Osakesijoittaminen

Nanoform Finland - Pieni on kaunista

Lääkekehitysyhtiö Nanoform Finland harkitsee kaksoislistautumista
First North Premier -markkinapaikalle sekä Suomeen että Ruotsiin. Vuonna 2015 perustettu yritys pyrkii pienentämään lääkehiukkasia ja näin saamaan niille lisää potkua.

Liikevaihto 2019: 0,05 miljoonaa euroa
Liiketulos 2019: -7,3 miljoonaa euroa
Työntekijämäärä: 50

Nanoform’s key strengths
The Company believes that Nanoform’s key strengths are:

 • operates in a multi-billion-dollar global pharma market
 • possesses a patent protected technology with the potential to facilitate a paradigm shift in the global pharma industry, by addressing the key issue of low bioavailability
 • possesses a cost-efficient technology that enables sustainable and scalable supply for customers
 • has a business model that is expected to be highly cash-generative with strong potential for recurring revenues
 • has a seasoned management team with an excellent combination of competences, supported by a highly qualified Board of Directors
 • has strong momentum with significant opportunities ahead

Nanoform’s expected near-term business targets

 • start of first GMP project before year end 2020
 • win more new customers in 2020 than in 2019
 • first clinical trial and dosing in humans in 2021

Nanoform’s 2025 business targets include among others

 • process at least 50 new APIs per year
 • have 25 production lines of which 5-10 are GMP compliant
 • be cash flow positive

https://nanoform.com/press-releases/nanoform-announces-intention-to-float-in-finland-and-sweden/

14 tykkäystä

tämä oli kyllä mielenkiintoinen yhtiö, menee itsellä salkuun sittenkun listautuu.

Täytyypä seurata tätä ketjua, olen jo kolmessa muussa lääkefirmassa mukana, niin tämäkin kiinnostaa.
Pistäkääs infoa kun saatte tietoonne.

Tästä seuraava revenio ja tällä kertaa ehkä jopa ihan kohtuu keskihinnalla mukaan :smiley: !

Sen verran kiinnostava yhtiö, että tähän kyllä pitää lähteä mukaan. Ehkä jo kesäkuussa näemmä listautuvat.

Google Scholarista löytyi vuodelta 2016 artikkeli CESS teknologiasta hakusanalla “Controlled Expansion of Supercritical Solutions”. Löytyy kanssa paljon tavaraa kun etsii Häeggströmin ja Yliruusin nimillä. Pahempi sanoa kuinka paljon tuloksista on kuitenkaan Nanoformille oleellisia.

PS. Paywallin takana oleviin artikkeleihin pääsee käsiksi käyttämällä sci-hubbia (https://scihub.wikicn.top/)

3 tykkäystä
5 tykkäystä

Nanoform järjestää tiistaina 26.5.2020 klo 17:00 web-esittelyn. Voisi kuvitella, että tällä pyritään nostattamaan sopivaa ennakkopöhinää pörssilistautumisen lähestyessä.

2 tykkäystä

Jaha. Merkintäaika alkaakin jo tänään. Yleisöannissa 1.3 miljoonaa osaketta, 3.45 euroa osakkeelta.

2 tykkäystä

"20 289 856 Yhtiön uutta osaketta merkittäväksi.

 • Osakeannin kiinteä merkintähinta on 3,45 euroa osakkeelta, joka vastaa alustavasti noin 36,42 Ruotsin kruunua osakkeelta.[1]
 • Yhtiön markkina-arvo on noin 230 miljoonaa euroa olettaen, että enimmäismäärä uusia osakkeita tarjotaan ja merkitään Listautumisannissa."

Kovaltahan tuo arvo tuntuu, eniten itseä huolestuttaa jos lääketestejä ei ole vielä ihmisillä aloitettu? Onko jollain muuta tietoa tästä?

Nanoform’s expected near-term business targets

 • start of first GMP project before year end 2020
 • win more new customers in 2020 than in 2019
 • first clinical trial and dosing in humans in 2021

Edit: Talouselämän haastattelusta:

“Tavoitteena on kasvattaa tuotantolinjojemme määrä nykyisestä seitsemästä 25:een vuoteen 2025 mennessä ja saada niistä 5–10:lle Fimean lupa kliiniseen lääkekehitykseen. Silloin voimme saada joka vuosi noin 50 uutta lääkeainetta käsittelyyn. Kun linjat ovat pystyssä ja käynnissä on paljon projekteja, tavoitteenamme on päästä kassavirtapositiiviseksi 2025. Siksi haluamme kerätä riittävästi pääomaa kerralla päästäksemme siihen”, Nanoformin talousjohtaja Albert Hæggström kertoo."

Kyllä tässä saa jokusen vuoden kassavirtapositiivisuuttakin odotella. Sinänsä fiksua kerralla hankkia kunnolla pääomaa, ettei anteja ole joka vuosi, tekee vain yrityksen hinnoittelusta haastavan. Helpompi olisi myöhemmillä kierroksilla hakea rahaa paremmilla arvostustasoilla jos asiat ovat edenneet odotetusti.

7 tykkäystä

Todella mielenkiintoinen kioski, mutta arvostus on tosiaan haastava. Ja mietin, miksi juuri pörssi, jos homman käynnistelyyn menee vielä vuosia.

2 tykkäystä

Liikevaihto 50 000e ja antihinta 3.45e per osake. Ei kuulosta itselle kyllä houkuttelevalta, etenkin kun mietitään vaikkapa Revenion markkina-arvoa 198 M€ vuonna 2016 (Nanoform tavoittelee 230 M€ markkina-arvoa myös annissa). Tekniikka itsessään vaikuttaa ihan solidilta, muttei 25 tuotantolinjaa mielestäni saa kassavirtaa mitenkään nykyisen arvostustason mukaiseksi.

Jos Nanoform onnistuu siinä mitä lupaa, saa yrityksestä silti pulittaa varsin paljon verrattuna näkymiin 2025. Huom, JOS onnistuu. Näiden tekniikkahan nyt on todistettu ainoastaan Piroxicamilla, joka liukenee todella hyvin nestemäiseen hiilidioksidiin (joka on varsin hydrofobinen) ja täten toimii erinomaisena case-studyna Nanoformin näkökulmasta.

“Based on these results, it was concluded that piroxicam is
hydrophobic in nature, and because of this, the drug had a definite tendency to form large
particle aggregates in the dissolution medium, therefore diminishing the effective surface
area.”
Lähde: https://www.researchgate.net/publication/12296594_Dissolution_Properties_of_Piroxicam_Powders_and_Capsules_as_a_Function_of_Particle_Size_and_the_Agglomeration_of_Powders#page=112

Läheskään kaikki orgaaniset lääkemolekyylit ei näin tee. Ihan niin kuin hydrofobinen Piroxicam klimppiintyy poolisessa liuottimessa kuten vedessä, pooliset eli hydrofiiliset lääkeaineet (kuten esim. parasetamoli https://link.springer.com/article/10.1007/s40266-018-0559-x) klimppiintyvät hydrofobisessa liuottimessa kuten nestemäisessä CO2:ssa. Tämä jo itsessään rajaa merkittävästi tekniikan skaalautuvuutta monille eri lääkeaineille.

Toisaalta kuten viime vuosina annit on aina ostettu täyteen ja kurssi yleensä raketoinut avauksesta, saattaa Nanoformin antiin osallistuminen olla ihan fiksu veto. Sijoittaminen ei näet aina ole järkipeliä, joka ottaisi kokonaiskuvan täysin huomioon. Etenkään IPO:jen aikana.

14 tykkäystä

Oheinen kohta listaolleottoesitteestä kertoo miksi en näillä tiedoilla osallistu antiin. Yhtiön käyttämä teknologia ei välttämättä toimi ja vaikka toimisi niin rahaa ei ole tulossa vuosiin. Pitänee harkita uudestaan kun pari ensimmäistä lisäantia on tehty, yrityksen tuote on todettu toimivaksi ja jotain rahaakin on näköpiirissä :sleeping:

2 tykkäystä

Itse mielelläni ostaisin Reveniota markkina-arvolla 198M€, mutta ainakin pörssissä markkina-arvo on harmittavasti 700M€.

9 tykkäystä

Lääkesektori ollut varsin hyvässä hypessä viimeaikoina, vaikuttaisiko se myös antiin?

Oikeassa olet, katsoin vahingossa 2016 markkina-arvoa. Korjaan tuohon aikaisempaan postaukseeni :slight_smile:

Jos tarkastellaan vaikkapa juuri 2016 tulosta, niin tällöin Revenion liikevaihto oli 23,4 M€ ja liiketulos 7,1 M€. Eli sama idea kuitenkin pätee vertailussa Nanoformin kanssa.

1 tykkäys

Listalleottoesitteestä (s. 32):

Yhtiö ja Myyjät ennakoivat maksavansa yhteensä noin 13,8 miljoonaa euroa Listautumisannista aiheutuvina palkkioina ja kuluina. Kokonaissummasta noin 8,8 miljoonaa euroa maksettaisiin Järjestäjille, ja noin 3,7 miljoonaa Yhtiön kahdelle Avaintyöntekijälle.

Listautumisannin tavoitteena on ~70 miljoonaa euroa uutta omaa pääomaa yhtiölle. Siitä höylätään kuitenkin heti ~20 % päältä pois, “palkkioina ja kuluina”.

Omalle pääomalle ei ole ihan heti odotettavissa erityisen häikäisevää tuottoa. Tuottovaatimus nousee melko korkeaksi.

2 tykkäystä

aivan käsittämätön summa…

en ole syvällisemmin perehtynyt, mutta esim jonkun fellow financen listautuminen taisi olla työlukuna miltsi ja yleensäkin näissä tuo on realistisempi haarukka kuin melkein 14 miltsiä :smiley:

13 tykkäystä

Oiskos syynä kaksoislistautuminen + kolmasosa johdolle palkkioina…

2 tykkäystä

Maksaako tuo listautuminen nyt 13,7 miljoonaa vai 12,5 miljoonaa? Sivulta 32 löytyy molemmat luvut. Yhtiö kerää 70 miljoonaa ja arvioi saavansa 57,5 miljoonan nettovarat. Samalla sivulla arvioidaan palkkioiden ja kulujen olevan 13,7 miljoonaa. Sitten sivun 33 pääomarakenteessa firman likvidit varat kasvavat 57,6 miljoonaa. Mitä tuolla 1,2 miljoonaa tapahtui?

2 tykkäystä