan ja hieman eri teemoilla haetaan hieman indeksiä parempaa tuottoa (esim. arvo-osakkeet). Kustannuksia tästä ei juurikaan synny. Toinen teema on ESG-tyyli/kestävä kehitys.

Revenio Group Oyj 15,45 %
PYN Elite 10,02 %
Novo Nordisk B 4,89 %
Elisa 4,56 %
KONE Corporation 4,27 %
Vow 4,14 %
UPM Kymmene 4,09 %
Neste 3,91 %
Investor A 3,89 %
Accenture 3,29 %
Svenska Handelsbanken A 2,76 %
Canadian National Railway 2,65 %
Aedifica 2,33 %
iShares MSCI Core World ETF 2,27 %
Harvia 2,20 %
iShares MSCI Core EM ETF 2,15 %
Osuuskunta KPY 2,15 %
Sampo Plc A 2,10 %
BASF 1,91 %
3M Company 1,88 %
eQ Oyj 1,86 %
Seligson & Co Global Brands 1,71 %
Amazon 1,68 %
Realty Income 1,64 %
SPDR USA Small Cap Value ETF 1,50 %
American Water Works 1,47 %
Starbucks 1,42 %
Scatec Solar 1,29 %
SPDR Europe Small Cap Value ETF 1,28 %
Cellavision 1,12 %
Huhtamäki 0,91 %
Latour B 0,88 %
Berkshire Hathaway B 0,86 %
Seligson & Co Phoebus 0,65 %
Handelsbanken USA Indeksi 0,37 %
Seligson & Co Eurooppa Indeksi 0,26 %
Käteinen 0,20 %

6 tykkäystä

Parin viikon ostelun tuloksena tyhjään salkkuun kertyi kivasti täytettä. Tässä omat ostokset suurimmasta pienimpään omistukseen:

Fortum @ 13,14e
Aflac @ 37,66d
Caverion @ 4,44e
TietoEVRY @ 20,23e
Sampo @ 26,65e
AT&T @ 30,67d
Konecranes @ 15,04e
Capman @ 1,89e
Exxon @ 42,72d
Cargotec @ 16,08e
Harvia @ 8,98e
Aspocomp @ 4,35e
Valmet @ 18,48e
Metso @ 20,08e
Huhtamäki @ 28,14e
Wärtsilä @ 6,16e
YIT @ 4,00e
Oriola @ 1,65e
Outotec @ 3,22e

10 tykkäystä

Hieman on hajautus lähtenyt käsistä, mutta toisaalta huomattavasti stressivapaampa, kun ei ole all-in muutamassa osakkeessa. Toki painotus Suomi-Ruotsi akselille turhan suuri.

NESTE 7,3 %
INCAP 7,2 %
UPM-KYMMENE 4,6 %
NORDEA BANK ABP 4,6 %
OLVI OYJ A-SARJA 4,4 %
SAGAX AB NPV B 4,2 %
METSÄ BOARD OYJ B 3,9 %
STORA ENSO OYJ R 3,6 %
NOKIAN RENKAAT OYJ 3,1 %
ADIDAS AG 3,1 %
FORTUM OYJ 2,8 %
CAPMAN OYJ 2,6 %
ALPHABET INC -CL A 2,6 %
NEL ASA 2,2 %
TALENOM OYJ 2,1 %
MICROSOFT CORP - ORD SHS 2,1 %
REVENIO GROUP OYJ 2,1 %
NOKIA OYJ 2,0 %
DIGIA 2,0 %
SAMPO A 1,8 %
WALT DISNEY CO 1,5 %
VISA INC ORD SHS 1,4 %
VALMET 1,4 %
ADMICOM OYJ 1,4 %
EQ OYJ 1,4 %
TELE2 AB ORDSHR 1,3 %
NIBE INDUSTRIER AB B SHS 1,2 %
HARVIA OYJ 1,1 %
INVESTOR B 1,1 %
QT GROUP OYJ 1,0 %
KAMUX OYJ 0,9 %
TOKMANNI GROUP OYJ 0,9 %
BYGGHEMMA GROUP FIRST AB 0,9 %
YARA INTERNATIONAL ASA 0,9 %
HENNES AND MAURITZ - B SHS 0,8 %
ERICSSON TELEFON AB - B 0,8 %
INVESTMENT AB LATOUR B 0,8 %
ASSA ABLOY AB -B 0,7 %
ALTIA OYJ 0,7 %
CARGOTEC B 0,6 %
RELAIS GROUP OYJ 0,5 %
BURE EQUITY 0,5 %
KESKO A 0,5 %
PONSSE 0,5 %
ALMA MEDIA 0,5 %
G5 ENTERTAINMENT AB 0,4 %
OUTOTEC 0,4 %
SWEDISH MATCH AB 0,4 %
WÄRTSILÄ 0,3 %
HUHTAMÄKI OYJ 0,3 %
YIT OYJ 0,3 %
KOJAMO OYJ 0,3 %
KESKISUOMALAINEN OYJ A 0,3 %
AHLSTROM-MUNKSJÖ OYJ 0,3 %
CASTELLUM AB -ORD SHS 0,3 %
ETTEPLAN OYJ 0,2 %
MARIMEKKO OYJ 0,2 %
INDUTRADE AB 0,2 %
POWERCELL SWEDEN AB 0,2 %
CIBUS NORDIC REAL ESTATE AB 0,2 %
SCANDIC HOTELS GROUP AB 0,2 %
KINNEVIK AB SER. B 0,2 %
KONECRANES 0,2 %
INTRUM JUSTITIA AB - ORD SHS 0,2 %
KEMIRA 0,2 %
REMEDY ENTERTAINMENT OYJ 0,2 %
AF POYRY AB 0,2 %
METSO OYJ 0,1 %
VOLVO - B SHARES 0,1 %
KESLA A 0,1 %
SKF AB - B SHS 0,1 %
TIETOEVRY OYJ 0,1 %
ATLAS COPCO AB A SHS 0,1 %
ELISA OYJ 0,1 %
CATENA AB 0,1 %
EXEL COMPOSITES 0,1 %
HUSQVARNA AB-B SHS 0,1 %
KONE OYJ B 0,1 %
ABB LTD - REG SHS - VOTING BO 0,1 %
GRANGES AB 0,1 %
HUFVUDSTADEN AB -A SHS 0,1 %
EOLUS VIND AB -B SHS 0,1 %
TITANIUM OYJ 0,1 %
SANOMA 0,1 %
DETECTION TECHNOLOGY OYJ 0,1 %
HAKON INVEST AB 0,1 %
SECURITAS AB - B SHS 0,1 %
AXFOOD AB 0,1 %
SANDVIK - ORD SHS 0,1 %
TAALERI 0,1 %
INDUSTRIVARDEN AB - C SHS 0,1 %
EEZY OYJ 0,1 %
TELIA COMPANY AB 0,1 %
AKTIA PANKKI OYJ 0,1 %
OUTOKUMPU 0,1 %
PANOSTAJA 0,0 %
CLOETTA B 0,0 %
15 tykkäystä

No huhhuh!

Hatun nosto jos nuissa kaikissa pysyt ajan hermolla :sweat_smile:

Hajautus sanosinko riittävä, en ois huolissani pohjoismaiden painopisteestä jos suunnitelmassasi olet pysynyt muuten.

Meikäläiselle ois ihan liikaa lappuja, 20 kun lähestyy ni alkaa harvennus tulla mieleen itellä.

10 tykkäystä

Tuohan on kuin jonkun instituution salkkua katsoisi :smiley:

28 tykkäystä

Joo, ei todellakaan ole mahdollista pysyä kaikkien kanssa täysin ajan hermolla :sweat_smile: mutta toisaalta ei tarvitse stressatakkaan hirveästi, jos tulee yksittäisistä osakkeista totaalisia huteja, kunhan ostaessa on ollut näkemys miksi näitä pitkään salkkuun haalii.

Lisäksi strategiaan kuuluu suosia ajallista hajauttamista, niin ainakin osa ostoista voi osua lähelle kurssipohjia :slight_smile: Ja 0,5% suuremmista kaupankäyntikuluista en välitä pitkässä juoksussa mitään, kun ajoituksessa aamun ja iltapäivän välillä voi olla näinä aikoina vastaavasti vaikutusta ± 5%.

19 tykkäystä

Saapa OP:sta kivan näköisen käppyrän ulos.

Nimim. Nordnetissa ei tietääkseni edes pysty katsomaan hankintaerähintoja OST:lle

10 tykkäystä

Tää on kyllä kiva näkymä OP:n mobiiliapissa. Kaupankäyntiinkin tuo appi toimii muuten tosi hyvin, mutta jostain syystä kaupankänti on mahdollista sillä vain Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan.

2 tykkäystä

Onpa hieno käyrä. Nuo mustat täplät indikoivat ilmeisesti ostohetkiä? Mulle oli kovaa vauhtia tulossa yli 20+ yksittäistä osaketta salkkuun, kun niin moni ala kiinnostaa. Nyt kurssilaskun myötä havahduin siihen, että mun reaalimaailman tulot ovat niin pienet ja en halua pitää kaiken varalta isoa käteiskassaa tilillä vuosikymmentä, että en pysty tekemään lisäostoja silloin kun se todella kannattaisi näin moneen yritykseen kerralla. Velan otto ei ollut myöskään mahdollista nyt maaliskuussa.

Nyt suunnitelmissa on karsia yksittäisiä osakkeita ja hajauttaa rahastojen/ETF avulla. Aion jättää max. 5 yksittäistä firmaa salkkuun ja vaihtaa näitä toisiin, jos luotto yritykseen menee.

4 tykkäystä

Jep, yksi täplä on yksi ostoerä. Tuossa alla on vielä taulukko, josta näkee jokaisen ostoerän hankintahinnan ja arvon muutoksen.

2 tykkäystä

Nyt Nordnetin appivastaava hereille vaadimme samanlaisen. Lisäksi sekoilu vanhan ja uuden platan välillä loputtava jo.

13 tykkäystä